Allegri: „Több mint dühös vagyok”

allegri_massimiliano_kabatban_fejet_fogja.jpgA Seria A tagságának a megtartásáért harcoló Genoa végül 2-1-re nyert a Juventus ellen a Marassi gyepén, a vendégeknél Paulo Dybala, míg a hazaiaknál Albert Guðmundsson és Domenico Criscito szerzett gólt.

„Több mint dühös vagyok. Csalódott vagyok, amiért nem nyertünk meg egy meccset, ami jól alakult. Meg kellett volna szereznünk a második gólt, de nem tettük.” - értékelt a mester a Sky Sport Italia számára.

„Amin rendkívüli módon dolgoznunk kell, bár a játékosok jellemzői egyértelműen nem megfelelők ehhez, az, hogy Arthur, Miretti és Dybala lecserélésével nem volt ki diktálja a tempót, és lassítsa a mozgásokat. Csak ellentámadásban jeleskedő futballistáink voltak, és egyik kaputól a másik kapuig ment a meccs. Ha ilyen sok helyzet kimarad, az büntetést fog eredményezni.

Szomorú vagyok, amiért veszítettünk, de legalább a tabellán ennek nem lesz nagy jelentősége. Most előttünk az Olasz Kupa-döntő, és egyértelműen nem követhetjük el ugyanazokat a hibákat.

Arthur kiesett egy időre, Juan Cuadrado csak most tért vissza, egy óra volt a lábaiban, ezért meg kellett próbálnom kimérni a játékperceket, hogy szerdán a legjobb állapotban legyünk.

Ez volt Dušan Vlahović egyik legjobb meccse technikai szempontból. Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogyan játszott a technikáját kihasználva. Próbáltam a múltban elmagyarázni, de úgy támadtak rám, mintha én lettem volna az, aki elrontja Dušan Vlahovićot. Nem játszott ő olyan sok olasz bajnokit, és egyensúlyra kell törekednünk. Talán ő nem fogta fel, de ez jó teljesítmény volt, szerintem jövőre egyértelműen előrelépést fogunk látni annak a tekintetében, hogy miképpen osztja be az erejét az adott teljesítményt hozó meccseken, megtanulva, hogy nem félresikerült meccs az, amelyiken nem talál be, a futball ennél többről szól.

Moise Kean olyan játékos, aki általában fél helyzetből betalál, ma este viszont öt vagy hat helyzetből egyet sem értékesített, ilyen a futball. Tapasztaltabb lett a nagyon fiatal kora ellenére, de egyszerűen kell játszania a futballt, s nem használhat el annyi energiát azokra az egyéni párharcokra, amik nem igazán vannak a csapat segítségére.”

Domenico Criscito nem talált be büntetőből múlt héten a Sampdoria ellen, ezért felmerül a kérdés, mire gondolt a mester, amikor látta, hogy ismét a Genoa csapatkapitánya lép a tizenegyes ponthoz?

„A futball lehetőségeket tud adni a játékosoknak ciklikus jelleggel. Úgy éreztem, hogy ma gólt fog szerezni, mviel nem valószínű, hogy a 95. percben ismét hibázna. Ilyen a sport, ha nem értékesíted a helyzeteidet, jön a büntetés, s a Genoa megérdemelte a győzelmet.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9517825919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2022.05.07. 05:21:49

Nem tudtunk aludni kedves szerkesztő úr?...

venember83 2022.05.07. 05:38:20

@Rocky80: jaja, nem tudtam helyén kezelni a tegnapi meccset. Meg ezt az egészet, amit a csapat (a mesterrel együtt) idén mutat.

Attilio79 2022.05.07. 05:59:41

@venember83: Ez a normális hozzáállás, minden másra ott a mastercard!

2022.05.07. 06:00:10

"Amin rendkívüli módon dolgoznunk kell, bár a játékosok jellemzői egyértelműen nem megfelelők ehhez, az, hogy Arthur, Miretti és Dybala lecserélésével nem volt ki diktálja a tempót, és lassítsa a mozgásokat."

Talán a pályán lévő edzőt kellett volna lecserélni, nem Mirettit:

"Fabio Miretti was substituted to make way for Bernardeschi. According to @DAZN_IT it seems that it was Bonucci who asked Allegri to sub Miretti. The defender probably wanted to change shape in order to adapt to Genoa's attacks.

[@ilbianconerocom]"

Akár igaz, akár nem, legalább annyira fogok örülni akkor, amikor Bonucci elmegy innen, mint amikor Ramsey.

venember83 2022.05.07. 06:03:38

@Pjanista: s ha még mindez nem lenne elég, Romano szerint a Juve kivasárolja Keant a szerződéséből.

Ott rohadjon meg ez az egész szarkupac, ahol van, mást nem tudok írni. Kapcsoljátok ki az internetet, legyetek szívesek.

Barza 2022.05.07. 06:04:16

Nagyon hosszú idő után az első Juve meccs amit nem tudtam végignézni :-( vállalhatatlan ez a játék már sajnos.

2022.05.07. 08:03:17

@venember83: Nem csoda. Ritkán látni olyan csatár teljesítményt, mint amit tegnap Kean előadott. Moratát is meg kéne venni és el is ment az egész nyári keretünk erre a két világsztárra.

Rikoo 2022.05.07. 08:17:33

@Pjanista: Tegyük hozzá még De Sciglio és Bernardeschi hosszabbítását.
Tökéletes döntések.:D

Rikoo 2022.05.07. 08:25:23

@Pjanista: Lehet nem igaz, de én nem lepődnék meg.
Chiellininek igaza van, ez nem csapat.
Semmi koncepció nincs a klubnál és ez látszódik a kereten is.
Teljesen eltérő személyiségek, játékstílusok.
A Juventus volt évekig a legjobb CSAPAT. Nem a kiemelkedő világsztárjainkat nyertük a Scudettokat és voltunk sikeresek a BL-ben, igazából pont az ilyne játékosok hiányoztak a BL győzelemhez illetve a VAR 2015-ben.

Nincs mit szépíteni, Agnelliék és Paratici mindent tönkretettek.

Il Principino 2022.05.07. 08:27:09

@venember83: na elmennek bús 3,14-ba,ezt a traktoros gyereket nem szeretném többet a pályán látni!!!
A kaput nem képes eltalálni,se fejjel,se lábbal,még üresen sem...

Bruce57 2022.05.07. 08:41:45

Én is dühös vagyok hogy még mindig ez a kókler az edzőnk.

Gaben Smith 2022.05.07. 08:54:01

Az a nagy budos helyzet , hogy a keretbol jo par jatekos legalabb 2 osztallyal lejjebb kellene , hogy focizzon ,de Grande Max sem az a csoka akitol a nagy juve feltamadasat lehetne varni. Sarri,Pirlo utan jo dontesnek tunt ,mostanra kiderült , hogy ez is csak egy a nincs lo jo a szamar elv vegett megkotott frigy. Az olasz mentalitas is eleg erdekes ,a mistereken elmelkedve (kb 22 eve nezem a juvet ) nem emlekszem nem olasz edzore. Pedig Conte es Carlo( mar ha van kerete) top edzo a tobbiek pedig a futottak még… biztos nem egyforman latjuk , de ez az egesz amit a juve muvel (legalabb 4-5 eve )az valami elkepesztoen verciki es vallalhatatlan. Hol vannak mar azok az idok amikor azonosulni tudtal az egesz klubbal az identitassal a jatekosokkal. Most ha eszembe jut egy Ronaldo,Allegri,DS,Sarri,Asandro,Csecsnyi,mostaniNedved,Bonucci,Paratici,Kean,Rabiooo,Arthur ,a jatekminoseg ,az uj cimer ,a stadion ,a korites ,az iranyvonal akkor azt erzem , hogy ehhez en mar nem tudok kotodni annyira tavolinak es kedvelhetetlennek erzem. Valahol a Tevez,Pogba fiatal Moricka,Vidal korszaknal ez veget ert.

Gaben Smith 2022.05.07. 09:11:51

@Rikoo: Marotta volt az esz Agnelli csak a toket es a nyugalmat tudta adni. Onmagaban nem ert a keretepiteshez ahogy Nedved sem. A sportigazgatokat pedig hagyjuk. Talan csak Arrivabenebe lehet bizni, hogy jo a szeme.

Gaben Smith 2022.05.07. 09:14:56

@Pjanista: Neha talan a diplomatikus simogatas helyett oda is lehetne baszni ezeknek a csurhenek is. Kivancsi vagyok Allegri marad-e, igazabol sztem igen , de mar nem erdekel a meccseket se nagyon nezem max az eredmenyrol tajakozodom .

MarcoT 2022.05.07. 09:47:53

Hol is van az a kolléga aki nemrég még azt írta hogy a traktoros gyerekét meg kéne venni mert meccseket eldöntő gólokat lő?

venember83 2022.05.07. 10:31:00

@Rikoo: ők keretmélyítésnek akár el is fogadhatók, de Kean sok-sok milliós átigazolási díjért? Bár valószínűleg egyszerűen nem lehet kilépni a kölcsönszerződésből, s muszáj kivásárolni. Egyes jogászok/vezetők jól dolgoztak, mások kevésbé, ennyi a szokásos sztori.

babo0410 2022.05.07. 11:28:42

Na most ment el a kedvem végleg Allegritől. Nem volt aki lassítsa a mozgásokat? Miről beszél ez? Még csak véletlenül sem az lenne a cél, hogy mielőbb az ellenfél kapujához érjünk, és ne hagyjuk felállni a védelmeket, nem, mi folyton úgy játszunk, mintha 50x-es lassításban néznénk. Allegri mellett elhaladt a futball. A mai fiatalokat ezzel a játékkal nem lehet bevonzani. Nézhetetlen, vállalhatatlan.

Fabrizio 2022.05.07. 11:47:42

@Gaben Smith: Marotta felépített egy tökéletes projektet. A 8 év sikereinek alapjait ő rakta le. Be is érett a folyamat, legalább egy Bl serlegnek meg kellett volna lennie. A két elbukott döntő után Agnelli bekattant, mindenáron nyerni akart. Ezzel nem is lenne gond, ha ez gazdaságilag megalapozott. Törvényszerű a visszaesés egy ilyen ciklus után, de ahelyett, hogy felépítettünk volna egy új generációt, egy -már bocsássatok meg érte- egy kiöregedett, motiválatlan gárdához idehozták Roncit, akinek a csillagászati fizuját a FIAT torkán kellett lenyomni és óriási bérfeszültséget szülhetett. A pandémia miatt jöttek a pénzügyi trükközések a lyukak betömködésére plusz a tőke invesztálás a klubba. Ezért mégegyszer, lehet Allegri nem a megfelelő edző, de 1984 óta tart a szerelem és Trap, Lippi és talán Conte idejében beszélhetünk látványos fociról. Ancelotti és Capello alatt sem brillíroztunk. Mert mi nem az a kultúra vagyunk, voltunk. Kimagasló egyéniségeink voltak. Itt az ideje egy teljes megújulási folyamat kezdetének ami legfentről indul. Ez meg azért nehéz ügy mert az Agnelli család a tulajdonosi kör gyakorlatilag. De egy juventino az is marad örökre. Nehéz idők elé nézünk.

alexGicamo 2022.05.07. 12:42:03

@Attilio79: Ez az én dumám ! Bár én is csak loptam ... :-b

DelPiero2 2022.05.07. 12:45:22

@Pjanista: Kean-nek nem ez volt az első vesszőfutása! Egy csomó 100%-os helyzetet hagyott ki, több olyan meccs is volt, hogy többet. Aztán néha betalált, és ezzel Allegri szerint meg is oldódik minden.

alexGicamo 2022.05.07. 12:48:14

@Fabrizio: Jól összefoglaltad ! Osztom !

DelPiero2 2022.05.07. 12:48:21

@MarcoT: Nem én voltam. Az igaz, hogy a sokezer helyzetből tényleg betalált olyan meccsen amit egy góllal nyertünk.

DelPiero2 2022.05.07. 12:55:28

@Fabrizio: Jól mondtad, hogy lehet hogy Allegri nem a megfelelő edző. Capello sem megfelelő, mert ő is csak jó játékosokkal tudott nyerni, ráadásul a Juvénak alatta volt a legerősebb kerete, mégsem tudott a BL-ben remekelni, ráadásul az egyik bajnokságát éppen csak nyerte (amikor a Milan elleni sorsdöntő meccset nyertük úgy, hogy pl. Camo kezezéséért a 16-oson belül nem büntették 11-essel)
Allegri nem kókler, pl. itthon vertük a Chelsea-t ami szerintem azért is teljesítmény, mert tétmeccs volt. Korábban meg nem is egy komoly eredménye volt, pl. a Realt kiejtettük korábban, ill. 3-1-re legyőztük kint Dybala nélkül, igaz régebben, de több is volt.

Gaben Smith 2022.05.07. 13:59:33

@Fabrizio: pont a megujulast nem ugy kellene kezdeni , hogy akarmi is van a piacon keresunk egy olasz berkeibe szocializalodott edzot es folytatjuk ugyanazt ,hanem merunk ujitani es egy a mai focitrendeknek megfelelo edzot hozunk akit teljes mellszelesseggel tamogatunk ,felepitunk egy olyan adatalapu megfigyelohalozatot mint a pool-nal ahol pl meggyoztek kloppot hogy salah-al jobban jar mint asszem wirtz-el. Lass csodat bejott. Paradigmavaltas kell es nem ugy hogy hozznk egy sarrit es majd jo lesz. A jatekosok kozott is tobb tehetseget kell beepiteni.

JuveMI 2022.05.07. 14:17:22

"Talán ő nem fogta fel, de ez jó teljesítmény volt, szerintem jövőre egyértelműen előrelépést fogunk látni annak a tekintetében, hogy miképpen osztja be az erejét az adott teljesítményt hozó meccseken, megtanulva, hogy nem félresikerült meccs az, amelyiken nem talál be, a futball ennél többről szól." Ez a farok ki akarja ölni egy potenciális aranylabdásból (Vlahovic) a spirituszt??!! Pont azt, amire égető szükségünk lenne??!!
Vajon Ronaldonak is ilyen baromságokat mondott??... mert akkor már értem miért csomagolt össze és ment el azonnal.
Ez a sajtónak szóló, fölösleges magyarázatokkal, mentegetőzésekkel teli nyilatkozat maradjon itt örök mementónak... mert rámutat a Mister és a csapata valódi arculatára!
Szebb jövőt sporttársak!

Fabrizio 2022.05.07. 14:20:55

@Gaben Smith: én azt írtam, hogy a megújulásnak felülről kell indulnia. Én a problémát nagyobbnak látom mint hogy Max Allegri az edző vagy más. Ez az én véleményem és legalább itt, ezen a fórumon hadd élvezzem a szólásszabadság jelentését:)

sleepy8 2022.05.07. 14:36:24

@Gaben Smith: Ezt akar Allegrivel is meg lehetne csinalni nem? Hogy olyan játékosokat igazolunk, akik az adott edzo játékához passzolnak. De igaz, hozzunk ide valami kulfodi macskajancsit, veszítsünk el még többet az identitásunkból. Peldaul Piolit se tartották sokra, amíg nem kapott egy olyan Milant ami CSAPAT, es a játékosokra nem kell 5 percenként rakiabalni, mert nem azt csinaljak amit az edző kér.

Megjegyzem, megneznem mondjuk a Pep fele játékot ezzel a Juventus kerettel, meg ennyi serulessel. Azért a "szép játékhoz" nem árt ha a futbalistaid tudnak passzolni, ne adj isten atvetel nelkul is. (Tudom, ezt elvarni ezektől a hulladekoktol felesleges). Sarri is megprobalta veluk a Sarriballt, aztan ugyanaz a fos volt mint Allegri (anno) utolsó évében. De nyilván a mindenkori edző itt a fő baj.

Ezt a csapatot szetkellett volna robbantani 3 éve, nem Allegrit elküldeni, meg hagyni a Paratici-Nedved parost szetb*szni a keretet.

sleepy8 2022.05.07. 14:41:10

@JuveMI: Egy 22 éves palirol, akinek láthatóan nem úgy megy ahogy szeretné, probalja levenni a terhet. Huha, micsoda pancser tényleg. :D

Nyilván amugy Vlahovicot is azert nem hozzuk helyzetbe kb sose, mert ezt gyakoroltatja a mister edzesen. :D Veletlen se azert, mert meg erre se alkalmasak ez a botlabovicsok.

Fabrizio 2022.05.07. 14:45:53

@sleepy8: pont most akartam kb ugyanezeket leírni. Pioli nos az Intertől kivágták, rezgett a léc a Milannál is. Hagyták dolgozni és tessék egy felhígult bajnokságban sikeres edző lett. Di Francesco isten volt a Sassoulonál most hol van? Klopp? Na nee évi 15M GBP fizuval biztos Rabiot és Arthurt akar edzeni. Italiano jó munkát végez a Fiornál. Jó motivátor, ennyi kiderült. Tudor? Esetleg. Pirlo után szóba került a neve, nem kérték fel, ment. Ne gondolkozzunk már Kloop, Guardiola, ide teszem a 30€-s éttermes Contét (mellesleg nagyon sokat köszönhetünk neki, de személyisége egyben romboló is).

venember83 2022.05.07. 14:50:32

@sleepy8: "Hogy olyan játékosokat igazolunk, akik az adott edzo játékához passzolnak. "

Nyilván ez lesz a lehetőségekhez mérten.

sleepy8 2022.05.07. 14:52:48

@Fabrizio: Számomra alapbol gusztustalan üzenete lenne annak, ha idehozunk egy kulfoldi "top" edzot, aztan kinyaljuk a seggét. Conte és Allegri sem kapta meg amit kért a távozása előtt, pedig Ők letettek egy-két dolgot a csapat asztalára. De itt sajnos eddig az volt a szokás, hogy ha egy edző nem elégedett a kerettel, akkor elzavarjak a pibe.

Fabrizio 2022.05.07. 14:56:17

@venember83: Conte-val egyszerű volt:3-5-2 azért is mennyi ekét kapott hogy ez nem elég Európához...

Gaben Smith 2022.05.07. 15:20:05

@sleepy8: lehet felreertheto voltam. Adom azt a gondolatod , hogy Pep is csak vakarna a babaolajjal megkent csillogo kopasz buksijat amint Rabiot nem tud lekezelni egy lasztit, de azert azt Te sem gondolod , hogy Allegri ha kapna egy harmonikus keretet akkor kilepne a sajat arnyekabol?

Gaben Smith 2022.05.07. 15:24:51

@Fabrizio: elvezd :) a problemam nem az , hogy Allegri nem jo edzo a maga modjan es biztos fog meg nyerni bajnoksagokat olaszba en a stilusatol a habitusatol hanyni tudnek mert halveru. Europaban amit muvel sose lesz eleg es megkockaztatom legfeljebb majd ram olvasod , hogy sose fog BL-t nyerni mert azt a gyoztes bator edzoknek talaltak ki. A kerdes mint Juve mit akarunk ? Hazai ermeket vagy europaban is tenyezonek lenni? Oke jatszott 2 dontot de szamtalan olyan kieses volt ahol beszarian meccselt majd amikor mar mindegy volt ugy jatszott ahogy kellet volna (Real,Atletico) szoval na mit akarunk az a kerdes?!

Gaben Smith 2022.05.07. 15:27:52

@Fabrizio: Nekunk se megfelelo megfigyeloi szemunk nincs hozza se nyitottsagunk , hogy felfedezzunk egy Piolit sot semmilyen rugalmassagunk nincs mert itt gyozni kell semmi nem szamit. Csak a gyoztesek is eljutottak oda. Pl a 15 millas Klopp is nem? Az egesz Juve koncepcio egybrakas idejemult szar.

Gaben Smith 2022.05.07. 15:29:29

@babo0410: Hagyd aokan nem ertik meg, hogy Allegri egy halveru edzo aki gyenge olasz szinvonal miatt nyerhet cimeket ,de Europaban felszeletelik … En nem egy olasz dominans Europai kutyauto Juvet szeretnek latni.

Gaben Smith 2022.05.07. 15:31:39

@sleepy8: es mikor tettek le ?szerintem mielott kinevezel valakit nem tett le semmit az asztalodra… Conte es Allegri is csak az adott szituacioban jo megoldas volt Marotta reszerol aki nincs itt es latni is hogy mi a szitu… Szoval na ugy latszik nincs elvegezve a hazi feladat se a vezetosegben se az edzonel se par jatekosnal

Gaben Smith 2022.05.07. 15:33:52

Fiuk,Lanyok aki Allegritol tobbet var mint unalmas focival megnyert stilustalan olasz bajnoki cimek es kupagozelmek annak tokeletes valasztas Allegri ,de en nem egy ilyen Juvet szeretnek latni. Amen

sleepy8 2022.05.07. 15:35:35

@Gaben Smith: Hát ezekkel az állításokkal az a problémam, hogy a tények makacs dolgok. Lehet tagadni őket, csak felesleges. A tények pedig azt mutatjak, hogy egy ertelmesebb kerettel, ez a "halveru" szemléletmód 2 Bl döntőt ér 5 év alatt... Soha sehol nem irtam/mondtam hogy Allegrivel valaha lesz "szép játék". De megmondom őszintén le se f*som. :D Én az eredmények híve vagyok.

Ezt meg tegnap is írtam már valakinek, de Carlonak is szoljon már valaki hogy ezzel a "régimódi" olasz focival mar nem lehetne eredmenyes. Ugye az Evertonba Őt is elmondtak mar mindennek, kioregedett, eljart felette az ido. :D Egy csapattal meg bajnoki cim + BL döntő. :D Az Everton meg kuzd a kiesés ellen. :D

sleepy8 2022.05.07. 15:37:25

@Gaben Smith: Conte/Allegri példával arra akartam csak utalni, hogy hiaba varnak ide egyesek uj edzot aki majd egybol megkap barmit, amikor azok se kapatak meg semmit akik hoztak elotte az eredményeket. (Nem mashol, hanem itt a Juventusnal)

JuveMI 2022.05.07. 15:49:26

@sleepy8: Jah... látszott a 22 éves pali arcán a lecserélése után, hogy legszívesebben beverne egyet a Misternek, aki "levette a válláról a terhet"!
Úgy néz ki jövőre láthatjuk majd Allegri valós fociját a neki megfelelő emberekkel... Di Maria, Jorginho, Emerson Palmieri, esetleg Witsel... örömmámor lesz bekkelni ezekkel a kivénhedt zsoldosokkal. Nem baj, meglehet a scudetto... a BL-ben meg talán továbbmegyünk végre egy Villarreal-szintű csapat ellen, csak azért, hogy szét trancsírozzon minket egy valós top csapat, aki támadófutballt játszik.
Két év múlva meg ugyan itt tartunk majd... és azon csetelgetünk, hogy Miretti jól szétb...ta a szánkat egy szaros Genoa-val... nyugi, neki nem kell 15 év a bosszúra, mint Criscito-nak!
Tény, hogy egyre kevesebb hozzászóló akarja ezt átélni!

sleepy8 2022.05.07. 15:58:19

@JuveMI: Egy teljesen tét nélküli meccsen, pályán se kellett volna lennie Vlahovicnak, foleg hogy hetkozbe lesz egy kupa döntőnk. Mellekesen alapbol is Allegri nyilatkozatara reflektaltam, nem arra hogy lecserelte (az amugy tegnap is teljesen 0 Vlahovicot).

Ez az egy oriasi hibaja van amugy Maxinak, hogy meg egy ilyen meccsre se küldi fel a fél u23-at, legalabb megnezni hogy mit tudnak a tokutolso ellen.

sleepy8 2022.05.07. 16:01:37

@JuveMI: Criscito meg amugy hatalmas bosszút állt. :DDdd Atyavilag, nem is értem minek vitatkozom ilyen érvekkel. Papi, a pali meg a csapata mennek a B-be, mi meg a tegnapi sormeccstol függetlenül a BL-be. De jó lehet most az öreg Criscitonak. :D

Gaben Smith 2022.05.07. 16:29:50

@sleepy8: na latod ha neked az eredmenyek a fontosak akkor a 2 bl donto miert is ment el? Pont azert amiert a bayern az atleti es a real ellen ,mert a mester rament a biztonsagi jatekra egyfajta reaktiv focit jatszott. A BL-t egy ket kiveteltol(Jose) mindig a proaktiv edzok csapatai nyerik meg. En se a jatek minoseget se az eszoi filizofiat nem szeretem en azt akarok soha tobbe ne legyen a Juve padjan ilyen halveru edzo.

Gaben Smith 2022.05.07. 16:31:13

@JuveMI: ugyanezt mondom , ha a nagy kepet nezzuk mit azeretnenk latni. Jol gondolod.

Rocky80 2022.05.07. 17:20:55

@sleepy8: respekt a véleményedért meg ahogy harcolsz itt az "elemekkel". +1

Az a helyzet srácok, hogy alá kell rakni Allegrinek a használható embereket és akkor újra meg fogja mutatni hogy tényezők vagyunk. Ahogy már megmutatta többször, csak el van felejtve.

Az, meg hogy ezt csak támadófocival lehet, az nem egyetemes igazság. Ez egy trend, azok meg jönnek-mennek. Nyilván az a legszebb a szemnek meg nekünk, de nem csak egy út vezet fel a hegy csúcsára. :-)

Amúgy az évek óta a BL legnagyobb esélyese City, meg a világ legjobb edzője Guardiola nyert BL-t mostanában? Ez nem ilyen egyszerű, ugye? Ettől még Guardiola top-top edző, ahogy Allegri is a két ezüstjével. :-)

Thuglife! 2022.05.07. 17:35:55

:D ezek az Allegri fanok és az ő kettős mércéjük :D
Álomvilág!
Tényleg azt hiszik hogy 2x voltunk a világ második legjobbjai Allegrivel....:D
Miközben ugyanolyan messze voltunk a döntőben a győzelemtől mintha a nyolcaddöntőben estünk volna ki.
Allegri és Ancelotti Uramisten!egymáshoz hasonlítani...Az egyik több topligában is edzősködött a másik egy cagliari taktikáját képezi rá egy nagycsapatéra.dehát ezek csak az én vízióim.a tények azok tények.a tény a kettős mérce.Allegri egy zseni ha megverjük a Chelseat de ha kiesünk a villarealtol vagy kikapunk a Genovátol akkor már szar a keret.Még egy éved van mister! Nem kell elüldözni elintézed te saját magad!
Egy huszonéves fekete gyereknek azt mondani ne égessen felesleges energiát! :D beszarok
Két hete a 8pontos előnyre az 5.-től és 1 pontra a 3.-tól azt mondja meg kell tartani a 4.helyet. Parádés. Egy stand up komedys veszett el benne.megvan az új munkád jövô nyártól maxikám!

Rocky80 2022.05.07. 18:17:04

@Thuglife!:

1. majd az évkönyvekben is ez lesz: "ezüst, de nem érdemelték meg..." :D A tény, az az ezüst. Nem a te véleményed.

2. Jobb ha szoktatod magad a gondolathoz hogy nem csak jövő nyárig lesz itt. Az eredmények és a tények őt fogják igazolni (persze igazolni is kell jócskán).

3. A fekete gyerek energiái: pont ezt hívják gondolkozásnak és okos hozzáállásnak: nem fárasztom le magam értelmetlen birkózásokkal egész meccsen, aztán ha jön egy-két tényleg fontos és döntő pillanat, nem tudom odatenni magam se fizikálisan, se mentálisan. Tényleg hülyeség! Maradjon meg az a traktoros predator aki volt, csak birkózzon ész nélkül...

JuveMI 2022.05.07. 18:17:40

@sleepy8: Egy dolgot szeretnék tisztázni (ebben a késhegyre menő vitában)!:
Én egyáltalán nem vagyok Allegri-gyűlölő (sőt 10 évvel ezelőtt a világ legjobb edzőjének tartottam). Egyszerűen csak Juve szimpatizáns vagyok, aki nem akar 2022-ben ilyen gyenge, semmitmondó játékot látni a Juventustól. Nekem nem baj, ha nem leszünk zsinórban bajnokok, de játszunk előre. Most ez a trend és ez vezet sikerre. Jelen állás szerint Max nem fog változtatni az elképzelésein, tehát nekem most nem jön be az Ő stílusa.... úgy érzem, most másra lenne szükség a Juventusnál!
Ha már Ancelotti és Allegri között párhuzamot vontál, akkor szerintem a legnagyobb különbség kettejük között:
Ancelotti éppen a Juventusnál elszenvedett bukásából vonta le a legfontosabb konklúziót, ami tovább vitte őt... egy alap elképzelést kell ráilleszteni az adott keretre, foglalkozni kell a játékosok lelkével, aztán jöhet az öntstek nekem egy fröccsöt, ti meg focizzatok taktika. Ez bejön neki minden erős keretű csapatnál.
Allegri ezzel szemben nem tanult a múlt hibáiból... továbbra is a saját szisztémáját erőlteti a játékoskeretére... és akkor is ezt teszi, ha más stílus hatékonyabb lenne.

Rocky80 2022.05.07. 18:18:36

@Thuglife!: a többire nem is reagálok.

Rocky80 2022.05.07. 18:25:40

@JuveMI: már ne haragudj, de reagálok én: az, hogy mi a trend, ki nem sz...ja le. Most ez, holnap az, tökmindegy. Tudod mi a trend: hogy győzni kell. Mindenáron. Ez a trend!

A másik: hogy játszunk támadó focit ha egy szem támadó hátvédünk van, az átképzett, 34 éves Cuadrado; középpályásunk meg egy sincs?!?
Allegri pont ebben volt erős mindig is: meccs közben variálta és igazította a felállást és taktikát a csapathoz és működött is. Most egyszerűen csak azt játszatja amit ezekkel a játékosokkal játszatni lehet. Arról, hogy a képességek korlátoltak, arról már tényleg nem tehet. Ahogy a rengeteg sérültről sem.

sleepy8 2022.05.07. 18:25:57

@Gaben Smith: Van értelme tovább vitatkozni, amikor arról kéne, hogy 5 év alatt 5 bajnoki cím, meg azt hiszem 4 kupa, meg ugye a két BL döntő az nem eredmény? :D Kikaptunk egyszer az MSN-es Barcelonatol, meg a Ronaldos Realtol. Nem tudom, Én egyik meccs elé sem úgy ültem le, hogy mi lennénk az esélyesek. Ennek ellenére a Barca elleni szimplan a belszerencsen ment el. A Real ellen teny hogy torokra vettük azt a bizonyost, tobb egyéni hibabol (is) kifolyólag. Meg Allegri szar cserei miatt (is). De most akkor jól értem, hogy szerinted a döntőig menni a BL-ben nem az edző eredménye (is), viszont ha elveszti a döntőt, az mar csak az Ő felelőssége? :D

@Thuglife!: "Allegri egy zseni ha megverjük a Chelseat de ha kiesünk a villarealtol vagy kikapunk a Genovátol akkor már szar a keret." Nem vagyok Allegri fan, de ezt szépen leírtad helyettük is. Pontosan ettől lesz "zseni" valaki, amikor egy Villareal/Genoa ellen is fogalmatlan keretből, kihoz egy cim védő verest a BL-ben. Itt meg hozzatennem, hogy ha a keretet nézzük, az elmúlt 15 évben sose voltunk Europa második legerosebb csapata, pontosan ahogy Te is irod. Megis jatszottunk két BL döntőt, kivel is?

NCSMCS628 2022.05.07. 18:26:20

...ááá,dehogy!Vajon akarunk hozni Valakit a Genoa-ból?

Rocky80 2022.05.07. 18:26:38

@JuveMI: ilyen meg nincs, hogy két év alatt elfelejt mindent valaki. Ancelotti sem felejtett, Allegri sem.

sleepy8 2022.05.07. 18:40:24

@JuveMI: Számomra még véletlenül sem keshegyre menő vita ez. :D Egyszerűen próbálom felfogni, hogy lehet ennyire máshogy látni a dolgokat. De kezdem megerteni, a lényeg az hogy neked nem tetszik Allegri játéka, ezt teljes mértékben meg is értem. De ettől az eredményei azt mutatják, hogy ha van alatta keret, akkor ez működik. A többi meg mindenkinek az egyéni véleménye.

Marvin88 2022.05.07. 18:52:38

@Gaben Smith: (S)Inter szurkolóként pont ugyanezt gondolnám én is.

sleepy8 2022.05.07. 18:53:32

@Rocky80: +1 Az a baj, hogy pl itt sokan Cuadradot is jó játékosnak tartják, pedig meg fenykoraba se volt extra, nem hogy most. Egyész életében az volt a best skillje hogy gyors. Viszont az (sajnos) igaz, hogy ebből a keretből még Ő is felfelé lóg ki.

Valho is tipikusan az a csatár, akit a szélekrol tömni kéne labdával, de nincs játékosunk aki tud beadni. :D Az utóbbi két meccsen (kis tulzassal) Mirettinek tobb jó beadása volt mint az egész keretnek a szezonba. Nem csak tamadobb felfogasu hatvedunk nincs, szerintem az amugy Allegrinek nem is kellene. Az a baj hogy a serult Chiesan kivul szélső támadónk sincsen.

Attilio79 2022.05.07. 21:54:11

@alexGicamo: Nem tudtam, nem volt ott az "all rights reserved". :D

Primo Dimarzio 2022.05.08. 00:56:16

@sleepy8: én abszolút egyetértek veled, egyébként volt régen egy olyan mondás,h a győzelem mindig a játékosok érdeme , a vereség mindig az edzőé.
A támadó forciról annyit ,h kb 20éve nézek Juve meccseket , szerintem sose a szemetgyönyörködtető játék volt a csapat ismerve , sokkal inkább a bitang védelem , amivel leuraltuk a bajnokságot , többnyire.
Ancelotti pedig szerintem tökéletes példa akik elavultnak tartják ezeket az edzőket ,csattanós válasz tett le az öreg az asztalra , mondjuk alatta azért van egy keret mégis csoda , amit idén a blb nyom, még akkor is ha a pool kipicsázza őket 5 góllal , azért a pl egészen más kávéház...

ZED! 2022.05.09. 10:08:04

@Rupert28: Bocsi, csak egy kérdés: a Pool-bol is mi volt, amíg Klopp meg nem érkezett??

ZED! 2022.05.09. 10:10:06

@sleepy8: Ez jövőre kiderül, akkor már kvázi teljesen új kerettel, szinte teljesen kicserélt játékosokkal fog dolgozni, ott már neki sem lehetnek kifogásai...

venember83 2022.05.09. 11:24:03

@ZED!: "ott már neki sem lehetnek kifogásai"

Légy türelemmel, a mester rendkívül jó szakember, kiváló diplomata és kivételesen intelligens.

steven.h 2022.05.09. 12:51:45

@sleepy8: egyetértek. Egyébként most akik Ancelottit is hirtelen az égbe emelik, írják már le mi is pontosan a Real Madrid játéka, főleg a BL-ben. Mert én akárhány cikket, elemzést meg meccset megnéztem, mert próbálok a Juvén kívül is tájékozódni, csak az jön szembe, hogy igazán játéka a Realnak sincs. Van egy szenátor középpályája, amit kb még ő rakott össze és azóta senki nem nyúlt hozzá, pedig lassan már az őrségváltásnak kellene jönnie, bal oldali támadónak, berak egy védekező középpályást és a támadások attól függnek, hogy Modricnak, Viniciusnak és Benzemának milyen napja van.

Nyilván adott egy baromi nagy tartást a csapatnak, ami kiveszett úgy Zidane első ciklusa után, de ők sem támadófocit játszana, sőt, ugyanúgy mélyen védekeznek, lassítják a játékot, csak az a különbség, hogy neki vannak olyan emberei a középpályán akik pontosan tudják, mikor kell lassítani a tempót és mikor kell gyorsítani és ha ez nem megy, tud a padon nyúlni egy Rodrygohoz meg egy Camavingához, nekünk nincsenek ilyen játékosaink.

Primo Dimarzio 2022.05.10. 03:44:47

@ZED!: fogalmam nincs ,mert soha nem néztem és fogok pool meccset nézni, kivéve ha Juve ellen játszanak.Viszont értem mire vagy kíncsi , de a helyzet az,h nem kicsit kedveltem klopp ot még dortmundban.zseniális a pali.

@steven.h: én pl csak azért magasztalom itt ,mert döntőbe vitt olaszosan egy olyan csapatot , aminek semmi keresnivalója ott, szerintem.
Legalábbis én megint egy kutyaszar angol döntőt vártam , és bár fosok a realra , mégis üdítő kicsit számomra ,h becsúsztak.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása