Buffon: "Nem jelenthetett meglepetést Ronaldo távozása"

buffon_gigi_parma.jpgA Juventustól a másodosztályban szereplő Parmához visszatérő Gigi Buffon az olasz labdarúgással kapcsolatos ügyekről, így a válogatott szerepléséről, valamint Cristiano Ronaldo és Gianluigi Donnarumma távozásáról beszélt.

"Olaszországnak a szerencsével volt gondja. A nagy győzelmek után, mikor minden a jó irányba haladt, a dolgok kevésbé jól mennek." - mondta az olasz válogatott világbajnoki selejtezőkön mutatott teljesítményéről Buffon a Radio Anch’io Sport munkatársának nyilatkozva.

"Objektíven szemlélve Bulgária és Svájc ellen a teljesítmény alapján mindkét meccsen három gólt is szerezhettünk volna. Végül két döntetlen lett, de ha százszor újrajátszanák, abból kilencven győzelem születne."

A válogatott gólínsége miatt sok kritika érte a Lazio támadóját, Ciro Immobilét. 

"Értelmetlen megkérdőjelezni őt, Amit a bajnokságban mutat, komoly dolog, kiváló mutatói vannak. Ciro keményen dolgozik és sokat küzd a csapatért."

A jövő nyári világbajnokság lehetne a hatodik Gigi Buffon pályafutása során, de a legendás hálóőr nem tűz ki célokat maga elé ezzel kapcsolatosan.

"Nem tűzök ki célokat. Boldog akarok lenni, a fejem és a testem irányít. Nagy örömmel és lelkesedéssel folytatom a játékot. Pillanatnyilag nem foglalkoztat a gondolat, hogy befejezzem. Felismertem, hogy az emberek nagyon fontos játékosnak tartanak. Parmában a szurkolók rám bízzák az álmaikat és a reményeiket.

Amennyiben Mancini hívna, meglátnánk. Az edző nem hibázott, s utoljára két-három évvel ezelőtt beszéltünk egymással. Nem akarok felesleges nyomást gyakorolni."

A korábbi csapattárs, Cristiano Ronaldo az átigazolási időszak utolsó napjaiban hagyta el a Juventust, hogy visszatérjen a Manchester United csapatához.

"Nem hiszem, hogy a szurkolókat meglepetésként érhette. Hatalmas profi hírneve van, aki joggal gondol sokat saját magára. Ebben a három évben kiváló teljesítményekkel járult hozzá és rengeteg gólt szerzett. Semmi logikátlanságot nem látok a távozással kapcsolatos döntését illetően, sokat gondolkodott ezen. 

A Juve átmeneti időszakban van, nem tudom, hogy ez generációs vagy a csapat vázával kapcsolatos. Egy kicsit meg kell fizetni az árát, amikor ilyen történik. Amikor egy olyan edző dolgozik, mint Allegri, akkor ha talán nem is érik el a célt, de közel kerülnek hozzá.

Az olasz válogatott kapusa, Gianluigi Donnarumma az AC Milantól a Paris Saint-Germainhez igazolt, de egyelőre Keylor Navas védi a csapat kapuját, s a bemutatkozás várat magára. 

"Tiszteletben kell tartani a döntéseit egy srácnak, aki mellette egy profi. Olyan évek után, mikor nem játszott bizonyos szinteken, a távozás mellett döntött, ezt pedig senki sem kommentálhatja, s nem is szabad kommentálnia. 

Egy olyan fiúról beszélünk, akinek még hosszú évek vannak hátra a karrierjéből, s aki azt az örömöt keresi, amelyre én rátaláltam. Sajátos helyzetben volt, a Paris Saint-Germain egyik erőssége a kapuban van, s ezért Keylor Navas játszik. Nem hiszem, hogy Gigiónak gondja lesz azzal, hogy referencia legyen."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3216680990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thuglife! 2021.09.06. 12:23:00

Annyi újdonságot mondott mintha az utca emberét kérdezték volna.majd ha egyszer abbahagyja talán nem lesz ilyen udvarias és ki mer mondani dolgokat mint más legendák.

Gaben Smith 2021.09.06. 12:40:57

@Thuglife!: Buffon mindig is ilyen kimért, gondolkodó elegáns ember volt. Őt nem fogod hallani szitkozódni, meg sárt dobálni.

venember83 2021.09.06. 13:04:25

@Gaben Smith: azért ebben a CR7-Juve kérdésben kicsit fokozottabban a klub mellé állhatott volna. Ha már a Juve legendája, ikonja, történelmének meghatározó alakja. Persze az is lehet, hogy már a szakkommentátori visszafogottságot és objektivitást gyakorolja a jövőbe tekintve.

Lanzafame 2021.09.06. 14:42:44

@venember83: Kérdés, hogy elegáns-e körön kívülről belepofázni a klub ügyeibe.

Ami a vb-t illeti, remélem behívják 3. sz. kapusnak, megérdemelné, most az Eb-n is ott lett volna a helye a keretben.

Gaben Smith 2021.09.06. 15:09:26

@venember83: szerintem őszintén elmondta az igazat amit a klubbon belül más is tudott ,hogy Ronaldo menni fog. Nedvedéknek is tudni kellett és egyébként ez egy win-win helyzet mi sem tudtuk illetve akartuk volna a hatalmas bérét nyögni.
Másrészről a vezetőségnek kellene megvédenie a klubbot és nem csak cukormázas lózungokat a levegőbe böfögni. ( vagy pedig ordas nagy valótlanságokat mint Nedved)

Ravanelli 2021.09.07. 10:00:32

Remélem, hogy Buffon és Chiellini egyszer még valami nagyon komoly posztot fog betölteni a Juve vezetőségében!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása