A Juve betűre pontosan követte a protokollt

agnelli_andrea_juve_sajtotajekoztaton_fekete_oltonyben.jpgA Juventus elnöke, Andrea Agnelli a Napoli távolmaradása miatt elmaradt bajnokit követően arról beszélt, hogy klubja mindent elkövetett, amit a szövetség és a liga által elfogadott protokoll megkövetelt.

„Azért állok itt, mert az a helyes, ha kifejezzük a véleményünket az adott helyzetben.” - mondta az elnök klubja védelmében a Sky Sport Italia mikrofonja előtt.

„Nyilvánvaló, hogy az a tény, hogy egy csapat nem jut el a stadionba, ahol meccset kellene játszania, nem fest szép képet az olasz futballról, de mi a saját provincializmusunkat helyezzük előtérbe, nem számít, mi történik az országhatárokon kívül, figyelmen kívül hagyjuk, milyen kárt teszünk a nemzetközi futball vonatkozásában.

Ha beszélni kell, teliszájjal a futballfejlesztés mellett állunk, de nincs meg az érzékenység arra, hogy az ötletből kezdeményezés váljon.

Egyértelműségre van szükségünk. Léteznek rendkívül egyértelmű protokollok ilyen esetekre, a helyzet megjósolható volt, várható volt, hogy lesz egy vagy két koronapozitív eset a meccsnapi keretben.

Ebben az esetben a CTS és a Lega Serie A által elfogadott protokollt kell alklamazni, ami kötelező elszigetelést feltételez az ASL-lel közösen meghatározott komplexumban.

Így mindannyian a komplexumba vonulhatunk, folytathatjuk az edzést, illetve játszhatunk rendszeres tesztelés mellett. Adott az egyértelműség, a szövetség hatékonyan együttműködött az Egészségügyi Minisztériummal és a CTS-sel, és mindannyian tisztában voltunk azzal, mit kell tenni.

A Juventus két koronavírusos esetet észlelt a minap, ennek természetes folyományaként mindannyian buborékba vonultunk, hogy készek lehessünk a meccs lejátszására.”

A Napoli korántsem az első klub, amelyiknél koronavírussal fertőzött játékosokat észlelnek a keretben, de a többi meccset nem halasztották el, például a Milan és a Torino meccsét.

„A protokollt a kormány és a CTS határozta meg. Ha az előírások peremtartományába tartozó helyzet merül fel, akkor a protokoll fellapozásával megoldást találhatunk az egyéni helyzetekre.

Természetesen első számú a közegészség ügye, de a protokoll kialakítása azt célozta, hogy folytathassuk a munkánkat.”

A Serie A és az UEFA előírások szerint, amennyiben egy csapatnak rendelkezésére áll 13 játékos, amibe beletartozik egy kapus is, a meccset le kell játszani. Létezik egy szakasz, amely lehetővé teszi, hogy a helyi hatóságok felülbírálják ezen előírásokat, de az nem egyértelmű, hogy az ASL közleménye mennyire hatályos, tilalomnak vagy ajánlasnak minősül-e.

A Napolinál 20 személy karanténba vonult, ebből 16 játékos, a többi a személyzet tagja, és ők otthon vannak. A mai napon ők átköltöznek a Castel Volturno edzőkomplexumba, tehát lényegében csak ma alakul ki a buborék körülöttük.

Andrea Agnelli egyeztetett a Napoli elnökével, Aurelio De Laurentiisszel?

„Az üzenete a meccs elnapolását szorgalmazta, ami jogos kérés lehet, azonban nagyon egyértelmű szabályok vannak, és ezekhez kell ragaszkodnunk. Mindegyik iparágnak megvannak az előírásai, ha pedig nem követjük ezeket, akkor nem csak profikként, hanem állapolgárokként is hibázunk.”

A protokoll vajon módosításra szorul a vasárnapi visszás helyzet következményeként?

„Nem tisztem megmondani, hogy módosítani kell-e a szabályokat. Én csak az írott szabályokat követhetem, ennyit tehetek. A protokoll pontosan annak a meghatározására született, hogy tudjuk, mi történik egy pozitív teszt esetén.

Mivel nemzetközi sorozatban is érintettek vagyunk, hetente három mintavétel történik nálunk, két nappal a meccs előtt. Nagyjából elkerülhetetlen, hogy legyenek pozitív minták az összes csapatnál előbb vagy utóbb. Úgy tudom, hogy nálunk az esetek jelentős része, ha nem mind, tünetmentes volt, szóval ha nem lett volna a szigorú tesztelés és monitorozás, akkor valószínűleg az illető személyek megszakítás nélkül végezték volna a munkájukat.”

Andrea Agnellit arról kérdezték, hogy a Juventus vajon elutazott volna Nápolyba, ha az ASL arra sarkallta volna a csapatot, hogy karanténba vonuljon?

„Nem indultunk volna, de nem hiszem, hogy az ASL kiadott volna egy ilyen közleményt. Ha mégis, az egyértelműen azért történik, mert véleményük szerint valami hiányosság merült fel a meglévő protokoll követésében.

Véleményem szerint az ASL-nek nem kell közbeavatkoznia, ha az összes klubnak kiküldött protokollt következetesen követik.” - zárta az interjút az elnök utalva arra, hogy a Napoli valószínűleg azért kérte ki az ASL állásfoglalását, hogy az felülírja a meglévő Serie A protokollt.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2016227394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pavel1988 2020.10.05. 09:14:33

Ez 3-0 lesz ide.
Mindegyik másik évben azt mondtam volna, hogy játsszuk le, ne ezen múljon. Idén más a helyzet, minden leeső könnyítésre le kell csapnunk!

triplat 2020.10.05. 09:29:40

Két gondolatom lenne. ha le kell játszani akkor azok a játékosok akik most covid-osok ott sem játszhatnának. másik mi van akkor ,ha a tartományi eü úgy dönt, hogy akkor nem utazhat be senki Nápolyból? Akkor nem jöhetnek és megint halasztunk? (persze csak a kiszúrásból)

spaolo1981 2020.10.05. 15:45:40

Várható volt, hogy azt a kiskaput, amire a Napoli hivatkozik, előbb-utóbb ki fogják használni a csapatok. Azért arra kíváncsi leszek, ha a későbbiekben úgy alakul, hogy egy (vagy több) Európa-Liga meccsre sem utaznak el Gattusóék, az ASL-re hivatkozva.

babo0410 2020.10.05. 17:41:49

@spaolo1981: Szerintem az UEFA keményen betartja a szabályokat, és 3-0-ra bukó. Mondjuk most is ezt kellett volna.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása