Buffon: „Emberként is meg akartam mérettetni a Juventusnál”

buffon_gigi_feher_melegitoben_vonul_ki_palyara.jpgGigi Buffon védett a Sassuolo ellen, s a 43 éves kapus a hétközi forduló meccsén tizenegyest is védhetett Adrien Rabiot labdavesztését, majd Leonardo Bonucci hibáját követően.

„Nem tudom, hogy a meccs tekintetében döntő volt-e a tizenegyes hárítása, a csapat talán amúgy is visszahozta volna a meccset. De az tény, hogy kicsit segítségünkre volt a védés.” - mondta Gigi Buffon a Juventus TV munkatársának.

„Ma este vágytunk a győzelemre, és küzdöttünk érte. Szenvedtünk érte, és alázatosan viselkedtünk ezért. Ha a Sassuolo ellen ebbe a stadionba lép az ember, és felületes, akkor nagyon szép frizurával távozhat.

Ma este olyan csapatot láttam, amelyik tetszik, melós csapat, amelyik nyerni akart, és nem csak próbált, ez nagy különbség. Andrea Pirlónak nem volt szerencséje, mivel nem tudta előkészíteni a szezont. A felkészülési időszak alapvető fontosságú, ha az ember pontos lenyomatot akar hagyni egy csapaton.

A Juventus továbbra is a BL-helyért küzd, most már azonban leginkább a Napolival, hiszen az Atalanta és a Milan is nyert a hétközi fordulóban.

„Nagy tétért játszunk. Tudjuk, hogy nem rajtunk múlik a csata kimenetele, de meg kell tennünk mindent, hogy az eddig összegyűjtött számos csalódáshoz továbbiak ne adódjanak.

Hihetetlen mennyiségű pontot veszítettünk a meccsek során. Ez pedig mindannyiunk jellemzőinek betudható. 5 pontot veszítettünk a Fiorentina ellen, 5 pontot a Benevento ellen, ilyen eddig soha nem történt meg. Plusz tíz ponttal viszont a bajnoki címért küzdhettünk volna.

Gigi Buffont ezt követően a visszatérését követő időszakról kérdezték.

„Nagyon jó második időszak volt ez számomra a Juventusnál. Végső soron emberként is meg akartam mérettetni. Azzal, hogy elfogadtam a cserekapus státuszt, bár 41 évesen, teljes mértékben bizonyítottam tiszteletemet a Juventus iránt. Mindig támogattam a klubot. Ezt kérték tőlem, és ezt tettem, mivel szeretem a Juventust és az összes csapattársam.

Ez volt az én vizsgám, és megmutattam, hogy emberként milyen előzékenység jellemez. Időnként adott ingereket kell adnunk saját magunknak. Én mindig ezt tettem, ellenkező esetben nem lett volna meg a motivációm a folytatásra. A srácok bíznak bennem, és végső soron meg akartam mérettetni magam, mivel soha nem voltam második számú kapus, és soha nem padoztam.

Ki akartam próbálni ezt a szerepet, és boldog vagyok, mert úgy válaszoltam erre a kihívásra, ahogy kellett, és tudom, hogy megbízhatok magamban.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4816557950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Attilio79 2021.05.13. 07:32:36

Ha nem védi ki, akkor a Sas visszaáll védekezni és megint jöhet egy állóháború, ezzel a helyzettel mi látványosan nem tudunk mit kezdeni. Úgyhogy kulcs momentum volt a 11es védése!

venember83 2021.05.13. 07:52:24

@Attilio79: szerénysége nem engedi, hogy saját érdemeit méltassa. Méltassa őt inkább más, így van ez jól.

Attilio79 2021.05.13. 08:11:28

@venember83: Ő a teljesítményével vált hőssé és nem a közösségi oldalakon hirdette a semmit.
Valahogy csak rá kellene venni arra a plusz évre, de gyanítom, most lett elege. Nem az ő harca már az új csapat, nem az ő harca a esl, nem az ő harca az edző stb.

MdewC 2021.05.13. 12:04:35

Ahhoz, hogy GIGI maradjon, minimum meg kellett volna nyerni a bajnokságot.

Legjobb lett volna a BL-t megnyerni...

FeriGjuve 2021.05.13. 15:44:42

Ez az ember a legnagyobb a szememben és nem csak,mert Juvés!

alexGicamo 2021.05.14. 03:39:26

Annyira egy szerethető ember ! Szerény még mindig .

Rocky80 2021.05.14. 14:40:37

Na akkor a sok pozitívum után:

"Plusz tíz ponttal viszont a bajnoki címért küzdhettünk volna.”

Ne kezdje már el ő is ezeket a hülyeségeket! Szeretem, de ilyen mentegetőzést hallani egy ilyen köcsög szezonban még az ő szájából is sok nekem.

Sokszor úgy érzem egyébként, hogy a profizmusa és a pályafutása ellenére ő már túlságosan "jófiú" nekünk és nem hajtja már a tűz, ezt a fenti nyilatkozata is mutatja.

Megelégedettség, boldogság, ez jön le ebből az interjúból. Engem speciel az ideg szétvág amikor a teljesítményünk eszünkbe jut és ezt a csapatunk minden játékosának így kellene éreznie! Lehet pont ez a gond, ez a jóllakottság, itt mindenki jól érzi magát, mindenki elégedett és boldog, csak egy dolog tudja felpaprikázni őket ha nem kapják meg a kívánt fizetést... Normális ez szerintetek?!?

Szét kell ezt az egészet robbantani, szenátorostul-mindenestül. Neki kellene sugároznia az éhséget magából de már nem képes erre a szerepre úgy látom, és attól félek hogy Chiello sem.

Jöjjenek az újak, jöjjenek a fiatalok én azt mondom, akik még akarnak és ég bennük a tűz.

(Még mielőtt belém álltok: a legnagyobb tisztelettel mondom, de attól hogy az egyik legnagyobb legendánk, attól még ő sem szent tehén.)

Rikoo 2021.05.14. 16:31:51

Ki ez a Szabó István aki a FB kommenteket írja?:D
Mintha itt is jelen lett volna valamilyen nicknammel és elég sok oltást kapott. Össze-vissza makog minden baromságot.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9912) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4138) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4168) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása