Mindenért Sarri a hibás?

sarri_cigarettacsikkel_a_szajaban.jpgIsmételten igencsak nagy gödörbe került a Juventus, néhány forrás szerint hamarosan edzőváltásra kerülhet sor, és az sem jó hír, hogy Sarri és Agnelli egy közös vacsorán vett részt. Igaz, a hírek szerint jól sikerült a megbeszélés, de mikor már erre sor kell, hogy kerüljön, az nem jó jel. Kár is lenne tagadni, a Juventus korántsem úgy teljesít, ahogy az elvárható lenne, ugyanis a legutóbbi öt meccsből kettő vereséggel végződött a Juve számára, ami egyáltalán nem megszokott. Mik lehetnek azok az okok, ami miatt döcög a szekér?

Kezdhetjük a sort az edzővel, mivel egy rossz eredménysor után általában ő szokott lenni a bűnbak. Azért is nehéz Sarrit komolyan kritizálni, mert mielőtt megérkezett, tisztában voltunk vele, hogy nagyjából mire képes, mik az erősségei és mik a hibái. Elsősorban a formációváltás a legfőbb probléma. Adná magát a 4-4-2-es felállás, amiben Dybalának és Ronaldónak is helye van, a középpályások száma a lehető legminimálisabb, Pjanić is képes lenne értékelhető teljesítményre, a szélsők is szerephez jutnának, nem mellesleg senkit sem kellene ráerőltetni a regista és a trequartista szerepkörre. Itt egy probléma van, hogy Sarri taktikája három középpályásos felállásokra épül, ami általában a 4-3-1-2 és a 4-3-3 szokott lenni. Szinte felesleges várni, hogy ezen két hadrenden kívül bármely más felállás használva lesz, esetleg a 4-3-2-1. Nem az a helyzet, mint Allegrinél, hogy azon bosszankodtunk, hogy miért nem vált át 4-3-3-ról egy másik formációra, mivel tudtuk, hogy Max tarsolyában szinte mindegyik hadrend megtalálható. Sarri esetében ez nem így van, azonban azon nyugodtan elégedetlenkedhetünk, hogy miért megint a 4-3-3-at erőltette, miközben a 4-3-1-2-es felállás lényegesebben jobban passzolt a csapathoz. Attól nem kell tartanunk, hogy nem történik meg a váltás, ugyanis Douglas Costa lesérült, úgyhogy nem lenne értelme tovább erőltetni ezt a formációt. 

A taktika megváltoztatása is elvileg indokolt lenne, ugyanis ez a középpálya alkalmatlan arra, hogy egy labdatartó, támadó játékot erőltető csapat kulcsa legyen, de mint tudhatjuk, Sarri azért érkezett, hogy olyan játékot játszasson a csapattal, mint a Napolinál, és a Mister ehhez az egy taktikához, az úgynevezett Sarriballhoz ért.

Talán a legfontosabb, és a lehető legjobban megfigyelhető dolog az a csapat motiválatlansága, amit maga a bagós mester is megerősített, Szczęsny is tett róla említést, ráadásul Gianluigi Buffon a közösségi médiában üzent társainak, ugyanis a kép alá három szót írt. „Elkötelezettség. Koncentráció. Figyelem.” Azt láthatjuk, hogy a zebramezes focistákat számára szinte teljesen érdektelen a meccs, semmi küzdeni akarás, figyelmetlenség, felületesség és ehhez hasonló dolgok figyelhetőek meg, és nem az, amit elvárnának a szurkolók és amiért a fizetésüket kapják. Nem arról van szó, hogy egy meleg délutánon az Udinese ellen kell játszaniuk úgy, hogy biztosan vezetik a tabellát, és lesz ami lesz, hanem Nápolyban, pár ponttal megelőzve az Intert, teljesen lélektelenül fociznak a Juve játékosai, ami teljesen elfogadhatatlan. Itt az asztalra kell csapni, mert ez már tavaly is nagyon jellemző volt az egész együttesre. Az edzőnek, a csapatkapitánynak, a csapaton belüli veteránoknak és a vezetőség fontos tagjainak is határozottan rendet kell rakniuk a játékosok fejében, mert ez így egyáltalán nem mehet tovább. 

A következő hibás a gyenge játék miatt, az Miralem Pjanić. Ő lenne a Sarriball lelke, a legmeghatározóbb játékosa, a fazonszabász, erre ő a legnagyobb kerékkötő. Hatalmas tudás rejlik benne, de ezt egyszerűen nem tudja kamatoztatni. Nem töri össze magát a pályán, emellett folyamatosan csak a hátrapasszokat láthatunk tőle. Nem csak akkor, mikor ez lenne a legjobb döntés, hanem mikor van sokkal jobb lehetősége, akkor is csak hátra, vagy oldalra továbbítja a játékszert. Eddig ez egyáltalán nem volt rá jellemző, a tavalyi szezonban, mikor a Juventus leginkább a védekezéssel törődött, akkor 2.4 kulcspasszt osztott ki meccsenként, ez a szám jelenleg 1.3, karrierje során pedig a 2.0-ás átlagon alul soha nem teljesített egyik Serie A-s szezonjában sem, pedig most kellene, hogy igazán csillogjon a pályán. Ez csak az egyik legkisebb baj, mert annyira formán kívül van, hogy a kapuja előtt elszórja a labdákat, a szabadrúgásokat és a szögleteket nem végzi el jól, egyedül védekezésben fejlődött. A szezon elején remekelt, jelenleg a középpálya egyik gyengéje. Nagyon össze kell neki is kapnia magát, mert ez így tovább nem nagyon mehet, amikor kap egy őrzőt a nyakába, a játékát teljesen megfújtja az ellenfél, így pedig a Juventus is meg van sebezve. Az lenne a legjobb neki, ha kapna pihenőt, pár meccsig nem lépne pályára, és újult erővel segítené a csapatát. Ronaldo esetében ez bejött, bízom benne, hogy Miránál sem lenne másképp. Ha ez sem jönne be, akkor lehet nagy számára a kabát, amit Sarri ráadott.

Most kitérnék a keret állapotára. Azt hiszem azzal mindent elárulok, hogy a Hellas ellen, mikor támadni kellett volna, a mester csupán De Scigliót tudta becserélni. Alex Sandro szinte mindig játszik, nincs cseréje, a jobb szélen van három sérülékeny jobbhátvéd, de Cuadradót úgy kellett Sarrinak átképeznie, hogy a jobb szárny ne legyen teljesen katasztrófa, de a kolumbiai teljesítménye is hagy kívánnivalót maga után. Ezután jön a középpálya, ahol se egy regista, se egy trequartista nincs, a Misternek kell játékosokat átképezni, arról nem is beszélve, hogy a Rabiot - Pjanić - Bentancur - Ramsey középpályán mindösszesen egyetlen egy játékos játszik a saját szerepkörében, ez pedig Rabiot. Pjanić nem regista, Bentancur nem mezzala, Ramsey nem trequartista. Itt picit elővehetnénk Sarrit, hogy kevergethetné a lapokat, de alapból nem normális dolog, hogy egy edzőnek úgy kell átszoktatni játékosokat egy másik posztra, mert nem a vezetőség nem igazol olyanokat, akik megfelelnének az edzőnek. Ez a középpálya nem is lehet kérdéses, hogy alkalmatlan arra, amire Sarri szeretné használni, de tehetetlen, mert nincs beleszólása az igazolásokba. A csatársor helyzete is hagy némi kívánnivalót maga után, ugyanis van három csatár, akik igaz, hogy elképesztő minőséget képviselnek, de nagyon kevesen vannak. Ha egyikük kidől, akkor könnyen mindennek vége lehet, ráadásul így sincs kizárva, hogy nem bírják végignyomni a szezont úgy, hogy három frontot is harcol a csapat.

Véleményem szerint a hunyó ezúttal nem az edző, hanem a vezetőség. Elvégre, ők nevezték ki Sarrit, tisztában voltak a képességeivel, és jelenleg meg is mutatkoznak ezek a hiányosságok, amire számítani lehetett. Ezért is nem állítom be a Mistert legfőbb bűnösként, mert egy olyan feladatot kell teljesítenie, ami nehezebb, mint amit Conte és Allegri kapott. Egy számára teljesen stílusidegen csapatból támadógépezetet kell faragnia, ráadásul meg kell nyeri a Scudettót úgy, hogy az Inter és a Lazio is komoly tényező, emellett a Bajnokok Ligája-trófea elhódítása is a feladványok között szerepel, azt pedig láthatjuk, hogy türelem nem igazán van feléje. Az nem is lehet kérdéses, hogy a szezon végéig maradnia kell a mesternek, aztán az eredmények tükrében elválik, hogy a következő évadot érdemes-e vele elkezdeni. Jelenleg még nem vallott kudarcot, ezt ki kell hangsúlyoznom.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5515471406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Il Principino 2020.02.13. 09:40:57

Minden szavaddal egyetértek!Amit még hozzátennék,hogy sokszor Costával sem 4-3-3-at játszunk,valamelyik interjúban említette is hogy jól mozgott a támadók mögött középen ;)
Itt egyedül lassan Szczesny szerepel az igazi posztján :)

rockitbaby 2020.02.13. 09:50:32

Persze nem kell vészharangokat kongatni, de ennyi idő után már lehet és kell is elvárni valamicskét. Pjanic úgy tűnik valamiért nem tudja megugrani azt a szintet, ami nekünk most éppen kellene és volt pár meccs, mikor Bentancur szerepelt a helyén és sokkal folyamatosabb, dinamikusabb volt a csapat. Talán itt lenne az ideje, hogy élesben is kipróbáljunk egy Pjanic nélküli, Bernardeschi mezzala poszton szerepeltetését igénylő középpályás sort. Egy Rabiot-Bentancur-Bernardeschi lehet a megoldás, nem garancia, de félelmetes kimondani/leírni, jelen pillanatban ez lenne a legerősebb ( !!! ) sor, amivel kiállhat a csapat.

A motivációval Conte távozása óta mindig voltak gondok egy adott szezonon belül, ez nem újdonság. Emlékezzünk csak vissza Allegri második évére, mikor Buffonnak és Evranak kellett hegyibeszédet tartaniuk, mert olyan vállalhatatlan volt mind a helyezés, mind a játék. De ha csak annyit meg tudna oldani a mister, hogy a védekezést rendbe teszi, könnyen előfordulhat, hogy az ilyen 2-1-es vereséget, minimum döntetlenek lesznek a jövőben. Ránk mindig is jellemző volt, hogy ha kellett, tudtunk eredményt tartani, de az, hogy a tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül szinte bárki ránk tudja erőltetni a játékát, az egyszerűen elfogadhatatlan.

Knob 2020.02.13. 10:06:04

Nagyon szép iromány! Köszönjük. És még egyet is tudok érteni a leírtakkal. Főleg azért, mert most, hogy gyakorlatilag meccsenként 2-3 játékos játszik csak a saját posztján igazolódik be, amit tavaly is írtam, és amiben a Capitano is megerősített még az ősszel Dybala kapcsán. Lehet savazni játékosokat, de ha nem ott játszik ahol a legjobban lehet kamatoztatni a képességeit akkor természetesen rosszul is fog teljesíteni. Nem értem, hogy hogyan lettek ennyire alkalmatlanok a vezetőségeben ülők! Hol van Nedved? Ő is focizott, nem is olyan régen! Nem emlékszik mikor bal szélsőt akartak belőle csinálni hogy szenvedett? Mikor megkapta a labdát azonnal bement középre vele. Nem is működött a dolog.

Vannak játékosok a keretben (vagyis már csak egy) aki teljesen képtelen focizni. Ez van, Ő remélem már nagyon nem is játszik nálunk többet. Viszont a többiek igenis minőségi játékosok, csak nem testhezálló feladatot kapnak. És itt nem csak Cuadrado jobb hátvéddé "alakításáról" beszélek, ami lássuk be nagyon-nagyon hülye ötlet volt, de még Pjanic sem játszhatja azt amit tud. Egyedül Ronaldo csinálhatja amit akar, de ez nagyon kevés. Mivel a keretet nem lehet lecserélni, ide szerintem ismét egy feltörekvő, fiatal edző kell, akivel pár évig lehet nem nyerünk nagyon semmit, de legalább a kora, és tapasztalatlansága miatt rugalmasabb, nyitottabb lenne a játékosok képességeinek és posztjainak tekintetében.

pedronegroo 2020.02.13. 10:33:32

Hogy az öltözőt nem tudja kezelni már az is elég gáz, de mára a játékosok túl nagy urak lettek és még olyan edzőknek mint Mou vagy Ancelotti is beletört már a bicskája egy-egy öltözői háborúba. A vezetőségnek is be kell szállni ennek a problémának a kezelésébe, de csodákat ne várjunk, vannak edzők akikért a tűzbe mennek a játékosok vannak akiket csak megtűrnek szerintem. Abban bízhatunk hogy Allegri alatt is pár kisebb forradalmat sikerült kezelni és az eredmények nem maradtak el, de végül csak mennie kellett Maxinak. Ha nem akarunk edzőt váltani akkor nyáron ki kell baszni egy pár játékost jobbat nem tudok és akkor talán rendbe jönnek a dolgok, de sokkal rózsásabb volna a helyzet ha olyan edzőnk volna akit a játékosok kedvelnek. Conte, Klopp, Zidane, Simeone... de mindegy is most Sarri van és ebből megpróbálni kihozni a maximumot.
Amúgy nyáron én Conte ellen Simeonét hoznám :) sárkány ellen sárkányfű alapon :)

Il Principino 2020.02.13. 10:47:39

@pedronegroo: Simeone na neee :)
Nesze neked szórakoztató játék :)
Akkor már Allegrit vissza!
Contet meg ugyanúgy kitették a játékosok a Chelseanél.

@rockitbaby: kész öngyilkosság lenne az a kp.Berna számára totál szokatlan az a poszt még,Benta is csak kényszerből játszott ott néha,amikor Pjanko nem volt..Pjanic kiválásával összezuhantunk Nápolyban is,többször bebizonyosodott hogy nélküle nincs támadójátékunk..Most ilyen (Udinese kupa)stb feltartott kézzel kijött ellenfelek ellen lehet néha kísérletezgetni .
Ahogy Juve Fan kolléga is említi a cikkben Pjanicnak pihenni kellene,ahogy Sandronak is..Utána nem azt mondom hogy klasszis teljesítményt nyújtana,de jóval jobbat az tuti.
Nem véletlenül szerepelteti őt Sarri ahol,ezt tette Allegri is,jelenleg sajnos nincs a keretben nála alkalmasabb ember a regista szerep betöltésére!Talán vagy el kellene engedni ezt a posztot egy más felállással,vagy egy vérbeli regista kell nyáron.Pjanko pedig mehetne treq-be végre közelebb a kapuhoz.
Én így látom srácok ;)

Camoranesi90 2020.02.13. 10:50:01

Teljesen egyetértek, annyi kiegészítéssel élve, hogy a nálam a bűnösök sorrendje: Vezetőség, motiválatlan játékosok, Sarri.

A vezetőség rossz döntései idézték elő a helyzetet, hogy Sarrinak a saját elképzeléséhez nincs megfelelő emberanyaga, de a kvalitásai meg kanyarban sincsenek Maxhoz, aki 10 gipszelt lábú játékosból is kihozna egy 1-0-ás, egy kapura-lövéses, 85 percen át 15 méteren védekező meccset a Verona szintű klubok ellen.

A motiválatlanság - Sarri kérdésben szerintem Sarri és a jóllakottság az ok, a motiválatlanság az okozat. Nem voltam még zsinórban 8x olasz bajnok játékos, de mikor, ha nem most lehet jó érzés Serie Aban focizni? Van tét, jó ellenfelek, jó edzők, a csapatban meg olyan nevek mint Roni, Chiellini vagy Buffon.,

Valamelyik nap már írtam, de tartom továbbra is, hogy ha az kell hogy ez a vezetői mentalitás, ez a motiválatlan semmi játék és ez az egysíkú edzői elképzelés megszűnjön, hogy idén ne nyerjünk semmit, akkor kívánom, hogy ne nyerjünk.

Persze jobb lenne, ha helyreállna a rend, és dominálnánk mindenki ellen, eredménnyel.

(Azt már abszolút off topic-ként, de láttátok Can mekkora gólt akasztott a Leverkusen ellen a hétvégén? Nem utána nézve, de a csaptatunkban idén egy Ramsey gólra emlékszem, ami fele ilyen jól el lett távoli lövésből találva, egyebekben kapura sem lövünk messziről, csak várjuk hogy Ronaldo majd 16oson belül megoldja...)

Pavel1988 2020.02.13. 11:06:53

Én egyáltalán nem keresnék még hibást. Olyan 8 év van a csapat mögött, amelyekben minden évben sikerült fejlődést elérni. Ez egyre nehezebb lesz, fel kell készülni az ilyen idényekre is.
Sarrit sokat mentegeted, a legszembetűnőbb az amikor a csapat motivációját veszed elő. Ez Sarri gyengesége, tudnia kéne motiválni a csapatot de Ő ebben egyszerűen nem jó.

De akkor nézzük a vezetőséget.
Kit kellett volna hozniuk nyáron aki jobb Sarrinál?
Elvárás volt velük szemben, hogy fiatalítsanak a keretenk, ami meg is történt. Kialakult egy olyan helyzet, hogy pár magas fizetéssel rendelkező játékos eladhatatlan volt. Ennek tudatában konkrétan nem volt már hely a középpályán a magas fizetések miatt. Ezt hogyan lehetett volna kezelni?

Ramsey átigazolása tragédia, az egyik legnagyobb hiba amit valaha elkövetett a vezetőség, ezen kívül kifogásolom, hogy nem lehetett eladni önmagában Cancelot.
Ezeken kívül viszont én nem látok nagy hibát. Demiral, Rabiot és De Ligt leigazolása, plusz a Spinazzola-Pellegrini csere kifejezetten bravúr kategória.

Zolika74 2020.02.13. 11:12:02

Első perctől elleneztem, felöllem mehet már holnap!!
Ennek az embernek nincs semmi tekintéje a játékosok felelett!!
Többet beszél lassan a napoliról mint rólunk

Juventino86 2020.02.13. 11:22:40

Nagyon jó összefoglalás. Én is úgy látom, hogy a kerethez egy 4-4-2 illene. A baj az, hogy Sarri nem tud váltani. Ki szokta égetni a csapatait tavaszra, és ennek a jelei már nálunk is elkezdődtek!!!!!!!!!!! Ez itt a nagy baj. Ebből adódóan nem szabad megvárni, mi lesz a későbbiekben. Allegrit vissza kell hozni szezon végéig, aztán majd meglátjuk.

Camoranesi90 2020.02.13. 11:38:58

@Pavel1988: "Kialakult egy olyan helyzet, hogy pár magas fizetéssel rendelkező játékos eladhatatlan volt. Ennek tudatában konkrétan nem volt már hely a középpályán a magas fizetések miatt. Ezt hogyan lehetett volna kezelni?"

Ezt a helyzetet a vezetőség idézte elő. Nem emlékszem rá hogy akár Khedira, akár Matuidi esetében tolongtak volna a kérők, vagy azok, akik várják hogy lejárjon a fix idős szerződés, hogy ingyen elvihessék.

"Kit kellett volna hozniuk nyáron aki jobb Sarrinál?" Szerintem senkit :) , de ha meg hoznak bárkit, akkor már pofásabb lett volna az ő filozófiáját előtérbe helyezve igazolni, nem elhozni fifa meg FM szerűen az összes 80+ overall rating középpályást ingyen, hogy aztán egy épkézláb felállásban se lehessen őket használni....

A jobb hátvéd pozíció valóban karcsú, de ott mondjuk mentségükre legyen mondva, hogy a piac sem bővelkedik használható és elérhető emberekkel, Cancelo pedig emlékezzen rá akárki is jóérzéssel vissza, nem volt hosszútávú megoldás (4-42-ben jobb futónak akár, de védőnek semmiképp)

Pellegrinivel pedig maximálisan egyetértek, tőle nagyon sokat várok, remélem kap lehetőséget bizonyítani, amit eddig láttam tőle, az több mint meggyőző.

simoni 2020.02.13. 11:56:45

Jó írás! Nagyszerűen "desztillálja", ami itt a Verona elleni bukta után felszínre tört.

@Pavel1988: Ramsey azért jóval többet tud annál, mint amit eddig mutatott nálunk. Egyelőre még a helyét sem igazán sikerült megtalálni a csapatban, másrészt teljesen idegen közegből és kultúrából jött, úgyhogy el tudom képzelni, hogy jóval több időre van szüksége a beilleszkedéshez, mint pl. egy dél-amerikai vagy francia focistának. Szóval szerintem még korai pálcát törni fölötte, de ha nem válik be, a piaci értéke legalább nem zéró, valami pénzt még láthatunk belőle.

Viszont az, hogy Sandronak gyak. nincs cseréje, a jobbszélre meg van két ember, de mégis Cuadradónak kell védőt játszani, az igenis nagyon nagy hiba. Ahogy hatalmas hiba az is, hogy a két nagyfizetésű kerékkötőtől nem szabadultak meg a nyáron (ez elsősorban erélyesség kérdése lett volna, Cantól meg Mendzsutól pl. milyen gyönyörűen meg tudtunk szabadulni), aminek következtében nem volt hely és pénzügyi keret Eriksenre (akit ráadásul sikerült így átengedni a fő riválisnak). Csatárposzton is nagyon szűken vagyunk, ráadásul a látottak alapján Higu már abszolút múltidő, CR-nek pedig komoly ára van, mind a játékot, mind a pénzügyeket tekintve. Enyhén szólva nem egyértelmű a mai napig, hogy ár/érték arányban megéri-e nekünk.

rockitbaby 2020.02.13. 11:59:23

@Il Principino: Pjanic kényszer megoldás volt Allegrinél, és mivel nem jött jobb regista, Sarri is inkább a járt utat választotta merőben új választás helyett. Jelen pillanatban a középpályán Rabiot és Bentancur párosát leszámítva senki sem játszik jól, de még csak elfogadható szinten sem. Ramsey sérült szinte mindig, Matuidi alapvetően alkalmatlan Sarri taktikájába, Pjanic meg a szezon elején pár meccset leszámítva meg se közelítette azt a szintet, amit valójában tudna. Részmegoldás a pihentetése, mert attól, hogy pihen mondjuk két meccs erejéig, nem lesz regista. Nem fog jobban teljesíteni nyomás, vagy komoly emberfogás alatt, mert eddig sem volt az erőssége. Bernardeschi lehet képességek szintjén elmarad tőle, de ő legalább kiteszi a lelkét is a pályán. Csakúgy, mint Bentancur. Lehet nem lenne ez a végső megoldás, de úgy a keret többségére igaz az, hogy elkényelmesedett. Nem hajt, mert úgyis játszik, lévén nincs cseréje. Berna is kényszermegoldás mezzalanak , de szélső lévén még a középpályás posztok közül ez áll ahhoz a legközelebb.

A szezon ezen szakaszában a keret és taktika szempontjából csak kényszer megoldásokkal élhet az edző és jelen pillanatban Pjanic annyira nincs formában, hogy a játszatása pont akkora kockázatot jelent, mint a nem szerepeltetése. De ha ebben a szezonban sem tud maradandót alkotni, én lehet megválnék tőle a nyáron. A transfermarkt 70 millióra taksálja, de talán 100 közeli összeg is lehetne ebből, ami már kifejezetten jó kiindulási alap lenne a már egyébként is komoly büdzséhez. Hozzunk egy vérbeli registát - Tonali -, és talán Pogba sem lenne annyira kockázatos befektetés. De engem az sem zavarna, ha csak Tonali jönne és a mindenkori edzőnek a Rabiot-Tonali-Bentancur-Kulusevski négyesből kellene összehangolnia a gyémánt középpályát.

JeetTrader 2020.02.13. 12:00:01

Nagyon jó írás! Rávilágít a lényegre.

Én nem is értem, hogy lehet az, hogy egy edző nem szólhat bele az átigazolásokba...

Amúgy én is úgy gondolom, hogy Sarri amit lehet az megtesz, csak ebben a keretben így együtt ennyi van kb...kell a frissítés/átalakítás.

Nem is értem, hogy gondolta a vezetőség, hogy egy totál védekező típusú csapatból csinál egy full támadót. Értem h van pár játékos akit képesnek gondoltak erre...de remélem már látják, hogy sajna mégsem.

JuventusFanatikus 2020.02.13. 12:09:17

@Pavel1988: A cikkben is tisztán le van írva, hogy itt nem csak Sarri motivációs képességéről van szó, hanem ezek a játékosok már Allegri alatt is képesek voltak ilyen elfogadhatatlan hozzáállást tanúsítani.
@Knob:@Juventino86: @simoni: Köszönöm!:)

m.martin91 2020.02.13. 12:56:45

A motiválatlanság Allegri ideje alatt is megvolt, ezen csak egy karizmatikus edző tud változtatni, amiből nagyon kevés van a világon. Conte ilyen, ezért is tudott feljönni az Inter. Nyilvánvalóan meg fogunk próbálni igazolni a nyáron egy sztáredzőt, de azok, akik rendelkeznek a megfelelő személyiséggel, nem elérhetők. Pochettino sem az a kategória. Ő is inkább a diplomatikus Allegri-féle vonalat erősíti. Pedig tőle nagyobb névre nemigen lesz esélyünk.

del pipi 2020.02.13. 13:20:50

@JuventusFanatikus: Csinos iromány, bár ez a gödörben a Juve kezdet...az erős, viszont a többi az nagyon ült nálam, de a kedvencem az egyértelmű 4-4-2. Ez a felállás annyi variációt rejt hogy az nem igaz, nálam ennyi baj van csak Sarrival.@Juventino86: Persze már most hozzuk vissza Trutymó Edy-t a szezon végéig, ne nevettess már! :) Most nagyon fontos meccsek jönnek sorozatban, nézzük meg hogy alakul majd!

Rikoo 2020.02.13. 13:45:43

@m.martin91: Szerintem elég lett volna Allegri mellett a keret drasztikus fiatalítása, komoly potenciállal és motivációval rendelkező 19-23 éves játékosokkal.
De persze mostmár más edző van, de továbbra is tartom, hogy ez kellene a siker fenntartásához.

Il Principino 2020.02.13. 13:57:25

@Rikoo: én is igy látom,de a vezetőség "szebb játékot szeretnénk" beetetős kampánydumája a szurkolók felé Allegri felállítását vonta maga után.
Sarri pedig élt élete lehetőségével,amiért csak szurkolni tudok neki!
Legalább akkor igazoljunk neki való játékosokat,lássuk a Sarriballt,legalább jövőre!

rockitbaby 2020.02.13. 14:21:04

@m.martin91: Méltatlanul nem esik szó Inzaghi munkájáról. Amit ebből az amúgy nem túl acélos Lazio csapatából kihoz, zseniális. Mondjuk én már tavaly nyáron is őt mondtam volna.

Emílió 2020.02.13. 14:22:20

@rockitbaby: Bocs, hogy Madridistaként beleszólok, de ezen az oldalon mindig érdekes társalgás folyik. Osztom amit írsz, és igen Sarri nehezen mozdul "bevált" taktikáitól, de én a mostani anyagból visszakanyarodnék(részben) Contéhoz: Szcesny-Bonu,Chiello,Deligt-Sandro(Ramsey),Rabiot,Pjanic,Benta,Berna-Cr,Dybala; vagy Szcesny-Bonu,Chiello,DeLigt-Rabiot(Demiral)-Ramsey(Rabiot), Benta-Dybala,Pjanic,Berna-Cr. Jövőre pedig: Edző:Inzaghi, A csapat pedig Szcesny-Bonu,Chiello(Demiral),DeLigt-Rabiot,Pogba,Tonali,Kulusevski,Pellegrini-Cr,Dybala.

Leram7 2020.02.13. 14:31:50

Sarri, Paratici, Agnelli mind egyenlően hibásak.

Sarri 2 játékost eltékozolt Can, Mandzukic, akik többet érdemeltek és talán esélyt kaphattak volna. Can picit kapott, de miután kitette BL keretből... Ezenkívül nem tud motíválni, tüzelni. Olyan kedves fickó, nincs sok tekintélye.

Paratici: Higuain, Khedira, De Sciglo maradása + a Danilo trasfer... Télen senki sem jött.

Agnelli pedig Allegrit kitette egy "nyeretlen" Sarriért. Ha jött volna Klopp, Zidane, Gardiola valószínű senki kérdőjelezné meg, de a juve történelem egyik legeredményesebb edzőjét cserélte le egy Sarrira, aki sokat nem tud felmutatni.

Camoranesi90 2020.02.13. 14:50:32

@rockitbaby: Inzaghiban amúgy én is látnék hosszú távú megoldást, csak ugye reális célkitűzések mellett... Mert az azonnal triplázzunk, és lehetőleg ezt évente ismételjük meg, mindezt úgy, hogy értelmetlenül és gazdasági alpon igazolunk és szerződés-hosszabbítunk, na, ez nem reális cél.

De az mondjuk, hogy nevezzünk ki egy innovatív, az olasz környezetet jól ismerő, és már bizonított, kisebb költségvetésű és minőségében korlátozottabb játékoskeretet mozgató edzőt, aki a keret idősödő részét kivezeti, a fiatalokat meg bevezeti a csapat vérkeringésébe, lehetőség szerint úgy, hogy a csapat minden évben bajnokesélyes maradjon, na én ezt Inzaghiban simán látom. Mert nem tudom, mennyi Lazio meccset néztek kollégák, de sokkal szórakoztatóbb játékot képesek feltenni sokkal kisebb nevű játékosokkal.

Mondjuk ez az általam felvázolt irány nem azonos a Paratici vonallal, de Nedvednek csapattársa volt anno... :)

Viszont akárhogy végez a Lazio, ha bajnok lesz, azért nem tudjuk elhozni, ha nem lesz bajnok, akkor meg "mivel jobb ő Sarrinál"-alapon nem fogjuk....

m.martin91 2020.02.13. 15:38:52

@rockitbaby: Én a klasszikus motivátorokat említettem az előző hozzászólásomban. Inzaghi sokkal letisztultabb figura náluk. Egyébként nagyon jól illene a Juventushoz. Ahogy Pochettino is. De ők nem olyan típusú edzők, mint Conte, Guardiola, Simeone, vagy az a félbolond, beszámíthatatlan Klopp. Ezekkel az edzőkkel viszont az a gond a vezetőség szempontjából, hogy nagyon nehéz emberek, ezáltal nehéz velük egyezkedni. Ebbe az Agnelli-Nedved-Paratici vonalba nem férnek bele ilyen jellegű edzők. Nekik a diplomatikus fajtára van szükségük. Sarri csak egy kényszermegoldás volt, a nyáron ugyanúgy szétnéznek majd a piacon, mint Allegri távozása után, mikor nem volt edzőnk.

del pipi 2020.02.13. 16:02:31

@Leram7: Meg mondjam mi történne most ha az említett két edző jött volna? Most még az is lehet hogy nem így állnánk és itt prüszkölnének akik amúgy is annyira türelmesek, már bocs! Valahogy senki nem tud jó lenni. Én speciel Allegri után majdnem mindenkivel türelmes lennék, már megbeszéltük azt is hogy Sarri molyen viszontagságokkal kellett hogy szembenézzen. Nálam egy hibája van az a retek 4-3-3 erőltetése, az tuti hogy testidegen ehhez a garnitúrához. Tehát bárkinek mondom most: hogy senkire nincs garancia!

Bodnar Daniel 2020.02.13. 16:25:08

Elnézést, de szerintem ez nem egy jó cikk. Az-az az infók rendben vannak és iagazak. De a hangvétel szerintem vagy megkésett, vagy túldeamatizált. Szinte kész tényként van kezelve, hogy A találkozó az edzőváltás jele. Honnan ilyen biztos ebben akárki? Gödör a tabella elején? :D

Amik le lettek írva azt már mind átbeszéltük a Veronás cucc alatt. Fölösleges tovább szítani azt a tüzet, ami valószínűleg nem is igazán az. Elfogadhatatlan? Valóban? Lehetnénk a tizenkettedik helyen is, folyamatosan mindent beszopva kizúgva a Bl-ből mint az Inter és teljesen reménytelen esélyekkel mint a Napoli. Még szerencse, hogy tegnap még hasznosan is jött ki ez a helyzet.

Uram, uram a kurvaéletbe... Kérem kapcsolja ki!

U.I.: Mindemellett minden elismerésem és tiszteletem a blog üzemeltetéséért. Amit írtam ezzel a cikkel kapcsolatban azt egyedi precedensként kezelje mindenki, ha kérhetem. :)

Akkor náluk mi van most? Apokalipszis?

rockitbaby 2020.02.13. 16:25:43

@m.martin91: Jogos, én úgy értelmeztem, hogy összességében edzőkérdés az, mit megfogalmaztál. Sarri kérdésében egyetértek. Viszont Ingzaghi annyira nem lehet szar motivátor - mégha nincs is Conte magasságokban -, ha ez a Lazio ilyen jól tud nyomni a bajnokságban. Küzdenek, mennek, hajtanak leszegett fejjel. Szóval ha nincs is olyan szinten, mint a Conte-Klopp vonal, de az szerintem vitán felül áll, hogy hatalmasat tudna lendíteni a csapaton. Vagy lehet nem a lendít lenne a legjobb szó erre. Ha az idei év sikertelen lesz - itt most nem a BL a szempont, mert ahhoz sok minden kell, hanem a bajnokság -, akkor érdemes lesz egy újratervezést nyomni és elkezdeni újjáépíteni a csapatot. Ehhez úgy gondolom tökéletes lenne Inzaghi.

@Emílió: Itt sokunknak nem a felállás a legnagyobb gond. Egy ilyen túltelített, de egyben a legtöbb taktikához mégis alkalmatlan kerettel piszok nehéz alkotni. Egy Kloppnak is az lenne. Nekünk ennél egyszerűbb problémáink akadnak. Nekem pl az, ahogy a csapat védekezik, meg ahogy azt a pár meccset elvesztettük. Nem maga a vereség fáj, mert az benne van a pakliban, hanem amilyen lélektelen produktumot pakoltak le a fiúk. Na ez a vérlázító.

senky 2020.02.13. 18:06:08

@Camoranesi90: Olvasom a komenteket , az igaz :uj edzo uj jatekfelfogas ki/fel epitese nehez ,sw ha megvan adva a megfelelo plusz(jovedelem) vagy minusz(ROSSZ jatekert fizetesbol LEVONASOK ,jovedelem csokkentes) motivacio lehetosege,es ki van iktatva a ,,kedvenc''-ertem itt Higu aki CSAK FELESLEGES toltelek,es Sarri megis beteszi a kezdok koze-es ami a leglenyegesebb a CSAPATSZELLEM -a testorok szavai szerint ,, Mindenki eggyert-a JUVENTUSert- es egy mindenkiert !'' . Az edzo CSAK hatterbol es JOL !kene igazgasson ,csereljen ,tanacsokat adjon ,azonkivul SZABAD a jatek ,XSAK az eredmeny legyen JO, hisz ugy IS a jatekosoktol fugg a meccs.

senky 2020.02.13. 18:09:03

Gondolom sokan vagyunk akiknek a munka JOBBAN megy ha NEM allandoan szolnak bele az aktivitasunkba NEM zavarnak .A jatekosokksl IS ez a helyzet !

JuventusFanatikus 2020.02.13. 18:15:31

@JeetTrader: @del pipi: Köszönöm!:)
@Bodnar Daniel: Ez is egy vélemény:) Szerintem annyira nincs negatív hangvétele a cikknek, úgy tűnik egy picit félre is értenéd, és ehhez hozzáadva az extra pozitivitás:)

Grinta 2020.02.13. 19:52:16

Már egy étterembe is vacsorázni járnak a zemberek.Hogy mik vannak!
Meleg víz van még Torinóban?

Andras74 2020.02.13. 20:53:01

@pedronegroo: Simeone jót tenne a morálnak.
Egy másik blogon én is említettem már ezt.....

Andras74 2020.02.13. 21:15:36

Aki Sarriballt akart, megkapta.
Egy több ellenfél játssza, ellenünk.....

Dartagnanxy 2020.02.14. 12:49:34

Egy megjegyzés az írás elejéhez: a Sarri-Agnelli találkozó az eredményektől függetlenül is megtörtént volna. Nem egy válságtanácskozás volt, hanem egy már korábban lefixált találkozó.

venember83 2020.02.14. 12:55:27

@Dartagnanxy: Agnelli tudta, hogy válság lesz, nostradamuskodott egyet. Ahogy jó elnökhöz illik. :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása