Bizonyítványosztás: Adrien Rabiot

rabiot_adrien_golorom.jpgAktuális sorozatunk természetesen folytatódik, ezúttal Rabiot-ra került sor, az ő értékelését olvashatjátok el ebben a részben.

Tavaly nyáron ingyen érkezett Torinóba a francia középpályás, a vele szembeni elvárás pedig nem volt különösen magas, szorítsa ki Matuidit a kezdőből, ami a szezon végére sikerült is neki. Nehezen indult számára az első Juventusnál töltött éve, nem ment könnyen a beilleszkedés, fél esztendőt ki kellett hagynia előző klubjánál, mert száműzték, többször is a jobb oldalra lett kényszerítve és mikor lett volna lehetősége bizonyítani, akkor jött egy kiállítás és egy kisebb sérülés is. Szépen, fokozatosan sikerült megbirkóznia minden megpróbáltatással, egyre jobban teljesített jobb oldali középpályásként is, és úgy általánosságban szépen fejlődött a teljesítménye. Egy borzasztó ősz után egy reménykeltő tavaszt produkált, majd a koronavírus okozta szünet után az igazi Adrien Rabiot végre megérkezett, és nagyszerű játékkal rukkolt elő egyik meccsről a másikra. 

kepernyofelvetel_288.pngAnnak ellenére, hogy játékstílusa szinte pontosan egyezik Bentancuréval, mégis tudott valami pluszt adni a csapatnak, olyat, amit az uruguayi például nem. Ő volt a csapatban az a középpályás, aki a játékszert nem adta el olyan könnyen, a labdát elvenni tőle alig lehetett, köszönhetően tökéletes labdafedezésének, fizikai erejének és technikai képzettségének. Passzai általában pontosak voltak, a kritikus területeken mindenképp. Emellett jól helyezett távoli lövéseivel általában meg tudta tornáztatni a kapusokat, középpályásként tudott egy kis színt is néha vinni a játékba ötletes és remekül kivitelezett megmozdulásaival, gyors sprintjeivel, mégis inkább amolyan szürke vízhordónak mondanám. A registát mindig tudta segíteni azzal, hogy visszalépkedett a labdákért, míg kemény belépőivel és becsúszó szereléseivel a csapat legjobban védekező játékosai közé lépett elő.

Természetesen vannak olyan dolgok, amiben rengeteget kell fejlődnie. Még mindig nem igazán érzi a társakat, kulcsszituációkban rossz döntést hoz és nem vállal be komolyabb passzokat.

Szerencsére eddig a problémás viselkedése sem mutatkozott meg igazán, reménykedjünk benne, hogy jellemben sikerült fejlődnie. Az viszont továbbra is gond, hogy komoly mérkőzéseken nem tud vezérré válni, ez valószínűleg nem is fog változni.

Szerintem kijelenthető, hogy érdemes volt leigazolni, de annyit még nem nyújtott, hogy kifejezetten jó igazolásnak könyveljük el.

Mivel egyelőre komoly erősítés nem érkezett a középpályára, így remélhetőleg több lehetőséghez fog jutni kezdőként (eddig a bajnokságban 21 alkalommal nevezték a kezdőcsapatba), és képes lesz konstans jó teljesítményre. Eladni jelenleg semmi értelme nem lenne, mindenképp számítanék rá a következő szezonban is.

Bizonyítványa:

  • Eredményesség (1 gól, 1 gólpassz): kettes
  • Passzolás (35.1 darab mérkőzésenként, 90% pontosság, ami a negyedik legjobb adat a Serie A középpályásai között): ötös
  • Kulcspasszok (0.5 darab meccsenként, összesen 14 darab): kettes, az olasz pontvadászatban neki van az egyik legkevesebb fontos átadása. 
  • Indítások (0.9 darab összecsapásonként, 75% pontosság): ötös, e téren a nyolcadik legjobb passzhatékonysággal rendelkező középpályásnak nevezheti magát.
  • Beadások (0.1 darab meccsenként, 10% sikeresség, összesen két sikeres beadás): kettes, ebben is a legrosszabbak között van.
  • Közbeavatkozások (1.1 darab találkozónként): négyes
  • Szerelések (1.7 darab meccsenként): ötös
  • Párharcok (4.8 darab összecsapásonként, 53% sikeresség): ötös, a fejpárbajainak 65%-át megnyeri, amivel a liga hetedik legjobbja ebben a statisztikában.
  • Cselek (1.3 darab mérkőzésenként, 75% sikeresség): ötös
  • BL-teljesítmény (6.98-as osztályzatot kapott a Sofascore-tól): hármas, az értékelése szerint négyest érdemelne, de nem alkotott maradandót ebben a sorozatban.
  • Szemmel megítélhető teljesítmény: hármas
  • Fejlődés (7.28 a PSG-nél, 6.84 a Juventusnál): kettes, ez nagyon komoly visszaesés, csak a szezon végén tudott úgy teljesíteni, mint azt a nevelőklubjánál tette.
  • Megbízhatóság: négyes, nem sérülékeny, annak ellenére, hogy kapott egy piros lapot, még nem lehet olyannak nevezni, aki mindig a kiállítás határát súrolja (egyébként is szerintem akkor nem érdemelte ki azt, hogy idő előtt menjen tusolni), a labda jó helyen van nála, azonban komoly mérkőzésen nem lehet rá építeni
  • Mentalitás: négyes
  • Osztályzata: 3,64, azaz négyes.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9516191314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2020.09.05. 18:07:12

Nyilvánvaló volt, hogy lesznek nehézségei, főleg a kihagyás után, de ha mindenki mással megengedőek vagyunk és a második évében várjuk a jó teljesítményt a beszokás után, akkor nála ez minimum kirobbanthatatlant jelenthet. Nem akarok nagyon előreszaladni, de Bentancurnak fel kell kötnie a nacit, mert Rabiot ennél még csak jobb lesz, Mckennie is kifejezetten illik abba, amit Pirlo elképzelt, és nem vagyunk messze egy Rabiot-Arthur-Mckennie hármastól. Reméljük a versenyhelyzet Bentancurból is a legjobbat hozza ki, mert a franciából úgy tűnik igen.

MdewC 2020.09.05. 18:07:45

Egyelőre 3-as, de ebből simán lehet sokkal jobb is. Hiszek benne. :)

dobor norbert 2020.09.05. 19:26:20

Kolléga úr! Megint egy remek munka! Végre öröm volt önnálló gondolatokat olvasni ennyi pletyka után. Minden tiszteletem a Tiéd,csak így tovább!

letepem 2020.09.05. 21:26:22

Remek összefoglaló! Köszönjük! Váron tőle a csodát, főleg annak tudatában, hogy kedvenc rohamnégerünk nem lesz már jelen! :)

Juvegaspy 2020.09.06. 20:04:50

3as de sztem az 5-ös ert fog hajtani jövőre. Sokat jelent hogy a valogatottba is visszakerult.. Sőt tan a legjobb lett a meccsukon.
Hajra Rabiot

Panther77 2020.09.07. 09:52:36

A javuló tendencia ellenére nekem csalódás Áronnal együtt.
Viszont benne látok valamit.
A 4-es nálam erős,de 3-ast ért a teljesítménye,ha tart még a szezon és bele lendül lehet én is adtam volna neki 4-est,de ha az egész évet nézem nálam közepes.Meglátjuk Pirlo mit tud kihozni belőle én drukkolok neki.

del pipi 2020.09.07. 19:49:30

Nálam a második felvonás miatt 4-es, lesz ő még jobb is a jövőben! Jó írás, Gratula! :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása