Pipita felbontja a szerződését?

higuain_gonzalo_golorom_4.jpgOlasz források szerint egyre valószínűbb, hogy Gonzalo Higuaín felbontja a szerződését a Juventusszal, miután az Öreg Hölgy lezárta a 2019/2020-as BL-szezont.

A 32 éves csatár várhatóan kezdő lesz ma este a Lyon elleni visszavágón, miközben Paulo Dybala a padon kezdhet, mivel még nincs optimális állapotban, azonban a jövő szempontjából Pipita már nem tervez Torinóval.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint Gonzalo Higuaín kész a 2021 júniusáig érvényes szerződését felbontani, ezzel pedig komoly összeget szabadítana fel a Juventus bérkeretéből.

A csatárt hírbe hozták az MLS-ben való levezetéssel, de a karanténidőszak során felmerült a River Plate-hez igazolás is, így visszatérhetne oda, ahol a karrierje kezdődött.

Gonzalo Higuaín 2016-ban csatlakozott az Öreg Hölgyhöz 90 millió euróért a Napolitól, és bár az első években igencsak hasznosnak bizonyult a csapat számára, de nem tudta már ugyanazt hozni, mint a déli csapatnál, az elmúlt években pedig már több csapathoz is elküldte a Juve kölcsönben, de végül visszatért Torinóba.

Így az argentin csatár megfordult az AC Milan és a Chelsea csapatánál, ám egyiknél sem sikerült annyira meggyőző teljesítményt nyújtani, hogy a klubok magukhoz kössék a futballistát.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6916118076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2020.08.07. 13:42:17

Várható volt, hogy fizetni senki nem fog érte, de már az, hogy egy ekkora fizetés felszabadul, megéri. Még Khedira szerződését kellene felbontani, és én már csak ennyivel pozitívként értékelném a mercatot.

Kmarcika 2020.08.07. 14:01:35

Ha pl csökkentett fizuval maradna még 1évet én örülnék...

Rocky80 2020.08.07. 14:38:09

Szerintem ez jó hír, végre kezdődhet a fiatalítás a csatársorban is.

Összességében úgy érzem megérte szerződtetni annó, rúgott eleget nálunk illetve hasznosan játszott, köszönjük, lehet végre előre tekinteni.

Utódnak viszont nem tudom ki lehetne a legjobb. Ha igazán jót akarunk korban is és képességekben is, akkor mélyen zsebbe kell nyúlni. Van ilyen egyáltalán a piacon most?

@Kmarcika: szerintem menjen csak haza a beteg édesanyjához, jobb az mindenkinek. Legalább kényszerítve lennénk hogy fejlesszük magunkat elöl is.

@rockitbaby: nem kevés ez kedves uram? A helyükre is kellene azért valaki.

E Mazzari 2020.08.07. 14:38:11

Cavani-t szívesen látnám a helyén.

rockitbaby 2020.08.07. 14:47:39

@Rocky80: Khedira gyakorlatilag egész szezonban maródiak listáját erősítette, nem gondolnám, hogy megérezzkük. Benta, Rabiot, Matuidi, Ramsey és Arthur, az univerzális Kulusekvski mellett elég kell, hogy legyen. Es ekkor még nem veszem számításba egy esetleges regista érkezését.

Higuain már más tészta, ez igaz, de csatárt keresünk is aktívan. Csak míg a szezon masodik feleben mutatott nulla teljesítményre kapott 7,5 milliót, ami nem kevés. Főleg ha azt nézem, ebbe két fiatalabb játékos bére is belefér. Pl Locatelli es Milik/ más fiatal csatár bére. Menyivel másképp hangzik. Ugye?

Rocky80 2020.08.07. 15:19:23

@rockitbaby: ja, így már értem. Azt hittem arra gondolsz hogy senki nem érkezik.

Egyébként az öreg Matu meg Ramsey ha kiesne, akkor is tudnánk erősödni egy kicsit a helyükre érkezőkkel. Valahogy ez a Ramsey nem az igazi, Matu meg csereként sem tud hozzátenni a meccsekhez szerintem.

Ki lenne a jó csatárutód szerinted?

DrinkTeam 2020.08.07. 15:27:12

Nekem már unalmas és a vezetés gyengekezuseget is mutatja nekem ez sokadik "felbontom a szerződésem és dobbantok" dolog, lásd Dani Alves, Mandzukic stb. Értem én, hogy nagy fizu szabadul fel utánuk, de nehogy már ne lehessen ilyen nevű embereket eladni egy katari vagy kínai, de akár egy angol csapatnak is 5-10 millióért, azért pár év még bennük van,a fizetésük meg ugyanúgy felszabadulna. Engem végtelenül duhit ez az "elmúlt évekre való tekintettel" mehetsz ingyen dolog. A másik meg a Khedira jelenség, aki eloskodni akár rajtunk. Igenis noveszthetne már tököt a management, és megmondhatna, hogy oké Gonzalo, egyetértünk, mehetsz, de pénzt akarunk látni érted, Sami te meg nem kellesz, mehetsz te is tovább.

Nektek nincs az az erzesetek, hogy k.rvara joszivuek és gyengelezűek vagyunk a jatekosainkkal?

DrinkTeam 2020.08.07. 15:28:29

@DrinkTeam: bocs a rengeteg helyesírási hibáért, az autokorrekcio mindig utolér.

rockitbaby 2020.08.07. 15:50:52

@Rocky80: Hát az a baj, hogy Sarri 4-3-3-ja mellett olyan, mint csatárduó, nem lesz. Személy szerint, feladva saját elveimet, miszerint emberileg nem való a Juventusba, de Icardi kepességek alapján viszont bőven. És az Icardi-Dybal páros kifejezetten halálos lenne.

Viszont ha Sarri marad, és a 4-3-3 is, akkor Dybala mögé szerintem vagy egy fiatalabb játékos, mint pl Pinatmonti, vagy egy idősebb, mint Caputo kellene. Akik első körben nem feltétlen kezdő szintűek, de csereként, tehermentesíteni tökéletesek. Személy szerint én Caputo-t kedvelem, fix kezdőként a Sassuolo-ban 21 gól és 7 gólpassz áll a neve mellett, csereként ha ennek a felét hozza is jók lennénk. De szerintem ez valamilyen formában sajnos Milik lesz.

venember83 2020.08.07. 15:54:05

@DrinkTeam: az ingyen érkezettek esetén kb. természetes, hogy távozásuk elé nem gördít a klub akadályt. Persze az már más kérdés, hogy az extrém magas fizuval így érdemes-e ingyen játékosokat igazolni, és nem adott posztra a megfelelőt leszerződtetni kisebb bérrel, nagyobb átigazolási díjjal.

MdewC 2020.08.07. 15:54:15

@DrinkTeam: nagy igazság van abban amit mondasz.

Azt nem tudom, hogy ezeket a dolgokat mennyire bírja el a költségvetés.

Ami árnyalja a képet, hogy vannak akik “ingyen” jöttek és hát vannak akik ingyen mennek.

Ez van.

Wizzurah 2020.08.07. 15:57:08

Nekem egyébként nagyon szimpatikus Higuain, szép karrierje volt, szerintem egy rossz szót nem érdemel, egyszerűen már nem ez a szint, öreg ide, arról hogy ekkora fizetéshez ragaszkodik, az nem az ő hibája, hanem aki megadta neki. Köszönöm neki, amit a klubért tett, de most remélem hogy ez a hír igaz és küldöm is a fingerscrossed emojit.

DrinkTeam 2020.08.07. 16:15:10

@venember83:
Na pont ez a hozzaallas, amit toketlennek tartok a vezetők részéről. Mi az, hogy természetes? Az ingyen jöttek általában sokkal magasabb költséggel vannak itt nálunk (magas fizu, aláírási pénz stb.) , szerintem pont, hogy nem termeszetes, hogy utána meg nem látunk belőlük semmi pénzt, ez nem oké.
De ha nem lennenek ezek a fenti magasabb költségek, akkor is, mi vagyunk mi, szeretetszolgalat? Hogy jajj igen, érted nem fizettünk, akkor tavozz is ingyen. Nem, gazdasági alapon működünk! Azzal, amit mondasz, annyi erővel Pogbat is ingyen kellett volna elengedni, nem 105 millió euróért.
Mindegy, hogy ingyen jött vagy sem egy játékos, pénzt kell látnunk érte, ha nem kimondottan idős.

Grinta 2020.08.07. 16:19:54

Ő a jelenkor Hernan Crespo-ja.Csak ekkora futballista,mellesleg.

JeetTrader 2020.08.07. 16:23:21

Én csíptem Pipitát és sajnálom h anno kölcsön kellett adni...utána nem tudott már a régi lenni. Viszont be kell látni h fizujához képest valóban rettentő keveset nyújt.

Az a baj, hogy nem tudom ki kellene igazán a helyére...Haaland...Icardi...Lukaku....csak hogy ők nagyon nem szabadok....Miliknek nem tudom tudnék e örülni. Ideje lenne már nekünk találni egy fiatal tehetséget!

rockitbaby 2020.08.07. 16:27:00

@DrinkTeam: Csak azt az egy, de nem aprócska tényt felejted ki az egyenletből, hogy azok, akiket mi házon kívül szeretnénk látni, senkinek sem kellenek. Higuain sem. Ő nem akar engedni a fizetéséből, más meg ennyit nem fog megadni egy 32 éves játékosnak, mert nem jó üzlet, befektetés. Ha drasztikusan engedne az igényéből, el lehetne adni.

A másik nagy gond, hogy mindegyik játékos, akiknek mennie kellene 30+ évesek, játékos karrierjük gyakorlafilag végefelé vannak. Alapvetően sincs sok értékük, de a fizetési igényeik miatt eladhatatlanok.

simoni 2020.08.07. 16:39:24

@DrinkTeam: Nekem nincs. Csak a közelmúltat nézve Benatiát, Cancelót, Cant is milyen szépen ki tudták penderíteni, Mandzukiccsal is méltóságon alul bántak. De abban se vagyok 100%-osan biztos, hogy Pjanics mindenáron lépni akart volna.

A gyengekezűség látszatát leginkább az okozza, hogy a mellényúlásokat, levitézlett játékosokat egyszerűen nem tudjuk értékesíteni - általában az irreálisan magas fizetésük miatt. Inkább kiseggelik a szerződésüket a padon (vagy a gyengélkedőn), sokszor előfordult már. Most pl. épp Khedira játssza ezt a gusztustalan játékot.

Persze ez a magatartás legfeljebb morálisan ítélhető el, de alapvetően nem őket kell okolni, hanem akinek annyi esze volt, hogy ilyen szerződéseket kössön. Aki pl. Khedirával 2021-ig hosszabbított, az nagy seggberúgást érdemel. (Arra már nem emlékszem, hogy ez még Marotta bűne vagy már Paraticié.)

Higu mindenesetre abszolút az előbbié, amit évek óta nem sikerül helyrehozni. Szerencsére úgy tűnik, hogy az argentinban legalább van annyi, hogy a semmiért nem akarja felvenni a fizut, vagy csak a családi problémái miatt, de kiutat kínál a klubnak. Megköszönhetjük neki.

Rocky80 2020.08.07. 16:52:44

@Grinta: tényleg nagy gólvadász csak már bántóan lassú.

simoni 2020.08.07. 17:09:22

Viszont továbbgondolva a történetet, ha Higu megy, lassan két csatárra lesz szükségünk, de hol van akár egy épkézláb megoldás is a piacon, akire van is valami esélyünk? Akire talán lett volna, azt már rég elvitték (kb. Wernerre gondolok).

Milik szimpatikus srác ugyan, de volt egy csúnya sérülése, azóta pedig nagyon nem meggyőző, így max. a cserepadra hoznám, ha nagyon teszkósan adják. (Bár ennyi erővel nem lett volna egyszerűbb Mandzut megtartani? Bírkózni, helyet csinálni CR-nek ő is megtette volna, és bizonyította már, hogy van benne alázat és küzdőszellem.)

Akkor Cavani? Bírom a csávót, de nagyon kifelé tart már ő is. Vészmegoldásként akár még meg is tehetné, amíg nem találunk hosszú távú megoldást. Inkább hoznám őt, mint Miliket.

De igazán komoly megoldásnak csak Zapata tűnik. Viszont én nagyon kevés esélyt látok rá, hogy nálunk köt ki. Egyrészt egyáltalán nem biztos, hogy maga a játékos váltani akar, másrészt még kevésbé biztos, hogy az Atalanta rá van szorulva, hogy eladja. Valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy egy ilyen szezon után belemenjenek valami kukázós csereügyletbe.

Szóval kíváncsian várom, hogy sikerül megoldania Paraticinek a kérdést. Fel van adva a lecke rendesen, az egyszer biztos. A végén még Kulusevskiből kell majd csatárt csinálnia Csövi bának... (Mondjuk, ha úgy sül el, mint Mertens esetében, akkor nem bánom. :))

Tony. 2020.08.07. 17:15:12

Vicces, hogy Marotta fillérekből több meghatározó játékost is ide tudott hozni, mégis Higuaint nevezte meg mint legjobb igazolását. Egyszer kapott nagyobb pénzt a kezébe, hát nem hiszem, hogy a legjobban költötte el. Higuain soha nem hozta vissza sem az árát, sem a fizetését.

Matteo89 2020.08.07. 18:56:40

Azért ez a szerződésbontás sem úgy néz ki, hogy Higuain belemegy abba, hogy ingyen felbontja a 2021-ig szóló évi 7,5 millió eurós szerződését. :) Mi szépen ki fogjuk fizetni neki legalább a 60-70%-át ennek az összegnek, így elválnak egymástól a felek. :) Tehát így is óriási bukó ez nekünk.

DelPiero2 2020.08.07. 20:06:40

@DrinkTeam: Khedira a Madridnál utolsó napjait élősködéssel töltötte.

DelPiero2 2020.08.07. 20:08:27

@simoni: Mandzut volt a legnagyobb hülyeség elküldeni. Majdnem annyi gólt lőtt az első CR évben mint CR, lehet hogy ez is volt a baj.

senky 2020.08.07. 20:24:21

@Kmarcika: ,,Ha pl csökkentett fizuval maradna még 1évet én örülnék...''
_Ha ha ha ... mintha a zaptojasokat meg akarnad tartani hogy hatha ... hatha lesz csirke beloluk is ... Amiket mar regen jeleztem vegre masok is eszrevettek ! Olvasd :

,, Higuain soha nem hozta vissza sem az árát, sem a fizetését''
,,mutatott nulla teljesítményre kapott 7,5 milliót, ami nem kevés. Főleg ha azt nézem, ebbe két fiatalabb játékos bére is belefér. Pl Locatelli es Milik/ más fiatal csatár bére. Menyivel másképp hangzik. Ugye? ''
_ Miota szajkozom ....

,,@Grinta: tényleg nagy gólvadász csak már bántóan lassú.''
_ Epp olyan,, golvadasz ? ? ?'' ,mintha jegesmedvere vadaszna az afrikai sivatagban ,vagy zsirafra z eszaki sarkon ...

,,Az a baj, hogy nem tudom ki kellene igazán a helyére...Haaland...Icardi...Lukaku....csak hogy ők nagyon nem szabadok....Miliknek nem tudom tudnék e örülni. Ideje lenne már nekünk találni egy fiatal tehetséget!''
_ Az a baj hogy keson leptek s akkor is rossz iranyba ! Kar volt elszalasztani a fiatal golvago csatarokat .

Barolo4 2020.08.07. 23:41:14

@DrinkTeam: +1
Azért azt is vegyük bele, hogy ha valakinek felbontják a szerződését és ingyen tud így menni valahova, akkor sokkal jobb fizetést fog tudni kérni magának, illetve extrém esetben még aláírási pénzt is kap....
Szóval bár Higany sztem megszolgálta az árát, ingyen én sem adnám oda, sztem itt a winwin dolog egy alacsony eladás lenne. Összességében örülök, hogy megy, mert fiatalítani kell az ő posztján is. Forza Juventus!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása