Cellino: „Már télen eladhattam volna Tonalit”

cellino_massimo_fekete_napszemuvegben.jpgA Brescia elnöke, Massimo Cellino nemrégiben több részletet is elárult Sandro Tonali helyzetéről, aki várhatóan távozni fog a nyáron, bár a klubvezető nagyon örülne, ha a futballista a Bresciánál maradna.

„Szeretném, ha mindenki tisztában lenne, hogy jelenleg milyen környezet uralkodik az olasz futballban.” - idézi az elnök szavait a Tuttosport. „Húsvét alkalmából üdvözletek és köszöntések ezreit kaptam, de egyik sem egy Serie A klub elnökétől érkezett.

A kilencvenes években nem ilyen volt a helyzet, akkor testvéreknek tekintettük egymást. Nem volt olyan Lega estély, amikor nem együtt lettünk volna a feleségeink társaságában.

Most a Legánál számos külföldi ügyvédet és igazgatót látok, többjüket nem ismerem, sokuk pedig azt sem tudja, hogy milyen játékosok ülnek a klubjaiknál a padon. A futball a politikai élet rossz másolata lett.

Hat évig távol voltam az olasz futballtól, aztán most kezdek rájönni, milyen országba tértem vissza.”

Ezt követően a klubelnök Sandro Tonali helyzetéről beszélt, s elmondta, kinek értékesítené legszívesebben a fiatal középpályás játékjogát.

„Januárban egy nagyon jelentős csapat képviselője környékezett meg, és elmondta, hogy le szeretnék szerződtetni Sandro Tonalit. Nem összeget mondtam, hanem csak annyit kérdeztem, hogy játszhat-e akkor a Bajnokok Ligájában már azonnal?

Azt a választ kaptam, hogy a Bresciánál maradna a szezon végéig. Ekkor azt a választ adtam, hogy ebben az esetben köszönöm a megkeresést, de inkább megtartom a teljes játékjogát, aztán majd beszélgetünk júliusban.

Februárban egy másik jelentős megkeresést kaptam, és nem mondtam erről semmit Sandro Tonalinak, mivel kellemes meglepetést akartam okozni neki majd júniusban. A klub nevét nem kívánom megosztani, de sajnos a koronavírus-járvány mindent megváltoztatott.

Az álmom a srác megtartása lenne, szaltóznék örömömben, ha ez sikerülne. De van egy megállapodásom Sandróval, aki nagyszerű srác. Tudja, hogy amikor a távozását kéri, akkor hagyni fogom, hogy eligazoljon máshova. Nem teszem árfüggővé a dolgot, számomra az a fontos, hogy a szívével válasszon. Ő egyedül fog dönteni a jövőjéről.”

Nemrégiben a fiatal középpályás elmondta, hogy gyermekkorában a Milannak szurkolt, és Gennaro Gattuso az egyik legnagyobb példaképe, így nem meglepő módon merült fel átigazolási célpontként a milánói és a nápolyi klub.

„Azt kérdezném, hogy ki vezeti most a Milant? Valamikor Silvio Berlusconi és Adriano Galliani mutatta az irányt, ők pedig olyan mesterek voltak, akik rám is hatással voltak.

Bárhogy is legyen, nem vagyok biztos abban, hogy Sandro Tonali a Milan szurkolója volt, az viszont bizonyos, hogy imádta Gattusót. Akkor a Napoli lenne a befutó? Egy dolog játékosnak lenni, s teljesen más edzőnek. Ez mindent megváltoztat.”

A pletykák szerint a Juventus és Inter vezeti a versenyt a 19 éves középpályásért, ám a vezető inkább Nápolyban vagy Rómában látná szívesen a futballistát.

„Radja Nainggolan esetén, még amikor a Cagliarinál dolgoztam, elutasítottam a Juve pénzét, mert meg voltam győződve arról, hogy Radjának a római klub melegségére van szüksége, s igazam volt.

Sandro Tonali egy hűvösebb északi srác, ám ettől még szentimentális. Ezért, mivel romantikus lelkületű vagyok, szeretném őt a Románál vagy a Napolinál látni. De erre kicsi az esély. Az viszont bizonyos, hogy szeretném, ha Olaszországban maradna.

A Juve rengeteget fejlődött Andrea Agnelli és Fabio Paratici vezetése alatt. Az Internél külföldi tulajdonos diktál, akivel még nem volt lehetőségem megismerkedni.

Azonban ott van a vezetőségben Giuseppe Marotta, egy top szintű igazgató, akit rendkívül tisztelek. Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő… Sandro Tonalin múlik a dolog, neki kell majd választani. De remélem, hogy Olaszországban marad, és hogy játszani fog.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1615616450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lanzafame 2020.04.16. 16:02:46

Hogy lehet egy gyereknek Gattuso a kedvence? :)
OK, nekem is volt ilyen ismerősöm, de ez nagyon furcsa lelkivilágot takar. Ráadásul egy kétballábas vaddisznóról beszélünk, a futball megcsúfolása volt.

JuventusFanatikus 2020.04.16. 16:29:19

@Lanzafame: Aki Gattusót szereti, az rossz ember nem lehet!

venember83 2020.04.16. 16:31:06

@Lanzafame: Monterót is sokan kedvelik, pedig ő aztán micsoda egy semmirekellő futballista volt, kérdezd csak meg pedronegrót.

JuventusFanatikus 2020.04.16. 16:36:59

@venember83: Jó, sokan kedvelik, de azok mind retardáltak.

venember83 2020.04.16. 16:41:03

@JuventusFanatikus: ne légy magaddal ilyen szigorú.

JuventusFanatikus 2020.04.16. 17:10:42

@venember83: Ez nem önkritika, csupán a száraz tények egy hozzáértőtől. Az is az, aki játszatta, és az is, aki nem rühellte. Egyébként is nem semmirekellő futballista, hanem hentes (mondjuk ezzel még egyezni tudok), nem figyeltél a múltkor?...

gomorra21 2020.04.16. 17:48:11

Szimpatikus nyilatkozat.

Pavel1988 2020.04.16. 18:11:00

Intelligens ember benyomását kelti, szép kacskaringósan közölte, hogy a Juventus volt az a klub:)

Marvin88 2020.04.16. 18:50:46

@Lanzafame: Sok kedvencem volt, volt köztük labdazsonglőr (Ronaldinho), csöndes zseni (Pirlo), "kétballábas vaddisznó" (Gattuso), copfos állatka (Camoranesi), metronóm (Xavi), sunyi fetrengő (Busquets), torinói nyaraló (Palika, míg itt volt), és mindet más miatt szerettem. A bohócot (Aimar) meg RiquElme-t még megemlíteném, de vannak még páran a sorban. Szóval nem biztos, hogy kizárólag egy játékos van előtte, akitől tanulhat.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása