A Milan is kiveti a hálót Tonalira

tonali_sandro_golorom.jpgSandro Tonali az aktuális szezon után várhatóan elhagyja a Brescia együttesét, és a legfrissebb pletykák szerint a Milan is beszállt az érte folyó harcban, amit eddig a pletykák szerint a Juventus és az Inter vívott.

Ugyan a Bresciát nem tudta feljebb tornászni a tabellán az első Serie A évében, a 19 éves játékos számos jelentős klub érdeklődését felkeltette a teljesítményével, öt gólpasszt és egy gólt szerzett a bajnokságban, ezzel pedig Roberto Mancini őszi behívóját is elnyerte.

A játékos jelenleg 2021 júniusáig érvényes szerződéssel rendelkezik, illetve opcióval egy további évre, és a Calciomercato.com értesülései szerint Massimo Cellino klubelnök 50 millió eurót kér a tehetség játékjogáért.

A Juventus és az Inter merült fel leginkább a fiatal középpályás kapcsán, természetesen a Juventus némi előnyben van pénzügyi helyzete és sporteredményei miatt, azonban ez a párbaj még korántsem lefutott.

Az Inter nem kíván könnyű ellenfél lenni, és a legfrissebb pletykák szerint a Milan is ajánlat továbbítására készül, ez pedig könnyen táptalajra lelhet a fiatal középpályásnál, aki nem tagadta legutóbbi interjújában, hogy a rossonero klub és annak egyes ikonikus játékosai nem indifferensek számára.

A Milannak természetesen előbb el kell engednie egyes játékosokat, hogy pénzt szerezhessen a fiatal olaszra, ám a Benfica állítólag érdeklődik Lucas Paquetá iránt, és az észak-olaszországi klub ezzel generálna tőkét Massimo Cellino meggyőzésére.

Sandro Tonali jelenleg az egyik legnagyobb olasz tehetség a szakemberek szerint és a Serie A-beli csapatok érdeklődése mellett állítólag a Chelsea és a Manchester United is szívesen szerződtetné.

„Nem nagyon foglalkozok mindezzel, jelenleg legalábbis nem érdekel.” - nyilatkozta a fiatal középpályás nemrégiben a Corriere della Sera munkatársának. „És ezt nem félrevezetés céljából mondom. Szeretném a szezont a lehető legjobb módon befejezni, mivel továbbra is úgy érzem, hogy sokat tudok adni a Brescia csapatának, miután a klub szakemberei hittek bennem.

Meglátjuk, hogy mi fog történni. Massimo Cellino azt mondta, hogy 300 millió euróért sem válna meg tőlem? Az elnök úr fiaként szeret engem, és én is szeretem őt, ő mindig nagyszerű tanácsokkal szolgált.

Az összeg kapcsán nem tudok mit mondani, ez rengeteg pénz. Az embert befolyásolja, ha ilyen összegek repkednek vele kapcsolatban, de én mindig elég nyugodt és laza vagyok, ez az egyik jó tulajdonságom.”

Sandro Tonali nem tagadta, hogy az AC Milan szurkolója, azonban az Andrea Pirlóval való összehasonlítás leginkább a hajának tudható be.

„Igen, és Gennaro Gattuso volt a példaképem. Meg legnagyobb hatással, többet között, Luka Modrić van rám.

A pirlós hasonlatok a haj miatt vannak, de ez nem zavar, mindazonáltal nem gondolom, hogy megfelelő lenne a hasonlat számomra. Vannak hasonlóságok, az igaz, azonban a pályán teljesen más a helyzet. Andrea Pirlo kivételes kvalitásokkal rendelkezett, nem tudom, hogy képes vagyok-e elérni az ő szintjét.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8115600520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GGábr81 2020.04.09. 14:27:14

Gyere a Juvéba ott találkozhatsz a volt milános legendával Pirloval.

babo0410 2020.04.09. 14:46:12

Olasz is, jó is, kell!

rockitbaby 2020.04.09. 15:10:08

Ha Pjanic valóban átadistán van és távozik, akkor hülye lenne nem idejönni. Gyakorlatilag garantált a kezdő helye. Tényleges poszt riválisa nem lenne.

Lanzafame 2020.04.09. 16:07:49

@rockitbaby: kérdés, regista-e Tonali, mert magát mezzalának tartja. Persze Pjanic sem regista, csak ráerőltetik. Szerintem ha Pjanic meg (remélem), akkor Bentancur költözik a védelem elé és köré jön egy támadóbb szellemű játékos.

rockitbaby 2020.04.09. 17:52:20

@Lanzafame: Szerintem ha Pjanic megy, akkor Bentancur és a "sztár" igazolás köré lesz építve a középpálya. Legyen ez Pogba, bagy Tonali, netán mindkettő. A lényeg az, hogy úgy tűnik észhez tértek, és posztra igazolnak. Ami hiánycikk. Egy valaki, aki szervezni képes a játékot és dinamikát ad, valamint egy olyan valaki, akinél nem dadog a labda, képes és haljandó is előre felé megindulni.

Én úgy gondolom, hogy Tonali a védelem elé kerülne, Benta pedig tehermentesíti, amolyan Vidal szerepkörben. Tisztán látszik, hogy az MVP egy mai verzióját akarnánk. Ami amúgy a 4-3-3 alapja lenne, de a 4-3-1-2-höz is kötelező. Én a magam részéről úgy gondolom, hogy az alapvetően sokat megénekelt szép játék a regista poszton bukik nálunk. Az utolsó meccsen az Inter elleni zártkapus hazait nem véletlen tartják az eddigiek legjobb meccsének. Volt tempó, volt dinamika. Nem volt tökéletes a produkció, de világosan látszott, miben is kevés Pjanic erre a feladatra.

del pipi 2020.04.09. 18:55:11

Mit akar a Milan? Leépíteni szegény kölyköt?

Wizzurah 2020.04.09. 19:38:06

Ha a Milan-ba megy meg is érdemli. Interbe is csak úgy éri, ha egy év után onnan akar dobbantani egy barcába pl. Ha nem és jó csapatot akar hosszú távra, akkor juve. Ennyi.

Juvegaspy 2020.04.09. 19:39:17

@del pipi: a baj hogy a kölyök Milanos de remeljuk nem sziv alapjan hoz döntést

del pipi 2020.04.09. 20:14:56

@Juvegaspy: Szerintem ő egy másik Milan miatt Milános, ez pedig az ő karrierje, mit mondasz?

gomorra21 2020.04.09. 20:39:32

A Milan kiveti a hálóját, de az a háló lyukas!!
Fáj a rekeszizmom a röhögéstől, hagyjátok már abba, milánóiak!

JuventusFanatikus 2020.04.09. 21:04:12

@rockitbaby: Én is így képzelem el a középpályát, Tonalinak a védelem előtt a helye, mezzalaként nem alkotott semmi maradandót.

A Milan érdeklődése meg konkrétan vicc. Akkor inkább maradjon a Bresciában.

Lanzafame 2020.04.09. 21:42:34

@JuventusFanatikus: @rockitbaby: én azt gondolom laikusként, hogy felesleges az új Pirlót üldözni. Úgy értem, ha nem Pirlóról van szó, ne tegyünk irányítót a védelem elé, megteszi egy olyan védekező középpályás is, aki szervezésben is használható. Inkább egy kemény, de értelmes Bentancur, mellette két nála kreatívabb emberrel, mint egy lyukas középpálya, amit idén sokszor láthattunk Pjanic-csal. Nem csoda, hogy az inter ellen masszívak voltunk.

Tehát MVP helyett inkább a 2015-ös Vidal-Marchisio-Pogba hármas középpályához hasonló köszönne vissza.

alexGicamo 2020.04.10. 11:11:06

@Lanzafame: Ezt így hol kell aláírni ? Tökéletesen megfogalmaztad, szerintem ! :-)

rockitbaby 2020.04.10. 21:50:28

@Lanzafame: Ha nem is konkrétan kimondva, de mikor regista-t keresünk, az gyakorlatilag Pirlo méltó örökösét jelenti. Hiszen lényegében ő volt A regista, előtte még nem is nagyon volt ez a poszt, így logikus hozzá hasonlítani, mint kiindulási pont. A világ labdarúgásában is csak Xavi volt hasonló, más nem nagyon.

Allegri és Sarri játéka is egy ilyen regista-ra épül/t. Így nem csoda, ha ilyesmi után kutatunk. Marchisio sem volt regista, ő szerencsés módon bevált ott, míg Pjanic nem - bár róla azonnal látszott, hogy nem fog, de mégis erőltettük.

Abban igazat adok, hogy akárkire halál felesleges a korábbi klasszis elődök új verzióját ráaggatni, mert indokolatlan terhet jelent. Egy olyan nyomás, aminek ahogy írtad is, szinte lehetetlen megfelelni. De ettől még kell egy etalon, amihez viszonyítunk.

Tény, az Inter ellen jól nézett ki a csapat, de az őszi meccsen is jót futottunk. Az két teljesen eltérő csapat volt és nekem is a hazai meccs jobban tetszett. Stabilabbak voltunk, de látszott, hogy még nem az igazi. Vagy mert kell még idő, vagy mert bár Pjanicnál jobban fekszik neki, de ő sem vérbeli regista. Szerintem előbbiben bízunk, utóbbik meg el akarjuk kerülni Tonali megszerzésével.

Lanzafame 2020.04.11. 11:26:37

@rockitbaby: Ez mind OK, de én azt mondom, hogy ha nem tudunk Pirlo-színvonalat odatenni, akkor nem kell regista.

Ha nagyon akarunk egy szegény ember Pirlóját, és Sarrinak is kedvezni szeretnénk, akkor vegyük meg Jorginhót. De ez erőltetett hasonlat és inkább ne is játszadozzunk ezzel a gondolattal.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása