Allegri: „Örülnék, ha februárban nem növekedne a lemaradásunk”

allegri_massimiliano_integet.jpgMassimiliano Allegrit a Cagliari elleni győzelem után Moise Kean és Álvaro Morata helycseréjéről kérdezték.

„Morata kezdett idegesen játszani, nem támadta a területet, nem mozgott, ezért inkább behúztam Keant centernek.

Morata ezt követően lehiggadt, kicsit több területe volt a szélen, s így már jól működött a dolog.” - mondta a mester a DAZN munkatársának.

A Juve számára a középpálya góltalansága továbbra is probléma, a mester pedig Adrien Rabiot nehézségeit emelte ki.

„Azt hiszem, hogy Adrien igazán tudna büntetni a távoli lövéseivel, de talán azért, mert a francia válogatottnál kétemberes középpályán játszik, nem mozog jól vagy nem kapja el a megfelelő pillanatot a lövések leadásához.

Ma egyáltalán nem olvasta jól a meccset, és nagyon sokat kell dolgoznunk vele. Azt kértem a srácoktól, hogy próbálják meg távolról veszélyeztetni a kaput, és Bernardeschi próbálkozott párszor, mielőtt betalált volna.

Bernardeschi ma játszotta a szezon eddigi legjobb meccsét, de megvan benne a minőség, hogy még jobban teljesítsen. Neki kell döntenie, hogy mi is a célja. Kiegyensúlyozottságra van szüksége, hogy következetes teljesítményt nyújtson, mert minden meccs egy új történet. Minden meccsen elölről kell kezdeni a dolgokat.”

A Juventus decemberben rátalált a győzelmek útjára, s az Atalanta lelassulásával már csak négy pont a távolság a negyedik helytől.

„Örülnék, ha februát végére nem változna el a különbség, hogy aztán versenyben legyünk az első négy hely valamelyikéért. Nagyon elégedett lennék azzal a helyzettel.

Sok rangadónk lesz januárban és februárban, szóval utána a sorsolásunk egyszerűbb, miközben mások fognak rangadókat játszani. A rangadókon 11 pontot gyűjtöttünk, de amik hiányoznak, azok az egyéb meccsen szerzett pontok.”

Maurizio Arrivabene a mérkőzés előtt beszélt Paulo Dybala és Matthijs de Ligt helyzetéről, s ezzel kapcsolatban a mestert is megkérdezték.

„Nincs mit mondanom. Matthijs de Ligt ma nagyon jól játszott, Leo közvetíti számára a Juventus értékrendjét. Paulo nagyszerű futballista, s várjuk, hogy teljesen felépüljön. A fontos az, hogy mindenki jó állapotban legyen januárban és februárban.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8716790334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsákkeríni 2021.12.22. 21:55:16

Te annak, ha nem növekednek... Mi szurkolók annak ha csökkenne!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása