Pirlo: „Túl kiszámíthatóak vagyunk”

pirlo_andrea_potrre.jpgA Benevento elleni vereséghez hasonlóan a Juventusnak ismét kapitális hibával sikerült ellenfelét segíteni, ezúttal Dejan Kuluševski volt az elkövető.

„Elégedett vagyok a válasszal, amivel a srácok szolgáltak a Benevento elleni vereség után, már ami a tartás részét illeti a dolognak: a srácok mindenképpen szabadulni akartak a vereség érzésétől.

Tulajdonképpen nagyon jól kezdtük a meccset, megszereztük a vezetést, és ez a legnehezebb dolog egy védekező csapat ellen.” - értékelt a döntetlen után Andrea Pirlo a DAZN munkatársának.

„Szokás szerint azonban megnehezítettük a saját dolgunkat. Másfajta második félidőben reménykedtünk, de azonnal hibáztunk, aztán nehéz volt visszajátszanunk magunkat a meccsbe. A hiba hasonló volt, mint ami a Lazio ellen esett meg, sajnos ezek túl gyakran fordulnak elő, és adott ezek a koncentrációbeli zavarok a csapatnál.

Tanulnunk kell ebből, nem lankadhat a figyelmünk egy másodpercig sem, mivel amint elveszítjük a labdát, teljesen természetes, hogy az ellenfél büntet.

Amikor mélyen védekező csapatok ellen játszunk, nehéz támadni a területeket, ezért a széleket kell erőltetni, és meg kell próbálni széthúzni az ellenfelet. Próbáljuk alkalmazni ezeket a taktikákat, különösen azon csapatok ellen, akik öt védővel játszanak.

Fontos, hogy legyenek beadások, és a tizenhatoson belül meglegyen a létszám. A második gól után visszahoztuk a meccset a megfelelő mederbe, kapufát találtunk, és volt egy lehetősége Cristianónak. Természetes, hogy olyan csapatok ellen, akik kapujuk előtt tömörülnek, nem tudjuk gyorsan járatni a labdát, hiszen nincsenek szabad területek.

A hibák előfordulnak, legyen szó játékosról, edzőről vagy játékvezetőről. Teljesen koncentrálnunk kell, készen kell állnunk, és meg kell értenünk, milyen pillanatot élünk át éppen. A válogatott meccsek után némi szellemi fáradtság előfordulhat, de most egyetlen pillanatra sem lankadhat a figyelmünk.”

A Juve jelenleg az első négybe kerülésért küzd, az ellenfél a Napoli, szerdán pedig meg is ütköznek a csapatok az ősszel elmaradt meccs pótlása alkalmával.

„Amikor az ember nem nyer, nem lehet elégedett. Tudjuk, hogy javulnunk kell, próbáljuk megnyerni ezeket a meccseket, mivel ez mindenkinek segítene kicsit fellazulni. Rengeteg pontot hullajtunk el idén, és természetes, hogy jobban kell teljesítenünk.”

Ezt követően arról kérdezték Pirlót, hogy mire fog koncentrálni a szezon hátralevő részében, hogy már csak a bajnokság maradt?

„Számos futball alapelven kell dolgoznunk, így az elfoglalt pozíciók és a mozgások, többet kell mozognunk a sorok között, különösen mélyen védekező csapatok ellen. Jelenleg túl sok oldalpasszal operálunk, és ez előreláthatóvá teszi a játékunkat.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1216489582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KennethJames 2021.04.03. 20:55:17

Lófasz lesz itt csikánó , nem BL.

m.martin91 2021.04.03. 21:00:18

Hibákat követtünk el, tanulnunk kell belőlük, megyünk tovább, előre tekintünk, blablablablablabla.... szeptember óta ez megy.

niccolo 2021.04.03. 21:00:35

Kiszámíthatóan, rosszak.

Lanzafame 2021.04.03. 21:00:45

Te vagy az edző, haver! :D

Juventino86 2021.04.03. 21:03:09

Még mindig ez a dilettáns a vezetőedző?

west30 2021.04.03. 21:08:00

Jelenleg ebben a formaban komoly esely van arra,hogy nem leszunk a legjobb 4-ben.

szauerb 2021.04.03. 21:09:41

Pirlonak bele tört ebbe a bicskája nagyon úgy néz ki. Egyrészt a tapasztalatlansága miatt másrészt azért mert ennek a Juventusnak a "sztárjai" vagy másnéven azok a játékosok akiknek példát kellene mutatnia a többieknek szar mentalításúak.
És ez miatt beletört ebbe a csapatba Allegri bicskája(ő kérte is, a keret megtisztírását) valamint Sarri bicskája is( utólag nem is hangzik annyira hülyén az a mondat, hogy ezek a játékosok edzhetetlenek).
Persze ők a bajnokságot még megnyerték de akkor(főleg Allegri utolsó évében) nem az volt a valódi cél amit el kellett volna érni. A csapat mentalitása akkor még elég volt a bajnoki címhez a keret erőssége miatt viszont a BL-ben a szar mentalítás már akkor is élesen kirajzolódott.
El lehet verni a port Pirlon de ő közel sem az első a sorban akinek a jelenlegi helyzetért felelnie kellene.

(Most lesz nagyon érdekes, hogy mit kezdenek nyáron a mi futuro capitanonkal. Mert a hétközi alakítása megmutatta, hogy totálisan alkalmatlan bármilyen vezető szerepre.)

GGábr81 2021.04.03. 21:17:00

Idegenben jó az x. De annak tükrében, hogy a Porto már az 54. perctől 10 emberrel játszott... Ja ez most nem az a meccs. Akkor meg Sarri takarozz! Nem hiszem el, higy egy ilyen kaliberü játékos mint Pirlo, ott ül egész évben a kispadon és egyszer se hozza be.

Alexdp 2021.04.03. 21:17:10

Lassan mondhatjuk, hogy évtizedes mélyponton vagyunk. Éljen Pirlo, meg Cr nagy bajnok, de bevallom nekem jobban bejött a 2-3évvel ezelőtti Juve.
Egy vesztes mentalitású játékost neveztünk ki vezetőedzőnek. Szar az egész!

venember83 2021.04.03. 21:19:44

@Alexdp: 9 scudetto után a második hely is évtizedes mélypont. Amúgy messze a második hely is persze, csak próbálja az ember elterelni a figyelmét erről az idei borzasztó évről némi kukacoskodással. Ezért elnézést is kérek, egyáltalán nem személyed vagy hozzászólásod ellen szól ez.

Alexdp 2021.04.03. 21:22:10

@venember83:
Rendben van , amit írsz. A mélypont nem abban áll, hogy nem leszünk bajnokok(egy igazán szar interrel szemben), hanem kilátástalan a helyzet. Nagyon az. És ez nem.volt jellemző...

venember83 2021.04.03. 21:23:13

@m.martin91: gondoltam, hogy megírom vakon a nyilatkozatot, de aztán visszafogtak a kollégák. Meg aztán nem is ittam én ahhoz eleget, hogy megfelelő ihletem legyen.

Lanzafame 2021.04.03. 21:27:19

@szauerb: nem ő az első számú felelős, a klub 2 évig aludt, tavaly nyáron, amikor már égett a ház, kezdtünk bele kapkodva az átalakításokba. Ez nem Pirlo, hanem a klub csődje. Ha bejutunk a top 4-be, nincs tragédia, egy nagyon szuper mercatóval folytatni kell a fiatalítást. Ha nincs meg a top 4, akkor viszont córesz van.

Apuleius 2021.04.03. 21:29:25

Az még hagyján, hogy kiszámíthatóak vagyunk, de mellette rettenetesen rosszak is sajnos.

MdewC 2021.04.03. 21:40:42

@szauerb: ebben sok igazság van. Plusz ha ez így van akkor itt sokáig nem lesz semmi.

szauerb 2021.04.03. 21:54:24

@Lanzafame:
Persze. Nem is gondolom, hogy egyébként a szezon előtt a vezetőség reálisan hitt a bajnoki címben. Persze a kommunikáció más volt.
Viszont ha kicsúsznánk a TOP4-ből az katasztrófa lenne. Felfoghatatlan.
Lehet, hogy mindennek ellenére el kellene most küldeni Pirlot, hogy a csapat új impulzust kapjon.

Lanzafame 2021.04.03. 21:57:00

@szauerb: Gondolod, most kellene elküldeni? Szerintem ha szerdán nem nyerünk, akkor legyen vége a dalnak.

szauerb 2021.04.03. 21:59:08

@Lanzafame:
Nem tudom. Ha szerdán kikapunk akkor tényleg nagy baj lehet...
Egy új edzővel esetleg a csapat képes lehet a győzelemre.

GodPiero 2021.04.03. 22:23:11

Egy TRÓGER SZAR vagy!!!!

Ragazzo89 2021.04.03. 22:35:13

azért az milyen vicces pár hónapja azon ment a diskurzus , hogy nemsokára előzünk és mienk az első hely :D
most úgy néz ki azért kell imádkozni, hogy a Napoli , Lazio, Milan, Atalanta négyesből legalább 2 szarabb legyen nálunk. Ha szerdán kikapunk, amire sok esély van, akkor azt mondom Pirlo feláll, de a szezont már nem tudjuk megmenteni. 1 BL nélküli év mondanom sem kell mekkora károkat okoz...

m.martin91 2021.04.03. 23:06:30

Nem most kellene döntéseket hozni. Legkésőbb januárban kellett volna meneszteni, akkor Allegri visszahívásával még menthető lett volna a szezon, még bajnokok is lehettünk volna. Most meg arról beszélünk, hogy vajon bejuthatunk-e egyáltalán ebbe a g.ci BL-be, vagy nem. Persze akkor még az volt a téma, hogy szerencsétlen Pirlo kapjon időt, meg jó lesz ez, álljon bele a következő szezonba is. Aztán hogy a f@szb@ álljon bele? Merni kellett volna döntéseket hozni, főleg ha eleve sz@r döntést hoztak, amikor kinevezték. Nem mellébeszélni, meg várni a semmire. Most már b@szhatjuk, a szezonnak lőttek, Pirlo egy közellenség, és elb@sztunk egy évet a semmire a nagy Pirlózásban. Fantasztikus.

DelPiero2 2021.04.03. 23:08:24

De hogy egy Tudorral sem megyünk többre, az is biztos. Lehet hogy Pirlo tehet a dolgokról, de elsősorban a vezetőség a motiválatlan játékosokkal, aminek részben oka Ronaldo magas fizetése is.

JeetTrader 2021.04.04. 00:06:35

Páran komolyan azt hiszik h tényleg az a megoldás ha Pirlot elzavarjuk. Gondolkozzunk már h kit hozunk a helyére? Amúgy szezon közben Tudor ülne le a padra utána meg kitudja ki....

Kb ma ezt láttam: Tek rossz helyre üti a labdát, PIRLO TAKARODJ! Kulu ad egy tiszta gólpasszt a Toronak, PIRLO TAKARODJ! Az egyetlen amiért a mai meccsen elő lehet venni Pirlot h pont ilyen nehéz helyzetben kellett fegyelmeznie és Arthurt, McKenny és Dybala nem elhozni egy bulikazas miatt. Értem én h példát kell statuálni meg h pandémia van és szigorú szabályok.
Ezzel tokon rúgtuk magunkat ugyanis ha akart vna se tudott vna behozni mást aki érdemben változtat a játék képén. Ezt tényleg elkúrta...DE!

Se Allegri se Sarri se Pirlo nem tudott a motiválatlan, dekoncentrált, sokszor ötlettelen játékosokkal mit kezdeni amihez mist már az öregek szükségszerű leepulese is hozzajonnek. A negatív morál meg sajna ragadós...egy korszak most lezárul és egy új kezdődik...

Ha nem érünk oda a BL helyre nem h érdemben erősíteni nem fogunk tudni de a jelenlegi értékes játékosok is rendre itthagynak majd minket és örülhetünk ha a középmezőnybe kerülünk.

Inkább a sok negativitas helyett szorítsatok és drukkoljatok h odaerjunk!

Rikoo 2021.04.04. 02:32:57

@JeetTrader: Sokkal korábban ki kellett volna nevezni egy edzőt, nem megvárni amíg ilyen szinten tönkremegyünk.
Az igaz, hogy akárki venné át most a csapatot, ugyanúgy szenvedne, mert a keret megszokta ezt a grundfocis lelketlen maszlagot.
De hogy miért várja meg a vezetőség, hogy több mint 100 millió eurót bukjunk egy rossz idény miatt az rejtély, ráadásul a vírus alapból a Juventust érintette az egyik leginkább gazdasági szempontból a tarthatatlan fizetések miatt.

venember83 2021.04.04. 06:53:45

A szezon előtt nagy bátorság volt Pirlót kinevezni. Most viszont lassan gazdasági öngyilkosság őt a posztján tartani. Értem én, hogy közösen vállalt kockázat, egy bimbózó edzői karrierre borzasztó hatással lenne egy szezon közbeni kirúgás, de BL-hely nélkül nagyon nehéz lesz a következő pár év. Az egyetlen pozitívum az lenne, hogy jöhetne egy megtisztulás a keretben, szépen leépíteni azokat, akik nem hajlandók a klub felemelkedéséért dolgozni, és akik rangon alulinak érzik a BL-meccsek nélküli szezont, csak közben olyanok is távoznának az alacsonyabb bevétel és nulla BL-pénzek miatt, akiknek sportszakmai szempontból egyértelműen maradniuk kellene (pl. de Ligt).

Remélem, hogy Agnellinek van egy betöltött edzőpatronja erre az esetre, s tud kihez fordulni.

GodPiero 2021.04.04. 07:00:55

@venember83: Pirlo edzői karrierjének így is vége....

Csak Csucsu 2021.04.04. 07:39:23

@m.martin91: +1
Nem baj. Hosszú távon gondolkodunk vele..az nem számít, hogy bullshit az egész ember..

szauerb 2021.04.04. 08:03:53

@JeetTrader:
Én sem gondolom, hogy Pirlo a legnagyobb felelős.
De láthatóan nem tudja mit kellene tenni ebben a helyzetben és most már fél is váratlant húzni.
Ha ő nem képes rálépni ezeknek a játékoknak a nyakára(tegnap a félidőben megint a nevetgélés ment...) akkor kell egy olyan edző aki képes erre. Itt most már nem babra megy a játék.

JeetTrader 2021.04.04. 08:18:16

@venember83: hát igen, így utólag valóban kitűnik. Viszont január végén még nem állt olyan rosszul a szénánk! Persze már akkor sem voltunk elégedették a mutatott játék képével.

Ezt a vezetés nagyon benézte! A játékosok akiket igazoltunk, az edzők akik irányítottak...sehol nem volt meg a kémia! Csak remélni tudom h meglesz a BL indulás mert ha nincs meg akkor mindenkit elhappolnak és jöhet több évnyi építkezés a nulláról...kb mintha Seria B-be esnénk vissza...

Juventino86 2021.04.04. 10:36:48

Akik védik Pirlót, azok esetében értem én, hogy az a mondandójuk lényege, hogy nem ő az egyetlen felelős. Ez igaz is. Agnelli, Paratici, a lélektelenül játszó zsoldosaink, stb... Ebben mindenki benne van.

De látni kell ugyanakkor azt is, hogy Pirlo is rendkívül felkészületlen. Tegnap több olasz szakértő is világosan elmondta, ami eddig is látható volt: egyáltalán nem vehető ki, hogy tulajdonképpen mit is akarunk játszani. Pirlo nem képes váltani a nem működő/nem létező taktikáján, utána pedig a nyilatkozataiban hosszasan értekezik taktikai kérdésekről. Szerintem hatalmas nagy zavar van a fejében.

JeetTrader 2021.04.04. 11:29:51

@Juventino86: igen például én abszolút védtem....de csak azért mert páran mindent az ő nyakába akarnak varrni. Pedig kb az edzo szerepe nem hinnem h tobb mint 20% MAXIMUM. Én személy szerint sosem tulajdonítottam mindenható státuszt az edzőknek mégha azt is sugallna az intuíció. Ugyanis akkor csak eleg lenne edzot vaktani es hirtelen minden gond megoldodik. Ez nyilvanvaloan nem igy van...
Persze a taktikának vannak elemei amelyeket az edző szab meg. De a játékosok attól nem gépek és egyéni döntéseket hoznak minden pillanatban.
A foci/edző viszony számomra kb a f1 csapat/pilóta viszonynak felel meg. Az autó jobban megszabja mit lehet mint a pilóta. A csapat jobban megszabja mit lehet mint az edző.

Egy tény. Nem tűnt úgy h tudott volna váltani. Rosszkor fegyelmezett. És mintha meccsen belül sem tűnt úgy h időben reagál. Persze ez sem garancia a sikerre.
Az is tény h a Juve padjára nem egy tapasztalat nélküli edzőt képzeltem én sem el. Jelenleg talán Mancini lehetne egy reális opció...

venember83 2021.04.04. 11:52:57

Ja, a Tuttosport szerint (az Il Giornaléra hivatkoznak) Allegri a derbit Agnelli vendégeként nézte meg Forte dei Marmin. Baráti jellegű volt a találkozó. Agnelli tiszteletből nem akarja kirúgni Pirlót, ám egyre valószínűbb, hogy válságkezelőként érkezhet Allegri, főleg ha a Napoli ellen nem sikerül nyerni, mert a Juventusnak a legjobb négy között kell végeznie mindenképpen.

JeetTrader 2021.04.04. 12:22:25

@venember83: na hát egyre pikánsabb a történet. Erre azért kíváncsi leszek....ennek ugyanakkor Paraticiék felé is üzenet értéke lenne. Bár szerintem Allegri csak valsagmenedzserkent nem vállalna el.
Ugyanakkor nem kis kockázat neki sem. Ha nem sikerül akkor a respektje is sokat csökken.

Amúgy nem tudom őszintém mondani h örülnek neki....de jobb hijjan ha belemegy egy nagyon jó alternatíva! Tudor katasztrófával érné fel....még az is ha nem verjük meg a Napolit és pláne ha nem érünk oda a BL helyre.

spaolo1981 2021.04.04. 12:48:17

Én pont tartást nem láttam a fiúkban, ha pedig siker, h nem kaptunk ki egy kiesés elől menekülőtől, akkor nagyobb a baj, mint gondoltam. Először azt mondja, hogy a széleken kell játszani a betömörülő csapatok ellen, utána meg, hogy nehéz gyorsan járatni a labdát. Hát így tényleg nehéz, plusz átlövéseink sincsenek, igaz, olyan játékosok sem nagyon, akik jól lőnek messziről.
Itt több minden elkúródott, kezdve a keret leépítésétől, alkalmatlan játékosok leigazolásától (pl. McKennie-t amióta véglegesítettük ótvar gyenge, most meg inkább bulizik, Arthur a Benevento elleni passza után szintén, Dybala meg sérülten is), ez a folyamamat pedig egy tök kezdő edző kinevezésében csúcsosodott ki. Pedig olyan szépen felépítette Agnelli ezt a Juvét a semmiből, kár lenne ugyanilyen gyorsan szétverni.
Pár éve még azon siránkoztak jó páran, hogy a bajnokság megnyerése már semmit nem jelent, most meg a himi-humi Olasz Kupa fináléba kerülés a legnagyobb sikerünk.

JeetTrader 2021.04.04. 13:15:11

@szauerb: abszolút! Viszont azt gondolom h ez keves és már késő is van hozzá. Több játékostól és Pirlotol is meg fog kelleni válni...Feltéve ha az új edzővel nem csöbörből vödörbe kerülünk.
Számítottam rá h nehéz lesz és h jó eséllyel idén nem nyerünk semmit. De arra azért nem h fejlődés nem lesz sőt inkább visszafejlődés mutatkozik...ha nem lesz BL az teljes katasztrófa!

Ráadásul mist azt olvasom h halasztani akarják a fizukat úgy mint tavaly....most elválik a kávé a zacctol!

steven.h 2021.04.04. 19:56:20

@JeetTrader: szerintem pont a mostani szezon mutatja meg, hogy az a 20% amit te írsz mennyire nem fedi a valóságot. Ez a keret azért nem a 4.-5. helyre elég, ehhez képest most ezért kell vért izzadni... de itt a Chelsea példája is, kineveztek egy rutinos és úgy néz ki jó edzőt, bár én Tuchelt ki nem állhatom személy szerint, de mégis rendbe tudta szedni a csapatot 1 hét alatt. Egy jó és tapasztalt edző talán a mi szezonunkat is megmenthetné, csak lepni kellene minél előbb

JeetTrader 2021.04.04. 23:03:19

@steven.h: ez csak egy feltételezés a részedről!
Igen, a nevek jól hangzanak együtt de mégsem megy valahogy.
Miért van az h Lippi bajnok volt velünk de nem lett az az Interrel. Hiddink jól tolta a hollandokkal de szenvedett a Man. Utdvel. Ha megnézed a jobb edzők track rekordját akkor a meccsek 56-60%-át nyerik meg csapataikkal. Ha igaz lenne az edző kérdőjelezhetetlen státusza akkor ez minden általuk irányított csapattal tudnak hozni...de nagyon nem (keress rá Lippi statisztikáira például, roppant érdekes!) Kivétel Sir Alex és talán még 2 edző akik tényleg top menedzserek...de ok sajna nem az átlag...és pont erre akarok rámutatni!

Ezzel csupán annyit mondok h ne értékeljük túl az edző szerepet! Nem csak Tuchel érdeme a Chealsea látszólagos jobb szereplése és nem csak Pirlo érdeme a Juve hanyatlása! És pláne nem érdemes az új edzőtől a megváltást várni. Több dolog együttes kémiája kell h a Juve helyreálljon.
Sztem kell egy kiegyensúlyozott támadó kozeppalya irányítókkal (most inkább rombolink vannak, intellektus nelkul). Kell egy MOTIVATOR edző! Kellene a covid vége mert hatalmas bevételtől esünk el ami nélkülözhetetlen az igazolásokhoz! Jó lenne ha sérülések csökkennének. Kellene h adott játékosok a posztjukon tudjanak játszani h gyorsabban fejlődjenek. Ezek a dolgok elég szorosan összefüggnek.

Csak Csucsu 2021.04.04. 23:32:22

Én hozzá sem akarok fűzni semmit..mert nem örülök neki, hogy megmondtam. Egyszer leült Agnellivel vacsorázni és nagyon jól átbeszélték, hogy milyen jó eddző lenne. Csak hát elméletben meg papíron nem lehet csatákat nyerni...egy hadvezér kell oda. De az se lenne baj, ha tanulnál a hibáidból te negyképü f*sz ..kitalálta ezt a hibridfost és már aki formába volt vagy tudta mit csináljon már az sincsen..Ronaldo a gólkirályi címet elhozza de ő egymaga nem fog BLt meg bajnokságot nyerni ..erre építsünk..plusz ha valaki nem válik be: Bernardeschi,Kulusevski,Demiral(igen sztem gyenge hosszab távon) akkor ne promozzuk meg ajnározzuk már.. pláne ha minden pont számít..
Ott tartok hogy megse nézem már a meccseket mert a kezdőn annyira felbxom az agyam hogy kedvem sincsen
Őszintén egy szem KP val Bentancurral állt neki egy torinoi derbinek?

Csak Csucsu 2021.04.04. 23:35:30

1 KP t raksz fel a BBSQRVSTNT azt te csodálkozol, hogy kiszámítható a játékunk te pénisztojás
Mondd el nekik jól mit kell csinálni még s rakj fel egy 4-3-3 at vagy egy 4-3-1-2 s lesz stabilitása a csapatnak te kókler

Rikoo 2021.04.05. 01:06:01

@JeetTrader: Érdekes tavaly egy elvileg gyengébb kerettel is meglett a Scudetto. Igenis sokat számít, hogy nincs edzőnk.
Pirlo meg ez a bukta után sehova nem fog kelleni.
Ekkora egóval meg a Serie B-be menni nem lesz egyszerű.

Ze Roberto 2021.04.05. 06:30:47

Sziasztok. Szerintem nagy baj az is hogy amig a többi csapatnak 2-3 kivétellel állando a kezdője pl inter stb.addig nekünk se állando kezdőnk se állando taktika. A 4 3 3 jol fekszik a csapatnak de nem alkalmazzuk. Nekünk ami állando a csapatban az max 5 vagy6 játékos .röhely. nincs összeszokott csapatunk. Conte csapata szinte csak rutinos tapasztalt játékosokbol áll. Nálunk sok a fiatal akik nincsenek összeszokva még. Ez is gond. McKenni, kulu, chiesa, stb. Jo játékosok de ha belegondolunk rutinosok nincsenek nagyon. Arthur is idén jött. Ehhez a csapathoz egy kezdő edző kész katasztrofa. Benézte a vezetőség de nagyon. Fiatalitani az oké. De egy kezdő edző egy 60 százalékban összeszokatlan fiatal érkezőkböl állo csapathoz.....itt a képlet eredménye. Remélem a bl indulás azért összejön. Nem ártott volna 1 vagy két rutinos játékossal azért számolni még.... ez van . Bizunk a csapatban. Forza Juve.

JeetTrader 2021.04.05. 09:36:21

@Rikoo: összeszokottság....Arthúr, McKenny, Kulu, Chiesa érkezett az 5 emberes kpra. És ha jól emlékszem tavaly már nem volt olyan sima a bajnoki cím sem. Ez egy nagyon más csapat mint a tavalyi! Te bajnoki címet vártál idén úgy h 6 új játékos jött és új edzőt is kaptunk miközben az Inter a -nyáron meg tovább erősödött?
Én max csak reméltem....

steven.h 2021.04.06. 10:01:24

@JeetTrader: Kicsit fura ez most így nekem, azt írod, hogy az edzőnek nagyjából 20%-nyi jelentősége van, majd leírod, hogy hány ember érkezett a KP-ra és hogy összeszokottság. Ha csak 20%-nyi jelentősége lenne az edző kilétének, akkor ez a keret elméleti tudása alapján nem kellene azon izgulni, hogy meg lesz-e a BL hely vagy sem. Az interrel kellene versenyfutásban lenni, nem hátrafelé nézegetni.

Április van és még mindig nem tudjuk, mit is akarunk játszani, milyen felállásban, taktikával.

Egy edző szerepe, hogy az egyénekből csapatot csináljon, hogy felmérje melyik játékos, milyen rendszerbe, milyen feladatkörben tudja legjobban segíteni a csapatot, hogy maga a keret mire képes és hogy megfelelő formában tartsa a csapatot. Nálunk gyakorlatilag olyan, mintha ezek közül egyik sem valósulna meg - Bentancurtól az van elvárva, hogy irányítsa a csapatot, Danilo középső középpályás, fiatalítási projekt mégis még minding Chiellini és Bonucci a fix pont, középpálya bármilyen rossz, nincs mélyvízbe dobva senki. 3 belső középpályással sikerült eredményeket hozni, erre visszaállunk 2-re, érthetetlen edzői döntések ezek.

Az első BL döntő után távozott- Pirlo, Vidal, Tevez, Llorrente és érkezett- Dybala, Mandzukic, Khedira, Hernanes mégis januárra volt játék, sőt megállíthatatlan volt a csapat...most április van és semmi nincs. Lehet COVID-ozni, meg hogy feszes a naptár, bírók tévednek ellenünk, de nem lehet ezekkel felmenteni Pirlot, mert taktikának, elképzelésnek halvány jelét nem lehet látni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása