Allegri: „A csapat rengeteget fejlődött”

allegri_massimiliano_sassuolo_stadionjaban_mosolyog.jpgA Juventus a Sassuolo otthonából három ponttal térhet haza a hétfői 1-2-es győzelmet követően, amelyet Paulo Dybala és Moise Kean góljaival szerzett meg az Öreg Hölgy.

„Fontos győzelem volt ez a tabella tekintetében. A Sassuolo nagyon jól játszott, mi kitartottunk, bár olykor túlságosan lomhák voltunk az első félidőben, s könnyedén áthatoltak a sorainkon.” - értékelt Massimiliano Allegri a Sky Sport Italia mikrofonja előtt.

„A szünet után jobban teljesítettünk, s hiányzott pár játékos, plusz az Olasz Kupa-elődöntő miatt némi fáradtság is észlelhető volt, szóval csak köszönettel tartozunk a srácoknak.

Jó előnyünk van az ötödik helyezettel szemben, egy pont választ el a Napolitól, szóval dolgoznunk kell tovább a célkitűzés megvalósításáért, ami a negyedik hely elérése.”

A Sassuolo 64%-ban birtokolta a labdát, a hazai csapat 22 lövéssel próbálkozott, míg a Juventus 10 lövéssel, és Massimiliano Allegri nem tagadta, hogy nem kívánt sok kockázatot vállalni a Mapei Stadium gyepén.

„Mivel négy forduló van hátra a szezonból, meccseket kell nyerni. Minden egyéb nem számít. Mindenekelőtt az embereknek meg kell érteniük a pillanatot, amin keresztülmegy a csapat. Nem próbálkozhatunk olyasmi végrehajtásával, ami most nem lehetséges, arra kell koncentrálnunk, amire képesek vagyunk.

A csapat olyan meccset játszott, amilyen kellett, figyelembe véve, hogy a Sassuolo csapata friss volt, és jó technika jellemzi őket. A csapatból kiesett Matthijs de Ligt és Juan Cuadrado, az utolsó csere pedig Fabio Miretti volt, szóval az egyetlen célunk a pontok megszerzése volt.”

A mestertől megkérdezték, hogy mi is az, amire a Juventus nem képes jelenleg?

„Két kreatív középpályásunk, Arthur Melo és Manuel Locatelli sérült. Három hónapja hiányzik Weston McKennie, Federico Chiesa pedig hat hónapja. Ugyanazok a játékosok vannak a pályán folyamatosan, megpróbáltam kicsit felpezsdíteni a csapatot azzal, hogy Danilo játsszon a középpályán.

Megpróbáltam bebiztosítani egy döntetlent, mert egy döntetlen fontos eredmény lett volna itt. Vannak pillanatok, amikor a csapat jó formában van, máskor pedig nincs jó formában. Nem tetszik az ötlet, hogy egy futballcsapat öngyilkosságot hajtson végre a pályán. Fáradtak vagyunk, nem egyszerű itt jó eredményt elérni.”

Hogyan fejlődött a csapat a szezon eleje óta, amikor rendkívül negatívan érintette az együttest Cristiano Ronaldo késői és hirtelen távozása?

„A csapat rengeteget fejlődött a szezon során. Ma este nagyon dühös voltam, mert az utolsó percekben jobban kontroll alatt kellett volna tartsuk a labdát, és be kellett volna biztosítanunk az eredményt, de fiatal srácok voltak a pályán, akik nem rendelkeznek kellő tapasztalattal, és még nem értik a futballt. Gyorsan meg kell tanulniuk ezeket a dolgokat.

Sok hónapot játszottunk olyan játékosok nélkül, akik sokat futnak, ilyen Federico Chiesa, Weston McKennie, Arthur Melo, míg Danilo is kiesett három hónapra. Folytatnunk kell a munkát, még két vagy három játékost igazolnunk kell, de nem kell mindent sutba dobni, s elölről kezdeni az építkezést.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4617816661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2022.04.26. 00:07:37

youtu.be/Whz8rxIyDJQ

Egy pár jó igazolás a nyáron és ismét bajnokok leszünk és tényezők Európában is. Biztos vagyok benne!

JuveMI 2022.04.26. 00:13:52

„Mivel négy forduló van hátra a szezonból, meccseket kell nyerni. Minden egyéb nem számít. Mindenekelőtt az embereknek meg kell érteniük a pillanatot, amin keresztülmegy a csapat. Nem próbálkozhatunk olyasmi végrehajtásával, ami most nem lehetséges, arra kell koncentrálnunk, amire képesek vagyunk."
Bazd szájba Maximilian! Nagyon jó 'mérnök' vagy, meg ilyesmi... de én inkább focit néznék a JUVENTUS-tól!
Válasz: "Jó előnyünk van az ötödik helyezettel szemben, egy pont választ el a Napolitól, szóval dolgoznunk kell tovább a célkitűzés megvalósításáért, ami a negyedik hely elérése.”
.... (bocs mester) az apád fa..át!

babo0410 2022.04.26. 00:16:36

Megpróbálta bebiztosítani a döntetlent, mert az neki jó eredmény lett volna egy Sassuolo ellen, meg fejlődtünk. Na most menjen a francba! Úgy tért vissza, mintha megbolondult volna a két év pihenő alatt.

west30 2022.04.26. 01:21:55

Egyetertek vele a jelenlegi helyzetrol.

Matteo89 2022.04.26. 05:46:33

Óriási képet valasztottatok a címhez. :)

xXPeiperXx 2022.04.26. 06:25:59

Ez a fejlődött csapat?! Akkor nagyobb a baj mint gondoltuk...

venember83 2022.04.26. 07:11:46

@xXPeiperXx: a szezon elején egy ilyen foghíjas csapat nagyon más eredményt ért volna el a Sass ellen, ez tagadhatatlan.

Azonban ettől még természetesen nehezen elfogadható a pályán mutatott teljesítmény a Juventus mezét viselő játékosoktól és ez az "idegenben jó a döntetlen XY ellen" mentalitás a mestertől. Boniperti mottójából kb. ennyi maradt sok év után: "Vincere non è importante."

xXPeiperXx 2022.04.26. 07:17:05

@venember83: A mutatott játék képe alapján mar-mar Capelloi magasságokban járunk ... Ki a tököm kíváncsi az ilyen játékra.... A Sassulo lefocizott minket! Nagy màzlival sikerült megint nyerni....

Foghíjas csapat?! Ne haragudj de amikor egy Vlahovic a padon kezd ezt nehezen tudom elfogadni, valamint nem csak ez az őskövület 4-4-2 hadrend létezik a világon, igaz ennek a felfogàsàhoz edzőre lenne szükség... Kezdem àtèrezni, hogy mit èreztek a Milanosok Allegri utolsó hónapjaiban...

venember83 2022.04.26. 07:26:26

@xXPeiperXx: persze, tudom, csak próbálok valamennyire objektív maradni annak ellenére, hogy sok mindent látok, ami nem tetszik. Miközben az is tény, hogy van olyan dolog is, ami tetszik. Pl. a három pont úgy, s hogy nem kapott komoly verést a Juve a meccs statisztikáinak megfelelően.

xXPeiperXx 2022.04.26. 07:32:58

@venember83: Igazad van neked is, csak ez számomra felfoghatatlan. Miért jó ezt játszani, inkább kapjunk ki szép jàtèkkal, de ez.... Ez szörnyű.

Bevallom én is úgy vagyok mint pár blogtàrsunk, tudom hogy mikor játszik a csapat, de nem èrdekel... Úgyis tudom mi fog következni, a tegnapi is felért egy kínzàssal. Pedig èn anno mèg Zaccherini ès Del Neri alatt is megnéztem minden meccset, de ennyire rossz meg azok se voltak

JeetTrader 2022.04.26. 07:44:34

Hatalmas kép! Lol

Bemondta a mester h ez a csapat ennyi hianyzoval ennyit tud. Ezzel kb egyet is tudok érteni...de azzal nem nagyon h döntetlenre menjünk. Értem h Vlahovicnak is pihennie kell valamikor meg alig van bevethető játékos csak nehéz elfogadni. Ezúttal bejött és zsebben a 3 pont egy olyan meccsen ami tök egyértelműen az ellenfélnek állt.

Alig várom a 2-3 új igazolást és a sérültek visszatérését. Nagyon remélem h Chiesa ott fogja tudni folytatni ahol abbahagyta.

venember83 2022.04.26. 08:00:05

@JeetTrader: én remélem, hogy nem ott folytatja, mert szerintem elég rosszul nézett ki Fede Maxi csapatában/értelmezésében/elképzelésében. Szóval inkább a jobb folytatásban reménykedek/bizakodok.

ZED! 2022.04.26. 08:04:28

Te jó ég, ez neki, rengeteg fejlődés?
Most nálunk volt és már is ilyen nyilatkozat jön?
Nála nincs rendbe valami fejben, ez már biztos!

majerjohny 2022.04.26. 08:07:40

Tény, hogy tartalékosak voltunk, de amit a középpályásoktól (és védőktől) láttunk tegnap az kritikán aluli volt és az nem azon múlik, hogy hányan ülnek még a kispadon. Egyszerűen folyamatosan rendkívül gyenge a leadott teljesítmény.
Felháborító!

Bruce57 2022.04.26. 08:42:50

"fiatal srácok voltak a pályán, akik nem rendelkeznek kellő tapasztalattal"

Most arra az 1 szem Mirettire gondol aki fent volt 2 percig? Vagy Vlahovićra mert ebben a fos rendszerben egy nagy nulla, kár volt megvenni, nem lőtt több gólt mint Morata ugyanott. De már biztos ő is megbánta hogy idejött.

Dzsákkeríni 2022.04.26. 09:01:21

Erre a nyilatkozatra már nem lehet mit mondani, minden benne van ami miatt olyan messze kéne zavarni a klub környékéről, amennyire csak lehet! Undorító:(

steven.h 2022.04.26. 09:11:47

A pálya talajánál már csak a játékunk volt rosszabb, de nyertünk, most más nem számít és más pozitív nem is nagyon volt.

A jelenlegi Juventust tökéletesen leírja, hogy egy olyan játékos a csapatkapitánya, aki jövőre itt sem lesz és itt nem Chiellinire gondolok...Előbb raknám Danilo karjára a szalagot jelenleg bárkinél, Chiellinit leszámítva, mert ő legalább küzd és van benne spirito.

Továbbra sem értem, hogy miért kell játékosokat ennyire poszton kívül játszatni és itt nem csak Danilora meg Rabiot-ra gondolok elsősorban, hanem Zakariara is. Tökéletesen látszott az inter elleni meccsen hogy ők ketten meg még pluszba Locatelli is, igazán a 2 fős középpályán működött jól, erre azt azonnal kukáztuk. Ma is fel lehetett volna küldeni 2 fős középpályát anélkül hogy stabilitást vesztünk - mondjuk egy 3-4-1-2-ben és akkor Danilo sem poszton kívül rohangál registába, ami agyrém komolyan.

Mindenesetre a tegnapi meccs nekem nagyon sok dolgot megvilágított:
- de Ligtet nem szabad eladni, és mellé kell még egy stabil belső védő, mert Bonuccival felesleges számolni, főleg 4 védős rendszerben, Gattit nem ismerem.
- középpályát mindenki tudja milyen, de oda is okosan kellene igazolni, mert az látszódik, hogy Zakaria egyelőre nagyon idegen 8-as poszton, lehet tud javulni, de ő is igazán akkor volt jó mikor dupla 6-ossal játszottunk - sem Pogba, sem SMS nem ebben a felállásban erős, vagy akkor Zakarianak kell registának lennie, de ott még nem is láttuk.
- bal oldali védő is kell, mert ott is kutyául állunk, egyszerűen Alex Sandro semmi építőt nem tud már támadásban mutatni...DS sem, meg igazán Danilo se, de a jobbra még mindig ott van vészmegoldásnak Cuad...

Akkor ezen kívül meg még nem pótoltuk Dybalát, nem érkeztek támadó szélsők és ha Keant visszaküldjük akkor Vlahovicnak sincs cseréje. Én nem tudom mi lesz itt jövőre, de valahogy a legjobb Marotta éveket kellene elővenni és egybegyúrni, talán úgy ki fog nézni valahogy a csapat.

Rocky80 2022.04.26. 09:12:27

@west30: +1

Értelmezzétek már a helyzetet!:

1. A csapat felével nem hosszabbítunk meg lefelezzük a fizetését. Olyanokkal is akik a "tízesként", meg a klub arcaként voltak eddig beállítva.

2. A klub másik fele sérült meg tapasztalatlan / ügyetlen.

3. A 4. hely már gyakorlatilag zsebben, főleg a hétvége eredményei alapján.

4. Idegenben játszunk egy olyan csapat ellen, akik - ha jó napjuk van, - bárkinek feladják a leckét. Tele fiatal titánnal, gyakorlatilag az egész csatársorukat szóba hozták már velünk, és mind ellenünk akarja megmutatni pontosan ezért.

5. Az egyetlen opciónk a középpálya felfrissítésére hetek óta, hogy előre toljuk az egyik hátvédünket.

Ti ebben a helyzetben vártok szemkápráztató játékot, motiváltságot, győzelmet meg beépített fiatalokat! Aha, értem... Képzelem mi lenne a helyzet ha esetleg kikaptunk volna... Ami simán benne volt mint láttuk.

Allegri meg próbál az itt maradókba lelket önteni hogy jövőre más lesz, fejlődtünk, nyugi, csak pár igazolás kell. Azt hiszitek ő nem látja hogy mi a helyzet? Ez a lelketlen csapat egy BL címvédő Chelseat baszott meg nemrég, meg a legfőbb bajnokaspiráns Inter ellen is győzelmet érdemeltünk pár hete. De biztos igazatok van, Allegri két év alatt elfelejtett mindent...

Juventino86 2022.04.26. 09:12:46

@Dzsákkeríni: Sajnos igazad van. Ebből a nyilatkozatból látható, hogy teljesen rossz a szemléletmód. Kedvelem Allegrit, de a futballról alkotott elképzelései kb. 20 éve elavultak.

Rocky80 2022.04.26. 09:18:48

@steven.h: Úristen, mennyi feladat meg beépítendő játékos!

A taktikai dolgokhoz meg hogy ki hol játszik sajnos nem tudok hozzászólni, de az eredmény a Mestert igazolja és igazából egy X sem lett volna jelen helyzetben tragikus. Ebben igaza van Maxnak. Szerintem!

Amúgy én is ugyanazt a meccset láttam, csak más szemüvegen keresztül. Milyen érdekes!... :-)

delpi0823 2022.04.26. 09:19:03

@xXPeiperXx: Ugy latom nalad az ido sok mindent megszepit.......Azert del neritol meg zaccheronitol aljabb nem nagyon volt a Juventus tortenelmeben sztem.Azert Max mentsegere legyen szolva ami kezdott felpakolt,attol a csapattol nehez lenne sziporkazo jatekot latni.A szomoru igazsag hogy ez a kezdo sztem gyengebb volt mint a Sassuoloe es ez nem Max kritikaja az teny,hanem sokkal inkabb a vezetosege......

supertrezi 2022.04.26. 09:20:19

A csapatnál valamiért folyamatosan rengeteg a hiányzó - jó lenne ennek okára fényt deríteni. A múltkor talán valami Inter-meccsbe nézhettem bele, aminek az elején mondta a kommentátor, hogy az edző 1-2 sárga lapos eltiltotton kívül mindenkivel számolhat, mert nincsen sérültje. Én meg hitetlenkedve ültem, hogy bazmeg, ilyen is van...

Allegrinek abban igaza van, hogy elég stabillá váltunk, még akkor is hozzuk a pontokat általában, mikor kutyák vagyunk (tehát legtöbbször :D). Ha ősszel nem ragadunk be, nagyrészt Tek hibáinak köszönhetően, akkor ilyen tavaszi teljesítménnyel simán vezetnénk a bajnokságot.

Viszont tényleg szeretném már látni, hogy kevesebb sérültünk van, mert ez téboly. És ehhez nem ártana minőségileg jobb játéknak párosulnia, mert mikor viszonylag kevés a sérültünk, akkor is úgy focizunk, mintha a meccs előtt a nézőtérről sorsoltak volna ki 11 embert, hogy játsszon a mezünkben. Lassúság, világtalan passzok, meg nem értés.

Hiába jönnek jövőre esetleg jobb eredmények, ha a játék ugyanilyen fertelmes lesz, akkor Arrivabenéék idény végén lapátra teszik Allegrit, ebben biztos vagyok, mert nem azért igazolgatnak neki 40-milliókért középpályásokat többhónapnyi tárgyalóasztal melletti kínlódás után, meg télen nyolcvanmilliós csatártsztárt, hogy ez a sokszor minősíthetetlen teljesítmény köszönjön vissza a pályán.

Rocky80 2022.04.26. 09:21:04

@Juventino86: és ezzel a szemlélettel tudott tíz éven belül kétszer BL döntőzni. Azért ez nem rossz! :D

Rocky80 2022.04.26. 09:26:05

@delpi0823: +1

@supertrezi: sok igazság, talán annyi kiegészítéssel, hogy nem az a megoldás hogy lapátra tesszük, hanem hogy hagyjuk dolgozni meg együtt kitaláljuk hogy mi a gond. Allegri még mindig az az edző aki a leginkább illik hozzánk szerintem.

xXPeiperXx 2022.04.26. 09:26:15

@delpi0823: Okè, legyen... Ès kinek a hibája a rengeteg sérülés? ... Allegri stàbjàè.

Nem kell fürdetni Allegrit, szerintem ha marad Pirlo, ezt meg ő is hozta volna. Iszonyatosan dühít, hogy Allegri alatt sorra mondanak csődöt a jàtèkosok, lásd Kulusevski, Chiesa se villogott úgy mint Pirlo alatt ès láss csodàt a fel Európa àltal akart Vlahovic is eltűnt alig pár meccs alatt.

Ezek sajnos nem véletlenek. Szerettem Allegrit az első időszakában, de valami megtört benne ès közelében sincs régi önmagának.

Mindegy kàr ezen morfondírozni, úgyse megy sehova, mert túl jól keres ahhoz...

Wizzurah 2022.04.26. 09:28:23

Szerintem meg nem fejlődtünk, a nagy mester megy egyenesen vissza fele fejlődik. Kemény szezonok jönnek, mert még legalább 3 évig itt eszi a penészt ez az amatőr. Elkant elkaphatná az agyérgörcs megint és kirakhatná a szűrét Agnellivel meg Nedveddel együtt.

Donath Mate 2022.04.26. 09:40:22

Én nem értek egyet a legtöbb hozzászólóval itt, azzal meg főleg nem, hogy "inkább kapjunk ki szép jàtèkkal". (by xXPeiperXx) Nem állítom, hogy az a játék, amit most a Juve csinál, számomra tetsző, de meg tudom érteni az érveket, miszerint a cél szentesíti az eszközt.
Azt látni kell, hogy akkor tudunk igazolni a nyári mercatoban, ha lesz rá pénz. Pénz pedig többek között a BL indulásból lesz, meg a bajnokságban elért helyezésből. Ez most mindent felül ír. Kell a lóvé, mert abból lesz a jövő felépítve.

Amikor megláttam a kezdő csapat összeállítását, totál frászt kaptam, mert úgy éreztem, nem a "B" csapat, hanem inkább a "C" csapat volt a pályán. Ennek megfelelően nem is lehet csodálkozni, hogy az amúgy kifejezetten gyors játékot játszó Sassuolo statisztikája sokkal jobb volt... na meg a mutatott játéka is.
De kit érdekel a statisztika! Ld. a Villareal elleni BL meccsünket: hiába voltunk jobbak a statisztikában és szép volt a játék is, ha a végén kiesel, az egész nem ér semmit. Ezt kell megérteni és elfogadni...és ennek megfelelően az eredmény akkor is a Mestert igazolta volna, ha csak döntetlen lett volna. A Sassuolo nehéz ellenfél, főleg otthon, és mindenképp kellett a pont/pontok, hogy a tabellán mögöttünk sorakozó ellenfelektől el tudjunk kicsit lépni. Ha meg a Napolit is beérjük, akkor pláne, mert pénzben nem mindegy hogy 3. vagy 4. helyen végzünk.

venember83 2022.04.26. 09:41:56

Amúgy azt tudjátok, miért számol olykor igencsak furán a mester? Rabiot 26 évesen bőven javulhat még, Chiesa fél éve, McKennie három hónapja sérült, miközben mindkettő esetében jócskán eltér a kiesés valós ideje (Chiesa január közepén sérült meg, McKennie február végén, ma pedig április 26-át írunk).

Furcsállom ezeket a lassan már közép-/kelet-európai politikai színtérre jellemző ferdítésmennyiséggel rendelkező nyilatkozatokat az amúgy rendkívül intelligens, megfontolt és diplomatikus mestertől.

steven.h 2022.04.26. 09:55:27

@Rocky80: Szerintem nagyon sok feladat van és lesz, jövőre gyakorlatilag egy teljesen új csapat fog pályára lépni és jelenleg nem látom, hogy a mennyiség hogyan nem fog a minőség rovására menni. Ekkora mozgás a kezdőben szerintem még nem volt, a 2015-s csapatban sem feltétlen és láthattuk az is mennyi ideig tartott míg össezállt, pedig annak legalább volt egy csapatrésze ami teljes volt - a védelme. Jelenlegi csapatnál maximum egy gerincet tudnék mondani, hogy én kire építenék, de semmi egyéb.

Szerintem egy kicsit egyébként félreértetted az én kommentem én próbáltam építő jellegű lenni, de egyre több kérdőjel van bennem látva, hogy mi is az ami a pályán és azon kívül is megvalósul.

Thuglife! 2022.04.26. 10:01:34

@Rocky80: vajon örök optimizmus vagy naivitás tőled hogy azt gondolod jövőre 2-3 igazolással más játékot fogunk látni?
Igen benne van hogy ezzel a kiscsapatos hozzáállással még azokat a csapatokat is elkaphatjuk akik lefociznak minket,sőt egy BL győztest is legyőzhetünk ha egyedül a centerük 3 ziccert kihagy.de csak az ellenféltől függ nyernek e vagy sem nem tőlünk.amíg az a játékunk hogyan rontsuk el az ellenfél játékát,majd jön 3 újabb játékos akivel ugyanezt csináljuk csak precízebben addig ez nem lesz elég csak a 3-4. helyre és BL nyolcaddöntőre.ELAVULT.Utóljára ezzel az Inter nyert 2010-ben.

xXPeiperXx 2022.04.26. 10:07:55

@Donath Mate: Ha kitérünk az anyagi részre, pénz nem csak az általad említett dolgokból lesz, hanem bérlet ès jegyeladásokból.

Èn emlékszem arra az időkre amikor a Delle Alpi konkrétan majdnem üres volt a nézhetetlen játék miatt (Capello-èra). A klubnak pedig ez a legnagyobb erőssége, hogy saját stadionja van. Ugyebár már volt egy visszaesés az ultrák kitiltása miatt.

Minden vágyam, hogy egyszer eljussak egy hazai meccsünkre, de a jelenlegi Juventust lehet, hogy inkább nem akarom látni èlőben vagy nem tudom. Nagyon fáj így látni a csapatunkat. Ezt a semmirekellő játékot, mert okè játszunk rondàn, de akkor tegyük ki a lelkünket a pályára könyörgöm. Engem ez bosszant a leginkább, hogy a motiváció legkisebb csíràjàt se làtom a csapatban.

Rocky80 2022.04.26. 10:13:20

@venember83: nem akar ez ferdítés lenni (ami a dátumokat illeti), egyszerűen csak erre nem áll rá úgy az agya.
Én sem tudom megmondani hogy mi mikor volt, azt viszont hogy pontosan hogy volt azt igen. Nagyjából tudom, hogy mikor de kb ennyi.

Juvebest 2022.04.26. 10:14:51

Én nem sok fejlődést látok a játékban amikor teljes volt a keretünk akkor sem volt domineciáltabb, agresszivabb( labdaszerzést illetően) támadásépités terén ötletesebb. Korábban már írtam 8 hónap alatt szerintem már ki lehet alakitani egy játékrendszert ami fekszik a csapatnak és a játékosokhoz is passzol. Nem csak Allegrit ekézem ezzel a vezetőség is hibás hogy hasztalan játékosok tömték itt a zsebeiket eddig átlag teljesítménnyel ami eddig elég volt de a mostani es az elöző bajnokságra is nézve keves lett. Az eredményeket nézve nem ennyire elkeseritő a helyzet, de a játékot nézve igen. És ez zavar engem a legjobban tudom vajmi kevest számit is ez. A Chelsea vert meg bennünket nagyon de ne feledjúk a Villareal ellen idegenben egy gyors Vlaovics gólon kívül semmit nem csináltunk csak védekeztünk a visszavágón 45 percen keresztül attack és (hozzáteszem ott simán megérdemelt volna a csapat 2 gólt) utána újra csak a biztonsági játék ami európában már kieses. Gondolom most jön az hogy a Villareal kiejtette a bayernt is de ez bennúnket abszolút nem vigasztal. Közben Max folyamatosan nyilatkozza hogy így meg úgy fejlödünk. Komolyan miben fejlődött a csapat? Pirloval ugyanez volt az eredmény nemzetközileg és hazai téren is. Pirlo kezdő edzőkent 1 millióval a zsebében hozta amit a mágusunk 9 miláért. De az erőnléti edzőt is számon lehet kérni hogy a francban van ennyi sérúltünk(izom). A vezetőség is csak ült a babérjain sokáig és elnézte Ramsey töketlenkedését , Rabiot alibizéset, . Artur árnyéka a barcelonai önmagának, Locatelli sem azt hozza amit tényleg tud, Chiesa is a sérüléséig nem azt hozta amire tényleg képes. Szóval komplex a probléma amit a Misternek kezelnie kellene miközben ö is hozzátesz egy adaggal

2022.04.26. 10:15:50

Ezt a részt emelném ki:
"Nem próbálkozhatunk olyasmi végrehajtásával, ami most nem lehetséges, arra kell koncentrálnunk, amire képesek vagyunk."

Ne gondoljuk Allegrit olyan hülyének, hogy hosszútávon ilyen játékot szeretne játszatni. A 11 többé-kevésbé egészségesen maradt játékost ezen a meccsen nem lehetett más felfogással játszatni eredményesen. Ameddig Cuadrado és de Ligt nem sérültek meg, 4-2-3-1-et jósoltak mindenhol. Szerintem Vlahovicnál is lehetett egy kisebb sérülés/fáradtság, amiért kimaradt a kezdőből, és nem maradt más választás, mint rámenni az X-re. Pirloval vagy Sarrival ezt a meccset tuti bukjuk. A Bernardeschi, Zakaria, Rabiot, Danilo sorral nem sokra mennénk, ha el akarunk kezdeni focizni a Sassuolo ellen.

Amellett, hogy Danilonak félig sérülten kellett középpályást játszania, nézzük meg kik ültek a padon:
- Vlahovic, akit pihentetni kellett
- Kean, aki használhatatlan egész évben
- a sérült de Ligt
- a nyugdíjas Chiellini
- rajtuk kívül csak fiatalok, Pellegrini, és a kapusok

Ami Allegri hibája, az ez a rengeteg sérülés, nagyon sürgősen kéne valamit változtatni a stábján/edzéseken, mert ha ez jövőre sem javul, akkor nem sokra megyünk egy jó mercatoval sem.

Rocky80 2022.04.26. 10:16:11

@venember83: ja, meg más hogy ha kapásból kell mondani valamit egy interjúban, mint ha rákészülhet az ember. Igen, ilyenkor 3 hónap lesz a kettő. Ettől még szavahihető. :-)

Rocky80 2022.04.26. 10:19:14

@steven.h: az utolsó bekezdésre gondolsz? Azt az egész blognak szántam, nem neked. Csak nehéz "szétszedni" ilyenkor.

Téged nem értelek félre, már ismerlek hogy milyen vagy. Értsd jól! :-)

venember83 2022.04.26. 10:20:33

@Rocky80: s 6 hónap lesz a három és fél? Bár azt teljességgel elhiszem, hogy az elmúlt három és fél hónap felért hattal, hiszen a csapat talán legveszélyesebb játékosa esett ki, és nagyon megnehezítette a mester dolgát. Ennek ellenére én a mestert sokkal intelligensebbnek tekintem annál, hogy ne emlékezne ezekre a dolgokra hozzávetőlegesen pár hét/forduló pontossággal. De mindegy, ez a kérdés (is) igazából lényegtelen, én kérek elnézést a figyelemelterelésért.

Rocky80 2022.04.26. 10:35:45

@Thuglife!: talán mindkettő. Tényleg örök optimista vagyok és örülök, hogy ilyen vagyok.
Épp' eleget stresszelek egyéb dolgok miatt, legalább a kedvenc csapatom dolgain ne kelljen. ;-) Próbáld ki, tök jó! :D Miért, ez TÉNYLEG annyira fontos? Oké, szeretem őket meg minden meccset nézek de eret azért nem vágok. Nem vagyok én sebész!

Rocky80 2022.04.26. 10:41:28

@Thuglife!: Hogy egy kicsit a szakmai részhez is szóljak:

Nem tudhatod, nem tudhatjuk. Ugyanúgy, ahogy a divat irányzatai is jönnek-mennek, újra felélednek és megújhodnak; ugyanígy van ez a fociban is. Allegri van akkora taktikai zseni, hogy egy jó csapattal és defenzív focival is révbe érhet és egy új megközelítésben tálalhatja a focit. Nem csak egy út vezet fel a hegyre, tudod. :-)

Primo Dimarzio 2022.04.26. 13:02:43

@Rocky80: Egyetértek veled, ebben a csapatban most ez van.

@xXPeiperXx: veled meg teljesen nem.Capelo éra meg üres delle alpi lol
nem számít a győzelem...
hát én tőlem aztán , lehessen vallatni a játékkal , csak nyerjünk meg minden kurva meccset.A labdarúgás azért , nem egy akkora hűdenagy látványsportág ,h arra nyálazzak milyen szimpatikus kis focit játszunk. itt van pl a sass milyen tiptop kis csapat szimpatikus focit játszanak , de életükben nem álmodtak még a 4. helyről , mi meg egy katasztrófális szezonban azon kesergünk , h ott tanyázunk (teljes joggal) de azért látni kell az összképet.kurvara nincs mákunk semmi már v két éve.a jogabonitot meg sosem torinoban kellett keresni szóval vicc akik "szép focit" akarnak látni.

a capellos téma meg azért óriási hülyeség , mert anno a delle alpit ezerévente töltötték meg és valljuk be őszintén én nagyon csíptem ikonikus helyszín , de egy lepukkant koszfészek volt.
és capello 2x bajnok lett azért a nagy szarával , egy jóval erősebb seria a ban

Primo Dimarzio 2022.04.26. 13:11:47

@venember83: ez kikerülte a figyelmemetxD hát gondolom iszik az öreg , már úgy megy be a sajtótájékoztatókra , ahogy kell úgyis mindegy mit mond.
vérprofi :DDD

Rocky80 2022.04.26. 13:34:19

@xXPeiperXx: Pirloval tavaly az utolsó meccsig izgulni kellett és akkor sem a saját kezünkben volt a sorsunk. Na az a rémálom!
Most meg 8 pont az előny és lassan a 3. helyről beszélünk. Úgy, hogy a fél csapat sérült meg ki van rúgva.

Rocky80 2022.04.26. 13:36:09

@venember83: ez nem intelligencia kérdése. Sokszor azt sem tudom hogy 5 perce mi volt. Vagy tegnap. :-/

triplat 2022.04.26. 14:37:07

Nekem csak egy bajom van a mostani "csapattal".
Mégpedig hogy nem képesek szerintem megtanulni vagy kivitelezni a taktikai utasításokat.
Nem elég képzettek, vagy nem elég okosak.
Allegir úgy működtette a bajnok csapatokat, mint egy precíziós gépezetet.
Kb. minden eshetőségre volt egy taktikai variációra és sokkal könnyebben variálta át a csapatot a mérkőzések alatt. Akkor sem volt szép foci de nyertünk. Most vagy a játékosok nem képesek arra

xXPeiperXx 2022.04.26. 14:50:24

@Rupert28: Ezért szép ez, mert senki nem èrt egyet a másikkal. Elfogadom a te véleményed is. Èn a relatív szebb, szervezettebb játékot szeretem, nem ezt az àtgondolatlan izèt. Nem kell ide tiki-taka, de azért valami koncepció jó lenne, mert ezt èn idén nem látom. Tavaly legalább nyomokban látni lehetett, hogy Pirlo mit akart.

@Rocky80: Szerintem a tavalyi szezon sokkal kiegyensúlyozottabb volt az ellenfelek szempontjából, nem volt annyi hiba a részükről mint idén.

rockitbaby 2022.04.26. 15:37:38

@Rocky80: Azt se felejtsd ki az egyenletből, hogy az Atalanta pocsék szezont fut. Én a magam részéről utálom a mi lett volna ha kezdetű dolgokat, de az idei szezonban az, hogy Gasperiniék nem találják a fonalat nekünk óriási segítség, mert így valójában ugye nem öt csapat ment reálisan négy helyért, csak négy és ez nagyon nem mindegy.

JeetTrader 2022.04.26. 15:44:15

Nekem nincsenek nagy elvárásaim. Nem azt akarom látni a Juvétól, hogy tiki-takázik, hanem sokkal inkább azt, hogy a meccsen a lehető legtöbb időn keresztül fegyelmezett, hajtós, győzni akaró játékosokkal van tele és kontroll alatt érződik a meccs. Ha ezt épp busz parkolással érjük el, de minden egyes kontra góllal kecsegtet, vagy jól járatjuk a labdát...bánom is én!

Én nem támogattam Pirlo elküldését és pláne nem Allegri visszahozását. Tény, hogy most van 8 pont előnyünk, de bizony az is tény, hogy ehhez kellett egy Vlahovic és egy Zakaria is. Nagyon nagy szenvedés volt a szezon első fele, a másodikban már legalább az eredmények kezdtek jönni. Csak remélni tudom, hogy Allegri segítségével ezúttal egy olyan csapat épül majd, amely a fenti 3 kritériumnak megfelel. Ha azokhoz társul majd a konzisztencia is, na akkor leszünk ismét bajnokok és menetelhetünk tovább a BL-ben.

Primo Dimarzio 2022.04.26. 19:49:15

@xXPeiperXx: az egyik legszebb dolog a mai világban , amikor két ember nem ért egyet és mégsem küldik el egymást a halál faszára.remélem az alpári stílust nem vetted magadra, egyszerűen csak balfasz vagyok és nem tudok fogalmazni/írni.
egyébként Pirloval nekem csak annyi volt a bajom , amellett , hogy pocsék szezont futottunk , h ezt a rettenet 442 sokszor befigyelt nála is és nagyon mondta , h modern focit akar végül minden támadásunk annyi volt , vigyük el CR hez a játékszert ,én nála nagyobb fejetlenséget láttam mint a mostani...Tisztelem és favorizálom a misztert , de a rengeteg fejlődést még én sem látom jelenleg, de ez a meccs rendben volt sztem.

Shaky79 2022.04.26. 21:28:38

Ettől szép a foci, hogy valakinek csak az eredmény számít, valakinek a szép játék, van aki szeretné mind a kettőt ötvözni!

FeriGjuve 2022.04.26. 23:22:29

Köszi a képet főnök. :D

Shaky79 2022.04.27. 06:02:31

Azt valaki esetleg meg tudná mondani, hogy amiket írok hozzászólásokat már többedik alkalommal fordul elő, hogy kb csak az egyharmada jelenik meg a fórumban, ez miért van?

venember83 2022.04.27. 06:59:08

@Shaky79: nem töröljük a kommentjeid, ennyit tudok ehhez hozzáfűzni. Esetleg próbáld jelezni a hibát a blog.hu munkatársainak.

Bruce57 2022.04.27. 09:23:43

Ezen a képen olyan mint Mr.Burns a Simpson családból :D

2022.04.27. 10:08:49

@venember83: Ha jól emlékszem Chiesa Novemberben sérült le és Januárban volt kb 2 meccse, aztán jött a mostani sérülése.

Egyébként sziasztok! Laca vagyok már elég régóta olvasom a blogot, régi Juventus szurkoló vagyok. Gratula az oldalhoz!

venember83 2022.04.27. 10:19:16

@LacaGLJuve: november végén is lesérült, akkor izomsérülés miatt hagyott ki egy hónapot, de a Roma elleni meccsen szakadt el a szalagja: juventuz.blog.hu/2022/01/10/hivatalos_chiesa_elulso_keresztszalagjat_muteni_kell

Üdvözlünk, köszönjük a gratulációt, és jó szórakozást kívánunk! A jövőben is megpróbálunk minél megfelelőbb tartalommal szolgálni.

Rocky80 2022.04.27. 13:11:44

@rockitbaby: illetve akkor azt se, hogy az alapvetően stabil lengyel miatt mennyi pontot buktunk szezon elején.

Shaky79 2022.04.28. 09:56:17

@venember83: Arra nem is gondoltam, hogy törölnétek, csak valami technikai dologra! Köszi, jelezni fogom ott is!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása