Chiellini: "Nem unom a győzelmeket!"

chiellini_giorgi_szuperkupaval.jpgA Juventus veterán csapatkapitánya, Giorgio Chiellini kezdőként lépett pályára a Napoli elleni mérkőzésen, s a Szuperkupa elhódításával a szezon és a Pirlo-korszak első trófeáját ünnepelhette a csapattal.

"Nem unom a győzelmeket! Ez egy trófea, de az Inter elleni vasárnapi vereséget is feledtetni akartuk, ami még mindig fájó." - mondta Chiellini a mérkőzés lefújását követően. 

"Úgy gondolom, hogy nagy egységben játszottunk, mind védekezésben és támadásban, ami nem könnyű egy olyan csapat ellen, mint a Napoli, amely nagyon veszélyes a kontrákkal és a gyors passzokkal. A középpálya nagyon jól biztosította, hogy alig valami jutott el hozzánk a védelemben. Ők jelentették a különbséget Cristiano és Kuluševski mellett, hiszen megakadályozták, hogy a veszélyes elfutások akár csak elindulhassanak.

Élvezzük ezt a győzelmet, azok is, akik már rengetegszer nyertek korábban, s azok is, akik az első trófeáikat gyűjtik. Minden jól ment, egy újabb kupát emelhettem a magasba, s ez egy újabb lépés kell legyen a csapat folyamatos fejlődésében."

A koronavírus-fertőzés után visszatérő Juan Cuadrado egyből kezdőként léphetett pályára, s fantasztikus teljesítménnyel vállalt oroszlánrészt a győzelemből.

"Tudtuk, hogy az első tesztje negatív lett, s bíztunk benne, hogy a második is ezt erősíti majd meg. Ő egy bajnok, de figyelemre méltó, hogy tizenöt nap kihagyás után sikerült ilyen formába lendülnie! Egyszerűen hihetetlen volt az a sprint a kilencvenötödik percben, amellyel megteremtette a második találatot.

Kizárólag saját magunkra kell összpontosítanunk, egyszerre csak egy mérkőzésre, s következetességre kell lelnünk az eredményeinket illetően. Ez a legnehezebb egy olyan csapat számára, amely sokat változott.

A helyzetünk sajnos még mindig pontatlan mindaddig, míg nem tudjuk lejátszani azt a mérkőzést a Napoli ellen. Bízunk benne, hogy ez a lehető legkésőbbre tolódik, mert az azt jelentené, hogy a versenynaptárunk telített azáltal, hogy folytatjuk minden sorozatban."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7016398030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása