Arrivabene: „Del Piero a Juve ikonja, se több, se kevesebb”

del_piero_alessandro_10-es_mezzel_kezben_nezoteren_2022.jpgA Fiorentina elleni visszavágót megelőzően Maurizio Arrivabene beszélt a klub képviseletében, a vezérigazgató pedig reagált a felröpppent pletykákra, melyek szerint a nemrégiben a stadionba tízéves szünet után visszatérő Alessandro Del Piero a klub vezetőségében válthat valakit, akár Andrea Agnellit.

„Alessandro Del Piero jelenléte abszolút semmilyen problémára nem utal. Ő és az akadémiájáról érkezett gyerekek a vendégeink voltak a legutóbbi bajnokin, és teljesen természetesnek vettük, hogy lehetőséget adjunk neki a szurkolók üdvözlésére.

Alessandro Del Piero a Juventus ikonja, se több, se kevesebb.” - mondta a vezető a Mediaset munkatársának a meccs előtt.

„Ezen a szinten, ha nem sikerül megvalósítani egy célkitűzést, vagy a csapat nem teljesít a szurkolók által elvárt szinten, temészetes, hogy kisebb káosz alakul ki. Meccsről meccsre haladunk, a mai este pedig nagyon fontos. Ezt követően pedig majd foglalkozunk a következő megmérettetésekkel.

Az a fontos, hogy higgadtak maradjunk, illetve hogy megőrizzük a koncentrációnk, valamint dolgozzunk. Nem látok különbséget ebben a tekintetben a futball és egyéb sportok között. A mantra természetesen a győzelemre törekvés, olykor vannak nehezebb pillanatok, de attól még haladunk előre. Nincs meghátrálás.”

Dušan Vlahović ismét egykori klubja ellen lép pályára, a Juventushoz érkezése óta azonban egyre több játékperc kell neki a gólszerzéshez, ennek taktikai okai vannak?

„Ő rendkívüli játékos, a góljai pedig magukért beszélnek. Nyilvánvalóan a Juventus mezét felöltve más súly nehezedik a játékos vállaira. Többször beszéltem vele az elmúlt hetekben, Dušan nagyon határozott és magabiztos játékos, szóval ha elégedetlen lett volna valamivel, bizonyosan szóvá tette volna.”

A magas pozícióban való visszatérést illető pletykák kapcsán Alessandro Del Piero is megerősítette a vezérigazgató szavait.

„Nagyra értékelem, hogy ennyire nagy figyelmet szentelnek a visszatérésemnek, de most és főleg ebben a pillanatban helytelen lenne olyan lehetőségről beszélni, ami fel sem merült.” - mondta a Juventus egyik legnagyobb csillaga a Sky Sport Italia mikrofonja előtt a La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint.

„A múltban történt események miatt a köztem és a mez között csodálatos kötődés alakult ki, s ez nem fog változni a jövő eseményeitől függetlenül. Inkább ne beszéljünk feltételezésekről, és tekintsünk előre… Köszönöm, hogy zavarba hoztatok.” - mondta mosolyogva Alessandro Del Piero, majd megerősítette, hogy nem történt semmilyen háttéralku.

„Semmi nincs, amiről beszélni lehetne, nincsenek hátsó szándékok vagy titkos találkozók. Mindenkit üdvözöltem, Andreát, Pavelt és számos egykori csapattársamat. Nagyon örültem, hogy személyesen üdvözölhettem őket.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6017812877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyr Kahn 2022.04.21. 07:18:24

Hmmm... Arrivabene tanulhatna DP-tol, hogyan is kell elegansan nyilatkozni. A kontraszt nalam ennel a mondatnal ugrott ki elsosorban (de nem kizarolagosan): "Alessandro Del Piero a Juventus ikonja, se több, se kevesebb." -> ez ugyanis lekicsinyles. Alex nem csupan egy ikon, vagy az ikon. Annal tobb es ezt - a netet olvasgatva - nem csupan en allitom. O a Juve tortenetenek legeredmenyesebb jatekosa, aki a legtobb merkozest is jatszotta a mezunkben... arrol nem is beszelve, hogy a legdiplomatikusabb es a legelegansabban fogalmazo jatekos, akinek meg egyetlen egy mondata sem szolt komolyan arrol, hogy a Juve-t lekicsinylette volna. Raadasul humort is tud a mondandojaba csempeszni.

Csak hasonlitsuk ossze a ket ember nyilatkozatat (a fenti mondattol fuggetlenul). Persze Alexon kisebb a nyomas ezt vagom, de nekem ugy remlik, hogy mar jatekoskent is fantasztikusan jol fogalmazott. Ebben a tekintetben mar most veri a vezetoseg tagjait.

Juvebest 2022.04.21. 07:47:21

Itt az ideje ,hogy a klubhoz tartózzon újra. Szerintem jó észrevételei lennének ahogy a focipályán is varázsolt. Az biztos 10 év elteltével is imádják öt. Valakinek nagyon szúrhatja a szemét hogy ADP még mindig nincs a Juventusnál . 100% ,hogy az elsö ajánlatra jönne mert játékosként is mindrnt megtett a csapatért, szerontem vezetőként is elhivatott lenne.

DelPiero2 2022.04.21. 08:20:23

Nekem úgy tűnik, hogy Nedved sincs oda érte. Mikor kérdezték anno Nedvedet hogy kiket tisztel a Juvéból (vagy kikre néz fel, valami ilyesmit) nem ADP-t mondta. Bár az se volt semmi, hogy Agnelliék akkoriban kitalálták hogy ADP a szezon végétől nem játszik. Nem tűnik megbecsülésnek Agnelli részéről, különösen úgy hogy inter ellen is gólt lőtt utána. Ma meg már simán kincsnek számít az, aki gólt tud lőni az internek (pl. múltkori meccs) és egész meccsen nem csinál semmit.
akkor nem csak az internek lőtt gólt mikor elzavarták.

Novice_71 2022.04.21. 08:27:10

@Shyr Kahn: szerintem is nagyon rossz ízű mondat, burkolt leértékelés, fújjjj.

Tony. 2022.04.21. 08:35:54

Szerintem az mindent elmond a klub jelenlegi vezetéséről, hogy Alex Del Piero, minden idők legnagyobb Juve játékosa távozása után 10 azaz 10 évvel tér vissza először a Juve stadionjába... Ez egészen elkepesztő.

rockitbaby 2022.04.21. 08:37:09

@Shyr Kahn: Van elég gondunk a pályán és azon kívül is, ami eltereli az amúgy igen könnyen elterelhető figyelmét a játékosoknak arról a nem kisebb dologról, amiért amúgy a fizetésüket kapják. ADP betette a lábát a stadionba és már is szárba szökkentek a pletykák, hogy ő váltja Agnellit. Le kell hűteni a kedélyeket, e nélkül is bőven elég zavaró tényező van. Kár ebbe olyat is belelátni, ami nincs benne.

majerjohny 2022.04.21. 09:40:52

Nem tetszik ez az Arrivabene nekem, nagyképű, arrogáns nincs benne kellő tisztelet senki iránt.

venember83 2022.04.21. 09:55:18

@majerjohny: ő lehet a rossz zsaru a vezetőségben.

alexGicamo 2022.04.21. 10:45:45

@venember83: És ki a jó zsaru ?
Amúgy nekem se tetszett Arrivabene lekicsinylő mondata ! Lehet, hogy csak rövidre akarta zárni a témát az újságíróknál és nem állt szándékában megbántani ALEXET ezzel a kijelentéssel, de engem mégis bánt !
Ha a kedvenc játékosomról van szó, akkor kissé szenzitívebben reagálok ...
Egyébként egyetértek azzal, aki úgy gondolja, hogy gáz, hogy csak ilyen hosszú idő elteltével tért vissza a stadionunkba !

venember83 2022.04.21. 10:54:23

@alexGicamo: a pénzügyi eredmények láttán talán már nincs is jó zsaru, mindenki szigorú és könyörtelen.

Pavel1988 2022.04.21. 11:08:05

Azért ne tegyünk már úgy, mintha az "ikon"degradáló lenne :D
Szerintem is Del Piero a Juve vala volt legnagyobb játékosa de eszembe sem jut, hogy ez egy sértéssel érne fel.
Próbálja visszarángatni a földre ezt a szedett-vedett bandát, teszi a dolgát és ennyi.

Apuleius 2022.04.21. 11:11:19

Nem volt ez egy szerencsés mondat, ennek a "se több"-nek semmi értelme és jogosultsága nincsen, őszintén szólva nem is értem, hogy miért így fogalmazott, viszont kizártnak tartom, hogy bármiféle sértésnek szánta volna. Inkább a helyzetet akarta elütni, kár ebbe többet belelátni.

Juvegaspy 2022.04.21. 13:52:49

@Apuleius: se több = nincs szo arrol hogy ő váltaná Agnellit.
Szvsz a pletykakat oszlatta el.
@rockitbaby: +1

rockitbaby 2022.04.21. 16:02:47

@alexGicamo: Szerintem Arrivabene a szükséges rossz megtestesítője. Pocsék irányba indult el a klub három éve és igen komoly slamasztikában is vagyunk még mindig, de az látszik, hogy az öregnek határozott és konkrét elképzelései vannak arról, hogy miként is lehetne ezt megszakítani. Igen, ennek vannak olyan hozadékai is, mint Dybala ingyen távozása, de ahogy a mondás tartja, ha rántottát akarsz csinálni, fel kell törni néhány tojást. Ez rövid távon igen kellemetlen dolgokat szül, mint ahogy láthatjuk a szerződéshosszabbítások kapcsán végbemenő fizetéscsökkentéseket is, ami ugye nem arat osztatlan sikert a játékosok körében, de hosszabb távon ez most a szükséges rossz, hogy visszabillenjen a klub egy fenntartható gazdasági modell irányába.

Fabrizio 2022.04.21. 16:23:28

Ikon aki dicstelenül távozott.
Maurizio hogy is volt a Ferrarinál??
A bajok legfelül leledzenek. Superligue/money laundering projekt.

Apuleius 2022.04.21. 17:29:18

@Juvegaspy: Igen, az is lehet, hogy valami ilyesmit akart mondani vele.

alexGicamo 2022.04.21. 17:38:24

@rockitbaby: Tudom, ez igaz ! Valakinek rendet kell tenni a klub háza táján .

Jozeph Pelikahn 2022.04.21. 18:38:41

Aki a mai világban azt hiszi, hogy a futball egy sport, az nem is tévedhetne nagyobbat.
Kezdek aggódni!

Shyr Kahn 2022.04.21. 19:15:59

@rockitbaby: Bar nyilvanvaloan lehet azt mondani, hogy le akarta zarni a vitat/vissza akarta rancigalni a figyelmet a foldre, ezert nem tekintheto degradalonak az idezett megjegyzes.

Ugyanakkor vegyuk eszre, hogy a mondat nem egyertelmu... mondhatni, felreertheto. Gondolom nem csupan a forditas miatt. Pontosan azt emeltem ki masodsorban a kommentemben, hogy nyilatkozatokban, megfogalmazasban lenne mit tanulni Alextol, hiszen a ketertelmuseg hianya, amit nala lehet felfedezni, mig a ketertelmuseg (neha rosszindulatba hajlo), amit Arrivabene-nel lehet felfedezni. Tehat megfogalmazasban es a nyilatkozat eleganciajaban tovabbra is tartom, hogy Arrivabene tanulhatna ADP-tol. Fuggetlenul attol, hogy mit is akart mondani.

Az elmondottaktol fuggetlenul en tovabbra is ugy erzem, hogy Arrivabene nem tiszteli elegge Alexet. Az idezett mondandojat en igy tudnam leforditani: "Ne foglalkozzatok az Alex-el kapcsolatos pletykakkal, O csupan egy ikon" (se tobb, se kevesebb). -> mi ez ha nem szerencsetlenul kicsuszott megfogalmazas, ami sejtet egy eloiteletet Alex-el szemben?

Tok mindegy mi volt Arrivabene celja es hogy eppen most latta eleteben eloszor. Ezt lehetett volna maskent is megfogalmazni. Felreertes ne essek, az emberek nem tokeletesek es igy nyilvan hibazik mindenki. De amikor valakinel mar sokszor eszreveheto a hibazas magasabb beosztasbol (foleg a Juve-t megtestesito jatekossal szemben), az nem teszi szimpatikusabba es nem csoda, ha maga ellen hangol szurkolokat.

Juvino 2022.04.21. 20:47:28

Ugy latom,h nemcsak nekem nem tetszett ez a nyilatkozat,de Arrivabenetol volt mar egy-ket, hogyismondjam...nem annyira diplomatikus, vagy inkabb a bunkosagot surolo nyilatkozat. Alex nyilatkozata sokkal inkabb hasonlit egy vezetoi megszolalasra. Az elmult 10ev es a nyilatkozatok miatt felo, h ezek utan meg tiz evet kell varni ADP megjelenesere. Persze,ha tenyleg nincs alapja a vezetoi pozinak.

Jozeph Pelikahn 2022.04.21. 23:37:02

Az ikon fölött mi van? Csak szeretném értelmezni a "se több"-et. Nem félisten vagy Isten?

Wizzurah 2022.04.22. 02:08:17

Szerintem Arrivabene jo vezeto, de nyilatkozni bem tud es csapatban dolgozni. Nem veletlenul penderitettek ki a forma 1-es csapattol sem. De ratermett, csak nyilatkozni ne hagyjak minden esetben.

Kives 2022.04.22. 10:48:30

Én azokkal értek egyet, akiknek nem tetszik a nyilatkozat.
Nem is azzal van a gond, hogy rosszat mondott róla, hanem a fogalmazás.
Nevezhette volna akár kiváló játékosnak, ha szépen fogalmaz akkor senkinek sem lett volna semmi gondja vele.
Szerintem aki a Juvénak szurkol, az szereti és tiszteli Del Pierot, így kicsit butaságnak tartom az ilyen kétértelmű nyilatkozatot.

Molinaro86 2022.04.22. 12:01:29

@Pavel1988: azért Molinaro elé ne helyezd már DP-t, kérlek.

rockitbaby 2022.04.22. 12:13:47

@Shyr Kahn: Az, hogy a klub hogyan bánik a legendáival, ikonjaival, ne elsősorban egy olyan emberen kérd számon, aki tavaly májusban kapta meg a staféta botot - akkor is, ha már régebb óta a klub alkalmazásában állt. Az, hogyan fogalmaz, engem például kanyarban nem érdekel. Most nem annak van itt az ideje, hogy a szemantikával, mögöttes dolgokkal foglalkozzunk. Itt és most kíméletlen, könyörtelen objektivitás kell, mert a klub szarban van és ennek megoldásához Arrivabene tökéletesen alkalmas. Ő az a rossz, akire az ember haragudhat, de közben gatyába fogja rázni a klub pénzügyeit. És végül is most csak ez számít.

steven.h 2022.04.22. 13:15:28

Én most a Tuttosporton megnéztem egy olasz leíratát ennek, meg a sport mediasetnél a videót és az alábbi hangzik el:
"Del Piero era a Torino con i ragazzi della sua Academy di Los Angeles, sono stati nostri ospiti alla partita, abbiamo ritenuto giusto e corretto dargli l'opportunità di salutare quello che è sempre stato il suo pubblico. Del Piero ha una storia nella Juventus, è un'icona della Juventus, era giusto che salutasse quello che era il suo pubblico. Niente di più e niente di meno"

Google translate szerint:
"Del Piero a Los Angeles-i Akadémia srácaival volt Torinóban, ők voltak a vendégeink a meccsen, helyesnek és tisztességesnek tartottuk, hogy lehetőséget adjunk neki, hogy köszöntse közönségét. Del Pieronak van története a Juventusban, ő a Juventus ikonja, helyes volt, hogy köszöntötte a közönségét. Se több, se kevesebb"

Jozeph Pelikahn 2022.04.22. 17:40:03

@steven.h: Köszi! Ez így azért teljesen más, mert a cselekvésre (a látogatásra) vonatkozott az utolsó mondat.

Shyr Kahn 2022.04.22. 19:02:37

@steven.h: Jobban hangzik, bar a google translate-ra en nem adnek sokat, mert pontosan a reszleteket szokta felreforditani.

@rockitbaby: A Juventus egy nyilt reszvenytarsasag, igy szamit, hogy a vezetoink hogyan kommunikalnak. Elhiszem, hogy teged ez nem erdekel, de engem - es ugy tunik a kommentek alapjan masokat is - speciel erdekel.

rockitbaby 2022.04.22. 19:21:12

@Shyr Kahn: A részvényeknek sokkal többet számít az, hogy a könyvelés rendben legyen, az, hogy ne legyen minden évben valami botrány, amit miatt a Juventus címlapra kerül, az, hogy gazdaságilag stabil lábakon álljon a klub. Egy ilyen nyilatkozattól a részvények értékei nem fognak mély zuhanásba kezdeni, nem úgy, mint az ESL fiaskó miatt vagy most a Plusvalenza ügy kapcsán - függetlenül attól, hogy mire is futott ki végül a történet. Tavaly májusban nem tudom, milyen hangulatban zajlott a részvényesi megbeszélés, de hogy a levegő igen fagyos volt, arra mérget vennék, hiszen a klub nagyon kifordult önmagából és valami egészen elképesztően komoly, ambiciózus, stb lehetne még ragozni ezt tervekkel kellett, hogy előálljanak, mert a léc gyakorlatilag mindenki alatt rezgett. Na az ilyen bizonytalan dolgok is ártanak a részvényeknek. De ez az Arrivabene nyilatkozat erősen kétlem.

steven.h 2022.04.22. 19:32:10

@Shyr Kahn: Angolra jól fordít, ott is ugyanezt hozza ki, ráadásul nem kell szerintem nagy olasz tudás hozzá, hogy kikövetkeztesse az ember hogy a teljesen eredeti interjúban nem hangzik el ebben a formában ez a mondat.

Ezt szerintem egyéb oldalak vették át rosszul vagy épp szenzációhajhászás miatt összemosták egy mondatba, mivel több angol oldalon is így láttam, ugyanezzel a címmel megjelenni és előfordulhat hogy a fordításhoz használt forrásanyag is élt ezzel a lehetőséggel, hogy félrefordította, vagy saját értelmezésbe fordította át, miközben ténylegesen nem az hangzott el.

Shyr Kahn 2022.04.22. 20:30:26

@rockitbaby: Nem azt mondtam, hogy a reszvenyeseknek a legfontosabb az, hogy mikent nyilatkoznak a vezetoink, hanem azt, hogy szamit, amit szvsz nehez tagadni. Nem feltetlenul erre a nyitlakozatra gondolok csupan, bar nyilvan reszvenyeskent ez a nyilatkozat is szamitasba veheto. Pl ha arra szamitok, hogy ADP beul a szekbe es ez megsem tortenik meg, akkor mondhatom azt, hogy akkor ugy spekulalok a reszvenyek nem mennek mar fol, igy eladom a reszesedesem. Nyilvan ez egy eros spekulacio es tavolrol sem az altalnos eset, de nem elkepzelhetetlen, sot mit tobb Alex neve es beulese indikalna egy pozitivabb hangulatot. Na most ha ezt akarhogy is, de alaasod, az hatassal van a reszvenypiacra.

Ujfent: nem azt mondom, hogy a legfontosabb, de kar lenne tagadni a hatasat egy ilyen nyilatkozatnak. Ha valoban ez volt a nyilatkozat, mert ugye, ahogy @steven.h: irta, erosen ketseges, hogy helyes informacio kering errol. BTW az en francia tudasom nem elegseges, hogy olaszbol kitalaljam a finomsagokat, de ketsegtelen, hogy valoszinu, hogy az informacio torzult egy bizonyos ponton. En adnek egy eselyt a glosbe-nak is, ami szvsz jobban visszaadja a finomsagokat.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása