Allegri: „Jelenleg az Inter erősebb a Juventusnál”

allegri_massimiliano_dazn_mikrofon.JPGA Juventus bergamói útja végül pontosztozkodást hozott, amivel bár a torinóiak továbbra is negyedikek a tabellán, de egy meccsel többet játszott Massimiliano Allegri csapata, mint Gian Piero Gasperini együttese.

„Csalódást keltő eredmény lett volna a vereség, miután ilyen jól játszottunk.” - kezdte a meccset követő elemzést a mester a DAZN mikrofonja előtt.

„Hibáztunk a befejezéseknél és az utolsó passzoknál, a félidő előtt volt három perc igazi terror, amikor az Atalanta ellentámadást vezetett az olcsó labdavesztésünk után, Matthijs de Ligt pedig kétszer blokkolt. A második félidő jobb volt, paradox módon, amikor gólt kellett volna szerezzünk, elrontottuk a passzt, az Atalanta ellentámadásba lendült, és Ruslan Malinovskyi ügyesen jutott szabadrúgáshoz, majd csodálatos gólt szerzett, Daniolo pedig nagyszerű találattal egyenlített.”

A Juventusnál ismét együtt futballozott az elmúlt két meccsen kiválóan működő csatárhármas.

„Weston McKennie számos területet nyitott meg Paulo Dybala és Álvaro Morata számára. A srácok ügyesen háromszögeztek, az első lehetőséget Weston McKennie és Paulo Dybala alakította ki, de aztán egy ideig túlságosan összezsúfolódtunk, és nem húztuk eléggé szét a játékot.

Az Atalanta nagyon agresszív, így gyorsan kellett járassuk a labdát, hogy mögéjük kerülhessünk. Nagyon szórakoztató meccs volt, 1-0-s vereségre álltunk, kockáztattuk a vereséget, de fontos pontot szereztünk ma. Nyerni akartunk, de tudtuk, hogy az Atalanta erős csapat, ezért elégedettek vagyunk a veretlenségi sorozat folytatásával.”

A mester többször említette már a meccs előtt, hogy a Juventus nem szállhat harcba a scudettóért, a vasárnapi döntetlennel pedig még jobban leszakadt a Juve a tabellavezető Milanról.

„Ez már hivatalos volt a meccs előtt. Túl sok pontot kellett volna visszanyernünk a három csapattal szemben. Mi csak próbáljuk javítani a teljesítményünket, és előrelépéseket kell tennünk, amikor lehetőség van az utolsó passzra a gólhelyzet kialakításához. Itt kell fejlődnünk.”

Denis Zakaria ezúttal a padra szorult.

„Sok területet lehetett támadni, Weston McKennie pedig nagyon jó ebben, és ma jól játszott. Denis Zakaria két meccsen játszott, most pedig friss lábakra volt szüksége a csapatnak.”

Ruslan Malinovskyi szabadrúgásgólja előtt a Juventus 381 percen át nem kapott gólt a bajnokságban.

„Azt hiszem, hogy az egyetlen alkalom az elmúlt 10-12 évben, amikor nem a legjobb védelem nyerte a scudettót, az pár éve volt Maurizio Sarri edzősége alatt. Szeptemberben azt mondtam, hogy az Inter lesz a bajnok, szerintem az Inter kerete a legerősebb, de ezzel nem kívánok tiszteletlen lenni a Milannal és a Napolival szemben.

Jelenleg az Inter erősebb a Juventusnál. Túl sok pontot veszítettünk a szezon elején. Ha csak négy ponttal több lenne a nevünk mellett, akkor szórakozhatnánk kicsit, de nem ez a helyzet jelenleg.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3717490342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cd1 2022.02.14. 06:00:19

Vegre jo volt a jatek. Gyozelmet erdemeltunk volna. Morata is vegre jol jatszott.

Gaben Smith 2022.02.14. 08:03:06

A jatek jelentosen javult a szezon elso felehez kepest. Tulajdonkeppen szamazeruleg nem tudom de jo par meccs ota ugy tudok a Tv ele ulni , hogy egy stabil csapatunk van aki kezd arra hasonlitani amit Juventusnak hivnak. Tegnap a meccs elejen neha csak kapkodtam a fejem a labdakihozatalainkat latva. Az egyetlen nem tetszo dolog , hogy remelem Vlaho nem lesz beoltva gol ellene , hogy ide kerult

MarcoT 2022.02.14. 08:05:03

Nagyot küzdött a csapat és helyenként már volt játékunk is, viszont az utolsó passzok, különösen a támadó harmadban nagyon pontatlanok voltak. Ebben a jövőben mindenképpen javítani kell és hát persze be kéne rúgni a helyzeteket is. Öszességében a tegnap esti meccs beárazta a csapatot. Jól látszik, hogy a nagyok ellen nem tudunk igazán jó teljesítményt nyújtani. Anyáron további erősítése lesz szükség

Barza 2022.02.14. 08:59:46

Nyilván tudtuk, hogy nem fogjuk száz százalékosan behúzni a tavaszt, így inkább az Atalanta ellen idegenben legyen iksz, vállalható játékkal, persze abban az esetben, ha most következik egy ötös nyerő széria (szerintem kötelező), aztán jöhet az Inter, de az még messze van.
Játék szempontjából abszolút fejlődés van. Az amerikait bírom, de nagyon pontatlan, abban kéne fejlődnie, a támadó hármas majd a meccsek alatt összeszokik. Locat sokan szidták tegnap, de szerintem teljesen rendben volt, főleg ha Arthurhoz hasonlítom, azaz összehasonlíthatatlan. Alapból nem értettem a mestert, hogy hátrányban miért a teljesen offenzív Arthurt hozzuk fel és mondjuk miért nem Zakariást, aki esetleg meg tud indulni előre???

Barza 2022.02.14. 09:02:08

@cd1: Morata már a Verona ellen is nagyon jó volt, és a kupában is tudott hozzáadni csereként a játékhoz.

Gaben Smith 2022.02.14. 12:57:26

@MarcoT: szerintem tudnank a nagyon ellen is jatszani az elso felidoben ez a gyors egyerintos psszolgatas gyorsan atjatszva az ellent jo lehet a tamadoharmas mind 3 tagja tud nyomast gyakorolni es ebben a szisztemaban morata is nagyon hasznosan jatszik. Javitani kell a befejezesen es jo lesz. Most is rughattunk volna 3 golt de persze ismet ellenunk vedett kivaloan a kapus mint az elozo meccswn. Ez nem mindig lesz igy es mi sem fogunk mindig elpuskazni ennyi helyzetet.

Primo Dimarzio 2022.02.14. 14:32:06

Első félidő alapján ,tényleg nyerhettünk volna.Második inkább Atl de méginkább X. Az amerikain és bonuccin desicglon kívül , nem igazán tudok kritikát megfogalmazni max , h pontatlanok voltunk.Kár érte , ezzel kb elhalt az idei scudetto szál , dd lehet már régebben is....
Allegri én sem értem miért nem zakariást küldte be a mélynövésű brazil kenyérpusztító helyett..lehet az atalantai favágók ellen féltette, arturért meg nem kár, mondjuk ezt mwgértem.

babo0410 2022.02.14. 20:11:33

Kedves Allegri! Persze, hogy jobb az inter, mert ők játszák azt a futballt, amit nekünk is kellene végre. Gyors játék kéne, és nem megállni a félpályánál, nézelődni, forgolódni, ezerszer passzoilni. Gyorsan a kapu elé futni, és tüzelni. Ez kéne. Akkor simán nyernénk. De az, hogy a félpályánál megállunk, megvárjuk, míg visszaáll az ellenfél, majd a ksapu előtt kínlódunk, csak ilyen kiszenvedett döntetlenekre jó. Érdekes, mikor a Roma ellen nem te ültél a padon, mikor égett a ház, tudtunk gyorsan, jól, eredményesen játszani, és nyertünk.
Nem lehetne ilyennel próbálkozni a lassú, körülményes labdázgatás helyett?

babo0410 2022.02.14. 20:18:00

@Gaben Smith: @MarcoT: Erre a válaszom az, amit fentebb írtam, ha a félpályánál megállunk, ezerszer passzolgatunk, megvárjuk, míg körbekerítenek, majd inkább biztonsági hátra passzok vannak, a kapu elé meg baromi lassan érünk oda, megvárva, míg az ellenfél visszazár, nem lesznek jobb utolsó passzaink, és Vlaho is csak szenvedni fog. Sajnos minőségileg nem javultunk, ehhez Allegrinek kéne végre felfogást váltania. És ami szomorú volt, hogy a meccs végén úgy örült a banda a kikínlódott X-nek, mintha bajnokságot nyertünk volna. És egyre inkább érzem azt, hogy Allegri ideje lejárt. Kitalált valami, a játék javult valamicskét, de sajnos lassúak és körülményesek vagyunk, mert Allegri taktikája pocsék. Ha úgy játszanánk, mint az inter, garantáltan Vlaho és Dybala ontanák a gólokat.

Gaben Smith 2022.02.14. 20:31:03

@babo0410: en nem azt mondom , hogy Allegri a numero uno ,de javul es mar visszanyertuk azt az identitast ami jellemzett minket az elso szerepvallalasa idejen ,ez azert nagy szo, mert az elmult ket evben valami hanyadek volt a jatekunk es nem haladtunk semerre. Most legalabb az irany az az elore.

Juvino 2022.02.14. 22:17:56

Annyiban fejlodott Allegri,h vegre batrabb lett a tamadojatekunk es a 3 csatart jatszatja egyszerre. Viszont a kp megallunk tamadas kozben es inkabb visszapasszoljuk es ezutam felallt vedelemre megyunk...na ez meg mindig gaz!

steven.h 2022.02.15. 09:19:13

@babo0410: Ha meg úgy játszanánk mint Zidane Real-ja, BL-t nyernénk. Azért remélem nem gondoltad komolyan, hogy az Inter játéka az pontosan ugyanennyire feküdne ennek a keretnek, mint amennyire az erre kitalált Inter keretnek fekszik....

babo0410 2022.02.15. 12:52:55

@steven.h: A Roma ellen láttuk, hogy tudnánk mi támadni, ha akarnánk. De úgy nem lehet, ha a kp-n megállunk, várjuk, hogy az ellenfél letámadjon, majd forgolódunk, és hátra passzolgatunk. Ha nem tudunk gyorsan a kapu elé érni, akkor mindig felállt védelemmel kell szenvenézni, és csak szenvedni fogunk. Ráadásul az se segít minket, hogy nem tudjuk a pálát teljes szélességében kihasználni, nagyon középre tömörödünk a kapu előtt.
Ezért mondom azt, hogy az inter játéka eredményesebb. A keretük nem jobb, sőt! De jobb focit játszanak. Allegri focija meg tutyi-mutyi, betoji. Fel kell vállalni, hogy több gólt kapunk, ha cserébe sokkal több gólt is szerzünk. Hiába van Vlaho a keretben, hisz az Atalanta ellen is csak szenvedett.

babo0410 2022.02.15. 13:01:43

@steven.h: Egyébként ez a keret még Pirlo modern, támadóbb felfogásához lett kitalálva, és látszott, hogy akár jó is lehetne, ha összecsiszolódik a keret, csak volt a nagy sérüléshullám a szezon második felében, onnantól dőlt össze minden. Meg hiányzott Dybala. Most Allegri simán kipróbálhatna ennél sokkal gyorsabb játékot is, mert jelenleg nagyon körülményesek vagyunk.
@Gaben Smith: Én az Atalanta ellen nem láttam nagy fejlődés. A Verona ellen szebb játékot láttam. Most csak ugyanazt a biztonsági játékot, amivel nem lehet meccseket nyerni. Miért kell megállni a félpályánál, és forgolódni, magunkra húzni az ellenfelet? Ez az ami nem tetszik Allegri játékában. Ja és miért kell mindig, minden támadást a kapustól felépíteni? Mire az ellenfél kapujához érünk, simán visszaállnak, és kínlódhatunk.

steven.h 2022.02.15. 13:16:06

@babo0410: Az is ugyanúgy Allegri focija volt, meg ez is. Azért ne legyenek már tévképzetek hogy Landucci azt egyedül rakta össze, ezt meg Allegri rakja egyedül össze, mikor minden második képen mikor mutatják együtt konzultálnak... Ellenfél és ellenfél közt is van különbség. Legalább annyira Allegri játéka volt a Roma elleni meccs, mint most az Atalanta elleni, ennyi.

Az inter kerete nem jobb, de az ő keretük a 3-5-2-re van összerakva, erre volt már összerakva Conte alatt is, meg erre lett még jobban összerakva Inzaghinak. Nekünk még egy Brozovicunk sincs, aki bármikor játszhatna a jelenlegi középpályánkon registát, ugyanis Locatelli nem az, és mindig akkor játszott jobban a középpálya, ha ő lépett feljebb.

Alex Sandro ki van égve, Pellegrini hullámzó (sajnos), 3 belső védőnk meg nincs állandóra, így nem értem milyen Inzaghi féle játékot várnál el. Ha a 4 védős szisztémát vesszük akkor is 1 játékosunk van aki tudja a támadást támogatni, az is Cuadrado, akinek nem ez a posztja. Danilo nagyon jól védekezik, de támadásban kuka, DS nagyjából ugyanez, Sandrot szerintem hagyjuk, Pellegrini meg mint mondtam hullámzó.

Hogy akarod így széthúzni a pályát, úgy hogy mellette Dybala, Morata és Vlahovic is pályán legyen. Húzódjanak ki a belső középpályásaink hogy aztán 1 szem játékoson gázoljon át az ellenfél?

Vlahovic és Zakari még most jött, és bár igen, bombarajtot vettek, de attól még idő kell annak, hogy ez összeálljon. Az esetleges tötymörgés meg nem azért van a középpályán mert ez a taktikánk, hanem mert ebben az új felállásban még nem mindig vannak meg a megfelelő mozgások.

babo0410 2022.02.15. 13:22:54

@steven.h: Azért látvényos volt, hogy akkor hátrányban mertünk nekik menni, az Atalanta ellen meg hátrányban még a meccs végén se mertünk kőkemény támadásba átmenni.
Szerintem azért volt köze ennek ahhoz, hogy ki van a padon. Akkor Landucci úgy döntött nagy a baj, most Allegri megint "türelmes" akart lenni. Hátrányban, mikor nagyon kell a győzelem. Ezt nagyon nem bírom Allegriben. Mindig ez a nem voltunk elég türelmesek. Ja 10.000x körbeadtuk már a labdát a 16-nál, de még türelmesebbnek lenni? Meddig? Míg elmegy a meccs kapura lövés nélkül? Nem türelem kell, hanem gyorsan kapura törve játszani.

steven.h 2022.02.15. 13:28:38

@babo0410: 2021.05.20: "Játékosok kvalitásai miatt vagyunk ott ahol. Pontosan. Miattuk nem a bajnoki címért, hanem a BL-ért küzdünk. Ha kicsit nagyobb lett volna a csapatban a küzdeni akarás, a bajnoki címért küzdhettünk volna. Szerény meglátásom ez.
Én, ha csak nem tudunk egy nagyobb nevet leültetni a padra, simán adnék neki még egy szezont. Csak ahhoz a keretben nagy változások kellenének."

Remélem ismerős az idézet. Idén változás a tavalyihoz képest - Ronaldo out- Kean in, Locatelli in (téli átigazolást direkt nem veszem ide, mert az ő hatásukat még nem lehet mérni az eredményességre).
Ehhez képest most azt állítod, hogy ez a keret, amiben alig volt változás ez Pirlora lett kitalálva és vele működne, míg tavaly ugyanerre a keretre azt mondtad, hogy a játékosok kvalitásaival vannak gondok....

steven.h 2022.02.15. 13:31:21

@babo0410: A kapott gól után behozta Cuadradot, Keant, Akét, Arthurt, mit kellett volna még tenni? Ajánlom figyelmedbe a tegnapi Teljes Terjedelem adást, ahol kitértek a Juvéra és hogy miért nem cserél Allegri. Érdemes meghallgatni, még ha feltétlen egyetérteni nem is kell vele.

steven.h 2022.02.15. 13:33:10

@babo0410: Egyébként ez most komoly, hogy az a várakozás, hogy ha hátrányban vagyunk akkor lőjjünk, mert kapura lövés kell? Nyilván abból lesz a gól, csak mondjuk előtte a ziccereket sem sikerült belőni, nagyjából visszaadtuk volna az Atalantának a labdát, hogy tessék játszadozzatok vele a maradék időben. Nem kapura lövések kellettek volna, hanem helyzetek, nem ugyanaz.

babo0410 2022.02.15. 13:38:54

@steven.h: Behozta őket, de attól még ugyan úgy lassú volt a támadásépítés. Nem az volt a baj kiket cserélt be Allegri, hanem az, hogy miért kell hátrányban is megállni a félpályánál, megvárni, míg az ellenfél letámad, majd oldalra, meg hátra passzolgatni? 2 gól kellett volna, erre mi ugyanazt a lassú játékot játszottuk. Idegbajt kaptam, hogy vereségnél, a 80. percben is visszafelé passzolnak, meg megállnak, gondolkoznak.
Nekem ez a gondom, mert az, hogy feltolunk előre három támadót, szép, de kevés, ha nem tudunk területeket nyitni, ha lassú a játék, és az ellenfelek visszazárnak. Nekem ez a gondom.

steven.h 2022.02.15. 14:11:08

@babo0410: Igen, nyilván, mert Allegrinek kell nyitnia a területet, meg a passzokat is ő irányítja, mint a fifában. Nem hinném, hogy Arthurt azzal az instrukcióval küldte be, hogy mondd meg mindenkinek, hogy a hátra passznál nincs jobb, csak szebb...

78juve 2022.02.15. 19:06:46

@babo0410: nézz ma eggy top edző

2022.02.15. 21:28:37

@babo0410: "Fel kell vállalni, hogy több gólt kapunk, ha cserébe sokkal több gólt is szerzünk."

Akkor én is beszállok egy idézettel. Ez Sarri idején volt:

babo0410 2019.09.02 15:51:25
"De ha a védelem nem javul, és marad s lőj többet, mint kapsz szisztéma, abból rengetegszer nem mi fogunk győztesen kijönni."

Egyébként nekem nagyon furcsa, hogy úgy gondolsz az edzőkre, mint akik kontrollerrel állnak a pálya szélén és irányítjám a játékosokat. Minden edzőnek lehet egy alap elképzelése, de a pályán a játékosok hozzák meg a döntéseket. Ha úgy lenne, ahogy gondolod, akkor játékosokat is felesleges lenne igazolni, mert végülis bármelyik játékos képes előre felé passzolni, ha az edző azt mondja neki. Csak nézd meg, hogy ugyanazon a poszton Arthur és Locatelli passzai mennyire másmilyenek, pedig hidd el, hogy a passzok tekintetében ugyanazt kéri Allegri mindkettőtől. De nem véletlen, hogy Locatellit játszatja többet...

babo0410 2022.02.16. 01:28:30

@steven.h: Ezt mondtam. Igen, és tartom magam ahhoz, hogy a kereten lenne mit javítani, de azért szerintem annyiban nincs igazam, hogy ez a keret is tudna a bajnoki címért harcolni. Ha van Dybala, ha nincs ezer sérült, akkor ez nem egy olyan gyenge keret. Pláne a januári érkezőkkel. És azóta itt van Locatelli, akit Allegri szintén nem tud jól használni. Én azt látom, hogy Allegri focija sajnos sokat vesz el a csapat értékéből. Mikor először volt itt Allegri, kedveltem. Ha kellett, mindig kitalált valamit. Most meg, ha ég a ház, akkor is ugyanazt a lassú, félpályánál megtorpanó játékot látom. Azért ennél sokkal jobbak is lehetnénk. És ahogy látjuk, nincs hihetetlen lemaradásunk az első helyezettől. Szerintem ott lehetnénk az esélyesek között. Csak ehhez Allegrinek is meg kéne újulnia. A januári érkezőkkel lehetne esélyünk bármire.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása