Középpályások helyzete a Gazzetta szerint

bentancur_rodrigo_4xe_logos_mez_2021.jpgA La Gazzetta dello Sport a Juventus középpályásainak a helyzetéről közölt nemrégiben egy cikket, s természetesen sajnos kevés pozitívumról számolt be a legnagyobb példányszámban eladott olasz sportnapilap.

Adrien Rabiot és Rodrigo Bentancur helyzete a legaggasztóbb. A francia válogatott esetében elfogytak a kifogások, a játékos továbbra is félősen, lágyan és nem megfelelő intenzitással futballozik.

Rodrigo Bentancur esetében már jó ideje hullámvölgyről beszélhetünk, a torinói karrierjének talán leghosszabb hullámvölgyéről. Nem fenoménként érkezett, de egy ideig pozitív teljesítmények voltak a neve mellett, megfelelő igazolásnak tűnt. Azonban az elmúlt hónapokban már nem mutat semmit, ez a válság pedig betudható a rengeteg utazásnak, szeptemberben és októberben is rengeteget utazott, tíz napra három meccs jutott, nem pedig kettő, amihez hozzászokhatott a játékos az elmúlt időben.

Az uruguayi válogatott teljesítményén ez meglátszik, ahogy a 30 éves Alex Sandro esetében is, aki bár a brazil válogatott balhátvédje, de a Juventusnál a mai futballhoz nem illő tempót mutat. Mindeközben a Juventusnál elfogytak a védelem szélén bevethető játékosok Mattia De Sciglio és Danilo kiesésével, ami miatt pihenőt sem kaphat a brazil futballista.

A középpályásokra visszatérve, Aaron Ramsey és Arthur Melo helyzete sem túl örömteli, egyik mintha keretben sem lenne, míg a másik olykor kap szerepet, de akkor is elégtelenül vagy kimondottan rosszul teljesít. Jelen helyzetben nem egyszerű meghatározni, hogy ki játszatható kivel, és az is kérdéses, hogy a két- vagy háromfős középpálya a jobb megoldás.

Az átigazolási piac ebben a tekintetben egy kis reményt jelent, de kár illúziókat kergetni. A Juve  egy vagy két középpályástól mondhat búcsút, s ennek függvényében érkezhet egy vagy két középpályás, de a klubvezetők nem gondolkodhatnak többmilliós befektetésekben. A napilap szerint ingyen igazolható és klubjukkal nem a legjobb kapcsolatot ápoló középpályások között kell keresgélni, ha a Juventus célpontjait akarjuk megnevezni.

A középpálya egyetlen pozitívumát Manuel Locatelli és Weston McKennie párosa jelenti, akik bár nem nyújtanak világszintű teljesítményt, az elmúlt hónap kevés pozitívumainak egyikét testesítik meg, egyáltalán nem lenne meglepő, ha szombat délután ismét együtt játszatná őket a mester az Atalanta ellen.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7316764636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GodPiero 2021.11.25. 09:39:50

Igazából mehetne mindenki - Locatellit kivéve....

Egy borzalom a középpályánk....

2021.11.25. 09:45:40

Durva, hogy Alex Sandro még csak 30 éves, a pályán legalább 35-36-nak néz ki... A helyén simán Pellegrinit kéne erőltetni, még akkor is, ha csak egy Genoa szintet üt meg, mert Sandro már évek óta azt sem.

Csak Csucsu 2021.11.25. 10:15:19

@Pjanista: Sandro akkor volt jó amikor Evra volt mellette s bizonyítani akart. Azóta egy igazi alibi játékos lett aki néha remekül ad be de semmi 1az1

kovta23 2021.11.25. 10:16:15

@Pjanista: Nekem nagyon tetszett De Sciglio játéka is. Fura kimondani de sokkal jobb támadásban mint Sandro

2021.11.25. 10:40:29

Az elmúlt évtizedek leggyengébb Juvéja a jelenlegi. Alig van épkézláb emberünk. A legtöbb homály. Egy kezemen meg tudnám számolni, hány embert tartanék meg a keretből... Én semmit nem várok ettől a csapattól.

steven.h 2021.11.25. 10:44:39

@Pjanista: Hát a Lazio ellen szerintem kifejezetten jól játszott Pellegrini, szerintem ha megkapná a bizalmat akkor akár hosszú évekre is megoldhatná azt a posztot (ideális esetben). Nyilván van benne rizikó faktor, mert ő is azért egy súlyos sérülésből tért vissza, de előbb próbálnám meg őt most, mint hogy vegyünk valami újabb kiégett peremembert valamelyik top csapattól.

Az meg hogy Sandro 30 évesen már így le van épülve, az baromi durva. Mondjuk ebben benne van szerintem az is, hogy ő teljesen csapágyasra lett hajtva, mert sose volt helyettese/versenytársa. De a Chelsea ellen is...úgy fordult mint egy csuklósbusz, borzalmas volt nézni.

venember83 2021.11.25. 10:47:22

@steven.h: "De a Chelsea ellen is...úgy fordult mint egy csuklósbusz, borzalmas volt nézni."

Gyors játékosok ellen legszembetűnőbb a különbség. Olaszország más kávéház. Most inkább nem jövök a 100 eurós éttermi hasonlattal.

Lanzafame 2021.11.25. 10:49:08

Locatelli és McK kivételével mindenki mehet. Ramsey szóra sem érdemes már, de engem a legjobban Arthur zavar, teljesen súlytalan, idegen, kreativitása 0, folyton sérült, és ha játszik, akkor olyan, mintha nem tudná, merre támadunk. A többieknek legalább néha vannak jó meccseik, még Bentának is akad évi 2-3.

@kovta23: szerintem, is ott nem a játéktudással van gond, ha balhátvédként játszik.

@Pjanista: szerintem is többet ér egy közepes játékos, aki megy, mint az őrült, mint egy kiégett klasszis (jóindulattal). Sandrót elérhette a brazil betegség: 30 éves korban vége a dalnak, beüt a honvágy/kiégés és haza akar menni.

Attilio79 2021.11.25. 10:50:21

Az mindenképpen igaz, hogy a külföldi jegyzett (pl. Chelsea) csapatoknál számos bevethető játékos mellett van lehetőség több taktikai felállás mellett, gyorsabb játékot képviselni, talán nagyobb a fegyelem és a rend a csapatoknál. A Juve Italiában talán a legjobb körülményekkel rendelkező klub, mégsem tudunk rendet, fegyelmet tartani, ráadásul a szűk keret és a tehetségtelen játékosok miatt is nehéz a helyzet. Úgyhogy kíváncsi leszek, hogy milyen lépések, döntések születnek meg hamarosan, ami sorsdöntő lesz hosszútávon is.

2021.11.25. 10:56:48

@steven.h: Igen, a Lazio ellen is jól játszott, és a Napoli ellen is. Ennek ellenére utána a 7 meccsen 0 percet kapott, ami kissé érthetetlen...

steven.h 2021.11.25. 11:00:37

@venember83: Hát azért Olaszországban is van egy Rafael Leao, egy Lautaro Martinez, Correa, Abraham, Brahim Diaz, Theo Hernandez, Lozano, akik nem lassabbak mint mondjuk a Chelsea játékosai, így itt is ki fog jönni egyre szignifikánsabban a jelenlegi lassúsága.

vargacsabi · https://photovargacsabi.hu/ 2021.11.25. 11:08:14

arra emlékeztek még egyébként, milyen hangnemben, milyen jezőkkel volt itt illetve anno Marotta?
(akarom mondaNi BARMOTTA...)

Leram7 2021.11.25. 11:12:00

Amúgy a szélen Pellegrini és De Sciglio támadásban felüdülés volt Sandrohoz és Danilohoz képest.

Rabiot newcastle télen remélhetőleg.
Bentancurt nem érdemes eladni, mert amit akpunk érte annak az 50%-a megy a nevelőklubjának.
Arthur-t el kéne adni, de szerintem nincsen rá érdklődő.
Ramsey pedig már megszokta, hogy sérül vagy padozik, szóval nagyon nehéz lesz innen kirakni.

Locatelli mellé vissza kéne hozni Fagiolit, előrébb kéne hozni Rovella érkezését.
Zakaria-t el kell hozni télen. Kb ezt lehetne takarékosoan kihozni.

alexGicamo 2021.11.25. 11:21:46

@GodPiero: Egyetértek ! Siralmas a helyzet !

steven.h 2021.11.25. 11:26:03

@Leram7: Hát Sandro helyett DS vagy Pellegrini még védekezésben is egy felüdülés, pl a Chelsea elleni meccsen is a 2. és 3. gólnál mit gondolt Sandro?!

gomorra21 2021.11.25. 12:06:52

@vargacsabi: a Kobra volt a legnagyobb mágus. Ami utána következett, az az újgazdag dilettantizmus.

Juventino86 2021.11.25. 12:07:01

@The king of alibis: Na igen. De én még a Pjanic-Matuidi-Khedira hármassal is ki tudnék egyezni, tekintve a mostani helyzetet.

Lehet amúgy, hogy megint csak én látom sarkosan a dolgokat, de szerintem EGYIK KÖZÉPPÁLYÁSUNK SEM megfelelő minőségű. Időnként Locatelli és Mck mutatnak pozitívumokat, de ez sajnos nem valami sok. A többi középpályás elképesztően színvonaltalan játékos, de Ramsey és Bentancur még közülük is lefelé lógnak is. Mindenképpen kellene már januárban igazolni legalább egy minőségi belső középpályást. Witsel nekem megfelelne egyébként. A mostani középpályánkra nagyon jól jönne az ő rutinja.

venember83 2021.11.25. 12:13:19

@Leram7: Arthurt vissza lehet küldeni Spanyolországba 1-2 éves kölcsönbe, addig amortizálódik az értéke, s a kölcsön végére emészthető összegért lehet őt eladni vagy elengedni, miközben a bérét is más fizeti. Nincs értelme kötni már az ebet a karóhoz, ahogy Bentát is el lehet engedni, rég távozott Tévez, azóta nem sikerült hasznos csereemberré sem válnia, nincs értelme kínozni azt, ami nyilvánvalóan nem működik. Rabiot természetesen csak 10-15 millió euróért távozhat, de Ramseytől szerintem már ingyen is megválnának a vezetők, figyelembe véve a fizetését, a sérülékenységét és az olasz futballal való antagonisztikus viszonyát.

venember83 2021.11.25. 12:17:49

@Juventino86: "De én még a Pjanic-Matuidi-Khedira hármassal is ki tudnék egyezni"

Azért nem kell megidézni az ördögöt, jó lenne, ha Allegri visszatérése az építkezésről szólna, a továbblépésről, felejtsük el az Öreg Hölgy régi szerelmeit. Ebbe a sorba tökéletesen illik Witsel is, akiről még Marotta maradt le, sok évvel ezelőtt, ha nem tévedek, gyorsabb meg azóta sem lett a belga.

peti78 2021.11.25. 13:16:24

Alapemberek cuadrado dybala chiesa locatelli danilo deligt ha mindenki a helyén játszik akkor ez egy 4231... ehez kell egy bika csatár és egy jóképességű középpályás, ja még januárban...

Wizzurah 2021.11.25. 14:08:02

Danilo lassú, viszont jó védő, én őt mindenképpen középen játszatnám de Ligt-el. De Sciglio és Pellegrini játéka is tetszett nekem idén.
Támadó sorból Moratát kéne elzavarni és ennyi, szerintem nem feltétlen Vlahovic-ra van most szükség, játszatnám a fiatalokat majd, mert anélkül nem fognak eredményesek lenni, se az 5-10 percekkel. Most van az szerintem, hogy szar mindenki a kp-n, pénz nincs, igenis fel kéne hozni 1-2 emberkét az U-ból, meg vissza kell rendelni szépen Rovella-t is, stb. Lenne kihez nyúlni, ha már pénz nincs, ahogy látom max egy "nagy" dobásra fogja futni, amit Vlahovic-ra akarnak felrakni a vezetők, az is olyan, hogy csak nekünk nagy, mert 50 körül, egy Pl csapat le fog érte rakni 80-100 körül. Akkor az az 50 mehet majd szerződésbontásokra, mert hogy Ramsey-t meg Arthurt a kutya nem akarja elvinni majd az tuti.

Lanzafame 2021.11.25. 14:17:44

@vargacsabi: igen, de az ő mérlege sem hibátlan, az istenítéséig azért ne menjünk el.

steven.h 2021.11.25. 14:24:33

@Wizzurah: Szerintem Fagiolit kellene visszahozni, mert ő az aki a védelem előtt tudna játszani, ezzel Locatellit feljebb lehetne tolni 8-asba, ahol a válogatottban is jobban játszott, mellettük pedig McK tudna játszani, ha 3 középpályásban gondolkodunk. Biztosan hibázgatna Fagioli, de előbb fogadnám el tőle a hibát, mint Bentancurtól vagy Rabiottól, ha legalább a küzdés meglenne és a mez iránti tisztelet. Emellett Ranocchia lehetne még jó kiegészítő ember talán. Azért írom őket, mert szerintem őket egyszerűbb visszahozni mint Rovellát, amivel már próbálkoztunk, de még egy Genoa is lepattint minket.

venember83 2021.11.25. 14:49:27

@steven.h: "Szerintem Fagiolit kellene visszahozni, mert ő az aki a védelem előtt tudna játszani"

Tudna, tudna, de csak edzésen. Maxi látta a srácot nyáron, illetve tavaly akár meccsen is, kölcsönbe küldték, legyünk türelemmel/mondjunk le róla preferenciától függően.

steven.h 2021.11.25. 15:06:59

@venember83: Kölcsönbe küldték és ott jól szerepel. Személy szerint a Pirlo-érával a legnagyobb problémám, hogy azokból a dolgokból, amik célként lettek kitűzve pont a legfontosabb nem teljesült (legalábbis remélem jól emlékszem, hogy ez volt az egyik cél):

Egyetlen fiatal játékost sem sikerült beépíteni (nálam Chiesa és McK nem számít annak).
- Frabotta eleinte játszogatott, majd el lett felejtve - mondjuk ő pont jogosan.
- Fagioli alig játszott, pedig az volt a nagy mondás, hogy majd ő lesz az aki játszik azok után hogy Portanovát elengedtük (őt mondjuk teljesen jogosan). Ráadásul Fagioli még jól is játszott azokon a meccseken amikor szerepelt.
- Soule, Felix Correa , Ranocchia az első csapat közelébe se kerül
- Rovella nem lett visszahozva

Ehhez képest mi az ami megtörtént:
- Rabiot, Bentancur, Ramsey volt erőltetve középen
- Védelemben Chiellini és Bonucci volt a prioritás, a szélen meg indokolatlanul Sandro
- Lélektelen zsoldosok a pályán többségben

De lehet én látom rosszul. Engem nem zavart volna, ha 6.-ak vagyunk, marad Pirlo, de mondjuk látszódott volna, hogy a fiatalok vannak erőltetve, de nem ez történt. Most pedig valahogy Allegrit kellene ebbe belekényszeríteni, hogy ha már ilyen fos a középpálya meg Sandro is, akkor játsszon már Pellegrini, meg kerüljenek vissza a fiatalok a léhűtőktől meg mindenáron (akár kp igazolások kárára).

Attilio79 2021.11.25. 15:50:30

@steven.h: Pirlo egy bajnokcsapatot vett át, elég nagy égés lett volna (ami be is kövtkezett), ha nem lett volna bajnok, úgy, hogy olyan játékosokat nem játszat, mint Rabiot, Ramsey és Bentancur.
Jogosan nem játszatta Fagiolit és a többi fiatalt! Azért, mert egy fiatalítás nem azt jelenti, hogy a soron következő 20-22 éves játékosokat átlépjük és kihagyjuk! Sőt, ha kihagyja a rutint, akkor meg az lett volna a baj, hogy miért hagyja ki a nagy Ramseyt vagy Rabiot, akit azért vettünk, mert hittünk bennük (akkor miért is vettük, hogy romoljon az értékük?)
Utólag minden egyszerűbb, de a helyzetet végiggondolva, talán ésszerű döntéseket hozott Pirlo, aki ne feledjük, újjoncként kellett helytálljon a regnáló bajnoknál.
Chiesa és McK is azért lett vásárolva, hogy beépítse őket (halkan megjegyzem, hogy Chiesából 100 millió Eur játékost faragott, aki jelenleg a formáját sem találja csatárként).

Gaben Smith 2021.11.25. 15:57:52

@vargacsabi: az idő megválaszolta! Amióta elment szépen be lett árazva a vezetőség.

Gaben Smith 2021.11.25. 16:00:59

@Juventino86: az a durva ,hogy visszasírja az ember a Makuka,Kebab,Pjanko hármast és nem azért ,mert csettintettünk ha varázsoltak hanem azért ,mert még őket is sikerült a jelenlegieknek alulmúlni.

steven.h 2021.11.25. 16:01:17

@Attilio79: Persze, csak akkor a kommunikáció és az elvárás az nem keletkeztetett közös halmazt. Mert a kommunikáció az újraépítés és a hosszútávú tervek mellett tette le a voksát, valamint egy új csapat felépítése mellett, amibe nem fért bele az, hogy az előző évben is kutyaütő Rabiot és Ramsey páros élvezze a bizalmat a 20-22 éves saját nevelésekkel szemben. Őket nem abban az évben vettük, ők már akkora rég "buktak", legalábbis az én szembemben biztos, mert a Sarri csapat is minden volt, csak szerethető nem.

Chiesa-t és McK-t azért nem veszem bele, mert ők alapból jó nevű játékosként érkeztek és nem az U23-ból lettek beemelve és nem is veszem el Pirlotól ezt az érdemet, de az én elvárásom a kommunikációk után az volt, hogy nem Rabiot fájó arcát, nem Ramsey sutaságát kell néznem, hanem mondjuk egy Fagiolit akivel sokkal elnézőbb lett volna mindenki, ha meghal a pályán, de belehibázgat.

Léptünk bármit is előre? - Nem
Építettünk csapatot? - Nem
Bajnokok lettünk? - Nem

Mennyivel lett jobb az idény így, mint úgy hogy mondjuk tényleg építkezünk normálisan? - Szerintem semmivel.

(az más kérdés, hogy ha tényleg új csapatot épít Pirlo, akkor mekkora lett volna a türelem)

ZED! 2021.11.25. 16:23:52

"Chiesa és McK is azért lett vásárolva, hogy beépítse őket (halkan megjegyzem, hogy Chiesából 100 millió Eur játékost faragott, aki jelenleg a formáját sem találja csatárként)."

Nem tudom, hogy Allegri mikor találta ki ezt az agyament ötletet, hogy Gézát csatárként erőlteti?
Komolyan nem látja, hogy mentálisan Őt is teljesen tönkreteszi? Soha nem játszott csatárkánt, legalább is nekem nem rémlik, és tudjuk, hogy a szélen a legjobb. Miért nem lehet Keant csatárként, Gézát pedig szálsőként játszatni, ha már ez 4-4-2 felállás annyira bevált..

Attilio79 2021.11.25. 16:25:21

@steven.h: Azért azt senki nem várhatja el, hogy egy bajnokcsapat kiöregedő játékosait egy-kettőre, felkészülési idő nélkül pótolni lehet. Sőt, az sem elvárható, hogy 2-3 játékosnál több legyen lecserélve azonnal egy keretből, ami előző szezonban bajnok volt.
Éves szinten lehet kb. 2-3 játékost cserélgetni egy bajnoknál.
A kommunikáció a fiatalítás és új csapat építése volt, aminek szerintem Pirlo maximálisan megfelelt, tekintve azt a tényt, hogy jelenleg ugyanazzal a kerettel (-Ronci, akit Allegeri amúgy is vélhetően elküldött volna, hiszen ezt nyilatkozta éveken át, jelenleg annyi a szépséghiba, hogy nincs megfelelő pótlása) sem sikerül a színvonalat hozni. (Ez nem biztos, hogy Allegri hibája viszont, de ez most más lapra tartozik.)
Pirlo elég sokat lett izélve és visszatekintve a munkája nem volt annyira szörnyű, a fiatalítás megkezdődött és bár azt írtad, hogy Rabiot, Kulu féle játékosok leszerepeltek, felkészülés nélkül kezdte meg az új szezont, senkit nem igazolhatott, cserélhetett, hiszen a klub anyagi helyzete nem engedte.
Szóval tekintve mindazt, ami elmúlt és jelenleg információként a közvélemény előtt nincs leplezve, azt kell mondani, hogy Pirlo elsőosztályú munkát végzett kezdő edzőként!

Shyr Kahn 2021.11.25. 16:28:34

"a klubvezetők nem gondolkodhatnak többmilliós befektetésekben. A napilap szerint ingyen igazolható és klubjukkal nem a legjobb kapcsolatot ápoló középpályások között kell keresgélni" - Nem. Ha valamit is el akarunk erni a kp-n, akkor 2-3 embert el kell adni es egy minosegi kp-t mindenkeppen hozni kell. Mondjuk SMS szemelyeben lehetne egy ertelmes igazolasunk.

Ertem en, hogy nehez penzt teremteni ra, de a rovid tavu ingyen igazolhato toltelekkel eleg valoszinu, hogy pontosan ugy jarunk, mint eddig... Tevez es Pirlo a rendkivul ritka kivetelt testesitik meg, de hasonlo igazolashoz rendkivul szerencsesnek kellene lenni, szoval az egyetlen ertelmes opcio, ha kifizetnek magasabb osszeget egy ertelmes jatekosert.

ZED! 2021.11.25. 16:28:35

@steven.h:
"(az más kérdés, hogy ha tényleg új csapatot épít Pirlo, akkor mekkora lett volna a türelem)"

Tök mindegy, hogy meddig halasztgatja a vezetőség, előbb-utóbb úgy is elkerülhetetlen új csapatot építeni, látszik az elmúlt évek jól bevált építkezési stratégiája mire volt elég...

Attilio79 2021.11.25. 16:35:34

@ZED!: Nade pont ez a lényeg, hogy egyből nem lehet megszabadulni a 30 feletti Chiellinitől vagy Bonuccitól vagy Sandrotól vagy Cuadradotól, akik válogatottak jelenleg is (ha nem sérültek). Ők egyelőre pótolhatatlanok, amit az ábra is mutat!
Bármennyire tehetséges például de Ligt, sajnos kevés jelenleg.
Szóval egyszerre nem cserélhetsz le mindenkit, ráadásul Buffon is elférne még mindig...

Rikoo 2021.11.25. 16:55:40

@Attilio79: Egész szezonban 30 körüli átlagéletkorú kezdőt pakolt fel. Ez minden volt csak fiatalítás nem.

Rikoo 2021.11.25. 17:03:19

@Shyr Kahn: 1,5 éven belül több, mint 10 játékost kell igazolni.
Semmit nem érünk azzal, hogy elköltjük a teljes költségvetésünket 2-3 játékosra.
Egyébként tegyük hozzá, hogy Locatelli és McKennie 5-6 meccs óta minden meccsen a legjobb játékosaink. (az amerikai hibájától eltekintve 0-3-nál)
A focit gólra játszák és jelenleg óriási probléma az is, hogy csatár nélkül vagyunk.
Dybala beszámíthatatlan, folyamatosan sérült.
Morata katasztrófa, ha rajta múlik akkor kb. a 12. helyért harcolhatunk majd.
Kaio Jorge-nak van összesen 7 felnőtt gólja.
Kean pedig 10-ből 7 labdát nem bír átvenni.
A védelmünk öreg és lassú.
Ide nem 1 középpályás kell, hanem ami a tervünk is, hogy a komplett keretet felforgatjuk.

Rikoo 2021.11.25. 17:05:37

@Shyr Kahn: Egyébként, ha már ingyen igazolható középpályások.. az ingyen igazolható Kessiére szerintem sokkal nagyobb szükségünk lenne, mint Sergejre.

Rikoo 2021.11.25. 17:21:17

Mirko Nicolino szerint annyi változást szeretnénk eszközölni a keretünkben, hogy gondolkozunk egy segítő megszerzésén Cherubini mellé.

Attilio79 2021.11.25. 17:35:21

@Rikoo: Az átlag életkorból következtetni a fiatalításra? :D Akkor nézzük a két keretet a szezon elején.
Pont erre írtam ZED-nek feljebb, hogy Te kihagytad volna a Chiellinit, Bonuccit, Sandrot, Cuadradot, akik eleve viszik felfelé a kort?
Sarri kezdőjéhez képest pedig nem volt pl.: Mandzu, Higu, Matuidi, Pjanic a keretben a szezonok kezdését tekintve és mindenki mínusz egy év.
Azt is kell nézni, hogy játszatta de Ligtet, Kulut, Rabiot, Bentancurt és nem mellesleg Chiesa-t.
Szóval igen, fiatalított(ak).

venember83 2021.11.25. 17:48:07

@Rikoo: azért jó lenne a minőségre is hangsúlyt helyezni. Ezúttal.

2021.11.25. 18:14:55

@venember83: A nagy számok törvénye alapján, ha sokat veszünk, egy már csak beválik.

Rocky80 2021.11.25. 19:27:31

@Lanzafame: tudod mi a vicc? Barca drukker haverom meg el van ájulva Arthurtól meg furcsálja hogy miért nem játszatjuk mert "nagyon jó és egy rossz passza nincs"... :D

Vergilius1897 2021.11.25. 19:36:36

@Rocky80: amikor ott játszott én is el voltam ájulva tőle. Emlékszem anyáztam is, hogy 30 millióért, hogy szerzett a Barca megint egy ilyen középpályást, aki ráadásul még csak 21 éves...

Shyr Kahn 2021.11.25. 21:22:44

@Rikoo: Apro lepesekkel szerintem tobbet ernenk, mint hogy bestresszeljuk magunkat,hogy 1-2 even belul 10 jobb jatekost kell vasarolnunk, mint amivel jelenleg rendelkezunk.

SMS es Vlahovic, ket draga, de valoszinu szintet emelo jatekos lenne. Nem is kell sok embertol megvallni (amennyiben lehetseges egyaltalan), ha oket hoznank. Rovid tavon Ok ketten sokat jelenthetnenek. A kovetkezo lepesre kesobb kell gondolni szvsz, de az mindenkeppen rossz otlet, hogy ingyen akarunk igazolgatni, mert ahogyan irtam, rendkivul kicsi az esely ra, hogy kifogunk egy ujabb Pirlo-t, vagy Tevez-t az ingyen, vagy nagyon olcson piacon levo jatekosokbol.

Shyr Kahn 2021.11.25. 21:24:37

@venember83: ++
Elonyben reszesitenem a minoseget a mennyiseggel szemben. Ha fizetni kell a minosegert meg most tegyuk meg, amig nem huzza le a csapatot a minoseg hianya. Utana meg nehezebb lesz kijonni az esetleges melyebb godorbol.

Rocky80 2021.11.25. 21:49:32

@Vergilius1897: szerinted ennyire más az olasz foci? Vagy beilleszkedési gondok lennének? Én az előzőt tippelem.

2021.11.25. 21:50:20

A jelenlegi kp-ra még Witsel is kimondott erősítés lenne, akárhány éves is. Az egész kpnkat egyedül megenné reggelire... Chiesát is vissza kéne rakni az eredeti posztjára, mert csak a vak nem látja, hogy azóta esett vissza, amióta a májsztró felrakta támadónak. Elől meg erőltetni kéne Kínt meg a brazil csodagyereket. Hátha... Bár Kínt is néha kín nézni...

steven.h 2021.11.25. 22:22:15

@Attilio79: Pont mivel felkészülési idő nem volt, ezért lehetett volna beáldozni azt a szezont az újraépítésre. Ahogy azt sokan várták is, hogy egy ilyen kiszámíthatatlan szezont elenged a csapat és 1 év alatt újjáépíti magát. Én nem akartam az egész csapatot lecserélni, de szerintem nem irreleváns kérés, hogy mondjuk egy Fagioli és egy Ranocchia mondjuk erre a kutya középpályára beépítésre kerüljön mondjuk Rabiot és Bentancur helyett meg mellé mondjuk egy Correa csereként kapjon rendszeresen lehetőséget.

Te magad mondod, hogy nem jó az anyagi helyzetünk, de ahelyett, hogy akkor megtisztítanánk a csapatot, játszatjuk a bukott középszereket tovább és nem azokhoz nyúluk akiket valamiért leigazoltunk nagyon fiatalon. Pl Chelsea és Lampard...ott nem pénz nem volt, hanem eltiltás volt. Mit csináltak? Beépítettek egy James-t, egy Mount-ot, egy Abraham-et stb. Mi mit csinálunk, ha nincs pénzünk? Játszatjuk tovább Rabiot, Ramsey-t stb, ahelyett hogy inkább akár ingyen is megválnánk tőlük és játszanának azok, akik tudják mit jelent ez a mez.

Attilio79 2021.11.25. 23:51:39

@steven.h: Olyan játékosokat említesz, akik lutrik, hogy miért? Mert nincs első osztályú rutinjuk, azaz null kilométeres játékosok és a harmad osztályból sem tudtak kiemelkedni, azaz messze vannak Del Piero szintjétől (még). Az első osztályból hogyan tudnának, tudtak volna egy akkor címvédésre hajtó csapatban? Az beleférne, hogy feljöjjenek egy két meccsre és bepattanjanak egy Salernitana ellen, amikor vezetünk. Azonban, amennyiben tavaly rájuk építette volna a null kilométeres Pirlo a csapatot, akkor nem jött volna 4ediknek sem és akkora felháborodás lett volna, hogy itt van a rutin és nem játszhatja, hogy még most is arról beszélne mindenki. A tapasztalt Allegri is inkább kölcsönadta és gondolom most a rövid pad miatt felmerültek eshetőségek.

Ez most olyan, mint a nyuszika és a sapka esete, ha van rajta azért, ha nincs rajta, akkor meg azért.

Inkább az a kérdés, hogy Chiesával mi történik.
Az is kérdés, hogy Rugani például őstehetségként volt kikiáltva és a csapat egyik legértékesebb fiatalja volt, most meg... Akkor hogyan várhatjuk el, hogy majd jönnek a megfelelő fiatalok? Ez nem az Ajax és soha nem is volt!

Matteo89 2021.11.26. 05:03:20

@steven.h: Téged lehet, hogy nem zavart volna, ha a 4. helyett csak 6-ak vagyunk, viszont a klub tulajdonosait annál inkább zavart volna a BL-ből kieső néhány tízmillió euró. Azért ne felejtsük már el, hogy itt baromi kemény pénzekről van szó, főleg, hogy itt a covid is. Lehet fiatalokat beépíteni, de nem úgy, hogy közben becsődöl a klub, mert nincs BL.

Rocky80 2021.11.26. 07:05:09

@Matteo89: mondjuk az is kemény ha becsődöl egy klub mert nincs BL.

Főleg az a klub amelyik ugyanabban az évben a Szuperliga ötletével kvázi főkolomposként megvétózza a BL-t. Nincs itt akkor valami ellentmondás? Akkor most kell az UEFA pénze vagy sem?
Szerintem nem lett volna itt csőd a 6. helynél sem - ezen logika mentén haladva.

Persze lehet, hogy mivel a Szuperliga nem úgy sült el, ahogy, a befektetői pénzek elmaradtak; így jó lesz az a szottyos pár millió az UEFA-tól is. :D

Milyen gáz már amúgy: igazolni nincs pénzünk de kivívtuk volna az alanyi Szuperliga tagságot ezzel a csapattal; aztán amikor megkapjuk az ezzel járó pénzt akkor felturbózzuk a csapatot!

Vagy ezt előre látta Agnelli? Mekkora stratéga! :O

venember83 2021.11.26. 07:43:43

@Rocky80: nem csődölt volna be a Juve, a 400 millió ugyanúgy jött/jöhetett volna. Talán a Borussia Dortmund vezetői nyilatkozták, hogy bezárt stadionok mellett is van tartalék 2-3 évig a klub üzemeltetésére. Igaz, ők egy másik megközelítést képviselnek, illetve a német bajnokság sem hasonlítható az olaszhoz, semmilyen tekintetben. De természetesen a helyzet undormánya tekintetében nincs semmi hozzáfűznivalóm, max. kiterjeszteném azt az egész iparágra ügynököstől, játékosostól, klubvezetőstől, európai és nemzetközi szervezetestől stb.

steven.h 2021.11.26. 13:01:15

@Attilio79: A reformok mindig áldozatokkal járnak. Lásd Bayern München. A legtöbb helyen, ahol elemezték azt, hogy hogyan jött Agnellinek az, hogy Pirlot nevezi ki egy ilyen kiszámíthatatlan szezonra, felkészülési idő nélkül, az volt a konklúzió, hogy ezt az évet látja beáldozhatónak egy reformhoz.

Ehhez képest semmi reform nem volt, és én ezt azért egy csalódásként éltem meg, mert tényleg az volt az a szezon, amit el lehetett volna engedni és valószínűleg szó nem érte volna a ház elejét, de ezt a szezont el tudtuk volna úgy kezdeni, hogy látjuk, a fiataljaink már 1 év BL és Serie A szezonnal maguk mögött kezdenek, és valószínűleg 1 év alatt nagyjából az is ki tudott volna derülni, hogy képesek-e rá, hogy a Juventusban játszanak.

Rocky80 2021.11.26. 13:02:31

@venember83: hát igen. Mondanám, hogy megérett a pusztulásra, na de akkor mi se lennénk itt ugye...

Rocky80 2021.11.26. 13:06:29

@steven.h: vagy reformnak indult aztán kiderült, hogy mégse akarunk BL-en kívül lenni, meg Ronaldo se, meg presztízsveszteség is lett volna, aztán lett egy ilyen hebehurgya szezon. Amit azóta is nyögünk közvetve.

venember83 2021.11.26. 13:52:29

@Rocky80: ugyan, max. az Inter blogján írnám a cikkeket Vidal nyilatkozataiból meg Materazzi életművéből. Nagy különbség nem lenne.

Attilio79 2021.11.26. 14:19:43

@steven.h: A reformok áldozattal járnak, de egy egész csapatot, korosztályt kell pótolni, világszínvonalú játékosokkal.
Buffon, Chiellini, Bonucci, Sandro, Cuadrado, Higuain, Mandzukic, Pjanic de még Matuidi sem lett pótolva, azóta Cunci is elment, aki ugyancsak nem lett pótolva. 1 év alatt nem lehet pótolni és megújítani a keretet megfelelő játékosok vásárlása nélkül! Az említett játékosok válogatottak voltak, meghatározóak és többen trófeákat nyertek, illetve annak közelébe jutottak, kikkel is pótoltuk őket?
Nem igazán értem, hogy mit nem értesz. Az évek közötti kereteket is érdemes megnézni kik mentek, kik jöttek a csapatban. Sarri kerete és Pirlo kerete között elég nagy különbség volt és nem Pirloé volt az erősebb a szezon kezdetén. A bagós óriási baklövés volt, attól függetlenül, hogy bajnok lett, kiszipolyozta az összes játékosunkat, többek között Sandrot.

Rocky80 2021.11.26. 14:30:58

@venember83: :D csapat-csapat, Marrotta is ott van, lehet velük azonosulni.

Attilio79 2021.11.26. 14:32:12

@steven.h: Ja és még annyi a kérdésem, hogy melyik fiatalokra gondolsz? Azokra, akik a harmadosztályban nem mutattak különösebbet vagy azokra, akik a csapatban most és tavaly leszerepeltek? Nagyjából hasonlóak a képességeik, úgyhogy talán mindegy is.

venember83 2021.11.26. 15:21:16

@Rocky80: nyilván viccelek, remélem, mindenki tudja, de azért egy Bonu-nyilatkozat sem sokkal magasabban szárnyalóbb, mint pl. egy Materazzi-nyilatkozat, bár olyat talán még soha nem fordítottam, viszont olvastam párat sajnos.

Rocky80 2021.11.26. 15:49:57

@venember83: de legalább Bonuccit szeretjük! Ja, én nem...
Mondjuk a múltkori két magabiztos büntetője kicsit meglágyította a szívemet.

steven.h 2021.11.27. 19:30:31

@Attilio79: Igen, pont azokra gondolok. Nem fogunk ebben egyetérteni, ez egészen biztos, mert máshogy látjuk. Én se gondoltam, hogy 11 embert le kellett volna Pirlonak azonnal cserélni, de nem gondolom azt, hogy a jelenlegi és a tavalyi középpályás kínálat mellett ne fért volna bele, hogy egy Fagioli egy Ranocchia kapjon nagyjából 2000 percet a szezonban. Ráadásul Pirlonak egy regista kellett volna, és így hogy nem kapott, ahelyett, hogy elkezdte volna erőltetni Fagiolit, boldog boldogtalant kipróbált ott és mentek el rajtuk a meccsek ugyanúgy.

A Serie C-ben szereple U23-ban meg az, hogy nem emelkedtek ki, az szerintem egyáltalán nem mérvadó, mert nálunk egy Ansu Fati, egy Gavi és egy Pedri se emelkedne ki, mert az egész koncepciója rossz volt a Juventus B-nek. Noname 30 év feletti játékosok voltak erőltetve az elmúlt években, minden évben új edző, új elképzelés.

Érdekes módon a Serie C-ben semmit nem mutató Fagioli a Serie B-ben meg normális keretek közt ki tud emelkedni 11 meccs 2 gól 2 gólpassz, azt hiszem, szóval nem hinném, hogy a játékosaink tehetségével és képességeivel lennének gondok, nem hinném, hogy bármivel rosszabbak lennének őt mint mondjuk Gavi a Barcelonában.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (198) Címkefelhő
süti beállítások módosítása