Arrivabene: "Van egy hároméves tervünk a Juventusnál"

arrivabene_maurizio_juventus.jpgA klub igazgatója, Maurizio Arrivabene a klub helyzetéről és terveiről, a közelmúlt igazolásairól, valamint Paulo Dybala jövőjéről beszélt.

"Egy új fejezetet nyitunk, van egy hároméves tervünk, amely során egyensúlyba kell hoznunk a sporttal kapcsolatos és a gazdasági eredményeket. A jelenlegi és a következő szezonra gondolva igazoltuk le Vlahovićot és Zakariát. Külföldi klubok mozgolódtak Dušan körül, s úgy gondoltuk, ha várunk nyárig, nem leszünk olyan versenyképesek, mint az angol és a spanyol klubok." - mondta Arrivabene a Corriere dello Sport riporterének nyilatkozva.

"Megvizsgáltuk, hogy lehetséges-e, hogy azonnal leigazoljuk, s hogy hogyan tehetjük fenntarthatóvá a beruházást potenciális eladásokkal. Hivatalos ajánlatot tettünk a Fiorentinának, s zöld utat kaptunk tőlük és a játékos ügynökeitől is. Nem igaz, hogy addigra már megegyezésre jutottunk a képviselőjével. Ez álhír. Ha megegyeztünk volna a játékossal azelőtt, hogy kapcsolatba lépünk a Fiorentinával, ugyanebben a helyzetben lettünk volna mi is, s a Fiorentina megemelhette volna a vételárát. Követtük a szabályokat. "

A januárban igazolt szerb támadó lényegében a Juventust a nyári átigazolási időszak utolsó napjaiban elhagyó Cristiano Ronaldót pótolja a csapatban.

"Az előszezon első napjaiban egy motivált Ronaldót láttam. Úgy gondoltam, hogy maradni fog, de aztán más döntést hozott, s tudjuk, hogy mi történt."

A klub elnökét, Andrea Agnellit sokan kritizálják a szurkolók közül, azzal vádolva, hogy a megvalósítani kívánt Szuperliga elvonja a figyelmét a napi ügyektől.

"Egyáltalán nem, Ez egy olyan ügy, amelyet nem adhatunk fel, s folyamatosan tájékoztat bennünket. Teljes mértékben a Juventusért él, reggel 7:30 körül érkezik a központba, s este utolsóként távozik."

Paulo Dybala helyzete továbbra is megoldásra vár, az argentin támadó a hírek szerint korábban megegyezésre jutott a klubbal, ám mindeddig mégsem került sor a szerződés aláírására.

"Igaz, hogy megegyezésre jutottunk, de a dolgok megváltoztak. Volt egy 400 millió eurós tőkeinjekciónk, ami azért kellett, hogy kiegyensúlyozzuk a mérleget, nem az átigazolási piac miatt. Négy tényező mentén készítettünk új kiértékeléseket, ezek a technikai szempontok, a pályára lépések száma, a szerződés hossza és az adott játékos gazdasági értéke. 

A döntés nem előző nap született, ahogyan azt a média állította. Úgy döntöttünk, hogy elhalasztjuk a találkozót, mert az edző azt akarta, hogy a csapat fókuszált maradjon a Genoa és a Villarreal elleni mérkőzések előtt. Még semmi sem dőlt el, meglátjuk, mi történik majd."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr617783538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2022.03.18. 19:33:39

Már sokadjára hangzik el, miért volt szükség a 400 milliós tőkeinjekcióra, mégis nyárra már mindenféle kb. elérhetetlen játékosok lehetséges érkezéséről írnak a lapok. Ennyire rövidlátók/hiszékenyek a szurkolók?

Csak Csucsu 2022.03.18. 20:10:44

@venember83: Jó kérdés mi a cél valójában. Az igazolások arra mutatnák hogy a szokásos BL viszont erre Allegri nem látja még a kohéziót. Lesz itt még probléma házon belül :(

2022.03.18. 20:52:18

@venember83: Mintha a Vlahovic-os pletykák előtt is lettek volna ilyen hozzászólások. :) Egy komoly középpályást minden forrás szerint akarunk igazolni, ez persze lehet az "ingyen" Pogba is, de szerintem fogunk nagyobb összeget is költeni.

Zamboni nem egy tészta 2022.03.19. 09:13:32

Egy kicsit az a baj, hogy a foci megváltozott. Az a karakter jogy a győzelem a mindenünk, már nem elég. Illetve elég csak drága dolog figyelembe véve az olasz foci helyzetet.

Definiálni kellene a csapat személyiségének egyeb oldalait is. Olaszsag, utánpótlás, nevelés, játék sebessége, látványos vagy nem, defenzív vagy nem, fiatalokkal mi a szándékunk.... Ez nem elsősorban edzői döntés.. Ez filozófia...

Ezekből kb szinte semmi sincs definiálva

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9906) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása