Chiellini: „Nem gondoltam, hogy sikerül elérni ezt a célt”

chiellini_giorgio_napoli_ellen.jpgGiorgio Chiellini a Bologna elleni győzelem után elégedetten nyilatkozhatott, bár a folytatásról továbbra sem akart beszélni.

„Boldogok vagyunk, alapvető fontosságú volt a mai győzelem, és megfelelő hozzáállást tanúsítottunk.

Egy problémás szezont zárunk le, amelyik számos nehézséget tartogatott.” - mondta a kapitány a DAZN munkatársának.

„Két trófeát nyertünk idén, és jövőre a BL-ben játszhatunk. Ma két szezonért játszottunk, az ideiért és a jövő évi feléért.

Boldogok vagyunk a mester miatt, az első éve volt, és nem volt egyszerű. Nem volt ma veszítenivalónk, csak nyerhettünk. Nem volt rajtunk nyomás, a megfelelő hozzáállást mutattuk.

A Milan elleni vereség fordulópont volt, utána négy meccset nyertük sorozatban. Ez fontos. Nyugodtan fellélegezhetünk, mivel tizenöt napja, a Milan elleni vereség után azt hittem, lehetetlen elérnünk ezt a célt.

Ha ilyen elkötelezettek lettünk volna az egész szezonban, nem lettünk volna ebben a helyzetben, de a megbánásnak nincs értelme, az Inter megérdemelte a címet.”

Természetesen a játékos jövőjének a kérdése is felmerült.

„Most lehetetlen a jövőről beszélni, boldog vagyok, nincs mit bizonyítanom, ha ez volt az utolsó meccs, örülök, hogy jó emléket hagytam, ha nem folytatom.

Most a válogatottra kell koncentrálnom. Ez újabb nagyszerű élmény lehet, amit együtt fogunk átélni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9816570080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andras74 2021.05.24. 06:06:45

Szerintem a következő szezon sokkal nehezebb lesz. Sokkal több, "rendbe szedett", jó edzőt foglalkoztató csapat lesz, és Pirlo nem lesz ennél hirtelen jobb. Szóval, hiába az egy év tapasztalat, vele - egyelőre - csak nőne a lemaradásunk.

HUN_SOLO 2021.05.24. 07:38:50

@Andras74: “ Pirlo nem lesz ennél hirtelen jobb. ”

Ezt hogy érted? Miért ne lenne. Egy edző nem azért lesz jó edző, mert lehúz a szakmában 10-20 évet és hirtelen upsz... máris jó edző. Nem lehet ebben a szakmában behatárolni a fejlődési rátát mint pl a MC’ dolgozóként. Sült krumpli sütés után hús sütés.

Marha sokat fejlődött a Mester. Az más kérdés, hogy mit akar jövőre a vezetés. Fix tapasztalatot vagy kinevelni 1 saját edzôt.

szauerb 2021.05.24. 07:53:58

Végülis elértük azt a célt amivel én a szezon előtt is elégedett lettem volna.
Ettől a kerettől evvel a stábbal ilyen körülmények között sokkal többet nem lehetett elvárni.
Meg kell adni Pirllonak a következő évet. Az igényei szerint igazolni.

Attilio79 2021.05.24. 08:17:20

Azt ne felejtsétek el, hogy tavaly nem volt felkészülési időszak. Kíváncsian várom a mercatot és, azt is, hogy a régiek közül ki hagyja el a csapatot.
Van potenciál a keretben (Chiesa, de Ligt), ugyanakkor a keret 3/4-e cserélhető, főként a középpályán.
Érdekes hónapok jönnek...

venember83 2021.05.24. 08:28:42

@Attilio79: inkább össze-vissza és pokoli hónapok.

Il Principino 2021.05.24. 08:42:21

Ez a bl helyezés legkevésbé Pirlo érdeme!
Köszönjük meg a Napolinak hogy ekkora lúzerek voltak az utolsó lépésnél.
Szégyen ezzel a kerettel a 4.hely bárhonnan is nézem..
Pláne hogy jóideje bl sem volt nekünk amire felróható a szar teljesítmény.
Másnak sem volt felkészülési időszak..
Nálam Pirloout van továbbra is érvényben!

Zizou_empereur 2021.05.24. 09:02:42

Győzelem az Udine meg a Bologna ellen + óriási szerencsével 4. hely, és máris jó lett Pirlo. Szerintem Pirlo bebizonyította, hogy még nagy rá a kabát. Hamar elfelejtettük, hogy a földig lehúzott Sarri, ezzel a csapattal lazán lett bajnok, és a BL-ből is egy ajándék 11-el estünk ki, ezzel szemben Pirlo mákkal hozta a 4. helyet, az első helyre pillanatig sem volt esélyünk, a BL-ből meg a leggyengébb csapat ejtett ki, a stáb szétesett, az inter lekörözött....
Az elején még mindenki mondta, hogy jó lesz, csak nem volt felkészülési időszak. Ezzel szemben igazából még az elején voltunk jók, az abszolút mélypont tavasszal jött el.
Persze azt is meg kell jegyezni, hogy a Paratici Nedved duó által összeállított középpálya egy tragédia, a sztár igazolásként szerződtetett (ingyen) játékosok egy angol középcsapatnak sem kellenek, némelyiktől még ingyen sem tudunk megszabadulni. És örülünk ha valakiért véletlenül kapunk gombokat. De Allegri és Sarri is tudott ezzel a harmat gyenge középpályával eredményes lenni.
Szóval nálam Pirlo és Paratici mindenképpen felejtős.

Attilio79 2021.05.24. 11:28:29

@venember83: Azért minden érdekes lehet a nyáron...
Ha az Esl-t engedik, lesz pénz vásárlásra, persze, ha nem tudunk indulni máshol egy esetleges bünti miatt, az megint érdekes helyzetet állíthat.
Az sem mindegy, hogy CR marad az iszonyatos bérével vagy tényleg el tudjuk cserélni (esetleg van de Beekre, esetleg Pogbára vagy más értékelhető játékosra)?
Az sem mindegy, hogy mi lesz az Interrel, kipukkad a pénzügyi lufi?
A Napoli is úgy tűnik jelenlegi formájában nem marad meg, a Roma erősödni fog Műringlóval?
Az is kérdéses, hogy meg tudjuk tartani esetleg a sztárjainkat (Buffont elég jó lenne) vagy teljesen lemondtunk róluk.
Szóval azért lesz min izgulnunk.

alexGicamo 2021.05.24. 12:53:54

Szerintem, igenis sarkalatos pont, hogy nem voltak nyári felkészülési meccseink, ahol a kezdő edzőnk gyakorolhatott volna ! Persze , a többi csapatnak sem voltak felkészülési meccsei, de ők nem egy null km -es edzővel álltak ki ! Ez nagyon fontos ! Nem kenyerem Pirlót mentegetni és szeretnék én is egy tapasztalt edzőt, de azért a tényekhez ez is hozzátartozik, mikor mérleget vonunk a munkásságáról . Állati nagy mákkal húztuk be a BL - helyezést , ez is igaz ! Köszönjük , Verona ! De én csak azt mondom, hogy a teljes képhez ez is hozzátartozik . A felkészülési meccsek nagyon fontosak ! Nem csupán ezen múlt a szezonunk, persze , de akkor is !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása