Forlán: „A BL-t sokszor a bajnokságban szenvedő csapatok nyerték”

forlan_diego_kispadon_ingben.JPGA TuttoJuve munkatársa Diego Forlant kérdezte a keddi meccs kapcsán, s először a legjelentősebb hiányzó neve merült fel.

„Sajnálom, hogy Paulo Dybala nem lesz a pályán, szívesen láttam volt őt is kedd este. Mindazonáltal a Juventus nagyon erős csapattal rendelkezik, Massimiliano Allegri számára pedig elérhetők olyan opciók, akik készek megfelelni. A megszokott futballra számítok, a Villarrealnak nagyon óvatosnak kell lennie.”

Ezt követően az Atlético Madrid elleni csodaszerű visszatérés került szóba, még 2019-ből.

„Nehéz megmondani, hogy lesz-e ilyesmi. A Juventus történelmét mind ismerjük, a Juventus rangos klub, amely a győzelmet helyezi első helyre. Madridban nem teljesítettek jól, de aztán sikerült továbbjutni egy nagyszerű riposzttal a visszavágón.

Ellenük mindig vigyázni kell, soha nem szabad alábecsülni a Juventust, ők mindig képesek bármire.”

Massimiliano Allegri BL-győzelemről beszélt a sajtótájékoztatón, és Diego Forlán is az egyik esélyesnek tartja az Öreg Hölgyet.

„Nagyon gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy a csapatokat a bajnokságbeli teljesítmény alapján ítéljük meg. A történelem viszont arra tanít, hogy a Bajnokok Ligáját olyan klubok is megnyerhetik, amelyek szenvednek a bajnokságban, erre több példát is lehet mondani.

Amint mondtam, a Juventus történelmét és hagyományát tisztelni kell, és nem feledkezhetünk meg erről. Számomra ők mindig felmerülnek a végső győzelemre esélyesek között.”

A számtalan klubot és bajnokságot megjárt csatár a két csapat edzőjéről is beszélt.

„Ők nagyszerű edzők, mindketten nagy hangsúlyt fektetnek a taktikára, és rendkívül tapasztaltak. Jó élmény lesz figyelni őket, és kiértékelni a játékstílusukat. Kíváncsi vagyok, milyen stratégiát fognak előkészíteni az ellenfél semlegesítésére.

A meccs nagyon kiegyensúlyozott lesz, nehéz megjósolni a győztest. Egyértelműen fontos lesz jól teljesíteni az első találkozón, mivel ez az adott csapat felé billentheti a mérleget. Nem kívánok jóslásokba bocsátkozni, inkább két nagyszerű meccset szeretnék látni.”

Az uruguayi csatárt ezt követően Rodrigo Bentancur klubváltásáról kérdezték és arról, vajon hibázott-e a Juventus a középpályás elengedésével.

„Nem én vagyok a megfelelő személy ennek a megítélésére. Ez a világunk része, játékosokat vesznek, majd eladnak klubok. Ő még mindig nagyon fiatal futballista, s megvan benne a potenciál a további fejlődésre. Szerintem nagyon jól fog teljesíteni a Tottenhamnél.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9417722626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shyr Kahn 2022.02.22. 06:04:40

Az altalam latott legjobb Uru jatekos volt. A mai Juve-ban sztar lehetne az a Forlan, aki a Villarreal-ban Riquelme oldalan tolta a BL-ben. Hatalmas csapat volt (annak ellenere, hogy milyen kis koltsegvetessel rendelkeztek a tobbi BL indulohoz kepest) es szerencsetlenul alakult nekik, hogy kiestek vegul a BL-bol az Arsenal ellen.

Egyebkent szokasahoz hiven, ertelmesen nyilatkozott. Sose becsuld le a Juve-t. Meg akkor se, ha a papirforma alapjan nincsenek a legeselyesebbek kozott. Sokszor igy is sikerult elerni a dontot... aztan ott altalaban elvereztunk.

Juventina7 2022.02.22. 07:36:32

Hatalmas respect Diego, nagyon korrekt nyilatkozat, egyébként mindig csíptem a játékát.

Wizzurah 2022.02.22. 09:26:55

A bajnokság így is elég nagy csalódás, nem hiszem, hogy a szurkolókban hamis reményt kellene kelteni azzal, hogy ha már a serie a-ban a legjobb 4 sem lesz meg, akkor majd bl-t nyerünk. Nevetséges.

Shyr Kahn 2022.02.22. 17:33:27

@Wizzurah: Nem mondta senki sem, hogy meg fogjuk nyerni, csupan azt, hogy elofordult mar, hogy olyan csapat nyerte, vagy kerult a dontobe, aki az utolsok kozott volt rangsorolva.

Lasd a 2015-os dontonket, amikor a negyeddontoben minden csapat bennunket akart kapni, mert papiron mi voltunk a legkonnyebb ellenfel... aztan tudjuk mi lett.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7432) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása