Del Piero: „Nettó értékben a Juve a favorit, de a Villarreal jobb szezont fut”

morata_alvaro_pacsi_vlahoval_zebramezben.JPGAlessandro Del Piero a Villarreal elleni meccset megelőzően a La Gazzetta dello Sport számára adott interjút, s a klub egyik legnagyobb ikonja számos aktuális játékos helyzetéről beszélt.

„Azt kívánom Dušan Vlahovićnak, hogy rúgjon egy gólt a BL-bemutatkozásán, mint egy bizonyos Del Piero, úgy mint Dortmundban. De az sem zavar, ha másképp lövi a gólt, nem gond.

A csapat rosszul játszott a Torino ellen, azonban az Atalanta ellen tetszettek dolgok, különösen a támadások tekintetében. De az bizonyos, hogy hiba volt azt gondolni, hogy a januári átigazolási időszak után megoldódtak a Juve problémái. Továbbra is hosszú az út, de egyáltalán nem vagyok pesszimista. Dušan Vlahović olyan mélységet ad a Juventusnak, ami eddig hiányzott, és lehet vele a legmagasabb szinten együtt játszani a támadósorban. Sajnálom, hogy kedden Paulo Dybala nem játszhat, én ezen a meccsen kitartottam volna a csatárhármas mellett.

A Juve egyértelműen nagy pontenciállal rendelkezik, ugyanakkor adottak nyilvánvaló korlátaik is, amelyeket le kell győzniük. Az elmúlt négy évben a bajnokságban szerzett pontok száma folyamatosan csökkent, és kell lennie egy oknak az edzőktől függetlenül. A keret minősége, különösen ha a középpályát nézzük, de a januári átigazolási időszak előtt igaz volt ez a csatárokra is, nem ugyanaz, mint a nagy győztes ciklus alatt. S ha ez hiányzik, másképp kell kompenzálnia a csapatnak. A játékstílussal, de ugyanakkor a Juve mentalitással is, mindig rossznak és sikerre éhesnek kell lenni.

Ennek a csapatnak soha nem lehet a maximális célja a negyeddöntő elérése, ez nem is kérdés. Ha az abszolút értéket nézzük, a Juve egyértelmű esélyese a párharcnak. Ha viszont figyelembe vesszük a szezonban nyújtott teljesítményt is, az értékek sokkal kiegyenlítettebbek. Hiba lenne nem elég elszántan pályára lépni, mivel akkor a csapat nem lesz képes felvenni a harcot a Villarreallal agresszivitás és ritmus tekintetében. A Sky Sport munkatársaként a stadionban leszek, és tüzes hangulatra számítok.

Dybala visszavont csatár? Nos, ő mindenekelőtt csatár. És ezért megfelelő helyzetekben kell lennie minél gyakrabban ahhoz, hogy kapura lőjön, illetve fontos passzokat adjon támadások vezetéséhez. A lényeg az, hogy lássa a kaput.

A szerződések tekintetében nem nyilatkozhatok… Csak annyit mondhatok, hogy remélem, Paulo jól fog teljesíteni, és képes lesz kontinuitással szolgálni a pályán, mert ez jelenleg hiányzik, pedig ő még sokat adhat a klubnak ebben a mezben.

Matthijs de Ligt lenne a csapat vezére és a jövő BBC hátvédsorának a tagja? Vele kapcsolatban nem hiszem, hogy bármilyen kételyek lennének. A Juventus megvásárolta a játékost, nagy árat fizetett, és pontosan ezért vásárolta őt.

Az én támadóhármasom, nos, a Milan évekig nyert, és Marcello Lippi szerette volna letámadni a csapatokat. A hármas nem taktikai tekintetben volt forradalmi, hanem azért, mert az volt a feladata, hogy mindig és mindenhol, a meccs 90 percén át támadja az ellenfelet. Ennyi a titok.” - mondta Il Pinturicchio a Del Piero-Ravanelli-Vialli hármasról.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7317731376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvebest 2022.02.22. 19:14:03

Istenem de hiányzik nekem a játéka. 18 éven keresztül néztem a foci tudását amit csodáltam. Nekem mindig is Del Piero marad a kedvenc Juve játékosom. Emberi kvalitásai is példamutatóak

DelPiero2 2022.02.22. 23:35:13

a meccs 90 percén át támadja az ellenfelet- ez valahogy hiányzik a mostani csatárhármasból

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3372) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9897) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4140) mercato (4134) nyilatkozat (7423) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása