Pirlo: „Mindenki első számú opció is meg nem is”

pirlo_andrea_palya_mellett_protestal.jpgA Bianconeri csapat újra komoly téttel bíró meccsen ütközött meg az AC Milan együttesével, hiszen a rossonero együttes vezeti a tabellát, a meccs előtt tízpontos előnyt tudhatott magáénak a Juventusszal szemben.

Mivel azonban a fordulóban az Inter és a Napoli is kikapott, így egy győzelem még többet érhetett a Milannak vagy a Juventusnak.

„Fontos meccs volt számunkra, nem érdekelt a tabellán fölöttünk lévő csapatok eredménye, csak a mi előmenetelünkkel foglalkoztunk. Pár hónap múlva meglátjuk, hogy hol tartunk.” - mondta Andrea Pirlo a Sky Sport Italia munkatársának az 1-3-ra zárult meccs után.

„A fontos dolog a csapat szellemisége volt, irányítani akartunk, ráadásul a bajnoki tabella első helyezettjének az otthonában.”

A mérkőzésen Federico Chiesa folyamatosan Theo Hernándezzel csapott össze.

„Az volt az elképzelésünk, hogy folyamatos nyomás alatt tartsuk, s ne tudjon előretörni, ahogyan szokta, különösen egy olyan játékossal szemben, aki jó az egy az egy elleni párharcokban.

Azért igazoltuk, hogy játékosokon cselezze át magát az ellenfél harmadában, és bár a pozíciója változhat, a szerepköre állandó.”

Rodrigo Bentancur a mérkőzésen megkaphatta volna a második sárgáját, ám ez elmaradt, miközben középen visszatért Adrien Rabiot.

„Adrien Rabiot két meccset a lelátóról figyelt, szóval friss volt, és játszani akart. Ő box-to-box középpályás, és úgy vélem, hogy ő maga sincs még tudatában a benne rejlő potenciálnak.

Rodrigo Bentancur fáradt volt, és mivel fennállt a veszélye a második sárgának, gyorsan lecseréltük őt.”

A mester nem hagyta szó nélkül, hogy véleménye szerint Hakan Çalhanoğlu szabálytalankodott a Milan egyenlítő találatát eredményező akciónál.

„Szabálytalanság történt, és a bírónak le kellett volna fújnia az esetet. A döntést követően Danilo is lehetett volna agresszívebb, de az egész csapat nem volt megfelelő pozícióban. Bárhogy is legyen, szabálytalanságból indult az egész akció.”

Paulo Dybala ezúttal is kezdő volt, s ezúttal gólpasszt adott sarokkal Federico Chiesának az első találatnál.

„Mindenki első számú opció is meg nem is. Szerencsés helyzetben vagyok, mivel meccsről meccsre választhatom ki a megfelelő játékosokat az adott helyzet és az ellenfél jellemzőinek a figyelembe vételével.

Arra van szükségünk, hogy Paulo Dybala visszanyerje az erőnlétét, mivel továbbra sincs 100%-os állapotban. Még mindig vannak fizikai problémái, és a szezon egyetlen részében sem tudta még a legjobbját nyújtani.”

Ezt követően a mestert arról kérdezték, hogy ő kérte-e Paulo Dybala szerződésének a meghosszabbítását.

„Nem, ez nem az én munkaköröm, én nem folyok bele a különböző szerződések ügyébe.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7616375758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (917) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9922) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4165) mercato (4144) nyilatkozat (7445) Olasz Kupa (327) összefoglaló (412) pletyka (4174) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása