Pirlo: „Nincs veszítenivalónk”

pirlo_andrea_bl-sajtotajekoztaton_oltonyben.jpgA csoportelsőségről dönthet a keddi találkozó a Barcelona és a Juventus között, és bár a Barcelona nem mutat túl jól, Andrea Pirlo nem gondolja, hogy válságról lehetne beszélni a katalán csapat kapcsán.

„Gigi jobban érzi magát, sikerült felépülnie a sérülésből. Lehet, hogy játszik a keddi meccsen, mivel megérdemli, hogy ilyen fontos szakaszban pályára lépjen, és játékra kész.

Nem gondolom, hogy a Barcelona krízishelyzetben lenne, egy új edzőjük van, aki most valósítja meg az ötleteit. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Barcelona kiváló csapat.”

A csoportelsőséghez háromgólos győzelemre van szüksége a Juventusnak, miután Torinóban 2-0-ra kikapott az Öreg Hölgy.

„Igen, hinnünk kell ebben a lehetőségben. Nehéz meccs lesz, és adott részében majd szenvednünk is kell. Tudjuk, hogy lesznek lehetőségeink, és ezeket ki kell használnunk. Nyitottan kell futballoznunk, nincs veszítenivalónk. Az első meccs hibáit nem feledhetjük el, de a jó megmozdulásokat sem. Nyugodtak vagyunk, és tudjuk, hogy bármi megtörténhet.”

Igen, Aaron Ramsey hasznos lehet kedden. Kicsit jobban érzi magát, és pár perc játékidő lehet is a lábában. Megvan az ereje. Azt mondtam, hogy nem gondolom annyira intelligensnek a pályán, de tudja, hogyan kell megtalálni a megfelelő mozgásokat. Kedden hasznos lehet, hogy kiaknázzuk a bejátszható területeket.

Ezek olyan meccsek, amelyen a játéknak a fejlődés a célja, illetve láthatjuk, hogy miben kell még javulnunk. A csoportálláson kívül az elsőség megszerzése kis pluszt ad a sorsolásban. Azonban fontosabb, hogy mit mutatunk a pályán, és hogy mik derülnek ki a meccs végéig, ha nagyszerű meccsünk lesz.

Megnéztük és kielemeztük az első meccset. A vereségek segítenek a játék kijavításában, és így a jövő tekintetében. Egyértelműen javulnunk kell a labda nélküli fázisban az első meccshez képest. Sok játékos feljön a támadásaikkal.

Szorosan kell védekeznünk, és szélre kell szorítanunk őket, ahol több helyünk lesz arra, hogy letámadjuk őket.

Nem hiszem, hogy a Torino elleni meccs vonatkozásában beszélhetünk fordulópontról. A hozzáálláson kell javítani. Teljesen más volt a hozzáállás az első és a második félidőben, ahol megnyertük az összes párbajt. A csapat identitása soha nem hiányozhat.

Nem igazán tetszik, amikor egyes játékosok úgy érkeznek meccsre, hogy nem koncentrálnak 100%-osan. Ez azonban betudható a sok meccsnek és a mentális kimerültségnek. Talán egy szikrára van szükség ahhoz, hogy a legjobbjukat hozzák. Nem lenne szabad megtörténnie, de ez természetes, mivel ilyen időszakot élünk. Nehéz ezzel a sok utazással, és sajnos előfordulhat. Azonban a keddi mérkőzéshez hasonló meccseknél bizonyosan nem merülhet fel ilyesmi.

Adriennel nagyon elégedett vagyok. Jó szezont fut, és elmondhatom, hogy nem ismertem túl jól. Keményen dolgozik, és azt kell tudatosítania, hogy csak a potenciálja 70%-ánál tart, és többre képes. Világszinten is kiváló középpályás lehet belőle.”

A Barcelona mestere, Ronald Koeman azt mondta, hogy nem helyes választani Cristiano Ronaldo és Lionel Messi közül, ha a világ legjobbjáról van szó, Andrea Pirlo pedig egyetért a holland mesterrel.

„Ronald Koeman jogosan jelenti ki, hogy helytelen legjobbat választani. Nagyszerű show-t tártak elénk az elmúlt 15 évben. Az elmúlt 15 évben ők osztoztak az Aranylabdákon. Kár lenne kijelenteni, hogy egyik jobb, mint a másik. Két fenoménről beszélünk, akik szurkolók millióit teszik boldoggá mindig, amikor pályára lépnek. Helytelen kijelenteni, hogy ki a jobb. Köszönettel tartozunk nekik, mivel jót tesznek a futballnak.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7316322746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lanzafame 2020.12.08. 09:50:56

Ma nem számít az eredmény, csak az, hogy legyen játékunk.

venember83 2020.12.08. 10:01:21

@Lanzafame: bárcsak Pirlo is ilyen szép tömören fogalmazott volna. Viszont pozitívumként elmondható, hogy nyilatkozatok tekintetében már tanult 1-2 dolgot az egyik legnagyobb elődtől. Már csak a meccsekbe való megfelelő beleavatkozás és pár egyéb apróság tekintetében kell ellesnie ezt-azt néhány közelmúltbeli felvételről.

Rocky80 2020.12.08. 10:10:47

@Lanzafame: én azért örülnék ha visszavágnánk nekik.

Lanzafame 2020.12.08. 11:55:04

@Rocky80: @venember83: inkább kapjunk ki 3-2-re, de látszódjon, mit akar Pirlo, mint hogy (megint) bemákoljunk egy győzelmet, kilátástalan játékkal. A Torino ellen a félelem és 1-2 öreg mentett csak meg minket...

Csak Csucsu 2020.12.08. 12:06:06

@venember83: nyugi...javulunk a labda nélküli mozgásokban aztán jön egy kis szikra s minden rendben lesz.. :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása