Pirlo: „Vissza akarom hozni a lelkesedést”

pirlo_andrea_elso_sajtotajekoztato.jpgAndrea Pirlo ma megtartotta első sajtótájékoztatóját a Juventus edzőjeként, és véleménye szerint jó időben és jó helyen van a Juventusnál.

„Vissza akarom hozni a lelkesedést, proaktív futballt szeretnék látni a csapattól, akik mesterien játsszák a futballt. Két dolgot mondtam a srácoknak: mindig meg kell tartaniuk a labdát, amikor pedig elveszítik, azonnal vissza kell szerezniük.

Meggyőződésem, hogy jó helyen vagyok a jó időben. Taktikailag játszhatunk három- vagy négyvédős rendszerrel, nincsenek meghatározott felállások a fejemben.

A lelkesedésre minden egyes nap szükség van. Beszélnünk kell a játékosokkal, az edzés részesei kell legyenek, és meg kell értetnünk velük, hogy mit akarunk. A Juventusnak mindig egy célja van: a győzelem.

Személy szerint azonnal jól éreztem magam itt, hiszen sok emberrel találkoztam, akikkel a múltban együttdolgoztam.”

A Juventus első komoly nyári szerzeménye Arthur Melo, Andrea Pirlo szerint pedig a brazil középpályás nagyon hasznos lehet az Öreg Hölgy keretében.

„A minőségi játékosok együtt tudnak működni bármilyen csapatban, a fontos az lenne, hogy mindenki kész legyen áldozatokat hozni és dolgozni másokért.

Arthur minőségi futballista, aki számos szerep betöltésére alkalmas, és nagyon hasznosnak fog bizonyulni a szezon során.

Paulo Dybalát soha nem dobtuk piacra, a sajtó találta ki ezeket a pletykákat. Számomra ugyanolyan fontos, mint a többiek. Amint visszatér a pihenője után, be fog épülni a projektbe.

Igor Tudort én választottam, mivel olyan másodedzőre volt szükségem, aki tapasztalt, aki futballista volt, illetve védő volt, továbbá megfelelő személyiséggel rendelkezik. Ráadásul egykori Juve-játékosról beszélünk, így ő a tökéletes ember.

Higuaín? Beszéltem Gonzalóval. Ő világszintű futballista, azonban úgy döntöttünk, hogy ideje külön utakon járni. Mindennek vége szakad egyszer. Szemtől szemben beszéltünk, és úgy döntöttünk, hogy ezt kell tennünk.

Khedira? Meglátjuk, hogy mi történik, amint visszatér a sérüléséből való felépülés után.

Késznek kell lennünk az áldozatokra, ha adott egy cél, akkor együtt kell azt elérnünk.

Hogy erre a feladatra születtem-e, azt az eredmények majd megmondják. Azt mondták, hogy futballistának születtem, és ez igaznak bizonyult, remélhetőleg az edzői munka esetében is megvalósul ez a jóslat.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2616176566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juventino86 2020.08.25. 17:14:14

Lelkesedére mindenképpen szükség lesz. El kell magyarázni a fiúknak, hogy itt csak a győzelem számít. Persze az nem baj, ha ezt látványos játékkal sikerül elérni, de nem ez az elsődleges szempont. Higu távozása most már tényleg időszerű. Khedira esete nagyon érdekes. Én azt gondolom, hogy ha egészséges lenne, akkor csereként talán még hozzá tudna tenni a játékhoz. Nagyon jól érezte egy időben, hogyan és mikor kell üres területre befutni. És ebből jöttek azért a gólok. Ennek ellenére azért jobb lenne, ha őt inkább elengednénk, mert annyira sérülékeny, hogy még csereként sem lenne rendszeresen bevethető.

dobor norbert 2020.08.25. 17:14:41

Adjon az Isten! Erőt,kitartást,türelmet!

Hollóka 2020.08.25. 17:20:53

Nagyon rokonszenves nyilatkozat. Nem tudom, ki hogy van vele, de engem ez most megnyugtatott, hogy a Mister a legtöbb dologban világos elképzelésekkel rendelkezik, és a két argentin kapcsán is örvendetesek a szavai. Forza Andrea, Forza Juve!

Pavel1988 2020.08.25. 17:24:24

Miért van olyan érzésem, hogy Híguainnak csak egy kis tisztelet hiányzott ahhoz, hogy feladja a makacsságát?

JuventusFanatikus 2020.08.25. 17:33:57

Már nagyon vártam ezt a nyilatkozatot, köszönjük!:)

Őszintén, és tisztán beszél a Mister, kivéve a Khedirás résznél:D Így, hogy Ő is megerősítette, hogy milyen stílusban szeretné játszatni a csapatot, elmondható, hogy valamennyire szerencsés, hogy Sarri után érkezett, és nem kell mindent a nulláról megtanítania.

Nem lesz könnyű ebből lélektelen brigádból motivált csapatot kovácsolni, de remélem sikerül valahogy neki.

rockitbaby 2020.08.25. 17:45:02

@JuventusFanatikus: Valamiért úgy érzem, hogy valóban a megfelelő időben és a megfelelő helyen van a Maestro. Nem tudom megmagyarázni, csak így érzem.

Viszont a motiválás része szerintem nem lehet gond. Mintha direkt úgy rakták volna össze a stábot, hogy abban erősek, ami idén hiányzott. Nem volt meg az edző felé a tisztelet, ezzel Pirlonak és Tudornal aligha lesz gondja. Pocsék volt az erőnlét és sok volt a sérült, jött a Conte éra erőnléti edzője, aki csodát tett a kerettel. Nekem ez már bőven elegendő ahhoz, hogy higgyek.

Tony. 2020.08.25. 18:00:08

Kérdés, hogy a játékosok mennyire tudják, fogják komolyan venni őt. Nehéz úgy követni valakit, úgy hogy nincs megfelelő szakmai háttere. Ez egy sima munkahelyen is így van. Sokan együtt játszottak vele a pályán, játékostársuk, közeli barátjuk volt. Át tud e rendeződni ez egy komoly edző-játékos kapcsolattá. Néztem a képeket, volt egy ahol Ronaldo mellett sétál. Mintha éppen túl lettek volna a beszélgetésen, ahol Cr elmondta mi hogy legyen. Egy pozitívum mondjuk már most akad; a megjelenésével legalább nem égeti a klubot.

Bodnar Daniel 2020.08.25. 18:11:32

@Juventino86: Igen, Khedira üres területre futásaiból jöttek ám bizony a gólok.... :D Mélyen egyetértünk.

alexGicamo 2020.08.25. 18:15:56

Isten hozott , Mester ! Én nagyon sok sikert kívánok neked csapatunk élén !

Attilio79 2020.08.25. 18:19:41

Ez az, amit vártam, amit itt elmondott, az megvalósítható, Isten hozott Pirlo!
Higu, Khedira, Rugani, DS, Ramsey, Bernardeschi lefőtt a kávé...

JuventusFanatikus 2020.08.25. 18:22:50

@Bodnar Daniel: Hát még az általa üresen hagyott területekről, hogy jöttek a gólok :D

Alex8610 2020.08.25. 18:27:36

@Tony.: Jo meglatasok.Az biztos hogy alapbol sok mulik a tiszteleten ami ugye megvan.Edzo mult lehet nincs de jatekoskent mindent megnyert,intelligens van megjelenese,kiallasa ami azert szinten szamit.Ez mar eleg a bizalomhoz.Vilagos elkepzelesei vannak,ha kepes osszerantani a tarsasagot es lesz egy jo szezonkezdet es a jatekosok is tudjak mi a dolguk es latjak,tapasztaljak hogy mukodik amit a Maestro elkepzelt akkor kovetni fogjak.Ezek megvalosulnak fel szezon se kell es osszeall a csapat.Tudom sok a "ha" de egyenlore masba nem kapaszkodhatunk.Az edzo-jatekos kapcsolat is erdekes kerdes foleg akikkel egyutt jatszott.Nekem pl anno nagyon furcsa volt mikor Ferrara volt az edzo es meg a Bekekupa dontojeben a 11esek elott hallatszott hogy Buffon "Ciro-nak" szolitotta.Nyilvan nem tiszteletlensegbol de nekem furcsa volt.

babo0410 2020.08.25. 18:34:10

Nagyon szimpi. Viszont, ha 3 és 4 védős rendszereket fogjuk variálni, akkor remélem megtanulja a csapat jól mind a kettőt, és főleg azt, hogy hogyan kell jól átállni 3-ból 4 védőbe, és vissza. Nem úgy mint anno Conte a BL-ben, mikor behozta Lichtit, és négy védőre álltunk át, csak épp ő nem tudott róla, és fentragadt, ebből meg gólt kaptunk. Ez élénken él bennem.

rockitbaby 2020.08.25. 18:53:03

@Tony.: Conte kapcsán is ezek merültek fel annó 2011-ben, hogy az esetleges korábbi csapattársak - Buffon, ADP, Pirlo -, hogyan fogják követni, vagy edzőként tekinteni rá. A többi már történelem.

Grinta 2020.08.25. 19:42:34

Nagyon tetszik a nyilatkozata,a kedv visszahozásáról,Higuaínnal szembeni egyenessége,Tudor miértje-egy dolog viszont abszolúte nem.Mégpedig a felállással kapcsolatos dolgok.Most vagy tényleg nincs a fejében konkrét elképzelés-és majd alakul a keret sajátosságait illetően,vagy csak nem akarja megosztani.

Il Principino 2020.08.25. 19:45:27

Kezdődik Khedira pátyolgatása megint...
Nem akarom elhinni :(

Roland Máté 2020.08.25. 20:05:17

Szép estét!

Érdekes kérdés ez a régi csapattársak, barátok edzője dolog...
Lehet egy hülye példa, de engem egyik barátom maga alá vett fel dolgozni. Na én úgy gondolkodom, hogy eleve szeretnék helyt állni magam végett, és nem szeretném, hogy rossz véleményt kapjon a barátom miattam. Szóval én nagyon remélem, hogy a csapat, a barátok is így gondolják majd! Remélem, hogy küzdeni fognak azért, hogy a régi barátjuk ne égjen!

Annak ellenére, hogy semmi edzői tapasztalata ... én valahogy úgy érzem, vagy legbelül úgy szeretném, hogy Pirlo hozza ki a játékosokban rejlő tehetséget. Adja át a spiritot, legyenek tényleg lelkesek, legyen újra küzdeni akarás!!!
Nézzük csak meg Dybalát! A tavaly előtti év után idén mekkorát ment?!! Berna, Remsey, Benta, Rabiot ... de akár mindenki tud nagyon jól játszani. Voltak olyan mérkőzések ahol nagyon jól játszottak. Valahogy ezt kellene konstansul kihozni mindenkiből. Ha ezt elérné /és hiszem, hogy el tudja érni/ én nagyon boldog lennék.

Sok sikert kívánok Mister!

Bunci88 2020.08.25. 20:29:51

Jó nyilatkozat! Ő játékos volt, pár játékossal együtt is játszott a csapatból. Tudja, hogy hogyan kell erős középpályát összerakni (Maestro). Tudor a védelemért felel. Forza Juve, Pirlo

Kmarcika 2020.08.25. 20:36:41

@Roland Máté: jó ilyen kommentet olvasni. Bízom a megérzésedben :)

Zalayeta 2020.08.25. 21:16:10

Khedira, Higuaín egyértelmű hogy off.. Lehet és kell is még 1-2 névvel folytatni a sort, de én adnék még egy esélyt a sokak által temetett Bernardeschinek. Borzalmas szezonon van túl, de láttuk már a Juvéban és azt megelőzően is jól játszani, bőven van benne potenciál. Egyszerűen valami miatt nem találja önmagát. Hasonló volt Dybalával is Allegri utolsó szezonjában.. ott is mindenki elküldte volna, erre idén meg az év játékosa lett, abszolút nem érdemtelenül.

pedronegroo 2020.08.25. 21:56:21

Conte szellemiségét akarja visszahozni én máshol ezt is olvastam a nyilatkozatában. Szép gondolatok, de egyelőre csak talány hogy mit tud ebből megvalósítani.

JuventusFanatikus 2020.08.25. 22:09:22

@pedronegroo: Elképzeltem, ahogy Pirlo és Tudor bemegy az öltözőbe, természetesen előbb Igor, mert az Ő hangja mélyebb. Aztán egymás mellett állnak, a Maestro a szokásos álmoskás tekintetével, lassú beszéddel beszél a meccs előtt, a horvát pedig ezt közli a kerettel, természetesen ordítva:
Pirlo: Ma győznünk kell!
Tudor: MA GYŐZNÜNK KELL!!
Pirlo: Nekünk ez egy nagyon fontos meccs, kell a három pont, hogy tartsuk az előnyünket a tabellán, mert meg kell nyernünk a tizedik Scudettót, annak ellenére, hogy nagyon szoros a verseny. Motiváltan játszatok, vagy szétrúgom a seggetek.
Tudor: NEKÜNK EZ EGY NAGYON FONTOS MECCS, ööö, a tabella, meeeg aaaaa Scudetto.... Öööö.... SZÉTRÚGOM A SEGGETEK!!!

pedronegroo 2020.08.25. 22:22:54

@JuventusFanatikus: :))) Meglátjuk hogyan fog kijönni Pirloból a Conte már ha kijön...

Lanzafame 2020.08.25. 22:24:44

@Tony.: szerintem is, egy-két fotóból mindenképp meg lehetett állapítani, hogy Ronaldo megmondta neki, mit hogyan kell csinálnia a szezonban.

Tanulság: Pirlo gyenge jellem és nem ért a futballhoz, valószínűleg a kollégái sem.

JuventusFanatikus 2020.08.25. 22:28:06

@pedronegroo: Majd odaadja a vizespalackot Tudornak ezzel a kéréssel:
- Igore, b@szd már hozzá ezt Danilóhoz

venember83 2020.08.26. 05:14:25

@pedronegroo: igen, a később megjelent átiratokban szerepel már az is, hogy Conte szellemiségű csapatot szeretne Andrea. Mindez a lelkesedéshez köthetően merült fel, a fenti cikk idején ezt még nem láttam sehol, a Juventus oldalán közölt nyilatkozatban sem.

rockitbaby 2020.08.26. 11:11:08

@pedronegroo: Nem akarok ellentmondani, mert vannak kérdőjelek valóban, de Allegri sem úgy kezdte, hogy üvölt a technikai zónában és a végén magából kikelve, zakót letépve hajszárítózik. Szerintem ez a kép mindenkinek megvan :)

A lényeg annyi, hogy lehet nem ilyen típus Pirlo, de mindenkiből ki lehet hozni az állatot XD

Alex8610 2020.08.26. 16:08:14

@rockitbaby: Igen sokaig azt hittuk hogy halveru aztan a teli szunet elotti utolso Carpi elleni meccsen megerkezett Maxi :D

youtu.be/AWTLRad5sY8

alexGicamo 2020.08.26. 18:03:43

@rockitbaby: Az a kedvenc jelenetem Allegrivel, akkor " beleszerettem " ! :-D
Pirlo majd ravaszul, csendben hozza ki az állatot a FIÚKBÓL ! ;-)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása