Capello: „Allegri a legmegfelelőbb a scudetto megnyeréséhez”

capello_fabio_oltonyben_covercianoban.jpgFabio Capello a minap a La Gazzetta dello Sport munkatársának nyilatkozott, s természetesen beszélt a válogatott kudarcáról, illetve a scudetto legnagyobb esélyeseiről, de először is a Massimiliano Allegrit kritizálókról mondta el a véleményét.

„Massimiliano Allegri okos ember, és úgy játszatja a csapatát, ahogyan tudja. Nem igazán értem a kritikákat az 1-0 arányú győzelmek kapcsán. Úgy vélem, tiszteletlenség a kritika a mesterrel szemben mindazért, amit Allegrinek sikerült elérnie, de úgy érzem, mintha süket emberekhez beszélnék, akik csak a rövidpasszos játékot ismerik s a sok évvel ezelőtti Guardiola futballt másolják. Massimiliano Allegri a legmegfelelőbb edző a bajnokság megnyerésére, hátulról indul, és a többieknek kell viselniük a nyomás súlyát.

A scudettót illetően úgy gondolom, hogy az Inter csapata nem omlott össze. Hamarosan visszatérnek a címért zajló harcba, még ha sok is múlik a Juventus elleni meccsen. Egy döntetlen mindkét csapat számára vereséggel érne fel. A Juventusnak több kockázatot kell majd vállalnia, de az Inter egyértelműen nem lehet elégedett a döntetlennel.

A scudetto kapcsán ne feledkezzünk meg a Napoliról, nagyon sokat fejlődött a csapat, a mester tudja, hogy milyen szintre kell felhoznia a játékosokat.

A Milan könnyeden játszik, s ez itt a kulcs. Szórakoztató futballal szolgálnak, a mester pedig kiváló munkát végez. Mint minden fiatal csapatnál, náluk is előfordulnak hullámhegyek és hullámvölgyek. Érdemes megnézni, milyen meccseik vannak hátra, mert nem egyszerű a sorsolásuk így a szezon végén.

Mondjuk azt, hogy a világbajnokságról két kihagyott tizenegyes miatt maradtunk le. Az EB-t két tizenegyespárbaj után nyertük meg, de a vb-selejtezőkön úgy láttam, mintha a csapat nem ugyanazt a szellemiséget mutatná. Roberto Mancini talán túlságosan hálás volt azoknak, akik főszereplők voltak az Európa-bajnokságon, de ezt a hibát az összes edző elköveti. Remélem, hogy folytatja a munkát a válogatottal, mert tudja, hogy mit kell tennie.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1717792853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thuglife! 2022.03.30. 09:23:24

Nem érti mi a baj az 1-0s győzelmekkel,
Aztán a milanrol ír ahol könnyed és szórakoztató futball van...
Vannak akik egyre hülyébbek lesznek a korral.
Mi már beléptünk ebbe a folyóba.most megint.
A premier league tv-s bevételeit mi szórakoztató több külföldi piacot bevonzó játékkal próbáltuk kompenzálni.akkor kirúgták Allegrit a BL kiesés és a vallatásoknál alkalmazható mutatott játék miatt.Sarri stílusa nem illett a kerethez.most visszafelé megyünk mondván olyan építsen új csapatot aki sosem erről volt híres.azt gondolom ha érkezne még 3-4 Vlaho szintű igazolás az a csapat már tűlnőné Allegrit.ez a taktikája max a Cagliarihoz alkalmas.de azért köszönjük ennek a vén hülyének aki anno BL esélyes csapattal sem tudott hozzáadni a történelmünkhöz.

Lanzafame 2022.03.30. 10:27:34

Szeretném, ha igaza lenne. Pár napja amúgy nem arról beszélt még, hogy az olasz stílus a kukába való és a németeket kellene másolniuk?

venember83 2022.03.30. 10:53:38

@Lanzafame: ha beszél egy harmadik nyilatkozatban a két látszólag ellentétes szemlélet összehangolásáról, megpróbáljuk azt is közölni.

Shyr Kahn 2022.03.30. 18:13:25

@Thuglife!: "Massimiliano Allegri okos ember, és úgy játszatja a csapatát, ahogyan tudja." - talan Capello ugy latja nem tudja maskent jatszatni, hogy eredmenyes is legyen? A Milan fele jatekhoz mas jatekosallomany szukseges. Olvasd ujra lszi, mert ez a lehetoseg is fennall. Nem hiszem, hogy Capello elbutult volna... talan majd 10 ev mulva.

Egyebkent a BL lutri, de Capello koraban mind a ket alkalommal a dontosok ellen estunk ki. A kesobbi gyoztes Pool ellen, majd a bikaeros Arsenal ellen szenvedtunk verseget, ami egyebkent abban az evben sztem jobb volt, mint a Barca... pechuk volt. Nem hiszem, hogy barmelyik kapcsan is annyira kellene szegyenkeznunk, mint amit alkottunk az elozo evekben, amikor CR nalunk tolta.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9912) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4138) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4168) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása