Allegri: „Hazai pályán nyernünk kell, nincs más opció”

allegri_massimiliano_kabatban_es_zakoban_mutogat.jpgA bianconero együttes álomszerűen kezdett a Villarreal otthonában, hiszen Dušan Vlahović egy percen belül megszerezte a vezetést, ám Adrien Rabiot hibázott Dani Parejóval szemben, és a hazai együttes kiegyenlített, majd pillanatokkal később akár ki is állíthatták volna a francia középpályást a Samu Chukwueze elleni megmozdulása miatt.

„Meccset eldöntő hiba volt, mert olyan helyzet után volt a két csapat, amikor mindenki körülbelül leállt a Dušan Vlahović elleni kvázi szabálytalanság után, Dani Parejo pedig teljesen egyedül maradt a tizenhatoson belül.” - értékelt a mester a Mediaset adásában.

„Nem volt centerük, így hosszú labdával nem próbálkozhattak, szóval tudtunk ezekről a helyzetekről. Hat játékos volt egy ember ellen, Adrien Rabiot nem követte a társát, és mi megálltunk. Jobban kellett volna teljesítenünk.

Általánosságban szerintem a csapat jól játszott, az első félidőben pár helyzetnél betalálhatott volna az ellenfél, de voltak helyzeteink is, amikor túl könnyen sodródtunk leshelyzetbe, mivel nagyon magasan védekezett az ellenfél. A meccs késői perceiben volt egy nagyon jó helyzet, de a kapusuk szép mentést mutatott be.

Az idegenbeli gól már ugyanannyit ér, így lényegében Torinóban döntőt fogunk játszani. Nyernünk kell, nincs más opció.

Nagyon örülök, hogy Dušan Vlahović jól játszott, mivel nem egyszerű Raul Albiollal szemben. Ez a Bajnokok Ligájának a kieséses szakasza, a Villarreal tapasztalt csapat, jó technikával és jó formában, szóval nem gondolhattuk, hogy ideutazunk, s nyerünk 3-0-ra. Lassan, lépésenként kell haladnunk.”

A mestert megkérdezték, hogyan játszhat a Juventus vonzóbb futballt, a válasz pedig elég egyértelmű volt.

„Ezen a meccsen így kellett játszanunk, megpróbáltuk széthúzni a játékot, mivel ők középen próbálkoztak. Sajnos túlságosan a szépségre koncentráltunk, s elveszett az eltökéltségünk. Én egy győztes Juventust akarok látni, amelyik kevésbé szépen futballozik. Ez ízlés kérdése.”

Ezt követően arról kérdezték a mestert, tervez-e valamilyen taktikai változtatást a szezon záróharmadára.

„Nincs szó végleges lépésről. Jobban meg kell ismernünk egymást, és van pár sérült játékosunk. Arthur jól tud passzolni, de nem segít a védősornak. Találnunk kell egy módot arra, hogy a csapat jó eredményeket szállítson. Dolgoznunk kell, és a következő, az Empoli elleni meccsre kell kocentrálnunk.”

Weston McKennie sérülten hagyta el a pályát, az interjúban a mester megerősítette, hogy megröntgenezik a játékost, és azóta kiderült, hogy két csont is eltörött a texasi futballista lábában.

„Elviszik röntgenre, reméljük, hogy nincs semmilyen komoly sérülése.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7417749776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2022.02.23. 06:48:14

Valahogy nem tudom elképzelni a tegnapi után, hogy továbjussunk. De kb. felesleges is lenne, így legalább tudunk kocentrálni a 4. helyre a bajnokságban.

Bruce57 2022.02.23. 06:48:53

"Sajnos túlságosan a szépségre koncentráltunk, s elveszett az eltökéltségünk. Én egy győztes Juventust akarok látni, amelyik kevésbé szépen futballozik. Ez ízlés kérdése.”

Lehet még ettől kevésbé szebben futballozni?

cd1 2022.02.23. 06:55:00

Mckennie is serult, fasza.

Spider81 2022.02.23. 07:20:15

@Pjanista: azert a BL penz jol jonne akarmi mi is lenne a kovetkezo korben.
Tovabb kell jutni!

Apuleius 2022.02.23. 07:33:39

Nem nagyon tudom, minek kell még történnie ahhoz, hogy ez a hitvány, akaratgyenge, senkiházi Rabiot kikerüljön végre a kezdőcsapatból.

Rikster91 2022.02.23. 07:53:34

@Apuleius: Soha nem fogja kitenni, ő a kihagyhatatlan emberünk. Minek is hajtana, hogyha bármilyen teljesítménnyel képes végig maradni a pályán.

Annyira utálom őt, hogy zavarnám olyan messze, amennyire csak lehet.

venember83 2022.02.23. 08:05:25

@Pjanista: Crouch is ezt a véleményt képviselte a BT Sport műsorában, aki továbbjut, nem éli túl a következő fordulót. Nehéz ellentmondani ennek a kijelentésnek akár a meccset nézzük, akár a Juve múlt évekbeli BL-menetelését.

2022.02.23. 08:10:44

Allegri rosszul van ósszerakva. Azt írják, Mekkeni lábában két csont is eltört. A mester meg azt nyilatkozza, semmi komoly? Mekkeni ebben a szezonban már nem fog játszani...

Tony. 2022.02.23. 08:15:49

Most is nyerni kellett volna, nem a Real otthonában játszottuk. Hátul simán vehető volt az ellenfél, dehát hozzáállás kérdése... Aki már eleve előre kijelenti, hogy egy ilyen meccsen jó az x... Ez nem méltó a Juventushoz.

venember83 2022.02.23. 08:19:24

@Apuleius: a jogos piros megoldást jelentett volna erre a kérdésre. Csak ugye nehéz lett volna emberhátrányban legalább döntetlent hozni.

venember83 2022.02.23. 08:20:30

@MGB75: a kivizsgálás előtt nyilatkozott Maxi.

JeetTrader 2022.02.23. 08:22:27

A játékot átengedtük. Ez ilyen jatekkeppel jár. Nincsenek olyan játékosaink akikkel erezhető biztonságos kontroll alatt tarthatjuk a meccset ezért csúnya és paras a meccs.

Ugyanakkor legalább most látszódott mit akarunk....legalábbis az első félidőben leginkább. Sok volt az oldal forgatás és az üres területre bepasszolt labdák meg a Vlahora felpasszoltak. Ilyen volt a gól is.

Az h többen kepesek forman kívül kerülni a meccseken nem tudom minek köszönhető. Rabiot semmit nem fejlődött fullon megrekedt. Inkább Zakariat kéne fejleszteni/játszatni helyette. Kenny kiesése most úgyis szükségessé teszi majd.

Nem számít h ki jön a következő fordulóban. A pénz miatt tovább kell menni. Asszem 10 millát ér a továbbjutás. És ez a Villarreal verhető nagyobb koncentrációval...h szépen vagy csúnyán mindegy.

2022.02.23. 08:47:37

@JeetTrader: Zakariát és McKenniet is jobb oldalon játszatja Allegri, egymás alternatívái. Pedig bármelyiket áttennénk baloldalra annál a minősíthetlen szarnál, amit Rabiot játszik biztosan jobbak lennének. Még McKennie kidőlésével is lehetne egy Locatelli (bár nekem ő még mindig regista) - Arthur - Zakaria középpálya, de úgyis be lesz betonozva a kezdőbe a francia zsoldos...

Gaben Smith 2022.02.23. 08:56:29

“Amely kevesbe szepen focizik” ettol ember ettol? komolyan kiraz a hideg az embertol nyaron remelem repul a fenebe adna az isten kulonben meg jon par ev gyotrelem :(

Rikoo 2022.02.23. 09:09:48

"Nyernünk kell, nincs más opció."

Ezt kellene végre felfognia mindenkinek...

JeetTrader 2022.02.23. 09:35:10

@Pjanista: az a tippem, hogy Locát inkább nem engedi előre, mert védekezésben nagyobb hasznát vesszük. Ha stabilabb lenne a védelem lehet kitenné szélre.
Most amúgy végre rajta keresztül ment a játékszer szétosztás. 12 hosszú labdája volt melyből 8 volt sikeres. Ennek ellenére mégis kicsit formán alulinak éreztem, sokkal jobban is tud játszani. Bár a többiek is így nyomnák ha átlaguk alatt teljesítenének épp.

Amúgy sztem nem volt/lenne rossz ez a 3-5-2. Vaddisznó módban, feltolt védekezéssel és presszinggel tudna működni.....csak hát itt-ott egyénileg kevesek vagyunk ehhez...Rabiot itt nem működik jól (máskor sem), nekem De Sciglio is kevéske volt. Kenny hajtott, de semmi extra. Morata meccsről meccsre iszonyúan eltud tűnni...érthetetlen. Egyszer-egyszer hátrarohant és megpróbált szerelni, de nem ez a feladata. Nem tud valahogy elől veszélyes lenni.

....de súgok a mesternek...4231,4231,4231...:)

Most aztán már jó lenne nyerni is valamikor...

2022.02.23. 10:32:13

@JeetTrader: Valószínűleg mezzalaként is hasznosabb lenne, mint a többi középpályásunk, de ez inkább az ő kritikájuk szerintem. Locatelli jól játszik registaként (az utolsó pár meccsen kicsit gyengébb volt, de ilyen előfordul), szerintem tegnap is kifejezetten jó meccse volt. Persze nyilván nem egy Pirlo, de nem is hozzá kell hasonlítani, a védekezéshez többet ad, cserében kevesebb olyan indítása mint Pirlonak. De még mindig több, mint Arthurnak. Egyébként lehet, hogy neki is a 4231 feküdne a legjobban, csak amíg (amikor) nincs Dybala ahhoz nem vagyunk meg.

tv88 2022.02.23. 10:46:54

3 éve érdemei elismerése mellett és maximális tisztelettel, de vártam, hogy elküldjék Allegrit. Tavaly aztán nagyon vártam az újbóli kinevezését, hogy megújulva vágjon bele a munkába. Viszont azóta óriásit bukott. Nedvedék vakarhatják a fejüket, mert valószínű olyan szerződése van, hogy jelen helyzetben gyakorlatilag kirúghatatlan.

Ravanelli 2022.02.23. 11:45:19

Hogyne lenne más opció. Például iksz, hosszabbítás vagy vereség. Ha nem lenne ennyire híg a BL mezőnye, ez a két csapat el se jutott volna idáig. Mindkettő EL szint. Aki továbbjut, a következő fordulóban simán kiesik. Annyi csak a tét, hogy az egyik "elitalakulat" keres még egy kis pénzt.

Dzsákkeríni 2022.02.23. 12:04:50

És azon a torinói "lényegében döntőn", amit meg kell nyernünk, támadni is akarunk, vagy addig gyakoroljuk minden edzésen a tiziket, hátha 120 perc védekezéssel sikerül eljutnunk a büntetőpárbajig? Mi lesz az elképzelés X-Men?

venember83 2022.02.23. 12:22:12

@Dzsákkeríni: a Spurs elleni meccs jut eszembe ennek kapcsán. Ott sem vitte túlzásba a Juve a támadásokat, kevés "játékkal" ugyan, de továbbjutott. Maxi egyik kedvenc meccse, azt hiszem.

Dzsákkeríni 2022.02.23. 12:56:12

@venember83: Hol van az már? Azóta rengeteg minden változott! Na mindegy, aki mer az nyer, aki nem az meg döntetlent játszik :) :))

Azzaro10 2022.02.23. 12:59:57

A tegnapi meccs margójára annyit mondanék hogy nem is az eredmény dühít igazából, hanem ilyen felfogással nem lehet egy Juventus szintű, és történelmű csapatnak pályára lépni hogy jó az X is. Persze elfogadom hogy a keret azért erősen foghíjas, meg főleg középpályán nagyon gyenge kvalitású emberek játszanak, na de nem egy Bayern volt az ellenfél. Azért nem is vesz minket senki komolyan a BL-ben mert mi se hisszük el hogy meg tudunk verni egy jobb csapatot ( a Villareal nem az). Ezért folyamat kiscsapat módjára nekiállunk bekkelni, focira emlékeztető momentumok nélkül. Tudom nem összehasonlítható de egy City, München vagy akár az utóbbi esztendőkben azért nem éppen acélos Real megnéztem volna mit kapott volna ha ilyen mentalitással megy ki a pályára.

Mark Szabo 2022.02.23. 13:39:13

Rabiot egyértelműen hibás, mondjuk az elég érdekes a mestertől hogy megnevez egyes játékosokat, viszont én nem várnám az egészet Rabiot nyakába! Ha Morata csatár létére 10 méterről eltalálja a kaput akkor máris jobb lenne a visszavágó

babo0410 2022.02.23. 17:34:06

@cd1: Ső Sandro és Kaio is.

alexGicamo 2022.02.23. 18:02:50

Nem értem , milyen szép játékról beszél ez az ember ?! Vágom, hogy a szépség szubjektív , na de ennyire ? Tudom, szórakozni a cirkuszban kell ...
Egyre meredekebbek a nyilatkozatai is !

nortu30 2022.02.23. 21:47:46

A "mester" úrnak ajánlom figyelmébe a most zajló Atletico-Manchester meccset. A spanyolok hozzánk hasonlóan gyorsan előnybe kerültek, de ezután NEM! álltak be bekkelni beszari módon, hanem ugyanúgy mennek előre és egyáltalán nem engedik kibontakozni az ellenfelet. Így kellene, ember!

Dzsákkeríni 2022.02.24. 10:31:26

@nortu30: A Benfica-Ajaxot is nyugodtan a figyelmébe ajánlhattad volna, én azt néztem. Elég élvezetes meccs volt, a vendég csapatot egy olyan edző irányította aki győzni akart idegenben is. Fura is volt. A neve Erik Ten Hag. Talán kevesebb is lenne a fizetése, mint évi 9 millió, a csapata tud támadni, és lehetőséget kapnak nála a fiatalok...

steven.h 2022.02.24. 14:54:32

@nortu30: Hát én nem ezt láttam, kb ugyanúgy átengedték a területet az MU-nak, csak annyival voltak jobbak, hogy tudtak kontrázni és a széleket jobban kihasználták. De ugyanúgy visszaálltak, és ugyanúgy meg is kapták a büntetést érte

nortu30 2022.02.24. 18:31:13

@steven.h: OK, Te így láttad, én továbbra is úgy, hogy nem álltak vissza. A második félidőt megpróbálta megnyomni a MU, de igazából csak az elején sikerült zavart okozni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása