Allegri: „Ma mindenki jól teljesített”

allegri_massimiliano_feher_ingben_palya_szelen.jpgMassimiliano Allegri a Sky Sport munkatársának nyilatkozott az Atalanta elleni 3-1-es meccs után, s először arról beszélt, hogy mi tetszett neki a szombat esti mérkőzésen.

„Először is szép teszt volt a mai, mindig nagyszerű az Atalanta ellen futballozni, különösen az első félidőben okoztak nehézségeket nekünk, mi védekeztünk, de helyzeteket is kialakítottunk.

Jobban kellett volna játszanunk a mérkőzés egyes pillanataiban, de talán túlságosan erőltettük az előrepasszt. A második félidő sokkal jobb volt. Ami ma este tetszett, így lassan a bajnokság elején, az a szellemiség a csapatban, hogy áldozatot hoznak a játékosok a győzelemért. Mert tulajdonképpen a játékosok jellemzői kiválóak így, fel vannak pörögve, s így dolgozhatunk, hogy elérjük a céljainkat.”

Milyennek tűnt Paulo Dybala és Federico Bernardeschi?

„Mindenkinél jó teljesítményt láttam, mert amikor mások álltak be, akkor ők is jól teljesítettek. Egy csapatot kell kialakítanunk, mert egy játékoskeret vagyunk, egy csoport, s lassan csapattá változunk, a játékosok jellemzői megkérdőjelezhetetlenek. Minden körülmény közepette a csapatot kell első helyre tenniük, mivel egyébként nem elérhető az egyensúly, amely nyomán biztosítható az eredmények folytonossága, vannak hullámhegyeink és hullámvölgyeink, s ezt nem engedhetjük meg magunknak.”

Ronaldo nem tudott betalálni, lecserélését követően egyből az öltözőbe ment, idén más hozzáállást tanúsít az előző szezonokhoz képest?

„Szó se róla. Úgy terveztük, hogy 60 percet lesz pályán, s ha nem tévedek, 65 percnél többet volt a pályán. Egyebek mellett, a meccs adott pillanataiban jól kezelte a labdát, jól dolgozik, higgadt, és számunkra hozzáadott értéket jelent.”

A Juventus keretéből hiányzó elem Manuel Locatelli lehet, a tökéletes erősítés a középpályára?

„Manuel Locatelli a Sassuolo játékosa, szerintem Aaron Ramsey jó meccset játszott ma este, ő intelligens srác. A védelem előtt szerintem jó jövő vár rá, mivel nem egyszerű az Atalanta ellen futballozni. A második alkalommal játszik ebben a szerepkörben, sokszor túlságosan előrelépett, hogy lezárjon egyes területeket, és később, amikor az állapota jobb lesz, kevesebbet fog hibázni, mivel jobban át fogja látni a játékot fejben. Szóval ő olyan futballista, akire komolyan számítok.”

Nemrégiben bemutatkoztak a PSG új igazolásai, s mindenki őket tekinti a BL-ben a legerősebb csapatnak. A Juventus kapcsán a keretről s a megfelelő szellemiségről beszélt, Európában ez jelentheti a különbséget ilyen csapatok ellen?

„Nem tudom, csak azt tudom, hogy a Juventus számára ebben az évben a célkitűzés, amint mindig, a bajnokság megnyerése, és nem lesz egyszerű dolgunk. A Bajnokok Ligájában az első feladat a csoportból való továbbjutás, és erre kell törekednünk, mert a BL-ben túl fontosak a meccsek egyes pillanatai. A tavaly a Chelsea nem számított favoritnak, mégis nyertek a londoniak, szóval nyugodtan kell kezelnünk a sorozatot, lépésről lépésre. Ma este a srácok jól reagáltak lelkileg, volt tartásuk, s ez tudja megkülönböztetni a Juventust.”

Paulo Dybala teljesítményéről mi a véleménye, a szerződéshosszabbítási tárgyalások vannak ilyen jó hatással rá?

„A klub kezeli a hosszabbítás kérdését, ez nem volt hatással a teljesítményére. Paulóban komoly vágy ég, s ezt bizonyította a felkészülés első hónapjában. A Juventusnak minden lehetségeset el kell követnie ahhoz, hogy ismét scudettót nyerhessen.”

Pár szó a ma esti Chiesa - Dybala - Ronaldo csatársorról…

„Sok minden függ az adott meccsektől, mert háromnaponta játszani fogunk. Megpróbálunk majd ahhoz igazodni, hogy éppen ki játszik a szezon adott pillanataiban, szerencsére intelligens játékosaink vannak, s ez sokat segít az adott meccsek tekintetében.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6616659722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rabsic02 2021.08.15. 09:25:17

Azt hiszem, Allegri legnagyobb feladata Ronaldo kezelése lesz. A vér nem válik vízzé, Ronit nem érdekli ez a klub, nem fog meghalni a címerért. Ő nem ide valót.

venember83 2021.08.15. 10:23:29

@rabsic02: az elmúlt két-három év alapján kevesekre nem igaz, amit írtál. A futballromantikának vége jó ideje, kevés a klubhoz lélekkel is kötődő futballista.

rabsic02 2021.08.15. 11:24:37

@venember83: sajnos jogos. De azt hiszem, ez a megállapítás az egész európai kultúrára igaz.

Lanzafame 2021.08.15. 12:04:39

Sajnos nem láttam. Milyen volt Rambo?

Marvin88 2021.08.15. 18:15:51

@Lanzafame: Hasonlított Silvester Stallone-ra.

venember83 2021.08.16. 05:41:56

Allegri: „A pálya olykor lejtő Chiesának: amikor előre kell törni, azonnal indul, de amikor vissza kell zárni, az már nehezebben megy. De a srác intelligens, s rendkívüli képességei vannak.”

Remélem, hogy ki tudja/akarja majd használni Max tábornok a Chiesában rejlő potenciált, s nem fogja vissza a védekezés jegyében.

Rikoo 2021.08.16. 07:54:39

@venember83: Mancini is emiatt rakta a kispadra, szóval nem mondott újat.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása