Pirlo: „Nem tehetünk mást, minthogy saját eredményeinkkel foglalkozunk”

pirlo_andrea_alulnezetbol.jpgAndrea Pirlo a Juventus sima győzelme után beszélt, és elégedett lehetett, hiszen 32 perc után Cristiano Ronaldo már mesterhármast jegyzett.

„Helyes hozzáállást mutatott a csapat, szükségünk volt erre, miután a minap nem tudtuk kiharcolni a továbbjutást a minap, ma pedig jól indítottuk a meccset.” - mondta a Juventus mestere a Sky Sport Italia számára.

A mestert arról kérdezték, milyen taktikában küldte fel a csapatot, mivel egyesek szerint 3-5-2-t, mások szerint pedig 4-4-2-t játszik a csapat.

„Danilo fontos játékos, aki képes bizonyítani bármilyen szerepkörben. Most jelenleg ezen a poszton próbáljuk ki, mivel tudjuk, hogy itt is jó hatással tud lenni a csapatra.

Amikor nálunk volt a labda, háromvédős rendszert játszottunk, Cuadrado előre tört, Dejan Kuluševski pedig inkább befelé tört. Amikor védekezünk, akkor négyvédős a rendszer, de amikor előretörünk, akkor három védő marad hátul.

Az ötlet az volt, hogy maradjon terület Cuadrado előtt, hogy előretörhessen, Kuluševski pedig központibb szerepet kapott. Kulusevski többet játszhat a középpályán a jövőben, a támadósorban csak szükségmegoldásként játszattuk. Természetesen amint van két igazi csatárunk elöl, a játékunk jobban működik.”

A mesterhármas jegyzése előtt Cristiano Ronaldo lapot kapott, mivel magas lábbal robbant Cragno felé, aki kisebb sérülést is szenvedett. Természetesen többek szerint kiállítást érdemelt volna a portugál csatár.

„Szerintem szokványos helyzet volt játék közben, mindketten a labdát figyelték, és nem tudták, milyen közel van a másik.

Cristiano Ronaldo dühös volt, ahogy mindenki más is az elmaradt továbbjutás miatt, de ő inkább a pályán beszélt három góllal, és csak ez számít.

Csak annyit tehetünk, hogy a saját eredményeinkre koncentrálunk, minél több pontot szerzünk, minél több meccset nyerünk meg, és aztán a végén meglátjuk, hogy hol állunk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9216461582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juventino86 2021.03.14. 21:07:36

Értem, hogy mi ennek a taktikának a lényege, de szerintem egy sokkal egyszerűbb, tradicionálisabb, mondhatni letisztultabb rendszer kellene. Mert sokszor magunkat zavarjuk meg ezzel a hibrid taktikával. De amíg nyerünk vele, addig ez részletkérdés. Megvan a három pont, ma csak ez számít.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása