Allegri: „Olaszországban senki nem akar a problémákkal szembesülni”

allegri_massimiliano_magyaraz_bajnoki_elott_allianz_melegitoben.JPGMassimiliano Allegri a Bologna elleni meccset megelőzően számos témát érintett a sajtótájékoztatón, így a Real Madrid edzői állásának visszautasítása és az olasz futball problémás helyzete is felmerült.

„Az EB után úgy tűnt, hogy az olasz futballt sújtó összes probléma megoldódott, ugyanakkor számos tényezőt figyelembe kell venni. Csak gondoljunk az olasz futball bevételeire például a Premier League bevételeihez képest. Amikor klubok kiesnek az európai kupaküzdelmekből, vagy a válogatott nem jut ki egy vb-re, az összes probléma láthatóvá válik. Azonban a problémák nem adott napon keletkeznek, azok mindig ott voltak.

Sajnos Olaszországban senki nem akar szembesülni ezekkel. Meg kell választanunk egy irányt, s legyen az jó vagy rossz, de nem tudhatjuk, amíg döntést nem hozunk. Örülök a Roma sikerének, és sajnálom az Atalanta sorsát. Meg kell próbálnunk a következő szezontól jobban teljesíteni, de nem csak egy problémáról beszélünk.

Hogy megváltozott-e a véleményem a Real Madrid padja kapcsán látva a továbbjutásukat? Egyáltalán nem. Örülök, hogy itt lehetek. A tízéves fiam itt él Torinóban, s ez újabb érv volt a visszatérésre. Ismét a Juventusnál akartam dolgozni, s összehozni négy jó évet, hogy valami tartalmasat építsünk. Nem bántam meg semmit. Szerencsés vagyok, és jó szinten dolgozhatok. Számos pozitív eseményt éltem át, s remélem, hogy továbbiakban lesz részem a klubbal együtt.

A Bologna kapcsán először is szeretnék gyors felépülést kívánni Siniša Mihajlovićnak, aki holnap sajnos nem lehet itt a meccsen. Jól dolgoztunk ezen a héten, a Bolognával pedig jó pillanatukban ütközünk meg. A Milan ellen döntetlent értek el, és megnyerték a legutóbbi hazai meccsüket.

Hat meccs van hátra, beleértve az utolsó kettőt, amelyen pont a minket üldözők ellen fogunk játszani. A Fiorentina sorsolása a legjobb. Legalább további tíz pontot kell összegyűjtenünk, hogy a legjobb négy közé kvalifikáljuk magunkat. Az Olasz Kupa-elődöntőre majd holnaptól gondolunk.

Leonardo Bonucci jól érzi magát, de Chiellini és Bonu közül csak egyikük fog játszani, mert szerdán Olasz Kupa-meccsünk van, majd holnap fogok dönteni a kezdő kilétéről. Juan Cuadrado meghosszabbította a szerződését, és jól érzi magát. Csak két középpályásom van, Denis Zakaria és Adrien Rabiot, ezért valakit be kell illesztenem a középpályára, ha háromfős középpálya lesz a Bologna ellen. Még nem döntöttem.

Jelenleg elégedettek lehetünk az idei évvel. Még nem szereztük meg a negyedik helyet, de az első négy között vagyunk, s ez volt a cél a szezon elején. Negyedikek vagyunk, még hat meccs van hátra. Elégedett vagyok a csapat fejlődésével, de csalódott vagyok a BL-ből való kiesés miatt. Olykor nem lehet trófeákat nyerni egy adott évben, de megvan a lehetőség a jövőre való felkészülésre. Úgy vélem, jó úton indultunk el ebben az évben, de jelenleg nem mondhatunk ítéletet mindarról, amit elértünk.

A szezon alapvető fontosságú szakaszánál tartunk, és el kell érnünk a minimális célkitűzést, és közben minél több pontot kell gyűjtenünk.”

Pavel Nedvěd alelnök a Cagliari elleni meccsen elégedetlennek tűnt a mester döntésével, amikor lecserélte Paulo Dybalát.

„Olyasmire reagált, ami a pályán történt. Ha a nézőtérről figyeli az ember a meccset, nehéz folyamatosan ülve maradni. Nincsenek problémák közöttünk. Jól dolgozunk együtt vele, Federico Cherubinivel s az elnök úrral. Jól kell zárnunk a szezont, és még jobban kell kezdenünk a következőt.

Paulo Dybala jól érzi magát. Nehéz szezonja volt a sérülések miatt is. Sokat várok tőle és a többi játékostól, mivel kötelezően minél több pontot kell gyűjtenünk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2517808799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2022.04.15. 20:56:43

A mester 4-2-3-1-et próbált ki edzésen: Szczęsny; De Sciglio, De Ligt, Chiellini, Pellegrini; Danilo, Rabiot; Cuadrado, Dybala, Morata; Vlahović

FeriGjuve 2022.04.15. 21:44:55

@venember83: Elöl erős line up,majd meglátjuk hátul mennyire stabil.
A Bologna nagyon jó,gyors focit játszik előre.
Jó formában vannak.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása