Az új vezetőség új szemléletet is jelent

arrivabene_maurizio_hatterben_federico_cherubini.jpgA La Gazzetta dello Sport a Juventus vezetői felépítését illető változásokról számolt be a minap, és a sportnapilap szerint korántsem Massimiliano Allegri visszatérése fogja meghatározni a 2021-22-es Juventus új arculatát, mivel komoly változások várhatók a vezetői stáb tekintetében, és egyúttal a klub játékospolitikája is új irányt vesz.

Három év után a Juventusnak ismét lesz vezérigazgatója Maurizio Arrivabene révén, aki a sportügyekért felelős Beppe Marotta és a pénzügyekért felelős Aldo Mazzia szerepkörét fogja átvenni. Az ő munkatársa Marco Storari lesz, aki ismerős lehet sokak számára. Az egykori kapus egy éve csatlakozott a klubhoz a profik tehetséggondozásáért felelős munkatársként, feladata a legjobb fiatalok és U23-as tehetségek fejlődésének az elősegítése volt, és már a levegőben lóg az előléptetés lehetősége: a tavalyi évben Federico Cherubininek felelt munkakörét illetően, és főképp a korosztályos csapatokkal foglalkozott, a következő szezontól azonban közvetlenül Maurizio Arrivabenének tartozik majd elszámolással, és inkább a felnőtt csapat sportszakmai ügyeivel kell törődnie.

Federico Cherubini is komoly előrelépést tett, hiszen megörökölte Fabio Paratici székét, nagy bizalmat mutatott irányába Andrea Agnelli, hiszen októberben még csak sportigazgatói feladatokat látott el Federico Cherubini Fabio Paratici munkatársaként, mostantól viszont a teljes sportszakmai részleget ő vezeti. Mindeközben pedig közeli együttműködés várható Massimiliano Allegrivel, aki nagyobb beleszólást kap a mercatót illető döntésekbe. Az új Juventus hivatalos bemutatására valószínűleg július elején fog sor kerülni, akár már csütörtökön, és ezzel kezdődhet a felkészülés az új szezonra.

Maurizio Arrivabene érkezése az erős tulajdonosi háttérnek köszönhető, a klub iránt pénzügyileg is elkötelezett háttér, amely 2020 januárjában 300 millió eurós tőkeemelést hajtott végre, ősszel pedig újabb tőkeemelés várható 350-400 millió eurós értékben, ezzel pedig a klub a koronavírus-járvány okozta károkat próbálja ellensúlyozni.

Federico Cherubini előléptetésével az átigazolási stratégia is változik, kevesebb kockázatvállalás és fokozottabb fenntarthatóság, a klub a pletykák szerint már nem a tőkenyereséget és az átigazolási díjak minimalizálását fogja hajszolni, mivel ezek magas béreket és magas ügynöki jutalékokat eredményeztek. A csapat igényeihez célzott és ehhez kalibrált játékosigazolások várhatók, és Massimiliano Allegri a múlthoz képest nagyobb beleszólást kap majd a klub játékospiaci döntéseibe.

Manuel Locatelli elsőbbséget élvez a Juventus szemében, a tárgyalás pedig már megkezdődött, hiszen Federico Cherubini már egyeztetett Giovanni Carnevalival az elmúlt napokban, és ezen a héten további tárgyalás várható, amelyen témaként az átigazolás pénzügyi részletei és a Juve részéről az ügyletbe bevont játékjogok fognak szolgálni. A Juventus a Chiesa ügylethez hasonló transzfert szeretne, kétéves kölcsönszerződéssel és kötelező kivásárlással, míg a Sassuolo vezetősége inkább az egyszerű átigazolást részesítené előnyben. Ez az átigazolás lehet az új Juve első ügylete.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5116606686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steven.h 2021.06.28. 12:36:14

Raiola meg Mendes akkor elmorzsolhat pár könnyet, egy elég nagy fejős tehenet vesztenek el, engem speciel egyáltalán nem zavar ez a váltás, csak fejlesszük könyörgöm a megfigyelő hálózatunkat meg az utánpótlásunkat akkor.

Rocky80 2021.06.28. 19:26:52

Mert eddig aztán baromi sok kockázatot vállaltunk...

venember83 2021.06.28. 20:48:33

@Rocky80: az ingyen igazolások bizony kockázatosak, hisz olasz közeget nem ismerő futballistákat szerződtetett a klub 4-5 évre magas fizetéssel, szép ügynöki sikerdíjjal, így a buliból a szerződés aláírása után nem lehet kihátrálni, lásd Ramsey aktuális helyzetét. Ha nem válik be a játékos, akkor kb. értékesíthetetlen. Talán úgy értendő az a rész, hogy bizonyított, olasz bajnoksággal kompatibilis, minőséget képviselő jatékosokat fognak igazolni. Vagy legalábbis szeretnének. Nem tudom, csak feltételezem.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása