A Juventus júniusban megválhat Paraticitől

paratici_fabio_juve_logoval.jpgA Calciomercato értesülései szerint Andrea Agnelli azt fontolgatja, hogy meneszti a klub sportigazgatóját, Fabio Paraticit.

A szakember szerződése júniusban lejár, a bianconero klub elnöke pedig azon gondolkodik, hogy ideje ezen a szinten is váltani klubon belül.

Fabio Paratici 2010 óta áll a Juventus szolgálatában, lényegében Andrea Agnellivel együtt érkezett a klubhoz.

A beszámoló szerint az elnök a játékosszerződtetések terén tapasztalt nem megfelelő teljesítmény miatt válna meg a Giuseppe Marotta helyét átvevő szakembertől.

A Juventus rengeteg pénzt költött az elmúlt években játékosokra és rendkívüli béreket garantáló szerződéseket kötött lejáró szerződésű futballistákkal, ez pedig aztán nehéz helyzetbe hozta a klubot előbb-utóbb, mivel a klub nehezen tud megválni az adott futballistáktól, mostanra pedig a csapat teljesítményén is megmutatják magukat a múlt ezen hibás döntései.

A Sunday Times és a Daily Record sportújságírója, Duncan Castles értesülései szerint a Lille egykori szakmai vezetője, Luis Campos válthatja az olasz szakembert. A portugál szakember december közepén elhagyta a francia klubot, és ezért most könnyedén lecsaphat rá a Juventus.

A szakember sikerei egyértelműek a Lille-nél, és számos európai csapat szívesen szerződtetné őt.

„Luis Campos jelenleg szabadon igazolható, miután hivatalosan is felbontotta a szerződését, aminek a nyomán vezette a Lille szakmai részlegét. A Barcelona és a Juventus felvette vele a kapcsolatot, illetve a Manchester United is figyeli a szakember helyzetét, akit sportigazgatóként képzel el a vezetőség.” - írja Duncan Castles a Twitter-posztjában.

Pletykák szintjén már többször felmerült Fabio Paratici távozása, például idén nyáron, most ősszel pedig Luis Suárez olaszországi átigazolási botránya kapcsán az ügyészség is vizsgálatba is kezdett az olasz szakember szerepvállalása tekintetében, aki többször elkötelezetten nyilatkozott a Juventus mellett az elmúlt években.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6216367120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FeriGjuve 2021.01.01. 10:34:28

Lehet,hogy itt lenne az ideje,ezen a szinten is egy generációváltásnak.

2021.01.01. 10:36:55

Campos szerintem nagyon jó döntés lenne, ahogy például Carnevali is a Sassuoloból. Hozhatná is magával Locatellit. De igazából mindegy, lényeg, hogy Paratici menjen, mondjuk valamiért kételkedek benne, hogy Agnelli kirúgná a haverját.

ROLI921 2021.01.01. 10:42:43

Szerintem a dolgok ott romlottak el, amikor Agnelli kezdett belepofázni az igazolasokba.

rockitbaby 2021.01.01. 11:20:28

@ROLI921: A dolgok ott romlottak el, mikor úgy gondolták, hogy Marotta elküldése és Paratici felemelése kell a szintlépéshez.

Attilio79 2021.01.01. 11:36:58

Marotta jó munkát végzett európai szinten is, ugyanakkor nála is voltak azért hibák.
Paratici megítélése számomra ugyanúgy kettős, viszont, ha az európai szerepléseket tekintjük, vele egész jól a földbe álltunk.
Ideje a váltásnak, jó lenne egy Marottához hasonló gondolkodású, mentalitású ember...

kovta23 2021.01.01. 12:04:38

Mindig Marotta,Marotta,Marotta... Először elismerem munkáját és a csodás ingyen igazolásokat. De azért volt jó pár bukta is,de ezt mindenki tudja látja. Amiről elfeledkezünk az "utánpótlásba" beleőlt 100 millió.. aminek se látszata se anyagi haszna. Arról nem beszélve hogy milyen öreg csapatot hagyott hátra...amire sok sok milliót kell kellene költeni

rob1 2021.01.01. 12:20:36

Szerintem nem vele van itt a gond hanem Nedveddel túl sok mindenbe szól bele amihez semmi köze és Agnelli hallgat rá.A kukás Marottát meg nem bánom hogy elzavarták öreg játékosokat igazol olyan fizetéssel hogy az életbe nem lehet tőlük megszabadulni.Most az internél is ezt csinálja mennyi rossz igazolása volt eddig ott is.

venember83 2021.01.01. 12:21:08

@Attilio79: jót, de BL-győzelemhez nem elég jót. Ezért mászott bele az illetékességi körébe Agnelli. CR érkezése volt a pont Beppe torinói munkásságának a végén, de közben a CR által jelentett pénzügyi teher Paratici munkásságát is durván megbéklyózta. Ez van, ilyen ez a popszakma. Kívülről nagyon könnyű, belülről meg rengeteg nemkívánatos kompromisszumot feltételez.

m.martin91 2021.01.01. 12:31:09

Takarodjon Paratici és Nedved is. Utóbbi még jobban irritál.

Tony. 2021.01.01. 13:34:13

Marotta és Allegri egyszerre való eltávolítása sok volt a klubnak. A szakmai munkát leginkább befolyásoló 2 pozíció. Látszik is az eredménye. Lehet, hogy eljött a változtatás ideje, ez mindig kockázatos, sajnos nekünk ez most nem jött be. Van ilyen. Paratici kontár munkát végez, régen azt hittük ő az ész a háttérben, hát most látjuk, hogy egy olcsó utánztata elődjének. Én a Rabiot-Ramsey szerződések miatt is kirúgtam volna már, de összességében is gyenge a pali. Valóban, Nedveddel együtt távozhat ak mindketten. A cseh pozíciójára bármely korábbi játékos is alkalmas lehet, viszont Para helyére kétlem, hogy külföldi embert bízna meg Agnelli, oda vmi olasz jönne.

szauerb 2021.01.01. 13:38:23

Paraticinek sokkal nehezebb dolga van mint Marottanak volt.
Több okból is.
A futball financiális oldala rengeteget változott azon kívül egy legendás csapat utáni korszakváltást kell levezényelnie.
Evvel minden csapatnak meggyűlik a baja(Milan, Inter, Barcelona, Chelsea, Manchester United,stb...)
Egyértelműen több időre lenne szüksége ehhez, ha megkapja valószínűleg sikerül neki. Ha nem majd más csinálja meg, de az sem egy 1-2 év alatt fog össze jönni.
A futballban a nagy sikerek után általában jönnek csendesebb évek is.
El kéne fogadni.

Egyébként ha Moggi 12 évig volt Juventus alkalmazott. Ez alatt mennyi BL címet nyertünk?
Ha már őt tekintjük az egyik követendő példának...

bartender 2021.01.01. 18:05:26

@szauerb: Moggival azert 96-ban megnyertuk a bl-t, az ezt koveto 2 evben zsinorban dontot is jatszottunk, ahol mindketszer kikaptunk. A 2003-ban a Milannal jatszottunk bl dontot, azt se mi nyertuk sajna. 9 ev alatt 4 bl donto, es azert ne felejtsuk el, a csapat egyik legnagyobb asza, Del Piero nagyon nagyon hosszu ideig tarto serulessel kuszkodott. Kozel 1 ev utan tert vissza, es utana se volt mar az a jatekos, aki serulese elott. Konkretan sokaig csak 11-esekbol talalt be, es durvan ballabas jatekos lett egy ideig, annyira nem hasznalta a serult jobbat. Lehet fikazni Moggit, en sem szeretem, de korszakos zseni volt a sajat poziciojaban. Vele senki nem szarozott, pont ugy viselkedett ahogy abban a velejeig korrupt es posvanyos olasz focikozegben kellett. Nezd meg most, szarazon kefelik a csapat segget a VAR-ozasoknal, megse mer senki megszolalni. Ezt tettek volna Moggival... Nem mellesleg a csapat lezullesztesehez pont az o munkassaga volt az alibi.

bartender 2021.01.01. 18:17:38

Szoval egy rohadt nagy maffiozo volt, de akkor melyik klubvezeto nem? Most is azok... lehet feheredett az a galler, de ugyan akkora zsivanyok meg mindig. Moggi kimagaslott ebbol, meg is hurcoltak. De teny ami teny ha o nincs, vagy nem ugy csinalja a dolgait ahogy, nincs visszaminosites, pontlevonas, es azota tarto bundas Juventus-ozas.

west30 2021.01.01. 18:32:11

Kedvelem Paraticit,de szerintem egyertelmu hogy tavoznia kell.Campos nem tunik rossz megoldasnak.

szauerb 2021.01.01. 20:40:58

@bartender: Abszolút egyet értek mindennel amit leírtál.
Csak azért kerdeztem mert Moggival 1 BL cím sikerült és néhány vesztett döntő. Egy sokkal előnyösebb helyzetben lévő klubnál. Marotta viszont egy sokkal nehezebb helyzetből hozott ki hasonlót, nyílván a BL cím nélkül.( Bár ki tudja ha marad még pár esztendőt.)
Mégis az ő általános megítélése itt az, hogy kudarcot vallott.
Aztán Paratici 2 év 2 bajnoki címe is kudarcnak számít.
Érdekes...

Attilio79 2021.01.01. 22:18:04

@venember83: CR-t nem biztos, hogy teherként kell értelmezni. A teher inkább az, hogy fiatal tehetségeket nem tudott szerezni Paratici, én ebben látom a negatív munkát, az u23 gyakorlatilag használhatatlan és nincs háttér. Gyakorlatilag feleslegesen ölnek bele pénzt és ez bizony Paratici hiányossága (is). Az első csapatnak egy iránymutatásnak kellene lennie, de a két csapat közti távolság óriási... :(

west30 2021.01.02. 01:36:23

@szauerb: Ez szimplan igy nem igaz,amikor Moggi atvette a Juventust csorosag volt a csapatnal,es a vezetoseg munkaja miatt jutott el oda a csapat ahol volt a kizaras elott.

Rikoo 2021.01.02. 03:54:32

Paratici legnagyobb hibája, hogy elküldte azt az egy embert aki képes volt azonosulni az átigazolási politikájával a klubnak, Marrotta sokkal stabilabb az edzőkkel, Contét is elküldhette volna már az Intertől mégsem teszi. Teljesen várható volt, hogy más edzők nem tudnak majd mit kezdeni ezzel a káosszal, amit a Juventus művel átigazolások terén. A Top kluboknál mindig a stabilitás hozza meg a sikert és nem a "minden nyáron cseréljük le a fél keretet, jöjjenek az éppen jó lehetőségek" átigazolási stratégia.
Egyébként persze, hogy a szurkolók is rosszul vannak Paraticitől, hiszen látványosan nagyobb költségvetése van a klubnak, mint az első pár évben, amikor jóval simábban jöttek a bajnoki címek és spórolni kellett folyamatosan.
Nedved helyén remélem Gigi és Chiello osztoznak majd a későbbiekben. Szívem szerint Alexet látnám ott, de sok esélyt nme látok rá.
Minden korszak lezárul egyszer, de Allegriben még volt 1-2 év, biztos vagyok benne, hogy a klub történetének 3. legsikeresebb edzője nem így akart búcsúzni és nem ilyen állapotban akarta átadni a csapatot az utódjának, mint ahogy sikerült.
Mint tudjuk Allegri távozása Paratici is Nedved miatt történt és előbbi ötlete volt Sarri érkezése. Na ezzel vághatta leginkább el magát, mert qrva nagy öngól volt ez a döntés és a 9 bajnoki címből, talán ez volt az egyedüli amikor a jobb képességű játékosok miatt lett meg a Scudetto és nem azért, mert a Juventus volt a legjobb csapat.
Persze lehet vakon tapsikolni, de látni kell, hogy a Bayern München példáját követve volt a helyes úton a klub, ahogy lelépett róla a vezetőség, onnantól jöttek a problémák.
Pirlo kinevezése mindenesetre Agnelli vakmerősége, januárban eldől, hogy merre vagyunk arccal, döntő hónapba léptünk.

venember83 2021.01.02. 06:16:15

@Rikoo: így visszanézve tán könnyebb is lett volna akkor nyáron meglépni az adott futballisták elengedését, hisz lényegében idén sem kapott semmit értük a klub (Higuaín, Matuidi, Khedira), és több idő állt volna rendelkezésre megfelelő erősítést keresni. De persze az is érthető, hogy MdL átigazolási díja és bére, illetve CR7 kimagasló bére eléggé leszűkítette a pénzügyi lehetőségek tárházát, s talán most Pirlónak (a sarris vergődés után) elfogadhatóbb egy gyengébb szezon, hisz mindenki számára egyértelmű, hogy a keretet alaposan meg kell(ett) újítani. Persze visszanézve mindig sokkal könnyebb (viszonylag) egyértelmű következtetéseket levonni.

szauerb 2021.01.02. 11:34:31

@west30:
Nyílván nem a legoptimálisabb állapotok uralkodtak de nem volt egy Serie B után bekövetkező totális káosz sem amivel Marottanak és Paraticinek kellett megküzdenie.
Azon kívül Moggi idejében is csúszott be hetedik hely a bajnokságban sőt három évig bajnokok sem voltunk mégsem küldték el, hanem több időt kapott.
Igen odáig jutottunk el 2006-ra, hogy az azt megelőző három évben a BL-ben a papíron sokkal gyenkébb Deportivo ,Liverpool, Arsenal hármas ejtett ki minket a BL-ben.
Kérdem én mivel vagyunk most rosszabb helyzetben?
Lehet itt egyes embereknek károgni de a tények makacs dolgok.

west30 2021.01.02. 18:29:24

@szauerb: Nem hasonlitom ossze a ket idoszakot,pusztan csak az erdekesseg miatt irtam,hogy amikor az akkori vezetoseg atvette a csapatot eleg nagy trutyiban volt anyagilag a csapat.es 100+millios tokeemeles sem volt mint kesobb a 2 hetedik hely utan.Szimplan arrol beszelek,hogy sokan nem is tudjak mennyire melyen volt a Juventus penzugyileg nem is egy alkalommal.

szauerb 2021.01.02. 19:06:34

@west30:
Sokan sok mindent nem tudnak itt csak azt, hogy ha nem nyer a csapat akkor mindenki fogalmatlan és azonnal takarodjon, ez az ami bosszantó és értelmes társalgás sem fojtatható itt ebböl kifolyólag.
Egyébként én nagyra becsültem Moggit és Marottat is, mert mindketten rengeteget adtak a Juvénak és nekünk szurkolóknak is.
Paratici eddig felemás, legalább annyi rossz igazolása van mint jó. Viszont a körülmények is erősen ellene dolgoznak.

alexGicamo 2021.01.03. 15:19:38

Na, Agnelli meghallotta a szurkolók panaszát ?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9915) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4140) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása