GdS: „A Juventusnál nincs egyértelmű projekt”

allegri_massimiliano_keretnek_beszel_edzesen.jpgMassimiliano Allegri a Juventus padján az idén számtalan nehéz helyzettel kénytelen szembesülni, hiszen csapata idén a bajnokságban már három mérkőzésen alulmaradt, ebből kétszer otthon, egyszer az Empoli, tegnap pedig a Sassuolo ellen, így a bianconero együttes lemaradása a tabellavezető Milannal szemben 13 pont.

A Sassuolo elleni mérkőzést követően a mester munkáját a La Gazzetta dello Sport, a Tuttosport és az Il Corriere dello Sport 5-ösre becsülte, ám szóban az újságírók lényegesen szigorúbbak voltak a mesterrel, a La Gazzetta dello Sport azt is felvetette, hogy Massimiliano Allegri észrevette-e a futballban bekövetkező változásokat.

„Ami működött az előző ötéves időszakban, ma már nem jó. A Juventus nem érdemelt vereséget a Sassuolo ellen, azonban a Juventus nem tudja, hogyan nyerjen.”

A meccset követően a mester arról beszélt, hogy csapata kapkodása járult hozzá a vereséghez, és a La Gazzetta dello Sport sem vonja kétségbe ezt a megállapítást, azonban a meghatározott taktikát is kritizálja.

„Mi értelme van ennek a fura 4-4-2-nek, ha Rabiot szélsőt játszik, Chiesa szinte a középpálya tengelyében van, s Locatelli a védelem előtt árválkodik? Védekezni akart a Sassuolo ellen?

A Juventus nyugodt futballt játszik, de a játékosok zavarodottak, és hiányzik egy csatár, mivel Morata nemigen jeleskedik csatárként. Nincs egy egyértelmű projekt, csak az egyes játékosok elkötelezettsége egyértelmű.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2216738054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juventino86 2021.10.28. 13:04:20

Sajnos kár lenne vitatkozni a cikkben leírtakkal. Remélem, hogy Allegri meg tud újulni, és kitalál valamit. Én továbbra is bízom benne. Csak sajnos ilyen gyenge kerettel az sem egyszerű. :(

west30 2021.10.28. 14:23:11

Nem tudom feltunt e ezeknek az embereknek,hogy amikor Allegri mas szellemisegben kuldte fel a csapatot akkor szoptuk a golokat,egy Spezia is majd nem hintett nekunk 4-5 golt.Arrol nem beszelve,hogy milyen felallashoz jo ez a keret?Van vagy 8-10 teljesen felesleges jatekos a keretben,akikkel most mar a 3. edzo sem tud mit kezdeni.

Lanzafame 2021.10.28. 15:08:04

Legalább 2018 tavasza óta nincs. Nem is lesz előrelépés elképzelések és azokhoz rendelt pénz nélkül. Edző már van, de a szarból nem lehet várat építeni, főleg nem 2 hónap alatt.

m.martin91 2021.10.28. 15:15:12

A GDS-nek teljesen igaza van a taktikát illetően. Pirlo-féle orbitális f@szságokat látok továbbra is, Allegritől nem erre számított az ember. Nem is értem, mire jó ez. Pontosan a rendszer hiányzott tavaly is, hogy Pirlo össze-vissza pakolta föl a pályára a játékosokat, mert egy szerencsétlen, de Allegri érkezésével ennek ellenkezőjére számítottam. Nem értem, mit csinál.

Juventino86 2021.10.28. 15:45:14

@m.martin91: Én Allegri-rajongóként is sajnos ugyanezt látom. :( Ennek a hibrid hülyeségnek semmi értelme nincs. A keret egyértelműen leginkább 4-2-3-1-re alkalmas. Ott kb. mindenki a saját posztján lehetne. Én sem erre számítottam. Remélem, hogy változtat a mester.

Gaben Smith 2021.10.28. 15:47:24

Pontosan ezt írtam egy-egy másik topicba. Ez a foci már nem állja meg a helyét. Változott a játék Max pedig nem követte. Nem hiszem, hogy kitölti a 4 évet talán az új szezonra már más edzőnk lesz de nem ez lesz a megoldás. Amíg a töketlen Agnelliék pátyolgatják pl Ramsey-t és nem mondják meg neki ,hogy tartalék vagy mész addig a sok naplópótól nem lehet fejlődni csapatszinten.

Shyr Kahn 2021.10.28. 16:16:43

Konnyu a fotelbol nezve a merkozeseket elemezgetni es kritizalni... foleg egy vesztes merkozes utan (bezzeg, amikor a Chelsea ellen nyertunk, akkor kevesebb volt a kritikus hang). Nem kovette a trendet? Es mi van, akkor ha eppen, hogy kovette es kitalalt egy rendszert, ami forradalmasit, csak meg nem allt ossze. Nekem ugy tunt a Chelsea nem igen tudott velunk pl. mit kezdeni.

A sracok valoban fejetlenul mentek elore a Sass ellen. A befejezes nem volt hatekony, de pechunk is volt... rengeteg helyzetet alakitottunk ki az elso perctol fogva, de sem Chiesa, sem Morata, sem Quad nem fogott ki jo napot... Ok harman rengeteg helyzetet hagytak ki (+ Dybala is a kapufaval + egy-ket befutassal). Ez sok volt egyszerre.

A szeleken valo varialo jatek nekem tetszik es nem feltetlenul rossz. A Milan elleni elso felidonk mesteri volt pl. Reg lattam olyan hevvel es szepseggel jatszani a csapatot. Ha az a cel, hogy hasonlo jatekot toljunk, csak nagyobb hatekonysaggal es a teljes merkozest vegigbirjuk a nagyobb tempoval, akkor en nem panaszkodom... csupan csak idot kell adni a mesternek.

Rikoo 2021.10.28. 16:47:02

@m.martin91: @Juventino86: Szerintem totál tanácstalan. Nem érti, hogy ebből a keretből hogyan lehetne kihozni a legtöbbet. Akkora katyvasz a keretünk minden poszton és összességében is, hogy próbálná stabilizálni a dolgokat, de rossz döntéseket hoz.
Nagyon rosszul jártunk azzal, hogy Ronaldot nem pótoltuk.
Ha belegondolunk, bármilyen edző érkezne és próbálná a saját elképzelései szerint játszatni a csapatot, ez a keret szerintem teljesen alkalmatlan mindenre, kivéve a kontrajátékot.
Alapvető változásokat kell eszközölni a keretben, hogy elinduljunk valamerre.
Már a belső védő poszton is problémánk van. Semmi kémia nincs De Ligttel.

Juventino86 2021.10.28. 16:51:50

@Rikoo: Ebben igazad van. Kellene egy klasszis center, mert Ronaldo góljait a csapat nem pótolja. A keretünk valóban rettenetes, De Ligt pedig egyszerűen nem illik az olasz futballba. Van ilyen. Nem mondom, hogy nem voltak jó időszakai a hollandnak, mert volt, amikor nagyon jó játszott, de ennél sokkal több kell. Belőle pénzt kellene csinálni mindenképpen, de mondjuk vannak nála sokkal rosszabbak is.

m.martin91 2021.10.28. 17:27:50

@Rikoo: Nyilvánvaló, hogy óriási problémák vannak a keretben, ez nem újdonság. Ronaldo távozásával keletkezett egy olyan űr a góllövést illetően, amit nem lehet kipótolni, ezzel semelyik edző sem tudna mit kezdeni. Az a probléma, hogy egy Rabiot, vagy egy McKennie miért játszik szélsőt, mikor már nem Pirlónak hívják az edzőnket, aki berakta Danilót belső középpályásnak. Vannak erősen behatárolt képességekkel rendelkező játékosaink, de ha még ki is mozdítjuk őket az alap pozíciójukból, akkor még nagyobb sz@rt és értelmetlenséget kapunk, és nem értem, hogy ez miért jó, vagy hogy egy Allegri kaliberű edzőnek miért jut ilyen f@szság az eszébe. Én is egyetértek azzal, hogy ez a keret a 4-2-3-1-es játékra alkalmas leginkább, vagy Dybala hiányában a 4-3-3-ra, de semmilyen formációban nincs helye az említett játékosok szélsőként való játszatásának. Ezeknél a húzásoknál a Pirlo meg a Deschamps-féle taktika jut eszembe, akiket les.zopattak, ahogy illik, és ezektől les el Allegri bizonyos trükköket. Számomra ez kezd feldolgozhatatlanná válni.

babo0410 2021.10.28. 17:34:21

@Juventino86: Azért ez a keret nem ennyire gyenge. A bajnokság legértékesebb kerete. Szerintem annyira nem rossz ez. A kp-ra kéne pár tkp, és nem lenne ez rossz.
Itt Allegri az aki minden meccset ki akar húzni 1-0-ra. Valami megtört benne két év pihenés alatt. Nem látom mit akarunk játszani. Öljük a focit.

babo0410 2021.10.28. 17:40:26

Ha tényleg ennyire rossz a keret, mint írjátok, hogy még a nagy Allegri se tud mt kezdeni vele, akkor Pirloval mi volt a baj? Nem is értem. Pirlo akármit próbált, mindig hülye volt, Allegri meg minden meccsen bunkerfocit játszat, egyre kevesebb ötletet, taktikát látok nála, nem az ő hibája, a keret sz@r. Legutóbb még ő volt a hülye. Hogy is van ez?

Juventino86 2021.10.28. 17:55:01

@babo0410: Az Allegrivel kapcsolatos negatív kritikáddal sajnos most egyet kell értenem. Most abban is igazad van, hogy annyira azért nem gáz a keretünk, hogy ennyire gyenge helyen álljunk. De Pirlóval ellentétben Allegri egy tapasztalt edző, tehát legalább megvan az esély arra, hogy kitalál valamit. Pirlónál én erre nem láttam esélyt.

steven.h 2021.10.28. 18:14:38

@m.martin91: Szerintem tegnap az inkább volt egy 4-3-3 mint sem az a 4-4-2 amit felrajzoltak. Dybala, Morata és Chiesa próbált rengetek helyváltoztatással játszani, míg MCK és Rabiot próbált szintén szélességet adni, amit nem értettem teljesen, hogy miért kellett, mert így Danilo meg Alex Sandro (aki tegnap borzalmas volt, komolyan inkább DS-t néztem volna végig) elől vették el a helyet. Védekezésben valóban 4-4-2 volt Rabiot-val szélen, de védekezésben szerintem az nem gáz, csak cserébe nem akar működni és tavaly sem működött az, hogy hibridben gondolkodnak a mesterek. Én nagyon remélem ha mindenki egészséges lesz elfelejtjük ezt a fszságot és Kaio Jorge meg szerintem nyugodtan kaphat több játékidőt, mert nem rossz a srác, benne legalább volt tökösség tegnap.

2021.10.28. 19:21:50

@Rikoo: Ronaldo távozásával elől gyakorlatilag csak vízhordók maradtak, akik nem képesek egyedül meccseket eldönteni. Néha lőnek egy-egy gólt, aztán annyi. Ha ő időben távozik, mondjuk a szezon végén, talán tudtunk volna valami értelmes támadót igazolni a helyére nyáron. Nekem is tök az az érzésem, hogy amíg ez a keret van, jöhet ide akármilyen edző, ebből a brigádból sosem lesz világverő csapat. Szerintem Allegri sem gondolta, hogy ilyen nagy falat lesz neki ez a társaság. Sajnos Paraticiék az utolsó néhány évben rettentő rosszul, minden koncepciótól mentesen igazoltak, aminek most isszuk a levét.

Bruce57 2021.10.28. 19:26:50

@Juventino86: Azért láttuk tavaly hogy ez a keret is tud Ronaldo nélkül is fordítani egy Lazio ellen például.

GodPiero 2021.10.28. 19:50:10

Ilyen amikor ez a kókler sz@r nem egy győztes csapatot vesz át a lesajnált Contetól...

Nem véletlen nem volt ennek a nyomoroncnak 2 évig csapata...

Bruce57 2021.10.28. 20:00:58

@babo0410: Én is így látom, ez a kettős mérce...

Rocky80 2021.10.28. 20:24:16

@GodPiero: vagy megnyilvánulsz normálisan, vagy nyilvánulj meg normálisan.

DelPiero2 2021.10.28. 20:26:52

@Bruce57: Meg a Chelsea-t verte Ronaldo és Dybala nélkül (igaz, hogy Lukaku, meg egyéb sérültek voltak a Chelsea-nél)

DelPiero2 2021.10.28. 20:30:09

@GodPiero: Azért nem volt csapata, mert elutasított 5 csapatot.
Conte-tól olyan csapatot vett át, aki a BL-ben képtelen volt komolyabb teljesítményt felmutatni (azonkívül hogy semmi döntő, pl. Bayern ellen két darab 2-0 volt Conte) De azt se felejtsük, hogy Conte más csapattal sem tudott nemzetközi szinten teljesíteni, Allegri meg több csapattal is.

Rocky80 2021.10.28. 20:30:53

@babo0410: @Bruce57: például az, hogy:

- Pirlo cserébe még arrogáns is volt;
- Pirlo még nem rakott le annyit az asztalra hogy nagyobb türelmet érdemeljen;
- Pirloval szezon végén épphogy beértünk BL helyre és az sem rajtunk múlt;
- Pirlonál még volt egy 30+ gólos csatárunk aki ezt MINDIG meglövi;
- és Pirlot sem októberben temettük.

Tessék, 5 ok.

Rocky80 2021.10.28. 20:40:14

Az edzőnk iránt meg kicsit több tiszteletet mert egyrészt:

- a klub történetének egyik legsikeresebb edzője;
- ha hibázott akkor majd tanul belőle;
- nemrég vertük tartalékosan a - papíron - tavalyi év legjobb csapatát;
- meg amúgy is.

Nyilván nekem sem tetszik a tegnapi eredmény meg az sem amit a tabellán látok; de ezt a jajveszékelést ezt nem lehet bírni!

Tegnap ha beverjük az elején a ziccereinket, vagy a kapufát, egész más meccsről beszélünk. Épp a győztes gólért mentünk amikor kaptunk egyet. Ez van. Nem érdemeltünk vereséget.

Rocky80 2021.10.28. 20:43:57

Felvenni meg felveszi a versenyt ez a nyomoronc a szétszopkodott és dúsgazdag Premier League bármelyik csapatával bármilyen tartalékosak vagyunk. Ez tény és láttuk is nemrég.

Ráadásul nála megvan az esély arra hogy talpra álljunk. Pirlonál meg nem volt. Ő ennyit tud.

És talpra is fogunk!

2021.10.28. 22:38:18

Szerintem meg kb. 4 év után most először lehet érezni, hogy projekt van a Juventusnál. Emlékszem, hogy Allegri annó a búcsúztatóján azt mondta, hogy a fejében már fél éve összeállt, hogy milyennek szeretné látni az "új" Juventust. Most megkapta a lehetőséget, hogy ezt meg is valósítsa, nagyobb beleszólást kapott az átigazolásokba, innentól már csak az a dolgunk, hogy bízzunk benne.

JeetTrader 2021.10.28. 23:05:54

Papiron egyenkent jó játékosaink vannak. Csak egyszerűen ez a kirakós nem tud összeállni egy csapattá.
Ha valami nem működik akkor változtatni kell. Csakhogy itt "format c: " kellene arra pénz viszont nincs. Lehet itt a világ legnagyobb sztár edzője (akárki is légyen az) nem tudja megváltani a világot. Amikor Chiesanak nem az erősebbik posztján kell játszania, szeleken támadunk így bebukjuk Locatellit, kényszer megoldásokra van szükség mert annyi a sérült addig nem lehet sok jóra számítani. Az a baj h a tabella nem hazudik. Attól h hozunk egy jó félidőt a Milan ellen, vagy épp megverjük a Chelseat sajna nincs semmi konzisztenica!

Fikáztak itt sokan Spallettit de mégis előrébb tartanak mint mi pedig előttük végeztünk tavaly. Nem mondom h ő kellett vna nekünk csak annyit h eddig pont az igazolódik be amit meg Sarri mondott h minket nem kehet edzeni.

Na majd télen igazolunk pár jó meglepi embert és majd tolunk egy jó hajrát...annak ellenére h számíthattunk a lejtmenetre mégis nehéz látni...:(

Wizzurah 2021.10.29. 00:33:34

Nagyon nem szép a la gazettától, hogy kikezdi a mesteredzőt.

babo0410 2021.10.29. 02:35:05

@Juventino86:@Rocky80: Én nem láttam az arroganciát Pirlonál. És amíg nem kezdett a fél keret kidőlni, egész jó dolgokat mutatott. Szerintem Pirlot az is visszafogta, hogy Ronaldohoz kellett igazítani a taktikát. Szerintem nem reális az a kép, amit láttunk tőle. Viszont Allegrinél csak bízhatunk benne, hogy megint kitalál valamit, mert amit most mutat, az valami elképesztő. Nem veszi észre, hogy az amit játszunk, az nagyon idejétmúlt. És úgy egy nagy csapatnak nem is lehet kiállnia, hogy csak valahogy lőjünk egy gólt, aztán majd kihúzzuk a meccset valahogy. Szerintem Allegri inkább felejtett két év alatt, mint fejlődött. Remélem meg tud cáfolni, és valamit kitalál.

Rikoo 2021.10.29. 02:45:00

@babo0410: Minimum 15-20 arrogáns nyilatkozata volt. Ezen mit nem láttál?
Még ha 1-2 van, azt lehetne mondhatni, hogy mindenkinél benne van, hogy rossz passzban van, esetleg feldühítették. De nála hónapokon keresztül rendszeresen ez volt.

2021.10.29. 07:06:19

@babo0410: Két éve még nem volt idejétmúlt? Mert akkor folyamatosan védted őt. Ráadásul pont egy ilyen Sassuolo meccs után írni azt megállás nélkül, hogy mi csak bekkelni akarunk, eléggé ellentmondásos...

Egyébként a Pirlos résszel annyiban egyetértek, hogy valószínűleg ő sem egy retardált, ahogy nagyon sokan beállítják. Nem véletlen, hogy Allegri is kb. ugyanazt játszatja, mint ő. Amiben viszont Allegri sokkal jobb nála, az az, hogy önbizalmat tud adni a játékosoknak, Pirlonál a végére szerintem ezzel volt a legnagyobb gond, és neki neki olyan személyisége van, amivel ezt nem tudja megfordítani.

Matteo89 2021.10.29. 07:52:30

@Pjanista: Önbizalmat tud adni. Egy darabig. Én emlékszem hogy előző alkalommal az utolsó fél éve mennyire botrányos volt. Teljesen szethullott alatta a csapat.

2021.10.29. 07:53:39

@Matteo89: Persze, mert vagy 20 ponttal vezettük a bajnokságot.

venember83 2021.10.29. 08:07:40

@Rikoo: nem vitatkozni kívánok, de az arrogancia szerintem erősen szubjektív dolog. Nekem nem tűnt arrogánsnak, de teljesen elfogadom, ha mások arrogánsnak látták egyes megnyilvánulásait, ahogy pl. Conte esetében is olykor arrogánsnak tűnhetett pár (=sok) megnyilvánulás.

Ha kicsit elkanyarodunk a témától, szerintem Pirlo játékának részét képezi az arrogancia, amit edzőként a nyilatkozataiban érzékelhetnek egyesek. Arrogánsak voltak olykor a borzasztóan laza és elegáns hosszú passzai, de nem tudok megfeledkezni pl. az angolok elleni panyenkázásáról sem még a válogatottban. Egyesek ezt is arrogánsnak nevezhetik, de bőven lehet más jelzőket is használni, az egész attól függ, éppen mennyire tartjuk szimpatikusnak vagy ellenszenvesnek a helyzetet vagy magát az embert.

Elnézést az elkanyarodásért.

JeetTrader 2021.10.29. 09:15:58

Ha jól emlékszem a Mercato végén mintha lett volna egy írás, amely azt ecsetelte, hogy Allegri nem volt túl elégedett az átigazolásokkal és, hogy nem ezt ígérte neki a vezetőség.

Ennyi tapasztalattal a háta mögött csak látja mi az ami nem működik de sajna hozott anyagból kell dolgoznia. Ebből a keretból Ronci nélkül ezt lehet kihozni. Azt érzem h sajnos a tabella az igazat mondja rólunk. A megoldás nagyon költséges, komoly/releváns és megtervezett eklektikus (:D) játékosokra van szükségünk. Ehhez meg manapság temérdek pénzre...

Amúgy én sem értem, hogy miért nem állunk át egy 4-2-3-1-re. A meghatározó játékosok a preferált posztjukon lehetnének, ha kellene tudnánk feltoltan védekezni, pressinggelni, stb...pedig Allegri nyomta velünk ezt a felállást....de csak kipróbálta már edzésen, hogy mozog a csapat ebben a rendszerben, vagy ez a 4-4-2 lenne amit újrafeltalált amíg nem dolgozott?

Persze a felállás mit sem számít ha a fejekben nincs rend és nincs meg a győzni akarás az egész csapatban. Továbbra sem együtt él a csapat, külön-külön akarják egyesek megoldani a feladatot. Ugyanakkor azért látszik, hogy pontról pontra Allegri egyesek szájába rágta, mikor hova kell futni, passzolni, de ezzel egyben kiszámítható is a játékunk. Nehéz időszak ez :(:(:(

Shyr Kahn 2021.10.29. 17:14:10

Csak emlekeztetnek mindenkit, hogy volt arrol is pletyka (meg mielott ujra idehoztuk vezetoedzonek), hogy O elkuldene CR-t... most meg azt irjatok sokan, hogy CR nelkul nehez mit csinalni. Sztem Allegri inkabb orul CR tavozasanak, mint nem... A dolgot az arnyalhatja, hogy az utso pillanatban lepett le Ronaldo igy mar szinte lehetetlen volt hozni valakit a csatar poszt melyitesere.

Amennyiben valoban O akarta CR nelkul a csapatot (ezt mar valoszinu sosem tudjuk meg), akkor ket dolgot tehetunk fel:
1. CR-t nem latta konstruktivnak a csapatjatek szempontjabol (ne feledjuk, hogy edzette CR-t egy evig, szoval van ralatasa a dologra) es ezert nem is akart vele szamolni. Mondjuk ezzel szemben azt nyilatkozta, hogy CR-nek mint idosebb, tapasztalt jatekosnak segitenie kell jobban a fiatalokat + azt hiszem Allegri kerte CR-t, hogy kicsit tobbet mozogjon hatra... ugyanazt, amit az osszes csatarunk, vagy fantasista-nk muvel. Gyanitom CR-nek nem igazan fekszik, hogy az energiaja egy reszet a vedekezesbe tolja, mert igy kevesebb az eselye a gollovesre... na mindegy, nem akarok messzemeno kovetkezteteseket levonni egy feltetelezes mentem, de teny, hogy CR-t valoszinu nem szerette volna es/vagy viszont. Erre mutatnak a dolgok, hogy mar dolgoztak kozosen es par kozos edzes utan CR elment, ami jele lehet annak, hogy nem erezte Allegri ra epitene (ki erti ezt egy 37 eves jatekossal kapcsolatban : szarkazmus off )
2. Varta volna a vezetoseget, hogy lepjen akar az utso napokban is (termeszetesen ezzel szemben nyilatkozott), de sajna Icardi nem jott... valoszinu jot tett volna pedig elol egy egeszseges verseny Morata-val

steven.h 2021.10.29. 17:56:57

@Shyr Kahn: Szerintem ez ennél sokkal összetettebb. Viszont az tökéletesen látszik az MU-nál is, hogy Ronaldoval esélytelen modern letámadós futballt játszani. Valaki be is tett egy statisztikát erről.
Mondjuk nálunk egyelőre egy hibrid verzió van, a meccsek bizonyos szakaszában erőteljesen letámadunk, majd a mérkőzések egyes fázisaiban visszaállunk. Hogy ez mennyire van összefüggésben azzal, hogy teljes meccset nem tudnánk így lehozni, vagy ez egy tényleges taktikai elem, az más kérdés.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3371) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1645) játékosokról (9892) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2425) meccsek (4140) mercato (4133) nyilatkozat (7419) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4162) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása