Danilo: „Nem vagyok sztár, de a csapat fontos része vagyok”

danilo_21-22-es_csikos_mezben_mutogat.JPGA Goal számára adott exkluzív interjúban Danilo Luiz számos témát érintett, természetesen ezek jó része a Juventushoz kötődött, így a védő beszélt Kaio Jorge potenciáljáról, a klub génjeiben elraktározott képességekről, és természetesen Cristiano Ronaldo hiánya is felmerült.

„Értem az élcsapatokra vonatkozó kérdést, de én ide sorolnám a Portót is, s el is magyarázom, hogy miért. Egy fiatal futballista nehezen alkalmazkodik, amikor elhagyja a hazáját, és egy másikba települ át, még ha az adott országban portugálul is beszélnek, mert más a bajnokság, más a klíma, mások az emberek, s a futball jellege is eltérő.

Szóval a portói éveket is ide sorolom, a Porto rendkívüli klub. Természetesen azt is értem, hogy a Manchester City, a Real Madrid és a Juventus más jelentőséggel bír a futballvilágban, én azonban mindig a munkám követezetességét veszem alapul.

Tisztában vagyok a szerepemmel ezekben a csapatokban. Biztosan kijelenthetem, hogy nem vagyok sztárjátékos, s nem én fogom a showt csinálni, de fontos vagyok a csapatok számára, tisztában vagyok a taktikai fontosságommall, tudom, mit érek a meccs védekezési egyensúlya tekintetében, amiben manapság a legnagyobb örömömet lelem, és azt is tudom, mit jelentek a támadások építésében.

Egyetlen csapat sem jut el az ellenfél harmadába tisztán a labdával, ha a védők nem veszik ki a részüket az építkezésből, ha nem elég bátrak, hogy nyomás alatt megtartsák a labdát, ha nem teszik ki magukat annak, hogy elveszíthetik a labdát, s gólt kaphat a csapat.

Ismerem a szerepem az adott csapatoknál. Mindig a kemény munkára koncentrálok, a következetességre és a fontosságomra az egyes csapatoknál. Amint az ember erre rálátást kap, és maximalisan kihasználja a potenciálját, és minimálizálja a gyengeségeit, akkor hosszú ideig a legmagasabb szinten tud maradni.

Hogy mit tanultam? A Portónál olyan játékosokkal voltam egy csapatban, mint Hulk, João Moutinho, Lucho González, illetve a Porto legtapasztaltabb egyéniségei. Olyan játékosok, akik adott identitással rendelkeztek a klubnál, nagy befolyással bírtak, és én elkezdtem figyelni őket.

Azt mondtam magamnak, hogy gyerünk, azt kell tennem, amit ők. Ez volt az első pillanat, ami változást hozott. Már nem vártam az edzést, hanem edzőterembe mentem magamtól, hogy agilisabb legyek, erősítsek, és a lehető legjobban kihasználjam az időm a tanulásra és a fejlődésre.

Alex Sandro régi csapattárs, testvérnek tekintem, semmihez nem fogható barátságot építettünk ki. A családjaink nagyon közeli kapcsolatot ápolnak. Nagyon jó barátok vagyunk, a második gyerekem keresztapja. Amikor a szüleivel vagyok, érzem a belőlük áradó energiát, s ők a gyermekükként tekintenek rám, ahogy az én szüleim is a gyerekükként tekintenek Alex Sandróra. Nagyon mély barátság köt össze minket.

Ezt rendkívül nagyra értékelem, s remélem, hogy életem további részében is élvezhetem. Különböző egyéniségek vagyunk. Ő nagyon introvertált, nagyon kedves srác, aki keveset beszél, én kommunikatívabb vagyok, szeretek beszélni, s többet szórakozok. Nagyon jól kijövünk egymással, tiszteljük a másikat, és életünk nagy részét együtt töltjük.

Edzőtáborokban mindig szobatársak voltunk, először a Santosnál, majd a Portónál. Aztán ő a Juventushoz igazolt, és mindenki végezte a feladatát, de ennek ellenére olykor találkoztunk, s tartottuk a kapcsolatot. Aztán amikor a Juventushoz érkeztem, ő tárt karokkal fogadott. Kíváncsi vagyok, hány meccsen is játszottunk együtt.

Kaio Jorge számomra új figura, nem sokat láttam futballozni. Sokan nagyon szépen beszéltek róla. Ő nyugodt, megfontolt, keményen dolgozó ember, aki tanulni szeretne. Idén nem jutott sok szóhoz, de jól reagált.

Jól tartja a labdát, megfelelő technikája van, átlag feletti futballista, s nagyon érdekes ritmusban tud passzolni a társaknak. Egy támadó nem csak megtartja, majd továbbadja a labdát. Tudni kell, hogy a labdát hogyan kell megtartani, a megfelelő pillanatig várni kell, majd tovább kell passzolni a labdát.

Jó a ritmusérzéke. A meccs végén állt be legutóbb, amikor a csapatnak szüksége volt rá, s ő határozottan megtartotta a labdát, nem veszítette el, szabálytalankodtak ellene, izgalmas pillanatokat hozott a meccsbe. Szeretném látni, ahogy többet játszik, s remélem, hogy minél hamarabb hozzá tud szokni a Juventus játékához, biztos vagyok benne, hogy mindenki elégedett lenne, ha ez sikerülne.”

Végül pedig Cristiano Ronaldóra terelődött a szó.

„Mindegyik csapat megérezte az ő hiányát. Évek telnek el, s ő még mindig meghatározó futballista. A számok nem hazudnak. Minden lehetőség egy gól. Nincs megfelelő történet, nincsenek megfelelő szavak.

Ő borzasztóan versenyközpontú játékos. Nagyon sokat tanultam tőle. A Realnál közeli barátok lettünk, aztán a Juventusnál még inkább, s ma is beszélgetünk egyik vagy másik nap, és sok szerencsét kívánunk a másiknak meccsek előtt.

Hiányozni fog, érezni fogjuk a hiányát, de a Juventusnak megvan a képessége arra, hogy talpra álljon, ez a képesség a klub génjeinek a részét képezi, sok munkával és áldozattal képesek leszünk győzelmeket aratni, s ezt Cristiano is tudja.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9816756662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lanzafame 2021.11.16. 12:17:09

Nem semmi, hogy a múltkor megkapta a karszalagot. Nagyon örülnék, ha idővel behúzódna középre és lenne ott néhány jó éve.

alexGicamo 2021.11.16. 12:27:24

Alázatos, megbízható, jó játékos .
Remélem, sokáig nálunk marad !

Leram7 2021.11.16. 15:25:11

Danilo egy átlagos játékos, aki nem a képességeivel tűnik ki, hanem a megbízhatóságával.

Ő nem jelent különbséget, nem tesz bele extrát, csak elvégzi a védő feladatát. Portoban és nálunk ez elég a kezdőhöz, de mc-ben és a realban ez kevés volt a játékhoz.

Amit mondott, hogy segíti a támadásokat, ez rá nagyon nem igaz és szerintem ez egy nagy probléma jelenleg. Sem a középpályán, sem a szélső védőkben nincsen támadó szellemű játékos. Így a támadótrió kb 6-7 védekező játékossal áll szemben és szerintem ez az oka annak, hogy a helyzeteink számai is kevés, a góljaik száma pedig egyenesen elenyésző.

Ha lenne Locatelli mellett 2 támadó szellemű kp mondjuk egy De Breuyne, SMS, akkor Danilo fontos játékos lehetne, így csak egy simpla védő. Bár azt sem értem, hogy ennyi védekező felfogású játékossal hogyan kaphatunk ennyi gólt.

Tony. 2021.11.16. 18:51:29

@Leram7: Pontosan, a csapatunk játéka nem csak a középpályások, és kreatív játékosok hiánya miatt olyan gyenge. A szélső védőkből is totálisan hianyzik a támadó felfogás, Sandro még néha napján, de Danilo semennyire. Egy komplex szélsővédő is borzasztó nagyot tud lendíteni egy csapaton. Láthattuk milyen egy csapat, ha olyan szélsővédőik vannak, mint Alves, Cancelo, Maicon, Arnold.
Esküszöm De Ceglie vagy Molinaro többet adott be legalább, mint a mostaniak.

vargacsabi · https://photovargacsabi.hu/ 2021.11.16. 21:57:56

szomorú, hogy a gusztustalan dani alves óta közel nem volt olyan szint nálunk :(

JeetTrader 2021.11.16. 21:58:42

Valóban nem kiemelkedő de alázatos és stabilan hozza a feladatát. Erre a konzisztenciára most inkább szükség van mint fellángoló villanásokra.

Aztán ki tudja. Lehet majd középén klasszissá növi ki magát...

JeetTrader 2021.11.16. 22:00:10

@vargacsabi: azért Dani Alves meg annyi idősen is a világ egyik ha nem a legjobbja volt. Furcsa volt ahogy elment tőlünk. Nagyon sajnáltam

Zizou_empereur 2021.11.16. 23:23:36

Danilo tényleg megbízható, de ma már egy klasszis szélső hátvédtől sokkal több kell.
Egyébként a Cancelo-Danilo csere is mutatja a Juve szuper hozzá(nem)értését, mert Cancelo nagyon jól nyomja a Cityben. Idén 2 gól 5 gólpassz a statja. Itt is eladtunk egy komoly értéket egy szürke (de kétség kívül megbízható) játékosért.

venember83 2021.11.17. 06:40:23

@Zizou_empereur: ez a megközelítés a Juventusnál. Cancelo gólokhoz segíthette volna a csapatot a megmozdulásaival, cserébe ezek bekapott gólokat is eredményezhettek volna. Nyilvánvaló, mire tette le a voksát a vezetőség, főleg mivel az idősebb Danilo mellé még némi tőkét is pakolt a City. A Juve szurkolói meg hadd élvezzék a stabilitást és a sorra nyert bajnoki címeket, hisz a győzelem az egyetlen dolog, ami számít. Kivéve szezon végén. Vagy ha éppen kevésbé tetszik az edzői mentalitás. Láthattuk az elmúlt években.

Del Pybala 2021.11.17. 09:38:11

Az egyik legjobbunk. Oriasi csere volt a suta Canceloert.

Lanzafame 2021.11.17. 10:28:26

@Zizou_empereur: Cancelónak nagyon nem ment jobbhátvédként a Juventusnál. Mint juvés hiszek abban, hogy a védőnél az az alap, hogy tudjon védekezni, a támadás meg a kreativitás is fontos, de másodlagos.

Cancelo azt sem tudta, hol van védekezésnél. Szerintem jó lett volna 4-3-3-ban elöl bármelyik szélen, vagy főleg a mostani 4-4-2-ben is. De ez a deal kivételesen jó volt, mert szép pénzhez jutottunk és egy olyan spílerhez, aki megbízható jobbhátvéd, 3 védős rendszerben egyenesen hibátlan és idővel be fog kerülni középre. Középpályán sem rossz. Plusz a kevés jó mentalitású játékosunk egyike.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása