Platini: „Allegri csapata Trapattoni Juventusára emlékeztet”

platini_michel_oltonyben_az_utcan.jpgA Juventus egykori játékosa nemrégiben hosszabb interjút adott a La Gazzetta dello Sport munkatársának az olasz bajnokságról, és bár számos témát érintett, természetesen a Juventus volt az interjú középpontjában.

„Trapattoni csapatát látom Allegri Juventusában, hasonlóak. A Juventus erős értékeket képviselő csapat. Egy csapat, amelyik ellentámadásokra épít, és okosan lő fontos gólokat. Allegri csapata a Juventus történelmi csapatához hasonlítható, történelmire gondolok, nem öregre.

A csapat egységes, és hatékony ellentámadásokat folytatva szép gólokat lő, elég csak megnézni Vlahović találatát a BL-ben. Vlahović nagyon erősnek tűnik, főleg ha ilyen gyakorisággal lövi a gólokat. Talán csak az utolsó passzok hiányoznak a repertoárjából.

A csapat alapjául a szilárd védekezés szolgál, ez a Juventus DNS-e. Egykor Zoff, Gentile, Cabrini és Scirea volt meghatározó, majd nemrégiben a BBC. Andrea Agnelli egykor azt mondta nekem, hogy az igazi kihívást majd ennek a sornak a leváltása fogja jelenteni.

Massimiliano Allegri öt bajnoki címet nyert, illetve két BL-döntőt játszott, de azért kapja a kritikát, mert nem elég támadó a csapata. Összehasonlítva Angliával az olasz futball kevésbé támadó, míg Angliában minden gyönyörű, vannak csodálatos stadionok, nagyszerű játékosok, aztán Olaszországban mind szenvednek. Tetszik ez a változatosság. Vannak olyan edzők, mint Pep Guardiola és Massimiliano Allegri. Unalmas lenne, ha két tiki-taka csapat játszana egymás ellen.

Nem tudom, milyen költségvetéssel rendelkezik a Juventus, de én azt mondanám az elnöknek, hogy igazolja le Kylian Mbappét. Ha megvan rá a pénze, természetesen. Dybala maradása? Nem tudom, mi történik vele kapcsolatban, és mindig tiszteletben tartottam a szerződéseim, és kedvelem őt.

Meghatott Paulo Dybala gólöröme, amellyel az enyémet utánozta. Küldtem is egy szöveges üzenetet neki. Jó őt a pályán látni, ahogy futballozik, ballábas és technikás játékos, amilyen Omar Sivori volt.”

Ezt követően az UEFA egykori elnöke beszélt kicsit Cristiano Ronaldóról és Lionel Messiről is.

„Tisztelem Ronaldót és Messit, de én 32 évesen visszavonultam. Csatlakozhattam volna a Barcelonához vagy a Marseille-hez, de azt akartam, hogy ahhoz a klubhoz kössenek, amellyel történelmet írtam. Ronaldo volt a Real Madrid, és Messi volt a Barcelona. Ha a helyükben lettem volna, inkább az Egyesült Államokat vagy Kínát választottam volna, nem egy európai élcsapatot.”

Egyúttal azt is elmondta az egykori futballvezér, hogy helytelen volt Messit Aranylabdával jutalmazni 2021-ben.

„Ki nyerte a Bajnokok Ligáját és az EB-t? Jorginho.”

Végül pedig némi sportpolitikai szurkálódásra is lehetőség adódott, Michel Platini pedig nincs túl jó véleménnyel Alexander Čeferin és Gianni Infantino munkásságáról.

„Nem tisztelem őket, de ezt könnyedén kijelenthetem. Azt tesznek, amit csak akarnak. Én kiszálltam. Soha nem fogom elfelejteni azokat, akik hamisan vádoltak engem, és arra kényszerítettek, hogy elhagyjam a futball világát. Ők nyertek, de én mindig keresni fogom az igazságot.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr217766066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyr Kahn 2022.02.25. 17:51:31

Meg ha sok mindennel nem is ertek egyet, ertekelem, hogy a mainstream-tol jocskan eltero velemenye van. Ami nem feltetlenul rossz, csupan mas. Kell a szinesseg a vilagban, sajnos ugyis minden egy iranyba mutat, uniformizalodik es minden kezd osszeolvadni eggye, aminek a nagy hatranya, hogy egyre kevesbe van kihivva az aktualis velemeny.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása