Bemutatkozik: a Juventus Primavera

 juventus_primavera_golorom.jpgAz utóbbi időben egyre több szó esik a saját nevelésű játékosokról, a Juve utánpótlás-neveléséről, többek között kis ízelítőt kaphattak az Olvasók az új sorozatokból, amelyeknek témái azon focisták, akik beváltak más együtteseknél, vagy akik teljesen eltűntek a süllyesztőben. Ezúttal a Primavera együttest ismerhetjük meg, a csapatot alkotó játékosokat, és azt, hogy mekkora potenciál is rejlik bennük.

Ahogy a többi liga, úgy a Primavera 1 is felfüggesztésre került, a Juventus csapata pedig a tabella negyedik helyén tölti a szünetet. 35 pontot gyűjtöttek össze Lamberto Zauli fiai, tíz alkalommal arattak győzelmet, ötször csak döntetlenre futotta, míg hatszor vereséget szenvedtek. A védelmet és a támadósort sem igazán lehet dicsérettel illetni, ugyanis 31 lőtt és 31 kapott gól nem igazán jó arány.

Az UEFA Youth League-ben lényegesebben jobban szerepeltek a Zebracsikók, ugyanis csoportelsőként jutottak tovább a saját kvartettjükből, ráadásul mindössze egyszer kaptak ki, méghozzá a Lokomotiv Moszkvától. A kieséses szakaszban a Real Madriddal kellett volna összecsapniuk, de a mérkőzés el lett halasztva.

A Coppa Italia Primaverában egészen az elődöntőig jutottak, a Fiorentina ellen estek ki, hiába született mind a két mérkőzésen döntetlen, a több idegenben lőtt gólnak köszönhetően a Violák jutottak a döntőbe.

kepernyofelvetel_224.png

KAPUSOK:

  • Franco Israel: Ő a csapat messze legértékesebb játékosa, ugyanis a Transfermarkt 500 ezer euróra taksálja az értékét. 2018-ban hagyta el az uruguayi Club Nacionalt, hogy Torinóba költözhessen, a Bianconeri pedig nem sajnált érte 2.2 millió eurót kipengetni. A tavalyi szezonban még csak második számú portásnak számított, azonban idén egyértelműen ő az első számú kapus, 19 alkalommal hárított a bajnokságban, ötször érintetlen maradt a hálója. Bemutatkozhatott az uruguayi U17-es és U20-as válogatottban is, utóbbinak jelenleg is tagja, Uruguay legnagyobb tehetségei között tartják számon a 19 éves esztendős hálóőrt. 
  • Giovanni Garofani: Mindössze egyszer jutott lehetőséghez a bajnokságban, akkor öt gólt kapott. Mindössze 17 esztendős, játszhatott már az olasz U16-os és U17-es válogatottban.

VÉDELEM:

  • Daniel Leo: A svájci Luganótól kölcsönözte ki a Juve, és opciós joga is van a piemontiaknak, hogy végleg megszerezzék a 18 éves jobb szélső védőt. Minden sorozatot figyelembe véve 16 alkalommal számított rá Zauli mester, a bizalmat pedig négy góllal és egy gólpasszal hálálta meg a svájci, ami egy szélső védőtől nem rossz statisztika.
  • Paolo Gozzi: Az ő neve ismerősen csenghet, ugyanis egy olasz bajnokról beszélhetünk, aki a SPAL ellen egy egész mérkőzésen játszhatott, és nem vallott kudarcot. 18 éves kora ellenére meglehetősen nagydarab, kicsit Matuidire emlékeztető mozgáskultúrája van, de amit a ferraraiak ellen mutatott azt nevezhetjük elképesztőnek is, ugyanis azon az összecsapáson háromszor közbeavatkozott, háromszor szerelt, háromszor tisztázott és mind az öt párharcát megnyerte, ráadásul az az egy csel is bejött, amivel megpróbálkozott. A nigériai származású védő ebben a szezonban a Primavera 1-ben 16 alkalommal szerepelt, az UEFA Youth League-ben pedig négyszer lépett pályára és két gólt is szerzett. Már az U23-as együttesbe is behívták, de pályára még nem lépett a Serie C-ben. Eddig az olasz U16-os és az U17-es  nemzeti gárdát szolgálta, míg jelenleg az U19-es nemzeti együttesnek a kulcsembere.
  • Nikita Vlasenko: Ő is a Luganótól érkezett, tavaly még csak kölcsön keretein belül tartózkodott Torinóban, azonban a nyáron meg lett vásárolva 1.8 millió euróért. Ebben az évadban 11 alkalommal szerepelt a bajnokságban, háromszor pedig a nemzetközi hadszíntéren. Ukrán származású, de Svájcban született, és már meghívót is kapott az U19-es helvét nemzeti csapatba a mindössze 18 esztendős középhátvéd.
  • Alessandro Pio Riccio: A Tommaso Natale együttesétől érkezett még 2016-ban, a védelem közepén vethető be. Az idei szezonban mindössze ötször lépett pályára a bajnokságban, egyszer a Youth League-ben és a B csapatba is kapott már meghívást. 18 évesen a korosztályos válogatott csapatkapitánya, de szerepelt ezelőtt az U15-ben, az U16-ban és az U17-ben is. 
  • Matteo Anzolin: Annak ellenére, hogy még csak 19 éves, megjárta a Pordenonét, az Intert és a Vicenzát, 2018 óta pedig a Juventus játékosa, és jelenleg csapatkapitánya is. Igaz, hogy bal szélső védő, de neki van a legtöbb gólpassza a csapatban, összesen hat darab, ha a Primavera 1-et és az UEFA Youth League-et vesszük figyelembe. Nem is lehet kérdéses, hogy a gárda kulcsembere, és szinte kirobbanthatatlan a kezdőből, 20 alkalommal játszott a bajnokságban, hatszor pedig a nemzetközi hadszíntéren. Szerepelt már az U16-os, U17-es, U18-as és U19-es talján nemzeti együttesekben is. Meglehetősen univerzális játékos, ugyanis bevethető akár középső védőként (pedig mindössze 181 centiméter magas) és a középpálya bal szélén is.
  • Guiseppe VerduciŐt a Torinótól szerezte meg a Juve, de ez még 2012-ben történt. Sajnos ínszalag-szakadást szenvedett még novemberben, és még a mai napig nem egészséges. Bal szélső védőként és középhátvédként is lehet rá számítani, mindössze 18 esztendős.
  • Jean-Claude NtendaFelőle szintén hallhattunk már, ugyanis januárban csatlakozott a torinóiakhoz, a Nantes együttesét hagyta el az olaszok kedvéért. Eddig mindössze háromszor jutott szerephez új csapatánál, ő is a védelem bal oldalán mozog otthonosan. A francia U16-ban, U17-ben és U18-ban is futballozhatott már a 171 centiméter magas, 2002-ben született játékos.

KÖZÉPPÁLYA:

  • Enzo Barrenechea: A Club Atlético Newell's Old Boys együttesénél kezdte pályafutását, a nyáron pedig leigazolta a svájci FC Sion, nem kevesebb, mint 3.1 millió euróért. Mindössze hét alkalommal jutott szóhoz az U21-es csapatnál, mert a télen lecsapott rá az olasz rekordbajnok, és megszerezte 2.5 millió euróért. Eddig három mérkőzésen lépett pályára a 18 éves argentin védekező középpályás, aki állítólag szép karrier előtt áll.
  • Giuseppe LeoneSzintén védekező középpályás, eddig 19 alkalommal jutott lehetőséghez az idei szezonban a bajnokságban, egy assziszt szerepel a neve mellett. Torinó szülöttje, a Juventus az egyetlen egylet, amiben futballozott, az U17-es gárdának csapatkapitánya is volt. 18 éves kora ellenére már szerepelt az olasz U19-ben is, nem mellesleg megfordult az U16-ban, az U17-ben és az U18-ban is. 
  • Filippo Ranocchia: Szülővárosa leghíresebb egyesületében, a Perugiában kezdett el futballozni, a torinóiak már tavaly nyáron megszerezték 640 ezer euróért, de csak nyáron csatlakozott a csapathoz. A fentebb említett Leonéval megegyezik a koruk, a nemzetiségük és a posztjuk is. A Primavera 1-ben már három találatot is szerzett, összesen 14 meccs alatt. Az ifjúsági BL-ben mind az öt mérkőzésen számítottak a szolgálataira, egy gólpasszal hálálta meg a bizalmat. A Perugia színeiben már debütálhatott a Serie B-ben, és a Coppa Italiában is lehetőséghez jutott kétszer, már Juventus B-ben is bemutatkozhatott.
  • Koni de Winter: A belga Lierse SK-nál kezdte pályafutását, majd átigazolt a Zulte Waregembe, 2018-ban pedig Olaszországba költözött, és a Juventust választotta új klubjának. Mindössze 17 éves, de az ifjúsági BL-ben kétszer is szerepelt már kezdőként, míg a bajnokságban leginkább elvétve jut lehetőséghez. A középpályás már szerepelt a belga U15-ben és az U16-ban is, az U18-ba is be lett már válogatva, de pályára még nem lépett ennél a korosztályos csapatnál, ennek ellenére már az U19-hez is kapott már behívót. Érdekesség, hogy a Primaveránál lett átnevelve középpályássá, ugyanis ezelőtt jobb szélső védő volt, természetesen a támadóbb felfogású típusból.
  • Naouirou Ahamada: Ő a francia Istrestől érkezett 2018-ban. Ebben az évadban 17 mérkőzésen lépett pályára a bajnokságban, háromszor pedig a Youth League-ben, ahol egy gólt szerzett és egy gólpasszt osztott ki. Ő is mindössze 17 esztendős, de már szerepelhetett a Serie C-ben a Juventus B mezében. A középpályás már a francia U16-os, U17-es és U18-as válogatottban is játszhatott már.
  • Nikola Sekulov: Macedón származású 18 éves középpályás, aki Piacenza városában született, és a helyi csapatban is kezdte meg karrierjét. 2012-ben a Parmához igazolt, majd három év múlva visszatért szülővárosába, de egy év után felfigyelt rá a Juve, és meg is szerezte. Eddig 15 mérkőzésen három gólt lőtt a Primavera 1-ben, míg az ifjúsági BL-ben három meccsen egy gólt és egy gólpasszt számolhat össze. Az észak-macedón U15-ös, U16-os és U17-es nemzeti együttesben is szerepelt, de váltott, és már megfordult az olasz U17-ben, jelenleg pedig az U18-ban jut lehetőséghez. Nicolò Zaniolóhoz hasonlítják, technikás játékos, aki kiválóan tüzel a kapura és labda nélküli helyezkedése is kiváló.
  • Nicolò Fagioli: Őt már megismerhettük, a helyzet azóta pedig nem sokat változott, (csak annyit, hogy olasz bajnok lett), továbbra is hatalmas tehetség, fejlődése töretlen. Nem csak a Primaverát erősíti, hanem a Juventus B-ben is számítanak rá, eddig nyolc mérkőzésen mutathatta meg tudását az idősebbek között, egy gólpasszt ki is osztott. A Primavera 1-ben tizennégyszer lépett pályára, három gólt lőtt és kiosztott két asszisztot, míg az ifjúsági BL-ben mindegyik összecsapáson szerepelt és kétszer vette be az ellenfél hálóját.
  • Franco Tongya: Támadó középpályásként szokták játszatni edzői, de bevethető a széleken is. Korosztályának egyik legjobbjai között tartják számon (2002-es születésű), természetesen csapatának egyik alapembere, aki a bajnokságban tizenkilenc mérkőzésen jutott lehetőséghez, a bizalmat pedig egy góllal és három gólpasszal hálálta meg.  A Youth League-ben négyszer lépett pályára, míg válogatott szinten már megfordult már az olasz U16-ban, U17-ben, U18-ban és U19-ben is.

TÁMADÓK:

  • Kaly Sene: Fizimiskája leginkább Moise Keanre emlékeztet, de játékstílusában már nem lehet összehasonlítani a szenegálit és az olaszt. Sene eredetileg egy jobblábas jobb oldali szélső, azonban sűrűn játszik középcsatárként, aminek megvan az eredménye, mivel ő a házi gólkirály hét góllal, emellett még két assziszt is szerepel a neve mellett, ami a bajnokságot illeti (18 mérkőzésen játszott, de csak ezen meccsek felén volt kezdő). Jobbal, ballal, de még fejjel is képes betalálni, ehhez pedig megvan a magassága is, 188 centiméter magas. Véleményem szerint ő középcsatár lesz, mire érett labdarúgó válik belőle, pont olyan, mint egy modern center, gyors, jól érkezik a belőtt labdákra, mer cselezni és összjátékban is megállja a helyét. Az ifjúsági BL-ben is remekel, hat mérkőzésen két gólt és két gólpasszt jegyez a 18 esztendős játékos, aki egy éve érkezett a Vanchiglia együttesétől.
  • Pablo Moreno: Az ő neve szintén rendkívül ismerősen csenghet, ugyanis a világ egyik legnagyobb tehetségének tarják/tartották. Sajnos nem véletlenül használtam múltidőt is, ugyanis teljesítménye elmarad a várttól, a Barcelonánál rengeteg gólt lőtt, azonban amióta elhagyta Katalóniát, még 2018-ban, azóta nem igazán sikerül neki bevenni az ellenfelek hálóját, legalábbis Olaszországban. A Youth League-ben nyújtott teljesítményére panasz nem lehet, az idei szezonban három meccsen négyszer is betalált, míg a Primavera 1-ben 14 mérkőzésen (nagyjából felén volt kezdő), mindössze egy találatot tudott bekotorni. A Kun Agüeróhoz hasonlított támadó nem lett tehetségtelenebb, egyszerűen az a helyzet, mint ami az ilyen típusú futballistáknál lenni szokott, beletörik a bicskája az olasz védelmekbe. A 17 éves spanyol lendületből vezeti a labdát az ellenfélre, elképesztően gyors, remekül tud befejezni, technikai képzettségére nem lehet panasz és a cselei is remekek szoktak lenni, de az ilyen típusú csatárból nem sok tud megélni talján földön. Ha nem is tud változtatni, és a Juventusnál nem az elvárások szerint teljesít, akkor is szerintem 700 ezer euróért megért egy próbát a szerződtetése, és a nemzetközi hadszíntéren bőven tud segíteni, akár a szélen, akár csatárként. Válogatott szinten egyelőre  a spanyol U18-ig jutott, de megfordult már az U17-ben és az U16-ban is.
  • Elia Petrelli: 18 éves kora ellenére ő is már megjárt már egy-két klubot, ugyanis a Savignanesénél kezdte pályafutását, majd 2010-ben a Ravennához került, egy évvel később szülővárosa leghíresebb gárdájához, a Cesenához igazolt, 2016-ban pedig a Juve szerezte meg. Ő egy igazi modern center, aki fizikailag erős, kellően magas (186 centiméter), gyors és kiváló befejező. Az olasz U17-es bajnokságban 40 mérkőzésen 36 gólt lőtt és két gólpasszt osztott ki, ráadásul gólkirály is lett már 23 góllal. Az idei évadban sérülések miatt nem sokat játszott (11 meccs, de csak a 38 százalékán volt kezdő), ennek ellenére öt gólt lőtt és egy gólpasszt is kiosztott. Az ifjúsági BL-ben öt összecsapáson jutott lehetőséghez, két találat és két assziszt is szerepel a neve mellett. Jelenleg az U19-es talján nemzeti csapatban szerepel, ezelőtt pedig behívták már az U16-ba, U17-be és az U18-ba is.
  • Cosimo Marco Da Graca: Brazil felmenőkkel rendelkezik, de Palermóban született és a Rosanerónál is kezdte karrierjét, tavaly igazolta le a Juve, nem kevesebb, mint 600 ezer euróért. Ő sincs elkényeztetve játéklehetőséggel (15 meccs 24 százalékán kezdett), ennek ellenére feljegyezhet egy gólt és három gólpasszt középcsatár létére. Az ifjúsági Bajnokok Ligájában négy mérkőzésen lépett pályára, két gólt lőtt és egy gólpasszt osztott ki. Még 17 éves, de már az olasz U18-ban játszik, és az U16-ot is megjárta. 

kepernyofelvetel_225.png

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6715534272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockitbaby 2020.03.21. 09:13:09

Filippo Ranocchia csak nem a legendás Inter védő testvére vagy valakije?

JuventusFanatikus 2020.03.21. 09:57:16

@rockitbaby: Igaz, hogy mind a ketten Perugia környékéről származnak, és a Perugiánál is kezdték pályafutásukat, de nincs köztük rokoni szál.

JuventusFanatikus 2020.03.21. 10:13:38

Egyébként ajánlom mindenki figyelmébe, hogy akinél Instagram fiók van belinkelve, azon játékosoknál érdemes kicsit nézegetni a képeit, egyet s mást el tud árulni az adott emberrel pár kép:)

alexGicamo 2020.03.22. 12:31:00

Derekas munka ! Köszönjük !

coronita12 2020.03.22. 14:10:39

Kössz a bele feccolt munkát!

senky 2020.03.22. 16:54:44

Koszonet a tajekotatoert ! Nem artana a nagycsapatban tobbszor is kiprobalni oket .

JuventusFanatikus 2020.03.22. 17:04:46

@alexGicamo: @coronita12: @senky: Köszönöm!:)

Ezúttal megkérdezném az Olvasókat, hogy szeretnétek-e a B csapatról is egy ilyen cikket olvasni? Azért kérdem, mert ez tényleg irtózatos nagy munka, ezt egy hétig tartott elkészíteni, és érdekelne-e titeket a téma? Ha van más ötletetek, azt is szívesen meghallgatom, mint mindig, most van lehetőség szabadabb témákkal foglalkozni. Azt is megírhatjátok, hogy melyik sorozatot szeretnétek sűrűbben olvasni, melyiket hanyagoljam, minden véleményre kíváncsi vagyok:)

alexGicamo 2020.03.23. 08:13:32

Részemről mindenevő vagyok, ezért bármilyen témát terítesz , értékelni fogom ! :-)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása