Agnelli: „A közegészség fontosabb a sportnál”

agnelli_andrea_beszed_1.jpgA Juventus elnöke számos témakörben elmondta véleményét a legutóbbi bővebb interjújában, így megerősítette, hogy a vezetőség nyáron Maurizio Sarrit akarta megszerezni, és érdekesnek véli az elnök a csatát az Intert feltámasztani kívánó Antonio Contével.

Egy másik fontos téma volt a bajnoki meccsek lebonyolításának a kérdése, mivel a koronavírus Olaszország északi részében szedi az áldozatait, az olasz szövetség ezért levelet intézett a kormányzatnak, amelyben arra kéri a kormányzatot, hogy tegye lehetővé a bajnoki fordulók zárt kapuk mögötti lebonyolítását.

„Úgy gondolom, hogy egy ország rendszerében prioritást kell élveznie a közegészségnek.” - mondta az Öreg Hölgy elnöke a Radio24 munkatársának. „Ebből a feltételezésből kiindulva párbeszéd folyik a különböző érdekelt felekkel, de minden döntést úgy kell meghozni, hogy az a közegészséget szolgálja.

A sportrendszer megszakítása nehezen kivitelezhető, mivel a naptár így is rendkívül telített már előzőleg született döntések miatt is, így nem egyszerű meccseket átütemezni. Ha viszont ilyen döntés születik, akkor majd ahhoz igazodunk.”

Az egészségügyi válsághelyzet miatt zárt kapuk mögött játszhatják március elsején az Inter elleni torinói meccset, ami nyilván nem lenne az elnök ínyére, de egyértelmű, hogy ilyen helyzetben nem a sportérdekek élveznek elsőbbséget.

„Egy ilyen meccs, mint amilyen a Juventus-Inter megszervezése másik stadionban rendkívüli bonyodalmakat eredményezne. Sajnálom magát az eseményt, mivel az olasz futball egy történelmi mérkőzésére lenne hatással a jelenlegi helyzet. Azonban a közegészség elsőbbséget élvez.

Viszont ne feledjük, hogy a piemonti tartományi rendelet csak szombatig érvényes jelenleg, szóval ma még azt mondhatjuk, hogy várhatóan lesznek nézők az Allianz Stadiumban vasárnap.”

Az interjú során felmerült a Juve egykori játékosának és edzőként sikerkovácsának az aktuális helyzete, hiszen a scudetto tekintetében ma a Juventusnak Antonio Contével kell megküzdenie, aki ma az Intert vezeti.

„A nyáron Maurizio Sarrit szemeltük ki, és őt is szerződtettük le. Antonio Conte a Juvenuts szimbóluma, számos bajnoki címet és BL-t nyert. Szóval ebből a nézőpontból Antonio Conte és a Juventus elválaszthatatlan. Békés kapcsolatot ápolunk vele, de profik vagyunk.

Ő vállalta a kihívást, hogy visszavezeti az Intert a győztes útra, ehhez pedig Steven Zhang elnök úrhoz csatlakozott, akit személyesen ismerek és nagyra tartok, ez a helyzet pedig véleményem szerint nagyon izgalmas.”

A meglepetésvendég a tabella dobogóján a Lazio, méghozzá a második helyet foglalja el a Juve mögött.

„Félni kell attól, aki felszabadultan játszhat. Az ő vállukat nem nyomja semmilyen győzelmi kötelezettség. Ez az előnyük. Ugyanakkor ez a helyzet ellenséggé is válhat, mert két-három vereség után az ember elkönyvelheti azt is, hogy elégséges a BL-hely megszerzése.

Az Interhez képest más filozófiát követnek, a két keretet nemigen lehet összehasonlítani. Az Inter korántsem olyan könnyed, mivel Antonio Conte vállalta, hogy győzelemre vezeti a csapatot.”

Természetesen a riportban felmerült Pep Guardiola neve, s a Juventus elnöke nem tudta palástolni, mennyire nagyra tartja a katalán edzőt.

„Istenkáromlás lenne azt mondani, hogy nem gondolkodik el az ember Pep Guardiola kapcsán, de ki kell értékelni az adott pillanatot, profihoz méltón. Ha pedig valaki elégedett ott, ahol van, akkor nehéz kimozdítani.

Nagyon elégedettek vagyunk Maurizio Sarrival. A dolgokat három évre terveztük el, az elképzeléseinek az ereje majd idővel mutatkozik meg, ha állandóságot biztosítunk számára, és jelenleg ez a fontos.

A szezon első fele kiváló volt, elsők vagyunk a bajnokságban, és elsőként jutottunk tovább a BL-csoportból. A szezon kiértékelését majd az év végén fogom elvégezni, butaság lenne azt gondolni, hogy februárban már győzelmeket osztogatnak, de az, hogy ma elsők vagyunk, az jó kiindulási pont.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9215489850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeneiPALI 2020.02.24. 18:36:52

Remélem a végére kipukkadnak ahogy szoktak a jelei már látszanak, mimeg végre úgy fogunk játszani ahogy tudunk

babo0410 2020.02.24. 19:27:07

@jeneiPALI: Én félek, hogy Conte összeszedi az intert, és a végig ott lesznek mögöttünk. Ha nem, akkor a baj nagyobb náluk, mert Conte pont az alapok lerakásában nagyon jó. Viszont az internél eddig minden edző elég hamar megbukott. Ha Conte is bukna, ki jönne a helyére? Csilliárdokat áldoznak Guardiolára, meg neki igazolásokra? Na ezt kétlem. Már csak az FFP miatt is.
A vírusról csak annyit, hogy sajnálatos a derbi halasztása, de érthető. Viszont kétlem, hogy ez gátat szabna a vírus terjedésének. Maximum nem lesz hirtelen nagy növekedés a fertőzöttek számában.
És az ilyen vírusok felbukkanásával számolni kell a jövőben. Lesznek még ilyenek, mert túl sokan vagyunk a bolygón, ezért a természet valahogyan próbál gátat szabni nekünk embereknek. Csak az a baj, hogy mi emberek meg istent játszunk, és minden betegséget gyógyítani akarunk.

senky 2020.02.24. 19:37:07

Erdekes, SEMMIT NEM mondott a jatekosokrol ,higu GYENGE teljesitmenyerol,aki helyet SZUKSEGES volna egy fiatalabb ,sok golt rugo kozeocsatarra

Grinta 2020.02.24. 19:49:05

@senky: Mert minek mondja?Szezon közben.Értelme ugyan mi volna?Higuaín a kezdő centerünk,az egyetlen.Lő elég gólt?Nem.Ha baszogatják..biztos többet fog.Ne legyél már ennyire egyszerű.

Alex8610 2020.02.24. 20:06:27

@babo0410: Erdekes egy gondolatmenet.Akkor is ezt irnad amugy ha egy csaladtagod lebegne elet es halal kozott?

Rocky80 2020.02.24. 21:53:41

@jeneiPALI: lehet hogy kipukkadnak, de mi sem hozzuk olyan stabilan a meccseket hogy el tudjunk húzni... Na ez a baj.

ZecH 2020.02.24. 23:03:32

@Alex8610: Ne koss bele mert semmi rosszat nem mondott. Szaraz tenyeket irt le. Nem surun tudok vele azonosulni, de ezzel nem hiszem hogy erdemes vitatkozni. Kar ezert a helyzetert, viszont a meccseket le kell jatszani a halasztas nem hosszutavu megoldas ezert ebbol zart kapus meccsek lesznek velemenyem szerint. A szar megoldas is megoldas a jo vezeto pedig kepes ilyen dontest is meghozni megfelelo felelosseggel. Meglatjuk Conte (most nem az hanem a masik, a Giuseppe) van e eleg jo vezeto ahhoz, hogy ezt a dontest meghozza.

babo0410 2020.02.24. 23:24:34

@Alex8610: Attól függ milyen betegségben szenvedne. Jó senki nem örül, ha egy családtagja halálos beteg, de akkor is el kell fogadni, hogy nem játszhatunk istent. Még akkor sem, ha a családtagunkról van szó.
Másrészt meg szomorú, vagy sem, az igazság az, hogy iszonyat káros a bolygóra nézve az, hogy minden betegségre megtaláljuk a gyógymódot, és ennek köszönhetően, meg ugye az ipari forradalomnak is, túl sokan élünk a bolygón. Szomorú kimondani, de sajnos vagy 4-5 milliárddal többen vagyunk a bolygón, mint azt a Föld elbírná.

simoni 2020.02.25. 00:55:40

@babo0410: Valami füstös képű fószer mondta egyszer: "A világ erőforrásai elegendőek ahhoz, hogy kielégítsék mindenki szükségleteit, de nem elegendőek ahhoz, hogy kielégítsék mindenki mohóságát."

venember83 2020.02.25. 05:21:48

Kicsit kiegészítettem a nyilatkozatot Peppel és Sarrival kapcsolatos mondatokkal, utolsó 3-4 bekezdés.

Jamal Jamal 2020.02.25. 09:56:23

@Grinta: pl. ha megmássza egy csacsi akkor gyorsabban fut és több gólt lő majd? :)))

Én személy szerint a legjobbakat kívánom a csapatnak.

Együtt sírunk, együtt nevetünk.

Jamal Jamal 2020.02.25. 09:58:54

@babo0410: "A vírusról csak annyit, hogy sajnálatos a derbi halasztása, de érthető. "

Zárt kapuk mögött tervezik lejátszani(ami persze teljesen ésszerű), de eddig halasztásról nem olvastam...

Jamal Jamal 2020.02.25. 10:00:16

@venember83: nem lett volna baj ha kimarad, 2 hét múlva újra felteszik majd valakinek az ezzel kapcsolatos kérdéseket és akkor is leírhattad volna. :D

spaolo1981 2020.02.25. 11:27:36

@senky: Jól a bögyödben van szegény Higany. :-) De szerinted, hogy mutatna, ha az elnök nyilvánosan kritizálná? A másik, hogy az argentin hajt, küzd a meccseken, látszik rajta, hogy nagyon akar gólt, gólokat lőni. Biztos őt is rohadtul zavarja a szitu, de ha a maradék önbizalmát is leépíti a főnöke, akkor azzal nem lesz jobb senkinek.

babo0410 2020.02.25. 11:56:41

@Jamal Jamal: Én meg nem olvastam mi lesz, csak láttam már maradtak el meccsek, ebből gondoltam.

Alex8610 2020.02.25. 12:05:45

@ZecH: Enis csak a szaraz tenyeket irtam le es nem kotekedesbol reagaltam ra.
@babo0410: A bolygo allapota es tulnepesedes tekinteteben teljesen igazad van.De ez nem ilyen egyszeru.Bele lehetne vonni ide az allatkiserleteket is nyugodtan de nem akarom ezt a temat itt tovabb boncolgatni sokat beszelhetnenk errol.De az biztos hogy ha az ember a sajat csaladjaban tapasztalna ilyet a vegsokig elmenne.

venember83 2020.02.25. 14:54:58

@Jamal Jamal: sajnálom, de már nincs ilyen jó memóriám. S nem is volt soha talán.

senky 2020.02.25. 18:06:43

@Grinta: ,, a kezdő centerünk,az egyetlen '' MIERT egyetlen ? ? es ha NEM teljesit MIERT kesdo ? Miert ne lehetne a Juventusban IS legalabb ket kozepcsatar _PSG-Cavanni Icardi- meg ott van Mbpappe Neymar is Cavin kivul fiatalok ! Miert nem lehetne jo kezdo es cserejatekos minden poszton ?

Grinta 2020.02.25. 18:10:54

@senky: Lehetne,sőt kellene is.Mandzukic is itt volt.Elengedtük.

senky 2020.02.25. 18:12:24

Agnelli nem a kozegeszseggel kene foglalkozzon hanem parancsba adni ,hogy a gyenge jatekosok eladasat es helyettuk fiatal golrugo jatekosokat alkalmaztatni ,Hiaba a nev ha nem teljesit ,hisz a mecsseket NEM nevre hanem golokra es eredmenyre jatszak

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása