Paratici elköszönt a Juventustól

paratici_fabio_agnellivel.jpgA Juventus 11 év után megválik sportigazgatójától, Fabio Paraticitől, aki a mai sajtótájékoztatóval köszönt el a torinói klubtól, valamint a zebramezes csapat szurkolóitól.

"Először is szeretnék kitérni a szezonra. Köszönöm Andrea Pirlónak és a stábjának, mert amennyiben a kudarc két trófea megnyerését és a kvalifikációt jelenti a Bajnokok Ligájába, az azt jelenti, hogy pozitív évünk volt. Voltak nehézségek, s mindannyiunknak tanulnunk kell a hibákból, amiket elkövettünk." - kezdte gondolatait a Juventus elnöke, Andrea Agnelli.

"Üdvözöljük a visszatérő Massimiliano Allegrit. Rendkívül boldogok vagyunk, ő pedig készen áll egy kalandra, amely minden bizonnyal hosszú lesz. Amint az átszervezés végéhez ér, egy új sajtótájékoztatón találkozunk majd. Közben elmondhatom, hogy Federico Cherubini elszánt és készen áll.

Éveken keresztül belülről próbáltam megváltoztatni az európai sorozatokat, mert a válság jelei már a járványt megelőzően is nyilvánvalóak voltak. A Szuperliga nem egy puccs, hanem egy kétségbeesett segélykiáltás egy rendszerért, amely tudatosan vagy sem, a fizetőképtelenség felé sodródik. Az alapítók közti megállapodás feltétele volt, hogy az UEFA előzetesen elismerje a sorozatot. A válasz fülsüketítő volt, támadó feltételekkel és arrogáns módszerekkel, melyek aztán három klub felé irányultak. Nem ez a típusú viselkedés vezethet a futball megreformálásához a válság árnyékában. Szerencsére tudom, hogy nem mindenki érez ugyanúgy az UEFA-nál. A párbeszéd iránt szándék azonban változatlan marad. Más sportágak is szembenéztek ilyen típusú változásokkal, s szinte minden érintett egyetért abban, hogy a modellen változtatni kell. A Juventus, a Barcelona és a Real Madrid eltökélt szándéka a sorozatok teljes reformjának megvalósítása, mindenekelőtt azoknak a kluboknak az érdekében, akik félelmet tanusítanak a helyzet miatt.

Ma azonban mindenekelőtt azért vagyunk itt, hogy a tizenegy évet ünnepeljük Fabióval. Rengeteget nyertünk, boldog pillanatokat osztottunk meg, nagyszerű sportfejlesztési projekteket valósítottunk meg, mint amilyen a Juventus női csapata és az U23. A sok játékosra gondolok, akiket idehozott. Hármat említek meg: Tévez, Dybala és Cristiano Ronaldo. Az egyetlen, aki miatt sajnálatot érzek? Van Persie...

Fabio órákig tud beszélni a labdarúgásról, s nem tudnák abbahagyni, hogy hallgassák. Egy fiú érkezett a Juventushoz, most pedig egy férfi távozik, akinek nagy érdeme a kíváncsiság, a tehetség, az ösztön és a felelősség. Ő egy győztes. Fabio főszereplő volt a labdarúgás történetének talán legnehezebb pillanatában. Semmi sem volt normális, s azok, akik belülről is megtapasztalták, jól tudják ezt. Közösen arra a következtetésre jutottunk, hogy talán ideje külön utakon folytatni. És csak köszönetet tudok mondani a saját nevemben, s mindenki nevében a Juventusnál. Fantasztikus tizenegy év volt."

Ezt követően a távozó sportigazgató, Fabio Paratici vette át a szót az elnöktől.

"Köszönöm Andreának és a Juventusnak ezt az alkalmat, hogy elköszönhetek mindenkitől. Megtiszteltetésnek és kiváltságnak érzem, egy pillanatnak, amit megoszthatok azokkal, akik mellettem voltak. Tizenegy év egy korszak mindenki számára, akivel dolgoztam: játékosoknak, edzőknek, a stábnak, menedzsereknek, anélkül, hogy bárkit kifelejtenék, azt mondom, hogy köszönöm.

Óriási öröm volt a Juventushoz érkezni, amiért mindig is hálás leszek. Jobb szakembernek érzem magam mindattól, amit itt megtapasztaltam, az emberek támogatásától, akik velem és az egész klubért dolgoztak.

Kísérleteztem, mertem, teljes önállóságban dolgoztam, miközben támaszkodhattam azok bizalmára, akik velem voltak. Az elmúlt évtized legjobb játékosait figyelhettem, s bizonyos esetekben a valaha volt legjobbakat... Azokkal osztottam meg gondolatokat, akiket a gyerekek hősnek tekintenek. Túl sok jó pillanat jut az eszembe. Mindenekelőtt Borriello gólja Cesenában. A tárgyalások Ronaldo ügyében? Gyors és nyílt volt. Dybala pályafutásom egyik legkockázatosabb igazolása volt, mert még nagyon fiatal volt.

Annak tudatában, hogy mit is tettünk, ahogyan Andrea mondja, néhány év múlva teljességgel meg fogjuk érteni, nem csupán a győzelmeket, de mindazt, amit felépítettünk. Döntéseinket az adott pillanat kontextusába kell helyezni, az a legjobb, aki a legkevesebb hibát követi el, nem az, aki egyáltalán nem hibázik. Máskülönben az ember nem tudna dönteni, ami nagyon nem volna jó. 

Kötődöm minden játékoshoz, akit idehoztam. Ha egy nevet kellene mondanom, Barzaglit mondanám. Mindannyian nagyon jól ismerjük az értékeit, mind játékosként, mind emberileg. Rengeteg gyönyörű nap volt, s számos anekdotát mesélhetnék. Az első napom? Andrea otthonába mentünk, majd enni egy étterembe, én pedig annyira izgatott voltam, hogy már azt hittem, rossz helyen vagyok...

Akár csak egyetlen évet a Juventusnál lenni is túl nagy szerencsét jelent mind mentalitás, tanulás és elhivatottság tekintetében. Olyan poggyászt hoz létre az ember, amit egész életében magával hordoz majd. A legnehezebb pillanat? Nem tudnék megnevezni egyet, mert a tizenegy év alatt rengeteg nehéz döntést hoztunk. Ha végül nem sikerül megszerezni egy játékost, sajnálat övezi az egész utat, ami mögötte áll." - zárta búcsúját Fabio Paratici.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1116582454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

venember83 2021.06.04. 19:56:42

Nem hiszem, hogy a többség véleményét képviselném, de nem tudok egyértelműen örülni a távozásának. Elkötelezetten szolgálta a Juventust, s remélem az utódja jobban fog teljesíteni, mert megkérdőjelezhetetlen, hogy Paratici sokat hibázott. Elég sokat. De érdemes megnézni, mikor vette át a stafétát Beppétől. CR7 érkezése után, rekordméretű bérteherrel a klub kontóján, utána pedig jött de Ligt kihagyhatatlan és/vagy szükséges erősítésként. Nem könnyű korlátok között kellett mozognia, az FFP nem volt túl kegyelmes. A középpálya romokban maradt utana, ez tény, s fájó tény.

Köszönjük, Fabio, de adja a fennvaló, hogy jobb utódod legyen.

Megkeseredett realistaként azonban tartok Cherubinitől, de remélem, kellemes meglepetés lesz a munkája.

MdewC 2021.06.04. 20:24:42

Köszönjük Paraticcs! :)

Juve!

Shyr Kahn 2021.06.04. 20:24:58

@venember83: Nem erzem, hogy egyertelmuen O lett volna a gyenge lancszem. Hibazni hibazott (ki nem? Csak az nem hibazik, aki nem dolgoizk)... de nem gondolom, hogy tobbet, mint az elodei. Azert ne feledjuk, hogy Marotta mellett is dolgozott es tobbek kozot az O megfigyelesenek voltak koszonhetoek azok a jatekosok is, akik azota eleg jo palyafutast tudhatnak magukenak (pl. Pogba, Vidal).

Kulon orom szamomra, hogy Tevez az elso helyen lett megemlitve. Ugy gondolom, hogy talan sosem lesz meg egy ilyen ar/ertek aranyu igazolasunk.

Koszonjuk Para, akarhova is megy szerintem jo munkat fog vegezni!

alexGicamo 2021.06.04. 21:46:00

Köszönjük az eddigi munkáját és sok sikert a továbbiakban !

Leram7 2021.06.05. 01:45:13

Nehéz nagyon megállapítani, hogy ki hibázott az elmúlt időszakban és rengeteg dolog van, amit nem látunk át.

Azért az elmúlt 10-11 év nagyon szép volt győzelmekben és ebben vastagon benne volt Marotta, Paratici és Agnelli is.

2 dolog miatt lehet hiányérzet. Nem sikerültek a BL döntők, legalább 1 kijárt volna Buffonnak és Barzaglinak is. A másik pedig, hogy nem tudtunk eladni és renget játékos magas fizetésért alibizhetett itt (még van pár most is).

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása