Kean az edző miatt hagyta el a Juventust

kean_moise_golorom_psg.jpgMoise Kean testvére, Giovanni szerint a fiatal olasz futballista 2019-ben nem a vezetőség közvetlen döntése miatt távozott, hanem a játékos akarta elhagyni a klubot. A fiatal olasz csatár 2019 nyarán az Evertonhoz szerződött egy 30 millió eurós ügylet keretében, majd kölcsönben a PSG-hez került, ahol azóta is bizonyítja kvalitásait.

„Azt hiszem, hogy hasznos volt számára a külföldre szerződés, mivel most már érettebb emberként és futballistaként is.” - nyilatkozta Giovanni Kean Dossè, Moise Kean 27 éves bátyja a Radio Bianconera munkatársának.

„Soha nem egyszerű külföldre költözni, talán az életstílusváltás volt a legnehezebb, de nem volt gondja a beilleszkedéssel és azzal, hogy megtalálja a hangot másokkal."

A Juventus szurkolóit továbbra is foglalkoztatja, hogy a saját nevelésű támadó vajon miért hagyta el a torinói klubot.

"Nem gondolom, hogy a Juventus el akarta volna adni őt, ez nem a pénzről szólt. Úgy hiszem, hogy ez az edző döntése volt, ha Allegri maradt volna, Moise is marad. 

A Juventus Európa legjobb klubjainak egyike, s nagy a versengés. Olyan játékosaik vannak, mint Morata, Cristiano Ronaldo és Dybala. Ugyanakkor nagy sztárok vannak a PSG támadósorában is. Icardi egy top támadó, az egyik legjobb, mégis kevesebbet játszott, mint Moise. Ha egy játékos erős, mindenhol játszani tud."

A párizsi csapat kedden felmosta a pályát a házigazda FC Barcelona csapatával, s a 4:1-es győzelem egyben azt is jelenti, hogy gyakorlatilag biztosította helyét a Bajnokok Ligája legjobb nyolc együttese között. A PSG harmadik találatát Moise Kean jegyezte.

"Azt mesélte nekem, hogy Messi ellen játszani egy megvalósult álom volt. Kezet fogtak egymással, s soha sem láttam a testvéremet ennyire magabiztosnak. Olyan volt, mintha már sok ilyen meccset lejátszott volna a pályafutása során."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6116432340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pavel1988 2021.02.19. 11:18:11

Forgasd csak bennünk a kést...

szauerb 2021.02.19. 11:48:06

Meggyőződésem, hogy Sarri semmi másért nem jött ide csak, hogy kárt okozzon a Juventusnak. Sikerült neki.
Ha a Napolival futottunk volna versenyt a bajnoki címért azt is elvesztette volna.

venember83 2021.02.19. 11:51:25

@szauerb: "Meggyőződésem, hogy Sarri semmi másért nem jött ide csak, hogy kárt okozzon a Juventusnak." - ez azért elég meredek kijelentés. Azért jött, hogy nyerjen valami jegyezhető trófeát Olaszországban. Ez pedig csak a Juventusszal lehetséges, ahogy azt elmondta még a Napoli edzőjeként. Sajnos most nem találom a cikket, hogy alátámasszam ezt a kijelentését.

m.martin91 2021.02.19. 11:58:25

Sarri megnyerte a bajnokságot. A jelenlegi "edző" ezt nem fogja elmondani magáról.

Ghun83 2021.02.19. 12:16:15

@m.martin91: Sarri nal még nem volt eladva a fél keret, és még így 8s majdnem elbaszta, te meg ne csak akkor jelen meg amikor épp veszit a csapat mert ha nyerünk akkor általában csöndben vagy.

m.martin91 2021.02.19. 12:26:57

@Ghun83: Miért, most el van adva a fél keret? Milyen változások voltak Sarri óta? Kulusevski, Chiesa, McKennie, Arthur, Morata. Ezek a szar játékosok miatt nem tud Pirlo bajnok lenni?

juve92 2021.02.19. 12:33:44

@Ghun83: Pjanic, Higuain, D. Costa, Matuidi távozott és helyettük érkezett Arthur, Chiesa, Morata és McKennie és az érkezők jobb teljesítményt nyújtanak mint akik helyett érkeztek, mégis rosszabbul állunk mint Sarri alatt. Azért ezen érdemes elgondolkodni.

xXPeiperXx 2021.02.19. 13:01:13

@Ghun83: Azèrt azt ne felejtsük el, hogy Sarrinak volt egy felkèszülèsi időszaka ès az èv elejèn làtott jàtèk mèg igencsak Allegri jàtèka volt.
Miután kezdtèk àtvenni Sarri jàtèkàt a fiúk, akkor jöttek a rossz eredmènyek (Lazio dupla veresèg) ès ha nem jön a pandèmia valószínűleg Sarri nem tudta volna megfogni a lejtőn a Juvèt.
Sajnos az èv vègère a csapat teljesen szèthullott ès csak nehezen lett meg a bajnoki cím.

Sajnos Sarri hagyatèkàt nem lehetett eltüntetni, ilyen rövid idő alatt. Az egèsz ott romlott el, hogy jött Sarri...

JeetTrader 2021.02.19. 13:05:36

Sarri megnyerte ugyan a seria a-t, de a második Inter csupán 1 ponttal maradt le és mi 7 vereséggel az Inter pedig 4-el fejezte be az előző szezont. Csak valójában egyetlen meccs volt a különbség....és hát a 83 pont is soványka a legkevesebb győztesek által szerzett pontok közé esik.

Most visszanéztem a korábban csinált statisztikámat. Akkor azt mondtam, hogy 88 pontra lenne szükségünk szerintem, hogy jó eséllyel bajnokok legyünk (Pirlo azt mondta több mint 80). Ez úgy állhatna össze, hogy 27 győzelem 7 döntetlen és 4 vereség például. Azaz még egy döntetlen és még egy vereség fér bele, a többi meccset nyerni kell. Ráadasul botlani KELL az élbolynak.

Matematikai esély még van, na de hát a kép egyelőre nem olyan jó...:(

Il Principino 2021.02.19. 14:04:57

Miután matematikailag is bajnokok lettünk beleszart a csapat a maradék 3 meccsbe,azért lett 1 pont a diffi a végén,ez annyira nyilvánvaló ismerve a jelenlegi Juve játékosokat ;)

venember83 2021.02.19. 14:07:53

@Il Principino: Allegri alatt is ezt csinálták az utolsó évben. Szánalmas és elfogadhatatlan volt egyesek szerint, mások szerint pedig ez belefér, ha már tutira megvan a scudetto.

Il Principino 2021.02.19. 14:45:54

@venember83: igen,ott is jellemző volt,csak itt sokan azzal jöttek,hogy csak 1 ponttal nyertünk bajnokságot..
Nekem 8 mennyivel nyerünk,csak nyerjünk :)

m.martin91 2021.02.19. 15:21:24

@Il Principino: Óh, mit adnánk mi most azért az egy pontért...

Il Principino 2021.02.19. 15:26:27

@m.martin91: hát igen :)
Sokan szórakoztató és izgalmas bajnokságot akartak..Megkapták!
Allegrinek szabad kezet adtam volna,szórja ki a nemkívánatos embereket ,helyükre jöttek volna sikerre éhesebb motiváltabb játékosok és akkor nem itt tartanánk!

JeetTrader 2021.02.19. 15:36:06

@Il Principino: Amúgy nekem is mindegy mennyivel nyerünk de tény h ez a beleszarunk hozzáállás nekem sem tetszik.

Amikor rekord 102 ponttal lettünk bajnokok 7 szezonnal ez előtt, valahogy nem lazított a csapat. Pedig ott a második asszem Milán volt 85 ponttal....ááhhh....de fölösleges is oda mérni most minket. Ez van. Na akkor abba a csapatba kellett vna egy Ronci....olyan labdákat kapott volna Pirlo papától, hogy nem győzte volna a gólokat vagdalni....

Il Principino 2021.02.19. 16:00:16

@JeetTrader: vmi mindig hiányzott sajnos a bl döntős években(pl. CR)
Pedig a Gigi, BBC és az MVPP -vel mögötte brutális lett volna a csapat ;)
Nem hogy nem sikerült befoltozni a lyukakat a keretben,inkább még több lett sajnos..
A Juve sosem volt szórakoztató focit játszó csapat,csak piszok eredményes..
Kár volt az eredményességet a szép foci reményében leváltani..
Most se eredményesség,se szép játék nincs :)
Persze lehet bízni Pirloban,de ahhoz ő kevés sztem.
Milánói csürhéknek elő kellene venniük a lúzerségüket..
A bl meg nem a mi súlycsoportunk,nem a Barca fokmérő sajnos,én azt elengedtem..

2021.02.19. 16:03:39

@venember83: Igen, ez mentalitás kérdése. Én pl rühellem az ilyen "most már beleszarhatunk" hozzáállást. Azért a qrva sok pénzért, amit fizetés címén átutalnak nekik, igazán megtehetik, h a tét nélküli, utolsó 3 meccsen is szórakoztassák a közönséget, a szurkolókat és ne csak lötyögjenek,mint vmi kivénhedt, lestrapált qrva a pályán.

JeetTrader 2021.02.19. 16:50:17

@Il Principino: nagyon szerettem azt a Juvét! végtelenül szomorú és dühös voltam mikor sorra mentek el középről az emberek és nem jött a helyükre érdemi pótlás.

És máris a jelen helyzethez érkeztünk. Én továbbra sem az edzőkben látom a megoldást. Hozott anyagból kell dolgozni, ami full lutri. 3 edző sem tudta felrázni a csapatot (sem Allegri, sem Sarri és most Pirlo sem), hogy látványos focit játszon. Ez egyértelműen azért van mert ezek a játékosok nem a látványos focira valók és pláne nem megy nekik együtt. Hány olyan sztorit hallani h egy adott csapatban nem megy a játék adott játékosnak, aztán elmegy máshova és pikk-pakk eredményes.

Azt gondolom, hogy a "team chemistry" nem megfelelő. És ráadásul mire megfelelővé tennénk arra, hogy az áhított látványos ÉS eredményes foci meglegyen, addigra más kulcs emberek fognak kiesni. Utána meg megint egy új edző, aki megint másként képzeli majd el a jövőt és kezdődik előről minden.

Nem tudom ki lenne az az edző (aki ide is tudna jönni reálisan), aki képes lenne ebből a csapatból valamit csinálni. Sokszor írtam, hogy intelligens és hajtós középpályások kellenének. Csak már attól tartok, hogy mi van ha az se jön be....full bukta...jön a 7 év éhinség...kupa nélkül....

Na! Elég a negativitásból! Húzzuk be a kupát, nyerjük meg az összes meccset a Seria A-ban, bukjanak az elüttünk lévők és 1 gólokkal nyerve, szambázzunk be a BL döntőbe is. Máris tripláztunk :D:D:D

Csak Csucsu 2021.02.23. 09:00:53

Ez egy nagy bullshit...Mindenki tudja, hogy azért ment el mert kint akart lenni az EB-n mert folyamatos játéklehetőséggel lehet csak válogatott netán kezdő. Itt ezt nem tudtuk neki biztosítani így(visszavásrlási oppal eladtuk)[ ha jól tudom ha beérkezik érte egy ajánlat a Juventus nak van esélye licitálni rá]
Kb ugyanezen okból nem jött akkor Haaland..
Sarrinak semmi köze...meg amúgyis manapság egy edző nagyon ritkán felel az igazolásokért. Ő abból főz ami van

venember83 2021.02.23. 09:46:42

@Csak Csucsu: nem az átigazolásokért felel az edző. De ha valakit nem akar játszatni, akkor nem meglepő, ha az adott játékos távozik. Főleg adott szint felett. Lásd Can és Mandzu elég nyilvánvaló esetét.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3371) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1645) játékosokról (9892) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2425) meccsek (4140) mercato (4133) nyilatkozat (7419) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4162) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása