Danilo: „Megfelelő helyen vagyok itt”

danilo_21-22-es_csikos_mezben_mutogat.JPGA Juventus a mai napon városi derbit játszik, így a bajnokságban folytathatják a tabellán való felemelkedést, miután eddig csak nyolc pontot sikerült bezsebelni a hat mérkőzésen..

„A Chelsea elleni győzelem megmutathatja, meddig juthatunk.” - mondta Danilo a La Repubblica munkatársának.

„Európa legjobb csapatát győztük le, a célunk pedig továbbra is a bajnoki cím megszerzése.

Az tény, hogy nem kezdtük fényesen a bajnokságot, de a Juventus tudja, hogyan válthatja meg a bűneit, ahogy mondani szoktuk, a Juventusnál soha nem adjuk fel.”

Danilo harmadik éve játszik Torinóban, s harmadik edző munkamódszereit ismerheti meg.

„Amikor változások történnek, nem mindig alakulnak a tervek szerint a dolgok. Amikor Pep első évét töltötte a City padján, Antonio Conte 20 pontos előnnyel nyerte a bajnokságot a Chelsea-vel. Változások esetén türelemre van szükség, várni kell a játék és az ötletek beérésére.

Időre van szükség ahhoz, hogy a játékosok megértsék, mit is szeretne az edző.”

A brazil játékos a karrierje során igencsak neves és sikeres edzőkkel dolgozhatott, hisz volt Zizou Zidane és Pep Guardiola játékosa, most pedig Massimiliano Allegri segíti a fejlődését.

„Szerencsés voltam, mindannyian különbözőek, azonban mindhárom mester győztes. Próbáltam mindegyiküktől tanulni. A látásmódomat Pep Guardiola változtatta meg, és akkor egy sérülés miatt nem is játszhattam sokat.

Az igaz, hogy nem könnyű jó kapcsolatot ápolni vele, ő sosem laza, mindig csak a futballon elmélkedik. Azt hiszem, hogy otthon a feleségét is úgy helyezi el a kanapén, mintha egy játékos lenne a pályán.

Massimiliano Allegritől olyasmit próbálok elsajátítani, amit eddig nem tanítottak nekem, valami teljesen mást vár tőlem, és biztos vagyok benne, hogy ettől jobb játékossá fogok válni.

Amikor megérkeztem, úgy gondoltam, hogy könnyen megtanulok majd olaszul, de nemigen értettem az elején Maurizio Sarri beszédét, ezért vettem pár órát.

Hat vagy hét nyelvóra után jött a pandémia, és le kellett állnunk, de a karantén időszaka alatt elkezdtem olasz könyveket és újságokat olvasni, illetve műsorokat nézni, s így megtanultam a nyelvet.

Ma elégedettnek tekinthetem magam mindazzal, amit az évek során megtapasztaltam. Megfelelő a hozzáállásom, és sokáig itt maradhatok, még ha inkább angolnak is érzem magam, mint olasznak. Manchester tökéletes volt számomra, azonban Torino csodálatos meglepetésnek bizonyult.”

A nyáron a lapokban lehetett olvasni a Bayern München érdeklődéséről, ám végül a brazil játékos Torinóban maradt.

„Nem akartam a Bayernhez csatlakozni, és szerencsére a klub is ugyanígy vélekedett. Megfelelő helyen vagyok itt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8416706416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FeriGjuve 2021.10.02. 06:27:04

Szükségünk van most az ilyen játékosokra.

alexGicamo 2021.10.02. 09:03:18

Örülök, hogy maradt , mert ő egy rendkívül szimpatikus, alázatos és stabil játékos, szerintem !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása