Marchisio: „Ha folytatódik a bajnokság, a Juve előnyben lehet”

marchisio_claudio_visszavonulas.jpgClaudio Marchisio szerint helyes döntés született a 2020-as EB egy évvel való eltolásával, azonban a középpályás egyáltalán nem biztos benne, hogy a bajnokság folytatható lenne április közepén, valószínűleg csak májusban lehet majd meccseket játszani, ha ez egyáltalán lehetségessé válik.

„Aggódok, ahogy mindenki más.” - mondta Claudio Marchisio a Tuttosport munkatársának. „Vannak az egészségügyben dolgozó orvos barátaim, és elmondták, milyen drámai a helyzet, szóval csak megismételni tudom a sokat hallott felkérést: maradjunk otthon.

Otthon ülök jelenleg a családommal. Nem olyan rossz ez így. Felváltva vagyok férj, apuka, olykor meg rendőr, aki a két verekedő gyereket szétválasztja.

Ami az EB 2021-es megrendezését illeti, szerintem logikus döntés született. Mivel több országban rendezik az eseményt, elősegíthette volna a vírus terjedését. Helyes volt 2021-re halasztani.

Remélem, hogy lesz lehetőség a szezon befejezésére. Mindazonáltal az olvasottak alapján az április közepén való folytatás nem tűnik reálisnak. Személy szerint valószínűbbnek tartom a május közepét, bár lehetetlen bármilyen jóslátokba bocsátkozni.”

A Juve játékosok szintjén is érintett a koronavírus mizériában, hiszen mostanra Daniele Rugani, Blaise Matuidi és Paulo Dybala is pozitív teszteredményt produkált, bár az interjú idején még csak az olasz védőre és a francia középpályásra volt ez igaz.

„Remélem, hogy lágy formában mutatkozik meg a játékosainknál, ezúton is gyors felépülést kívánok Daniele Rugani és Blaise Matuidi számára. Nagyon közel állok hozzájuk ezekben a pillanatokban.

Érdekes lesz felfedezni, hogy miképpen lehet dolgozni ebben a kikényszerített szünetben. A játékosok sokáig nem tudnak statikusak lenni, aztán fel kell készülni a szezon hajrájára. Ez nagyon érdekessé teszi a sport atlétikai aspektusát, de talán még fontosabb lesz a játékosok pszichológiai állapota.

Olaszországban a Juventus előnyben van a Lazióhoz képest egyszerűen a bővebb keret miatt. Már látható volt a javulás a megszakítás előtt, az Inter elleni meccsen.

Az is igaz, hogy a Lazio nem érintett kupákban, és ez segíthet nekik, de nem felejthetjük el, milyen hatással lehet ez a megszakítás Simone Inzaghi csapatára.”

Végül a torinói kisherceg Paul Pogba kapcsán is szólt pár szót, miután a francia középpályás Juve-mezzel pózolt, így szemléltetve támogatását a koronavírussal fertőzött Blaise Matuidi iránt.

„Anno mondtam neki, hogy hiba a Manchesterbe igazolnia, és ha valóban klubot akar váltani, akkor Spanyolországot kellene választania.

A visszatérése a Juventushoz nagyon pozitív hatást generálna. Paul újjászületne ebben a közegben, amit annyira kedvel, és amely ennyire imádja őt. Sokat adhatna a Juventusnak, szükség van egy ilyen játékosra középen, ő rendkívüli profi.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6515550770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2020.03.24. 13:31:54

Egyszerűen nem tudom eldönteni hogy jó lenne-e nekünk ha Pogba visszajönne.

Rocky80 2020.03.24. 13:50:02

@JuventusFanatikus: milyen jó kedved van! Nem vagy karanténban? :D

JuventusFanatikus 2020.03.24. 13:57:14

@Rocky80: Nekem szinte mindig:D Nem vagyok karanténban, ma végre van egy kis időm pihenni, a múlt hét húzós volt munka szempontjából, úgyhogy végre tudok kicsit szerkesztgetni, cikket írni, amihez továbbra is szívesen várok ötleteket:)

OFF vége

Romano szerint a Juventus jelezte Raiolának, hogy szeretné leigazolni Pogbát, a játékos állítólag belemenne fizetéscsökkentésbe is, ha a MU eladná, 100 millió környékén lenne az ára.

Il Principino 2020.03.25. 07:55:36

@JuventusFanatikus: én örülnék neki,viszont ez a bokasérülés aggasztó,már ha volt egyáltalán neki..
Amíg Gigi és Giorgio itt vannak nem aggódok egy problémás játékos miatt sem..Sztem Icardi is hajtana már csak azért is hogy felb@ssza sinteréket ;)

senky 2020.03.25. 17:25:02

Az olasz sajtó értesülései szerint a Juventus döntött, a nyári célpont Paul Pogba visszaszerzése lesz .A neves olasz magazin, a Calcio Mercato szerint a Juventus megnevezte nyári célpontját, aki nem más mint a volt játékosuk, Paul Pogba . A vezetőség döntése teljesen egyértelmű: Amennyiben Pogba valóban távozik, le kell csapni rá, hisz a Real is fontontolgatja a megszerzeset .

venember83 2020.03.25. 21:21:35

@senky: "neves olasz magazin"

Kb. Daily Mail, Sun szintű pletykalap, semmi több.

JuventusFanatikus 2020.03.25. 21:52:15

@venember83: Na Őt "bántsd", hanem az NSO-t, vagy ahonnan kimásolta:D Ráadásul még csak nem is helyesen írták le az oldal nevét:D A calciomercato.com csak azért talál el néha pár igazolást, mert konkrétan mindenkit mindegyik klubbal összeboronálnak, talán még rosszabbak, mint az általad említettek. Bár, a Suntól minőségtelenebb hírportállal nem találkoztam.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása