Bizonyítványosztás: Paulo Dybala

dybala_paulo_szettarja_kezeit.jpgEbben a részben nem akárki kaphatja meg bizonyítványát, hanem a csapat tízese, a Serie A MVP-je, Paulo Dybala.

Nagyon komoly megpróbáltatásokon kellett keresztülmennie, hogy egyáltalán a Juventus mezében kezdje meg ezt a szezont. Az előző évadban nagyon rosszul szerepelt, az önbizalmát teljesen elvesztette, Allegrivel rossz viszonyt ápolt, Cristiano Ronaldóval a pályán inkább rivalizáltak, mintsem segítették volna egymást és a klub is minden áron meg akart tőle szabadulni, ahogy a szurkolók döntő többsége is. Ezek ellenére Paulo maradt, és ismét tündökölt. Igaz, nem ment az olyan könnyen, a szezon elején Sarri nagyon óvatosan próbálta visszaépíteni a kezdőbe, többször is csak a padon ült (összesen 25 alkalommal kezdett), mert a 4-3-3-ban nem volt helye, de amint váltás történt a hadrendet illetően, Dybala szinte azonnal visszakerült oda, ahová való, azaz a kezdő tizenegybe. Secunda puntaként ismételten abban a szerepkörben játszhatott, ahol igazán jól érezte magát, és szenzációs formának örvendhetett. Ez különösen azért volt fontos, mert Cristiano Ronaldo a szokás szerint gyengén kezdte a szezont, ezért szükség volt egy olyan emberre, aki hátára tudta venni a csapatot, a kis argentin Higuaínnal kiegészülve pedig képes volt erre. Nagyon fontos gólokat szerzett a Bajnokok Ligájában és a Serie A-ban is,  emellett a mezőnyben szinte kivétel nélkül nagyszerűen teljesített.

kepernyofelvetel_292.pngTavasszal szintén a legjobbját tudta nyújtani, azonban ekkorra már felzárkózott mellé Ronaldo is, és mintha már érezhető lett volna, hogy valami változás történt köztük, és egyre inkább keresné az argentin a portugált a pályán, de ekkor még nem beszélhettünk komolyan arról, hogy ezt az ötszörös aranylabdás is viszonozta volna. A koronavírus okozta szünet után már egyértelműen próbáltak együttműködni, kulcsszituációkban passzoltak egymásnak, nagyszerű duót alkottak.

Dybala hamis kilencesként jutott szerephez, de elejében ez csak annyira tudta visszafogni, hogy a mezőnyben kevésbé remekelt, viszont sorozatban lőtte a gólokat, adta a gólpasszokat. Azonban a szezon végére már el lehetett róla mondani, hogy ebben a szerepkörben is meg tudja állni a helyét.

Összességében elmondható, hogy szinte az egész szezont komoly teljesítmény-ingadozás nélkül lehozta, mindössze egy-két meccsen teljesített rosszul, de akkor is csak saját magához képest volt gyenge. Különösen a szezon végére értékelődött fel az ő szerepe, mikor a kreativitást és góllövést is szinte csak tőle várhattuk, rajta kívül a csapatból még de Ligt számított pótolhatatlannak.

Egyértelmű, hogy ragaszkodni kell hozzá, az eladásának gondolata sem szabadna, hogy felmerüljön a vezetőség fejében. Ő egy kincs a Juventus számára, akinek esze ágában sincs távozni, ezt pedig nagyon meg kell becsülni a mai világban. A jövő kapitánya lehet, a tízes szám pedig jelenleg úgy néz ki, hogy nála van az egyik legjobb helyen. Mindenképp hosszabbítani kell vele, véleményem szerint megdolgozott már a 10 millió eurós bérért.

A jövőben könnyen előfordulhat, hogy szélsőként lesz alkalmazva, ami Allegri idejében nagyon nem passzolt neki, mivel támadó létére nem különösebben képes gyors sprintekre, és fizikai felépítése sem igazán alkalmas arra, hogy kilencven percen keresztül robotoljon fel-alá, azonban Sarri irányítása alatt kifejezetten remekelt a jobb szélen, mivel eleve más feladatokkal lett ellátva, szabadabb szerepet kapott, kíváncsian várom, hogy Pirlo hol is képzeli el Paulót a kezdőben. Annyi biztos, hogy ha szélső lesz, akkor igencsak rá kell feküdnie a védekezésre, mert a harcossággal nincs baj, csak taktikailag fegyelmezetlen, és láthattuk nem is egyszer, hogy csak sétálgat visszafelé, ahelyett, hogy pontosan egy vonalban helyezkedne a társaival.

Bizonyítványa:

  • Eredményesség (11 gól, 6 gólpassz): ötös
  • Lövések (77 próbálkozás, 41 kaput elkerülő lövés, 36 kaput eltaláló próbálkozás, 14.29%-os helyzetkihasználás, 8 kihagyott ziccer): hármas, ezen van bőven mit javítani. A kihagyott ziccerek száma aránylag alacsony, ezzel nincs probléma, azonban azon kevesek közé tartozik, aki többször lő a kapu mellé, mint ahányszor eltalálja azt, a helyzetkihasználása pedig kifejezetten rossz. Azért kapott hármast, mert a statisztika ezúttal becsapós, mert tudjuk, hogy rengeteget próbálkozik a tizenhatoson kívülről.
  • Kulcspasszok (2.1 darab meccsenként, összesen 70 darab, 13 kialakított gólhelyzet) ötös, zseniális adatok, neki van a negyedik legtöbb kulcspassza, és ő alakította ki a második legtöbb ziccert.
  • Passzolás (37.1 darab mérkőzésenként, 88% pontosság) ötös, ráadásul neki van a negyedik legtöbb átadása a saját térfelén (303 darab), az ellenfélén 947-szer passzolt, amivel a harmadik, a támadó harmadban kiosztott pontos passzokat figyelembe véve szintén harmadik (545 darab), támadókat figyelembe véve neki van a harmadik legtöbb átadása (1225 darab), és a végére maradt az, amiben a legjobb, ez pedig a passzpontosság (88%). 
  • Hosszú indítások (2.2 darab találkozónként, 87% pontosság, 72 darab): ötös, ebben is egészen kiváló, ha a darabszámot nézzük, ha a pontosságot.
  • Beadások (0.8 darab meccsenként, 23% pontosság, 25 darab): négyes, egy szögletspecialistától egy kicsit jobb százalékot várnánk el, de még így is neki van az ötödik legtöbb pontos beadása.
  • Cselek (2 darab összecsapásonként, 61% pontosság): ötös, 65 alkalommal verte át aktuális ellenfelét, ezzel pedig ő a második legtöbb cselt bemutató játékos.
  • Párharcok (4.2 meccsenként, 50% sikeresség) ötös
  • Védekezés (0.4 közbeavatkozás és 0.6 szerelés mérkőzésenként): négyes, nem ez az erőssége, de a letámadásból mindig kivette a részét.
  • BL-teljesítmény (7.38-as osztályzatot kapott a Sofascore-tól): ötös, fontos gólokat szerzett ebben a sorozatban, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a csapat ilyen simán jusson tovább a csoportból.
  • Szemmel megítélhető teljesítmény: ötös
  • Fejlődés (tavaly 7.26, idén 7.47): ötös, sokkal nagyobb fejlődésen ment keresztül, mint amit a számok mutatnak. Mintha kicserélték volna.
  • Megbízhatóság: ötös, nem sérülékeny, az egész szezonban egyenletesen jó teljesítményt nyújtott, emellett természetesen nem kell attól félni, hogy bármikor kiállítják.
  • Mentalitás: ötös, igaz, hogy kisebb hisztijei voltak, amit szerencsére az edzője nagyon jól tudott kezelni, de Dybala is kicsit mintha elkezdte volna levetkőzni ezt a gyerekes énjét (26 évesen azért ideje lenne), ő azon kevesek egyike, akikben szinte mindig égett a spirito.
  • Átlag: 4.71, azaz ötös.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3716193504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juve28adam 2020.09.08. 14:39:02

Ez is egy remek írás, viszont a transfermarkt szerint 11 gólja mellé 11 asszisztot adott, kevésnek is tűnt az a cikkben szereplő 6 db, azért is néztem utána.
Reméljük Paulo minimum így folytatja, hajrá! :)

JuventusFanatikus 2020.09.08. 14:55:38

@juve28adam: Köszönöm!:)

Részemről ez nem elírás, a Sofascore ennyit ír. Úgy tűnik az lenne a legbiztosabb, ha megszámolnánk videóról.:D

Apuleius 2020.09.08. 15:05:01

@JuventusFanatikus: Szerintem a Transfermarkt-os adat (11 gólpassz) lesz a valós , még azt is mutatja a statisztikájuk, hogy konkrétan melyik meccsen történt. Mondjuk eleve ez csak a bajnoki meccseket jelenti, összességében még több van neki, ha az összes sorozatot nézzük.

www.transfermarkt.com/paulo-dybala/leistungsdaten/spieler/206050/plus/0?saison=2019

JuventusFanatikus 2020.09.08. 15:11:46

@Apuleius: A Sofascore is mutatja, hogy pontosan melyik meccseken osztotta ki. Az a probléma, hogy nincs egy harmadik oldal, ahol meg tudnám nézni, a Lega hivatalos oldalán már nem lehet/nem tudom megnézni, ahogy a whoscored oldalán se.

juve28adam 2020.09.08. 15:17:05

@JuventusFanatikus: Én anno eredmények.com-on is ha jól emlékszem 11-et láttam(bár lehet ők is pont transfermarktról lesik le).
Amúgy kizárt dolog hogy csak 6-ot osztott volna ki.

De jó példa pl Bentancur esete. Sofán 7 asszisztja van csak. Ez a koronás leállás előtt volt már, erre jól emlékszem mert direkt meg is néztem. A szezont viszont 8 gólpasszal fejezte be ,de sofán még mindig csak 7-et mutat.

Matteo89 2020.09.08. 15:21:22

A transfermarkt a kiharcolt tiziket is assistként kezeli, ha jól tudom (legalábbis néhány éve még így volt).

Tudtommal a Gazzetta is 6 assistot jegyez Dybala neve mellett.

juve28adam 2020.09.08. 15:39:50

@Matteo89: Hmmm, való igaz. Most direkt utána néztem és a sofán Bentának a Fior ellen nincs asszisztja, míg a transfermarktnál van. Nos azon a meccsen az uru kiharcolt egy büntetőt és azt is odaadták neki gólpassznak. Szóval akkor megkövetem magam ,tényleg így működik ez a rendszer a transfermarkton. Akkor valós lehet Dybalánál a stat, sorry.

MdewC 2020.09.08. 15:40:41

Csillagos négyes. :)

Ennél még nagyobb vezér szerepet várok tőle és nagyon hiányzott az utolsó BL meccsünkről.

Több vezér Dybusz kell!

dobor norbert 2020.09.08. 15:50:59

Kolléga Úr! Megint egy remek írás! Köszönjük szépen a fáradozásod az összes blogolvasó nevében!Remek teljesítmény napról,napra! Munka mellett önzetlenűl! Csak így tovább!

JuventusFanatikus 2020.09.08. 16:21:44

@Matteo89: Köszönöm Kolléga, ez a megoldás:)
@juve28adam: Semmi probléma, legalább meggyőződhettünk arról, hogy miért a Sofa-e téren a legjobb.
@dobor norbert: Köszönöm!:)

del pipi 2020.09.08. 16:44:08

@JuventusFanatikus: Tényleg jó írás! Nálam két játékos játszott 5-re, az egyik De Ligt, a másik pedig Dybala, nincs is kérdés. Kár hogy a végén megsérült....

Alex8610 2020.09.08. 16:44:26

Azaz inter elleni gol....Zseni a kolyok ez nem vitas ezt a gyerekes enjet amit a vegen irtal azt kellene meg levetkoznie /bar most mar tenyleg kifele megy belole/ es akkor vezer lesz.En mar csak ezt varom tole.Ha Raiola lenne az ugynoke mar a Realnal lenne /ha a malacon mulna/ szoval oruljunk neki hogy igy ragaszkodik a Juvehoz.

Apuleius 2020.09.08. 16:54:14

@JuventusFanatikus: @Matteo89: @juve28adam: Akkor megvan a megoldás :-) Őszintén szólva engem meglepett, hogy "csak" 6 gólpassz fűződik a nevéhez a bajnokságban.

Zombijuve 2020.09.08. 17:32:52

Remek volt ,mint mindig!

Rikster 2020.09.08. 19:38:49

Kiváló játékos, remélem mielőbb lerendezik most már ezt a hosszabbítást. Kész katarzis lenne, ha Dybala aznap hosszabbítana, amikor Khedira távozik.

Idei teljesítménye, kreativitásában és a mezőnyben is végzett munkájában is megsüvegelendő. Számomra az eladhatatlan kategóriát képezi. A hisztiket kellene levetkőznie magáról.

kidelpiero 2020.09.08. 22:07:57

Pirlo egyik fo feladata az lesz sztem, hogy a csapatot Dybala kore epitse, es neki fekvo taktikat talaljon ki.

Panther77 2020.09.09. 07:05:51

Nálam 4-esnél jobb osztályzatot nem kapott Dybala.Én többet várok tőle várom a "felrobbanást",hogy igazi vezére legyen a csapatnak.Idén láttam ezeket a jeleket,de még mindig kell 1-2 csiszolás rajta.
Sőt igazából nem is értettem a cikket olvasva,hogy JuventusFanatikus miért adtál plédául a lövéseknél 3-ast(Lövések (77 próbálkozás, 41 kaput elkerülő lövés, 36 kaput eltaláló próbálkozás, 14.29%-os helyzetkihasználás, 8 kihagyott ziccer): hármas, ezen van bőven mit javítani. 77-ből 41-szer el sem találja a kaput) a beadásoknál 4-est és még volt 1-2 dolog amivel nem értettem egyet.Viszont ennek ellenére egy újabb remekművel kápráztattad el az olvasókat.Köszönjük és csak így tovább :D

JuventusFanatikus 2020.09.09. 12:32:22

@Panther77: Köszönöm!:)

Próbáltam minél jobban megindokolni, de akkor világosabban fogalmazok. Ha ilyen lövési statisztikákkal rukkolna elő egy center, akkor egyértelműen egy kettes járna neki. De ne feledjük, Dybala még véletlenül sem az, ritkábban kerül ziccerbe (az a 8 kihagyott helyzet még meglehetősen jó adatnak számít), sokkal több lövése van távolról. Hogy összehasonlítsam hozzá hasonló játékosokkal:
Papu Gómez (10%-os helyzet kihasználás, 10 kihagyott ziccer), Lautaro Martínez (15.56%, 13 darab kihagyott ziccer), Insigne (8.99%, 9 kihagyott ziccer), Joaquín Correa (15.25%, 12 kihagyott ziccer).

A beadásokban pedig szerintem négyes, nem tartozik a legjobbak közé, de egyáltalán nem rossz benne, ha összehasonlítjuk a többi támadóval.

Quentin_KR 2020.09.09. 12:43:34

Remek írás, de ha nem bántalak meg vele, ez most számomra nagyon elfugultnak tűnik. Túl azon hogy én is kedvelem, nála jobban csak De Ligtet és Buffon. Voltak olyan meccsei ahol egyértelmű volt, vétek lett volna eladni. De így, hogy egyetlen meccset sem hagytam ki talán, én nem láttam azt a kiegyensúlyozott teljesítményt amit többször is említesz. Ha kevesebb is mint az előző években, de idén is voltak teljesen indokolatlan aki tűnő, bűnrossz meccsei. Igazából ez az egyik legnagyobb különbség közte és Del Piero közt. Ha az egész csapat is rosszul játszott, Alex akkor is kitűnt, próbálkozott, hajtott, tüzelte a többieket. Sajna Dybala hagyja magát zuhanni a csapattal ha olyan napja van....

JuventusFanatikus 2020.09.09. 13:44:32

@Quentin_KR: Köszönöm!:)

Ezzel egyáltalán nem tudok egyezni. Azon kevesek közé tartozott, akinél nem tapasztalhattunk komoly formaingadozást. Del Pieróhoz pedig nem érdemes hasonlítani, nem lesz még egy olyan játékos, mint ő, Dybala pedig egyébként is szinte minden téren elmarad tőle.

Quentin_KR 2020.09.09. 14:19:19

@JuventusFanatikus: hát..... legalább a Del Piero-s részben egyetértünk. Forza Juve ;)

babo0410 2020.09.09. 15:24:23

@JuventusFanatikus: Transfermarkt, whoscored, eredmenyek.com több helyen nézd meg legközelebb a gól/gólpassz mutatót, meg minden statisztikát, ezek a szerintem jobb oldalak. ;)
Nálam Dybala mindig ötös. Na jó tavaly előtt, mikor alig játszott, ez kivétel, egyébként nekem nagy kedvencem. :)
És ha igaz, hogy hajlik kompromisszumokra az új szerződése kapcsán, és kevesebbért is aláír, az korrekt. Szerintem elmondták neki a helyzetet, hogy a klub megszívta a járvány miatti kényszerpihenőt, veszteségesek vagyunk. És remélem, ha Suárez valóban opció 10 milliós fizetéssel, akkor azt is elmondták, hogy neki miért tudunk 10m-et fizetni, nehogy ezt nehezményezze.

juve28adam 2020.09.09. 15:58:16

@babo0410: Az a helyzet hogy arra jutottunk, hogy bizony a sofa még jobb is statok tekintetében ,mert kiderült, hogy a transfermarkt a kiharcolt büntetőt is gólpassznak írja az adott személynek aki azt kiharcolta. Én ilyenről eddig nem is hallottam, ez nálam akkora újdonság és egyben vicc kategória :D Csalódtam-e tekintetben a transfermarktban. Még1x bocsi @JuventusFanatikus:

senky 2020.09.09. 18:04:17

@Rikster: Mar megjelent a hir hogy : ,, a Real Madrid vezetősége fontolóra vette annak a lehetőségét, hogy 120 millió euró értékű ajánlatot tegyen a Juventus részére Paulo Dybala szolgálataiért cserébe, miután a torinóiak még mindig nem újították meg az argentin csillag szerződését. ''
Mit szoltok ,vajon mi lesz belole > Az eladasaval sokat veszit es csak romlani fog a jatekeredmenye a csapatnak .

dobor norbert 2020.09.09. 20:41:37

@JuventusFanatikus: Látom,h lesz egy segédszerkesztőd!;)Gratula!

JuventusFanatikus 2020.09.09. 20:54:29

@dobor norbert: A hangnemből ítélve inkább a főnököm lesz, ha már megmondja, hogy mit és, hogy csináljak.:D

@juve28adam: Ugyan már, nincs miért bocsánatot kérned, mondtam már:) Teljesen normálisan elmondtad, hogy szerinted az adott adat nem pontos, és hivatkoztál is az oldalra, ahol az infót találtad. Ezzel nincs semmi probléma, megtaláltok a megoldást, ha észrevettek ehhez hasonlót, akkor azt nyugodtan jelezzétek, én is hibázhatok, aztán megbeszéljük, hogy kinek van igaza. Tanácsra, építő jellegű kritikára mindig vevő vagyok, kioktatásra már kevésbé, de ez már nem is rád vonatkozik.:)

Grinta 2020.09.09. 21:02:44

@senky: A játékeredmény az micsoda? : /

Juvegaspy 2020.09.11. 09:35:13

"Dybala pedig egyébként is szinte minden téren elmarad tőle."
Bal lábbal valo pontossagban es eroben megkozeliti Alexet :-P:-D

dobor norbert 2020.09.14. 13:22:04

@JuventusFanatikus: Kolléga úr! Érdeklődnék,h az értékelés mikor folytatódik?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása