Agnelli: „Meg kell válogatnunk, kibe fektetjük korlátozott erőforrásainkat”

agnelli_andrea_il_foglio_hatterrel_mikrofonnal.jpgA Juventus elnöke, Andrea Agnelli az Il Foglio San Siróban tartott eseményen beszélt a Juventus és a saját helyzetéről, mivel az eredményekben szűkebb idei évben számos kritika éri úgy őt és a Juventus vezetőségét, mint Massimiliano Allegrit.

„Az elnöki pozíciómat érintő pletykák? Nincs olyan év, hogy ne merülne fel a közbeszédben a jövőm a Juventusnál, sokan hallották már ezeket a pletykákat az évek során, így például Sepp Blatter és Michel Platini, ma pedig Aleksander Čeferin található az UEFA, illetve Lorenzo Casini a Lega Calcio élén. Az egyetlen állandó személy Javier Tebas, talán ő a szülőatyja ezeknek a pletykáknak.

Én nagyon nyugodt vagyok, és nemigen foglalkozok ezekkela  pletykákkal, tudom, hogy min dolgozunk, és jól érzem magam. Számvetés az elnökségem 12 éve után? Nem szeretem az ilyesmit, a sportban mindig a következő meccsre, a következő sorozatra kell összpontosítani.

Megbánások? Minden évben bánnak meg dolgokat azok, akik nem nyernek. Idén voltak negatív pillanatok, ugyanakkor a projekt Massimiliano Allegrivel rendkívül valid, Massimiliano Allegrinek sikerült felépítenie egy szilárd csapatot, hosszú távú projektben gondolkodunk, tudjuk, hogy mit szeretnénk elérni, és tudtuk, hogy ez az év nehéznek ígérkezik.

Két héttel ezelőtt bánkódhattunk azon, hogy nem vagyunk versenyben a bajnoki címért. Paradox módon, ha megnyertük volna az Inter elleni meccset, akkor azonos pontszámmal rendelkeznénk, ehhez képest nagyon eltérő árnyalatú megjegyzéseket olvasok a két csapat kapcsán.

Az Olasz Kupa? Minden kupa számít, véelményem szerint azonban a bajnokság a legfontosabbb. Egyéb sorozatokban nem mindig a legerősebb nyer, s nyilván a legcsillogóbb sorozat a Bajnokok Ligája, de ahogy mondani szokás, minden begyűjtött serleg számít.

Körvonalaztunk egy projektet, és Maurizio Arrivabenével, Federico Cherubinivel, Pavel Nedvěddel és a személyzettel ennek a megvalósításán dolgozunk. Maurizio a vezérigazgató, és egyértelműen nagyszerűen koordinálja a klub összes tevékenységét, minden tekintetben ő a vezérigazgató, és nagyon jól ismeri az üzleti valóságot és a sport aktuális helyzetét. Ideális vezérigazgatónak tekintem őt egy sportklub élére.

Ezen kívül a Juventus alapvetően az irányítószervek oldalán áll, párbeszédet folytatunk a futballt irányító testületekkel. Lorenzo Casini elnök úr nagyszerű technikai és adminisztratív készségekkel rendelkezik, ismeri a futballt, és kiváló elnök lehet.

A Szuperliga kapcsán két komoly szempontról beszélhetek, egyik részről adott a 12 klub részvétele, a klubok aláírták egy projekt egy 160 oldalas szerződését, amelynek a célja a párbeszéd volt az UEFA és a FIFA illetékeseivel. Aztán a bekövetkező események nyomán létezik ma a fellebbezés az Európai Bíróságnál, mivel nemzetközi szervezetek igen vehemensen reagáltak több klubbal szemben, annyira elragadtatva magukat, hogy egyes klubok félelemből kihátráltak a projektből. Egy ilyen kaliberű jogi harchoz széles vállak kellenek, és tudni kell, hogy az aktuális modell revízióra szorul. Az UEFA jelenleg bíró és szabályozó testület, monopolhelyzetben lévő kereskedelmi szolgáltató és a versenykiírások kapuőre. Modern kormányzatra van szükség, amely megfelel a szabad piac és szabad verseny irányvonalainak, melyek alapvetők az Európai Unióban. Jelenleg a párbeszéd Aleksander Čeferinnel megszakadt, ez nem azt jelenti, hogy semmissé válna a múltbeli kapcsolatunk vagy a nézőpontunk adott témák tekintetében. Ő személyes támadásként éli meg ezt, de nem erről van szó.

Az olasz futballt megrázó vizsgálatok tekintetében is bonyolult évet zárunk, de ahogyan teljes mértékben tiszteljük a vizsgálatot végző szerveket, mi is maximális tiszteletet követelünk. Például láthatjuk, hogy miképpen kommentálnak egyes szereplők egyik majd másik pillanatban. Luis Suárez ügye óriási médiafigyelmet kapott, a tőkenyereségek tekintetében pedig bonyolult jogi párbeszéd felé mozdulunk el, amely megváltoztathatja a sport jövőjét.

Nézzük csak meg a következő ciklusokat: van egy Premier League, amely körülbelül 4,2 milliár eurót mozgat meg, az UEFA becslése szerint a következő Bajnokok Ligája pedig évi 5 milliárd eurós pénzmozgást eredményezhet. Ez megmutatja, hogy mekkora terület marad az olasz, francia, német és spanyol futball számára. A Premier League lassan elszívja az összes tehetséges futballistát, szóval lényegében már létezik egy Szuperliga. Ezen kellene gondolkodni. Mindazonáltal van vízszintes polarizáció is, hiszen a PSG, az Ajax és a Bayern München szinte évről évre nyeri a bajnokságokat. Tehát az aktuális irányítási rendszerrel immobilizáltuk a futballt.

Úgy gondolom, hogy a nemzetközi sporteredmények a versenysorozatok formátumából adódóan azt hozzák, hogy egyes csapatok minden egyes évben bejutnak a nyolcad- vagy negyeddöntőkbe. S aztán vannak azok a 20 percek, amelyek egy-egy csapat számára teljesen megváltoztatják a szezon kimenetét. Ez lényegében egy ördögi kör, amelyből ugyanakkor csak kontinuitás révén lehet kilépni.”

A Juventusnál az idei év után távozik a második csapatkapitány, hiszen Paulo Dybala szerződése lejár, de számos pletyka szerint az első csapatkapitány, Giorgio Chiellini is idén játszhatja utolsó tétmeccsét bianconero mezben.

„Paulo kiváló futballista, a döntéseket azonban adott pillanatok szülik. Ha decemberben Dušan Vlahović leigazolásáról kérdeznek, azt mondom, hogy lehetetlen, vagy legalábbis szinte lehetetlen.

Amikor januárban beszéltünk, nagyon nehéznek tűnt a megállapodás egy átigazolásról. Az erőforrásaink korlátozottak, és meg kell választanunk, hogy kibe fektetjük ezeket az erőforrásokat. Nálunk futballozik Dušan Vlahović, Matthijs de Ligt, Manuel Locatelli, Federico Chiesa, és megfiatalítottuk a csapatot. Fiatalabb Juventust szeretnénk több olasz játékossal, amely közelebb áll a szurkolókhoz és a klub értékrendjéhez. Paulo Dybala szintjét figyelembe véve nem tudtunk volna olyan ajánlattal szolgálni, ami korrekt lett volna úgy a klub, mint a játékos számára.

Giorgio elmondta, hogy meg kell beszélnie egyes dolgokat otthon a családban és a klubnál, most pedig arra kell kocentrálnunk, hogy a lehető legjobban zárjuk a szezont. Giorgiónak pár évre megvan a helye a klubnál, a mikorról azonban neki kell dönteni, de attól, hogy valaki nagyszerű sportoló, nem lesz automatikusan nagyszerű sportvezető. A szárnyaim alá vettem Pavel Nedvědet, de mellettem volt Giuseppe Marotta és Fabio Paratici. Figyelnünk kell, hogy a vezetőségbe ne kerüljön túl sok egykori labdarúgó személyiségLeo velünk fog maradni.

Alessandro Del Piero jelenleg a gyerekeivel Los Angelesben élni, őt amikor csak úgy gondolja, nagy örömmel fogadjuk a Juventusnál. A klubhoz csatlakozás azt jelentené, hogy jelentősen módosul az életstílusa, jelenleg azonban Alessandro az aktuális feladataira koncentrál, és kommentátorként nagyon sikeres szereplő.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7517819497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2022.04.29. 12:52:14

Tessék, egy kis fricska azoknak, akik szerint Agnelli nem kedveli Del Pierot. Én azt gondolom Ale maga választotta azt az utat, amit bejár. És szerintem nem feltétlenül baj, hogy nincs a klubnál. Nedvedet is micsoda kritikák érik, nem a legfinomabb hangnemben.

DelPiero2 2022.04.29. 14:18:28

Nem látom mitől fricska. ADP lehet hogy most ott él, de mitől is választotta azt az életet, arról már nem beszél. Másrészt ha ADP-t kérdezik, Ő van annyira intelligens, hogy nem fog kipakolni.
Emlékezzünk arra is, hogy ADP mikor terveiről beszélt, Ő szeretett volna még játszani. Aztán Agnelli hirtelen bejelentette, hogy az az utolsó éve. Nem utal mély barátságra.
Nem hiszem hogy nagyon ösztönző pl. az hogy Nedved is többször lenyilatkozott bizonyos dolgokat a klub nevében, és másnap már az ellenkezője megtörtént. Ez persze nem feltétlen Nedved sara, vastagon benne lehet Agnelli is.
Szerintem meg baj hogy nincs a klubnál. Az sem véletlen , hogy mikor Lippit kérdezték hogy kik voltak a legszorgalmasabban tréningezők, akkor Lippi említette ADP-t, s mintha Nedvedet nem, holott tudjuk hogy Nedved is keményen edzett, Raiola is példaképnek állította be. Szóval nem hinném hogy ne lenne baj hogy nincs a klubnál, mert a zsoldosok egy kicsit talán magukba néznének.

Shyr Kahn 2022.04.29. 17:09:48

@DelPiero2: ++

Masreszt az interju Dybala-s resze is erdekes reszleteket takar. En meg mindig remenykedem benne, hogy esetleg maga a jatekos fogja azt mondani, hogy "sracok, bevallalom olcson, ha meg mindig van lehetosegem maradni". Joval kevesebb lovettat kellene elkolteni, ha La Joya maradna es nem kellene azon gondolkozni, hogy most akkor Zaniolo, vagy Di Maria es hogy elobbi leserul-e, utobbinak lesz-e hatekonysaga az olasz bajnoksagban (mert, hogy a Serie A mas kultura, mint amit eddig megszokott).

DelPiero2 2022.04.29. 17:36:01

Igen, érdekes, Arrivabene kezdte ezzel a nekem mellébeszélésnek tűnő dologgal: nem akartuk megsérteni olyan ajánlattal, ami nem méltó... Érdekes, akkor minek ültek le (állítólag 2, de több mint 1 órára). Tény hogy necces hogy ennyit nem játszott Dybala, és az utóbbi időben inkább csak a kis csapatok ellen tündökölt, ami után nagyon rossz üzenet lett volna a többi játékos számára is, ha kap egy csomó pénzt a semmire. Ugyanakkor korábban is a klub akarta elsózni. Olyat is lehetett hallani, hogy megkapta volna a pénzt, csak a bónuszok formájában. Ezek az állítások nem csengenek egybe, s valóban a firkászok összevissza írnak, de a klub is hozzájárul ehhez a hangzatos nyilatkozatokkal, hogy nem lehet 100%-ra venni. Amúgy valóban nekünk nem kerülne sokkal többe mint más, de ha Dybalának megadnák, a többiek is benyújtanák az igényt, amit pont most akar a vezetőség leszorítani.

Kasabai 2022.04.29. 19:10:57

Az mindig baj, ha Alex Del Piero nincs a Juventus környékén. Én még emlékszem azokra nagyon intelligens, úriemberhez illő válaszokra, amiket Alex adott, hogy van-e konfliktus közötte és Agnelli között. 10 évig nem jött a stadionba, ez elképzelhetetlen lenne, ha nem lett volna valami nagyon komoly feszkó. Szerintem Agnelli mindig is félt Alextől és hogy ameddig itt van, addig csak őt fogja mindenki isteniteni.

Shaky79 2022.04.29. 23:35:31

"Úgy gondolom, hogy a nemzetközi sporteredmények a versenysorozatok formátumából adódóan azt hozzák, hogy egyes csapatok minden egyes évben bejutnak a nyolcad- vagy negyeddöntőkbe. S aztán vannak azok a 20 percek, amelyek egy-egy csapat számára teljesen megváltoztatják a szezon kimenetét. Ez lényegében egy ördögi kör, amelyből ugyanakkor csak kontinuitás révén lehet kilépni.”
A szuperliga pont ugyanúgy bebetonozná a nagy csapatokat mint a mostani rendszer, csak ott állandó tagok és állandó biztos pénzforrás garantálná, hogy ha b@lfasz vezetők, edzők dolgoznak egy klubnál akkor az csak abban nyilvánulna meg, hogy az állandó bebetonozott csapatok közül hanyadikok a rangsorban és az anyagi helyzetre nem hatna ki!!! Ez csak az állandó csapatoknak jó a többieknek biztos nem! Több hangsúlyt kellene fektetni az utánpótlásra, a játékos megfigyelőkre akik nagyon fiatalon felfedezik az igazi tehetségeket, és több bizalmat nekik nálunk, mármint a fiatal tehetségeknek! Nekem a kilenc megnyert scudetto után úgy tűnik, hogy nem tud sem ő sem a vezetőség megújulni, és szerintem Allegrivel sem jó az irány, de ne legyen igazam! Nekem ezerszer inkább Alex mint a vezetőségből bárki, sokkal hitelesebb, emberibb mindegyiktől! Persze ezt nem vezetői képesség, készség alapján írtam, csak szimplán, emberi értékek mentén ez a véleményem.

alexGicamo 2022.04.30. 12:09:34

Fiatalabb Juventust szeretnénk több olasz játékossal, amely közelebb áll a szurkolókhoz és a klub értékrendjéhez.
Számomra ez a legfontosabb az egész mondanivalójából .
Egyébként meg úgy fest, hogy jól átlátja az egész rendszert nemzetközi szinten is .

alexGicamo 2022.04.30. 12:15:42

@Kasabai: Jól megfogalmaztad a lényeget ! ALEXNEK itt kéne lennie ! Szeretett klubunk legnagyobb ikonja - de legalábbis a szememben mindenképpen - , örök capitano ! Valamilyen hozzá méltó pozícióban itt lenne a helye !

alexGicamo 2022.04.30. 12:18:39

@Shaky79: Egyetértek ! De azért én örülnék egy Szuperligának , csak jól ki kéne találni, hogy igazságos versenyhelyzet alakulhasson ki !

Shaky79 2022.04.30. 15:32:54

@alexGicamo: Szerintem a szuperliga sohasem lesz igazságos, az a pénzről szól, és ahol a pénz ott nincs igazság, csak hatalomvágy, uralkodás!

alexGicamo 2022.04.30. 15:43:32

@Shaky79: Manapság sajnos minden a pénzről szól ! Kivéve az UEFÁT és a FIFÁT, mert azok meg a korrupcióról .

Shaky79 2022.04.30. 15:54:18

@alexGicamo: Az is a pénzről szól, szóval tök mindegy hogyan hívjuk, ahol a pénz és hatalom ott igazságosság sohasem lesz! A szuperliga sem lesz különb, ott ugyanúgy lesz csalás, korrupció stbstbstb

alexGicamo 2022.04.30. 16:00:16

@Shaky79: Valószínűleg ! De azért néha olyan jó álmodozni egy szebb és jobb dologról !

MDaniel98 2022.05.02. 08:50:23

Én úgy gondolom egyébként, hogy jó döntést hoztunk azzal, hogy nem hosszabbítottunk Dybalával az elmúlt években nyújtott teljesítménye nem hiszem, hogy feljogosította volna 10 milliós bérre, főleg akkor nem, ha éppen a bérköltségeket próbáljuk mérsékelni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása