Pirlo: „Az a dolgunk, hogy nyomást helyezzünk az Interre”

pirlo_andrea_sajto_1.jpgA Juventus a válogatott szünet előtti utolsó meccsén a Beneventóval ütközik meg, Andrea Pirlo pedig természetesen nehéz meccsre számít.

„Fontos meccs következik a válogatott szünet előtt, ezért előfordulhat, hogy egyes játékosok már azon gondolkodnak, mi történik majd jövő héten.

Mindazonáltal alapvető fontosságú meccs ez számunkra, jó formában lévő csapat ellen lépünk pályára, jól ismerem az edzőjüket, és bizonyosan jó eredmény reményében érkeznek.

Nem beszéltem egy ideje Pippóval, de mindig baráti figyelemmel követem a helyzetét. A tavaly nagyszerűen teljesített a Serie B győzelemmel, és idén is bizonyítja, milyen nagyszerű edző.

Gigi Buffon jobban érzi magát, ma már velünk edzett, majd meglátjuk, hogy holnap játszani fog-e. Mindannyian várjuk Dybala visszatérését, de neki van még 1-2 heti munka, mielőtt bekapcsolódhatna az edzésekbe.

Jelenleg csak labda nélküli munkát végez, amikor labdával kell dolgozni, és irányváltásokra kényszerül, akkor még mindig érez némi fájdalmat. Sajnos nem volt elérhető vagy 100%-os mostanában, beszéltem vele, és játszani akar. Úgy látom, hogy alig várja a visszatérést, azonban nyugodt, és kész hozzájárulni a csapat teljesítményéhez a szezon végső hajrájában.

Álvaro Morata nagyszerűen érzi magát, és kezdeni fog, ahogy Dejan Kuluševski is. Tetszett a taktikai megközelítés, amit láttam tőle a Cagliari ellen, de ez nem lepett meg. Amikor mindenki áldozatot vállal védekezésben és támadásban egyaránt, akkor minden egyszerűbb.

Azt akarom látni, hogy a játékunk javul. Több időnk lesz most edzeni, optimalizálni egyes mechanizmusokat, amikhez egyszerűen idő kell. A játékszervezésre fogunk koncentrálni, mivel rendelkezésünkre áll a keret az általunk megkívánt minőségi futballhoz.”

Az Inter fertőzés felmerülése miatt nem játszik, a milánói helyi egészségügyi hatóság megtiltotta számukra a játékot.

„Az a feladatunk, hogy nyomást helyezzünk az Interre, most pedig lehetőségünk nyílik a lemaradás csökkentésére, és minden rajtunk múlik. Kértünk tájékoztatást a helyzetről, és elfogadtuk azt, ahogy elfogadjuk az összes döntést. Mi játszottunk úgy, hogy játékosok nem álltak rendelkezésre koronavírus-fertőzés miatt, ezúttal pedig a helyi egészségügyi hatóság közbeavatkozott, és másképp történtek a dolgok.

Mindez az Inter számára egy pozitív pillanatban történik, hiszen így játékosai sem távozhatnak a válogatottakhoz. Ebből a szempontból szerencsések voltak.”

Természetesen Ronaldo jövőjének kérdése is felmerült.

„Ronaldo még egy évig érvényes szerződéssel rendelkezik, és örülünk, hogy nálunk futballozhat a jövőben. Ami a jövőt illeti, nem gondolkodtunk még sem szakmai, sem pedig taktikai kérdésekben.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7016471744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2021.03.20. 17:52:27

Azt hiszem, Buffon önéletrajzi könyvében olvastam, hogy régen azon röhögtek az öltözőben, hogy Capello minden egyes utolsó utáni szerencsétlen hulladék csapatot úgy állított be, hogy hatalmas formában vannak, és kurva nehéz lesz őket legyőzni. Pirlo is ezt csinálja, egyszerűen nem tudunk olyan csapat ellen játszani, akiről ne mondaná el, hogy mekkora formában vannak, mintha ezzel próbálná előre megmagyarázni az esetleges gyenge eredményt.
Ami viszont a dolgunk lenne, az a bajnokság megnyerése, s éppen fordítva, az Internek kellene nyomást helyeznie ránk. Elég szomorú, hogy mi vagyunk mögöttük. De hozzá kell szokni.

Type-R 2021.03.20. 18:27:57

Minden egyes edzőnk ezt csinálta, annyira modorosak, hogy teljesen értelmetlenné teszi meccsek előtti interjúkat. Senki nem mondja azt, hogy jobb formában vagyunk, jobb a keretünk, ezért nyerni fogunk.

venember83 2021.03.20. 20:12:16

@Type-R: így is sokan beképzeltnek nevezik Pirlót, képzeld el, mi lenne, ha a sima meccseket egyszerűen kötelező győzelemnek nevezné, mekkora pofon lenne akkor egy Verona, Crotone, Benevento elleni döntetlen vagy egy Fiorentinával szembeni sima vereség után? Egyszerűen biztonságosabb ez a túlzott polkorrektség. Szánalmas is egy címre törő csapattól, de a labda kerek, nincs két ugyanolyan meccs, a futballt gólra játsszák stb.

DelPiero2 2021.03.20. 20:20:20

Vannak csapatok, akik még az egészségügyi hatóságaiktól is komoly támogatást kapnak. (Pl. Inter, Napoli) ami nem fair a többi csapattal szemben.

Garsza 2021.03.20. 20:24:38

@DelPiero2:
Mért halasztották el az Inter meccsét?

Garsza 2021.03.20. 20:39:41

@venember83: Érdekes nálunk hiába voltak fertőzöttek nem halasztottak egy meccset sem.
De lehet még jól is járunk vele. Hátha kiesnek a ritmusból, és vesztenek a formájukból.

szauerb 2021.03.20. 22:38:52

Nagyon fontos lenne megverni őket ahhoz,hogy minél előbb biztosítsuk a helyünket a TOP4-ben.

venember83 2021.03.21. 07:21:12

@Garsza: erre utalt Pirlo is:

"Kértünk tájékoztatást a helyzetről, és elfogadtuk azt, ahogy elfogadjuk az összes döntést. Mi játszottunk úgy, hogy játékosok nem álltak rendelkezésre koronavírus-fertőzés miatt, ezúttal pedig a helyi egészségügyi hatóság közbeavatkozott, és másképp történtek a dolgok.

Mindez az Inter számára egy pozitív pillanatban történik, hiszen így játékosai sem távozhatnak a válogatottakhoz. Ebből a szempontból szerencsések voltak."

venember83 2021.03.21. 16:47:22

Gondolom, így már nyilvánvaló, miért nyomja a polkorrekt bikaürüléket a mester a meccs előtt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása