Sarri: „Szervezetlenek voltunk, de a győzni akarás miatt”

sarri_maurizio_sajtotajekoztato_juve-stadionban.jpgAz Udinese után a Juventus a Sampdoria ellen szerezheti meg a bajnoki címet, ezúttal azonban hazai pályán adódik erre lehetőség.

„El akarjuk érni a célunkat anélkül, hogy elveszítenénk a fejünk. Augusztus 2-ig elérhetjük a célt, és ahogy mindig mondtam, a cél közelsége még semmit sem jelent.

Az erőnléti munka jelenleg ugyanaz az összes csapat számára, lényegében nincs miről beszélni, mivel 72 óránként játszunk, így pedig lehetetlen bármin dolgozni.

Az Udinese ellen felállást bontottunk, és szervezetlenné váltunk, azonban a pozitívum az, hogy mindez azért történt, mert olyan keményen próbáltuk megszerezni a győzelmet. Inkább legyen ez a vereség oka, minthogy passzivitást lássak egy vereség kapcsán, és sajnos erre a passzivitásra is volt már példa. Szeretem látni a győzni akarást, de nem voltunk tökéletesek a kivitelezés tekintetében.

Atipikus helyzetet élünk meg, senki nem játszott soha a bajnoki címért júliusban. Mindazonáltal ettől függetlenül sokkal szilárdabbnak kell lennünk, és képesek is vagyunk erre. Mostanában voltak rövidzárlatok, de az Udinese ellen nem a megelégedettség miatt született ez az eredmény, egyszerűen túl keményen próbálkoztunk.

A Sampdoria megtalálta a megfelelő felállást, és képesek szervezettek maradni a meccs jelentős részében. Nem véletlen egybeesés, hogy az utolsó kilenc meccsből ötöt megnyertek. Nehéz őket legyőzni, de egy célt határoztunk meg, és senki nem lehetett nálunk motiváltabb.

A megfelelő egyensúly megtalálása a fontos, jól kell olvassuk a meccs különböző pillanatait. Szeretem, ha mindig támadnak a csapataim, de a helyzeteket is olvasni kell. Mindazonáltal nem tagadom, hogy kedvelem a mindent bele a támadásokért mentalitást.

Ez a futballtörténelem legnehezebb szezonja. Ha megnézzük a táblázatokat, változott sok minden a járványhelyzet óta. Az egyértelmű nehézségekkel szembenézve úgy gondolom, hogy a csapat jól teljesített.”

A mestert fix taktikai elképzeléséről kérdezték, de a mester csak nevetett.

„Természetesen alkalmazkodnom kell a játékosok jellemzőihez, ellenkező esetben csak magamat edzeném, s nem a csapatot…”

Douglas Costa kiesett két hétre, ismét izomsérülés miatt.

„A Juventusnál az elmúlt években nagyon sok sérülés volt, nem csak érkezésem óta. Voltak traumás sérülések, így zúzódások, ficamok, és ezek elkerülése kapcsán nem sokat tehetünk. Ez tipikus helyzet olyan csapat számára, amelyik ilyen sok meccset játszik, szóval kár drámázni emiatt.

Ugyanez igaz Miralem Pjanićra, mivel 46 meccset játszott idén. Az elmúlt időszakban kipróbáltunk pár eltérő dolgot, mivel nagyon kemény, erős ellenfelek ellen játszottunk, Miralem Pjanić pedig nem volt a legjobb erőnlétben, ma azonban már a teljes kerettel edz.

Gonzalo Higuaín a tegnap edzett, ma fokozatosan ismét edzeni fog. Mattia De Sciglio a jövő héten térhet vissza a kerethez. Megvan a szükséges keretmélység, szó sincs krízisről.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4516077648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Thuglife! 2020.07.26. 10:07:12

Van még kérdés D. Costa jövőjével kapcsolatban?hihetetlen mennyire nincs hasznunkra,mindig egy fontos periódusban sérül meg.Inkább legyen(egy kicsit)gyengébb képességű játékosunk, de legalább bevethető helyette.

Kmarcika 2020.07.26. 10:17:03

@Thuglife!: sajnos igazad van :(
Kulusevski, ha szélsőnek érkezik, akkor meg is van Costa helyettese.
Plusz még Zaniolot elhoznám.
Bevethető jobb szélen is.

coronita12 2020.07.26. 10:48:38

@Kmarcika: Zaniolora nagy szükség lenne. 50 milioért megérné.

JeetTrader 2020.07.26. 12:04:11

Lehet tényleg nem vna rossz Zaniolo de én fontosabbnak erzem az eggyel hátrébb lévő sor stabilizálását! Ha az rendben akkor meglesz a megfelelő összeköttetés a védelem és támadódósor között és szvsz a játék kepe is sokat javulhat, hatékonyabbak lehetünk. Persze ez sem lesz egyszerű.

simoni 2020.07.26. 12:15:15

"Az Udinese ellen felállást bontottunk, és szervezetlenné váltunk, azonban a pozitívum az, hogy mindez azért történt, mert olyan keményen próbáltuk megszerezni a győzelmet."

Mi van? Másik meccset adott a digi nálam? A mondat első felével mondjuk nem lehet vitatkozni, de azt a nagy győzelemre törekvést látta valaki? Mert nálam az a műsor ment, hogy az udineiek betolták a buszt, mi meg az ilyenkor szokásos statikus és totálisan tanácstalan labdajáratással próbálkoztunk, és mivel a tizenhatoson belülre nemigen sikerült bejutni, távoli próbálkozás címszó alatt földkörüli pályára állítottunk néhány lasztit...

"Inkább legyen ez a vereség oka, minthogy passzivitást lássak egy vereség kapcsán [...]"

"Szeretem, ha mindig támadnak a csapataim, de a helyzeteket is olvasni kell. Mindazonáltal nem tagadom, hogy kedvelem a mindent bele a támadásokért mentalitást."

Ezzel a filózófiával nagyon egyet tudok érteni. Ha benyomjuk az ellenfelet, hogy a háló töri a hátukat és záporoznak a kapujukra a lövések, akkor nem érdekel, ha a végén bemákolnak egy kontrát és szerencsétlen módon kikapunk. Csak most már jó lenne ezt a gyakorlatban is látni, mert idén ilyesmit inkább az Atalantától és a Sassuolótól láthattunk.

Továbbra is tartom, hogy a jelenlegi kp alkalmatlan ehhez a felfogáshoz. Meglátjuk, hogy Arthurral, Kulusevskivel javul-e majd a helyzet. A macedón-svédben legalábbis kezdek bízni a tegnapi gólja után: www.youtube.com/watch?v=8iKwVFv8J00&feature=youtu.be&t=197

Viszont Costát tényleg el kell felejteni. Most már azon a kevés meccsen sem mutat különösebbet, amikor nem sérült. Mondjuk 10m-nál többet aligha lehet kivasalni érte a kórtörténete és a jelenlegi helyzet ismeretében. De ha lenne rá vevő, még ennyiért is boldogan adnám...

MdewC 2020.07.26. 12:18:42

Costa miben sérült meg megint? Büdösödik a lába? Vagy mi van már?

Amennyire örültem neki, most annyira idegesít. A köpése óta eltört a karrierje. Ott kihagyott pár hetet és onnantól folyamatosan sérült, 2 meccsen játszik, 5-ön nem. Bukta lesz sajna ő is. Nagyon kár érte.

Zaniolo nem kell srácok. Újabb olasz “sztár” Berna 2, csak szalag sérült.

Ez a keret jelenleg alkalmatlan a 433-ra, pláne Costa kiesésével és egyet értek, hogy a kp megerősítése többet dobna, pláne védekezésben és támadás építésben. Mert jelenleg egyik se működik.

Nagyon várom megint az esti meccset, hogy mit sikerül alkotnunk. :)

MdewC 2020.07.26. 12:20:08

@simoni: fullra adom az egészet.

simoni 2020.07.26. 13:06:30

@MdewC: Nem kellene már tovább húzni az idegeket. Remélem, lezárjuk ma akármilyen játékkal, hogy aztán foglalkozhassunk végre azzal, hogy hogyan lesz meg a 10. zsinórban, szép focival! :)

MdewC 2020.07.26. 13:44:21

@simoni: nagyon kéne egy magabiztos győzelem és a BL-ben hátha szerencsénk lesz.

Egyébként ez a Pjanic jegelés az év vicce.

Kár volt ennyire korán megegyezni a katalánokkal, így gyakorlatilag a legjobb emberünket vesztettük el a kp-ról, aki tudná segíteni a támadásokat. Csak erről hatalmas kuss van.

De Pjanic se erőltette meg magát, maradjunk annyiban és a BL-ben hiányozni fog.

Ma ettől függetlenül magabiztos győzelmet várok! :) Végre legyen meg amit kíván a nép!

Dybali 2020.07.26. 14:52:56

Ma nyerni kell és lehet pihentetni a blre. Hazai pályán kell ünnepelni, gyerünk fiúk. És tényleg lássuk azt a győzni akarást.

simoni 2020.07.26. 14:55:00

@MdewC: Hát őszintén szólva nem nagyon rémlik, hogy Pjanics mikor tudta igazán segíteni a támadásokat abból a mélységi irányító szerepkörből, amire nálunk kárhoztatva lett. Az idei szezon elejéről dereng olyasmi, hogy feljebb játszott a megszokottnál, és akkor nyomott is pár golátót 20-25-ről. Kezdtem is örülni, hogy Sarri megszereli végre, de aztán visszakerült az eredeti helyére, és azóta teljes lejtmenetben van, semmi emlékezeteset nem nyújtott.

Talán egy kicsit stabilabb volt vele a középpályánk védekezésben, mert labdabiztosabb, mint Benta, de kb. ennyi. Aztán a fene tudja, mert a Milán és a Sass elleni rövidzárlatokkor is kezdő volt. Fejben nincs már itt, az szinte biztos.

"Kár volt ennyire korán megegyezni a katalánokkal"

Hát igen, komoly sportszakmai döntés született megint, a könyvek némi kozmetikázásra szorultak ugye... Ezért aztán nem is érzem fairnek, hogy a játékoson verjük el a port a szar teljesítmény miatt.

MdewC 2020.07.26. 15:01:23

@simoni: ebbe se tudok belekötni! :)

Sztem mindenkinek hiányzik egy 2-3 gólos magabiztos győzelem, este össze kell hozni.

Ha még a Lyont is sikerülne kiejteni, akkor meg pláne jobb lenne mindenkinek a hangulata. :)

Lanzafame 2020.07.26. 17:56:55

Húzzuk be végre és felejtsük el ezt a szezont...

senky 2020.07.26. 18:39:08

,, azonban a pozitívum az, hogy mindez azért történt, mert olyan keményen próbáltuk megszerezni a győzelmet.'' Tehat a ,,pozitivum '' ? ? ? = egyenlo a sz..r NEGATIVUMMAL . Hogy lehet VOLT banki alkalmazotkent a VESZTESEGET pozitivum -nyereseg kent elkonyvelni ? ? ? Na ez a NAGY hiba ! A MINUSZT plusszal konyvelni el ,az BUNKOSAG .

senky 2020.07.26. 18:41:07

,, úgy gondolom, hogy a csapat jól teljesített.” SOK MINUSZ hogyan lehet jo teljesitmeny ? ? ?

senky 2020.07.26. 18:45:12

@coronita12: Szerintem azert a penzert JOBBAN megerte volna T.Wernert elhozni kozepcsatarnak- hisz hianyzik egy valodi golvago kozepcsatar- ,fiatal sok golt rugot ...

dobor norbert 2020.07.26. 18:45:17

@senky: Úgy beszélsz mintha kiesnénk a bajnokságból. Hahó van otthon valaki? Ja Senky.

dobor norbert 2020.07.26. 18:47:43

Gyuszi Bácsi! Köszönjük az értékelést! Most menj békével! De a fiúknak addj egy kis tüzet a meccshez,mert győzelmet akarunk látni!

senky 2020.07.26. 18:49:28

@MdewC: A baj hogy Sarri NEM ismer mas felalitast mint a tobbi edzo ,CSAK a 433,s ez nagyon nagy baj , hisz minden csapat ellen at kene gondolja a felallitast.

senky 2020.07.26. 18:53:33

@dobor norbert: Bocsanat de szerintem Sarrit azert ...menesztettek a banki foglalkozasokbol mert ott is ROSSZUL konyvelt ,a MINUSZT a VESZTESSEGET plusznak nyeresegnek konyvelte el ,hat kirugtak .

dobor norbert 2020.07.26. 18:55:58

@senky: Köszönöm a nem idetartozó választ! Kérlek ülj le,egggyes!

MdewC 2020.07.26. 19:20:25

@senky: igen, néha lehetne más alakzatot is használni.

Bodnar Daniel 2020.07.26. 19:31:26

@MdewC: Én is megnézném a srácokat SÜN-ben.

MdewC 2020.07.26. 21:58:31

@Bodnar Daniel: ha van hozzá gyomrod. :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása