Elemzés: A Roma elleni meccs

a_roma_elleni_meccs.jpgFontos három pontot hozott el a Juventus Rómából, ennek köszönhetően ismételten a tabella élére állt a Bianconeri, így Sarri együttese a téli bajnok Olaszországban. A győzelemnek felhőtlenül nem örülhetünk, ugyanis a csapat tehetséges védője, Merih Demiral súlyos sérülést szenvedett, és ebben a szezonban már nem léphet pályára. Ugyanez igaz Nicolò Zaniolóra is, akit a Juventinók nagyobb része szinte saját játékosának tekint, ugyanis az olasz futball egyik legfényesebb csillagáról van szó, akinek a szíve nem mellesleg fekete-fehér, akár nekünk. 

Korán megszerezte a vezetést az olasz rekordbajnok, és meg is duplázta azt. Ismételten a komoly letámadást tudom kiemelni, ami nem volt annyira intenzív, mint a Cagliari ellen, ugyanis ezúttal leginkább három játékos játszott komoly szerepet a presszingben, a két csatár és a trequartista. A csatárok közül az egyik középen próbálta zavarni az ellenfelet (először Dybala, később Higuaín), míg a jobb oldalon Ronaldo helyezkedett, míg a túloldalon pedig Ramsey, a második félidőben pedig Cuadrado, a felállás leginkább 4-3-2-1-re hasonlított. A Juve vezetés tudatában szinte csak és kizárólag kontratámadásokkal próbálkozott, nem csak azért, mert ez egy remek megoldás a Farkasok ellen, hanem mert a Juventus nem tudta jól kihozni a labdát. A fővárosiak tanári módon presszingeltek, szinte mindegyik védőre jutott egy Giallorossi-mezes, így nem csak Pjanićot vették ki a játékból, hanem az egész labdakihozatalt mattolták, amennyire lehet. Ha ez nem lett volna elég, a Roma elképesztően magasan tartotta a védelmét, így még jobban be lehetett szorítani a Juventust. Egészen annyira elöl helyezkedett Fonseca együttese, hogy a játékszer a meccs 39%-ban az olasz rekordbajnok kapuja előtt volt, 42%-ban pedig a középpályán.

kepernyofelvetel_188.pngÉrdekes dolog, de a vendégek úgy álltak vissza, hogy Sarri ezt nem adta parancsba. Ez sajnos nem először történik meg, ugyanis Allegri is többször panaszkodott arra, hogy a játékosok önakaratukból nem támadnak a vezetés tudatában, hanem csak a biztos megoldásokat választják. Azonban kik lehetnek a ludasok ezen ügyben?

Először is a védelem vezérére mutathatunk ujjal, azaz Leonardo Bonuccira. Sarri megjegyezte, hogy a védelem túlságosan hátul helyezkedett, ennek a felelőse pedig elsősorban a jelenlegi kapitány.

A következő, aki miatt a Juve nem tudja kihozni a labdát, az Juan Cuadrado. Mikor hozzá kerül a labda, akkor túlságosan körülményes, rengeteg labdát ad el, rendre rossz döntést hoz.

A soron következő futballista neve nem fog meglepetést okozni, ugyanis a csapat irányítója, Miralem Pjanić az, aki leginkább felelős a visszaállásért. Ő diktálja a tempót, ő a csapat játékának a fazonszabásza, és legtöbbször nem láthatunk tőle mást, mint hátrapasszt, mikor lenne lehetősége előre is továbbítani a játékszert.

A névsorba még belekerülhetne Sami Khedira és Blaise Matuidi is, akik szintén a biztonságos játékra összpontosítanak, de előbbi most nem játszott, míg utóbbi remekül teljesített.

Egy meglepő nevet fogok most előhúzni a kalapból, aki képes megakadályozni azt, hogy a Juve tovább növelje előnyét, ő pedig Paulo Dybala. A Cagliari és a Roma elleni összecsapáson is 2-0-ás előnyben nagyon könnyelműen játszott. Hétfőn félpályáról megpróbált gólt lőni, de a szögletzászlóra volt igazából veszélyes, míg a Roma ellen nem szaladt a labdáért, miközben az beérhető lett volna, vagy így legalább Chris Smalling szabálytalankodott volna utolsó emberként, de legalább egy bedobást el tudott volna érni legrosszabb esetben, csak egy kicsit kellett volna megerőltetnie magát. Következő példa, mikor elé pattant a labda a saját térfelén, mikor üresen volt, mellette két társa, egyértelmű kontralehetőség volt, ő pedig fogta magát és a lehető legmesszebbre elrúgta.

Ez sok kis dolognak tűnik, de mikor a csapat fele szinte valami olyasmit tesz, amivel egy labdakihozatalt akadályoz, akkor láthatjuk, hogy mi lesz belőle. Ha már a hibásakat kiemeltem, akkor szeretném megemlíteni Adrien Rabiot-t, Cristiano Ronaldót és Gonzalo Higuaínt, akik több gólos vezetésnél is gólt akartak szerezni, és nem is álltak attól messze. 

Visszatérve a meccsre, a Roma nagyon próbálkozott, de eléggé távol volt a gólszerzéstől, ugyanis távoli lövésekkel és beadásokkal próbálkozott a fővárosi együttes, de nem igazán járt sikerrel, míg mikor a Juve Pau López kapuja elé került, akkor rendre büntetett, vagy legalább ziccerig eljutott. Ez volt a hatalmas hátulütője a magasan tartott védekezésnek, mert így a Zebrák könnyen átjutottak Manciniéken. 

Egy pár sort most szentelnék Sarrinak is, aki jól változtatott a meccs közben, mikor a jól megszokott 4-3-1-2-ről átváltott 4-3-3-ra, ami védekezésben 4-4-2 volt. Így együttese szélességben le tudta fedni a pályát, a jobb oldalra kikerülő Pellegrini egy védekezésben jobb Danilóval kellett, hogy farkasszemet nézzen, míg Cuadrado és Matuidi, mint két jól védekező játékos, megoldotta a másodvonal szélének a védekezését. Ezt a hadrendet egyébként is sokkal jobban ismerik a játékosok, így otthonosabban is mozogtak benne.

kepernyofelvetel_189.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Egyéni teljesítmények:

  • Szczęsny: Komoly bravúrt ugyan nem kellett bemutatnia, de mindig résen kellett lennie. Négyszer hárított, kétszer tisztázott. 78% pontossággal tudott passzolni, nyolc próbálkozásból mindössze három hosszú passza volt pontos.
  • Cuadrado: Sajnos egyre jobban kezd elbizonytalanítani, és a legnagyobb probléma, hogy nagyobb és egyben támadóbb szellemű együttesek ellen vall kudarcot. Ezúttal is rengeteg labdát eladott és meggondolatlanul szabálytalankodott. Nevéhez fűződik három tisztázás, két szerelés, négy megnyert párharc, egy pontos hosszú átadás, és 11.7 lefutott kilométer.
  • Demiral: Fergetegesen játszott tizenkilenc percig, amíg meg nem történt az a borzasztó sérülés. Szerzett egy gólt, egyszer szerelt.
  • Bonucci: Nem vagyok megelégedve a teljesítményével, mert a labdavesztésekben ő is az élen járt. Négyszer tisztázott, megnyert két párharcot, lefutott 10.8 kilométert és volt hét hosszú átadása.
  • Alex Sandro: Rá nem lehetett panasz, ugyanis a bal szélen a védekezést szinte tökéletesen megoldotta, miközben a Roma támadásainak 44 százaléka azon az oldalon történt. Feljegyezhet három tisztázást, egy blokkolást, egy közbeavatkozást, négy szerelést, kilenc megnyert párharcot, négy hosszú passzt, egy cselt, és  11.7 lefutott kilométert.
  • Rabiot: Ezt várjuk tőle, folyamatosan fejlődik. A középpálya egyik, ha nem a legjobbja volt, ha így képes teljesíteni minden mérkőzésen, akkor panaszunk nem lehet rá. Kiosztott egy kulcspasszt, tisztázott a kapu előtt, mind a két hosszú passza pontos volt, megcsinált két cselt, megnyert öt párharcot, egyszer tisztázott, kétszer blokkolt, kétszer közbeavatkozott, egyszer szerelt, 89% pontossággal passzolt és lefutott 11.9 kilométert. Ha a jobb oldalon ilyenre képes, akkor kíváncsian várhatjuk, hogy ilyen formában mit tud mutatni az eredeti helyén.
  • Pjanić: Nagyon rosszul játszott, sajnos mikor komoly letámadást alkalmaz az ellenfél, akkor nem igazán tud jól játszani, és még a kapu előtt is adott el labdát. Sem védekezésben, sem pedig támadásban nem tudott igazán hasznos lenni ezen az összecsapáson. Volt három hosszú passza, egy csele, két tisztázása, egy blokkolása, egy közbeavatkozása, egy megnyert párharca, 93% pontossággal passzolt és lefutott 12.4 kilométert.
  • Matuidi: Hosszú idő után ismét remekül játszott, bárcsak mindig ilyen teljesítményre lenne képes, nem könnyű megmondani, hogy ő, vagy honfitársa volt jobb a középpályán. Hibátlanul passzolt (ez hatalmas szó egy ilyen meccsen), kiosztott két kulcspasszt, egy hosszú passza és egy beadása is volt, mind a három csele sikeres volt, megnyert hét párharcot, egyszer tisztázott, kétszer közbeavatkozott, egyszer szerelt, és lefutott 12.4 kilométert.
  • Ramsey: A Cagliari ellen valami kis fejlődést mutatott, a Roma ellen pedig megint nagyon gyengén teljesített, sem a passzok, sem a lövések nem úgy sikerülnek általában, ahogy azt ő szeretné. Mindössze 78% pontossággal passzolt, megcsinált egy cselt, volt egy hosszú passza, megnyert négy párharcot, egyszer tisztázott, lefutott 9.5 kilométert.
  • Dybala: Az első játékrészben fergeteges produkcióval rukkolt elő, ugyan nem írtak a neve mellé asszisztot, pedig úgy tűnt, mintha az a nagyszerű beívelésébe nem ért volna bele egy Roma-játékos sem, és az a labdaszerzés, és a kiharcolt tizenegyes is tanítani való volt. Megcsinált három cselt, megnyerte mind a hat párharcát, volt két hosszú átadása, kétszer szerelt és lefutott 8.6 kilométert.
  • Ronaldo: A büntetőt magabiztosan értékesítette, és emellett  még kétszer is tüzelt a kapura, mindkettő helyzet szinte ziccernek számított. Megcsinált egy cselt, volt egy hosszú átadása, megnyert három párharcot, kétszer tisztázott, egyszer blokkolt, egyszer közbeavatkozott és lefutott 10.7 kilométert.

 

  • de Ligt: Csereként pályára lépve klasszis teljesítményt nyújtott, és nagyban hozzájárult a győzelemhez. Nyolcszor tisztázott, kétszer blokkolt, egyszer szerelt, megnyert két párharcot, két hosszú átadást is feljegyezhet, és 90% pontossággal passzolt.
  • Higuaín: Ismét remekül szállt be, sajnos szabályos gólt nem tudott szerezni, pedig kétszer is volt rá lehetősége.
  • Danilo: Ő sem számított rossz cserének, viszont ismét látható volt, hogy taktikailag nem elég képzett, sokszor eléggé bután kilépett az ellenfélre, és a helye üresen maradt, ha valamelyik középpályás nem foglalta el addig a helyét, és volt egy rossz helyen labdavesztése is.

kepernyofelvetel_187.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bírói döntések:

  • Dybala büntetője: Nagyon rutinosan csinálta a dél-amerikai, jókor esett el, de természetesen Veretout szabálytalan volt, de nem kellett komolyan gyötörni a kis argentint, hogy elessen. Jó döntés született.
  • A Roma tizenegyese: Ha létezik nehezen megítélhető büntető, akkor ez az, mikor a józan ész szembemegy a szabályokkal. A labda érintkezett Sandro nemi szervével, aztán a játékszer a kezére pattant, ha nem így lett volna, akkor az kiment volna a vonalon túlra. Igaz, hogy a keze nem volt leszorítva (akit azon a bizonyos helyen találnak el labdával, az tudja, hogy ilyenkor az ember nem feltétlen azon spekulál, hogy hol van a keze), de az új szabályok szerint, ha a testről pattan a kézre, akkor nem büntető. Az kétségtelen, hogy nem szándékos volt, ez nem volt büntető. 

Meccs embere: Matthijs de Ligt

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5915408734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drotkoszoru 2020.01.14. 16:32:12

"Hétfőn félpályáról megpróbált gólt lőni, de a szögletzászlóra volt igazából veszélyes"

Ebben most megvédeném Dybalát, legalábbis a Cagliari elleni meccsel kapcsolatban. Gondolj bele a lélektanába: alapvetően van 3 csatárunk (CR, Higany, Dybala) 2 kezdő kezdő helyre (most attól a pár találkozótól tekintsünk el, mikor mindhárman a kezdő sípszótól a pályán voltak). CR helye ugye betonbiztos, ha egészséges, a két argentin meg felváltva kezd és egymással "küzd" azért az egy posztért. Emellett még a portugált az esetek 95%-ban le sem lehet cserélni, így szinte mindig Higuaín vagy Dybala jön le a 70. perc környékén, mikor Sarri változtatásra szánja el magát. Paulo hetek/hónapok óta jól játszik és jó párszor kihúzta a csapatot a csávából (akkor is, mikor Ronaldo pocsék formában volt), ennek ellenére hol kezd, hol nem, de amikor igen, akkor is őt kapja le először a mester, még ha aznap éppen veszélyesebb is, mint a portugál. A Cagliari ellen is jól játszott, mesterien harcolta ki a büntetőt, kikaparva ezzel a gesztenyét CR7-nek. Ennek ellenére a 70. percben ismét lehozta Sarri. Még én is tudtam tv-n keresztül rögtön, mikor megláttam Higanyt az oldalvonal mellett, hogy tutira Dybalát váltja a következő játékmegszakításnál. Nyilván Paulo a pályán főleg érzékelte ezt, mikor kinézett oldalra. Ekkor történt ez az ominózus eset, hogy az argentin labdát szerzett a saját térfelünk közepén, szépen átverekedte magát két védőn keresztül (kicselezte őket), majd látta, hogy a kapus kint áll, ezért lőtte rá a félpályáról passzolás helyett. Valószínűleg volt benne egy kis ideg és düh, hogy "az Isten baszná meg, hetek óta jól játszok, ma is kiharcoltam egy büntetőt, de a támadás végén úgyis engem fognak lecserélni. Megszereztem a labdát, átbrusztoltam magam két védőn, 2-0-ra vezetünk, csak azért is ellövöm, ha már ez az utolsó mozdulatom és megcsináltam magamnak a lehetőséget". Ebből lett ez a "méregből elbikázom a labdát a félpályáról". Természetesen a foci továbbra is csapatjáték, de Dybalában is megvan a csatárösztön, ő is szeret gólt lőni. Neki is megvan a maga egója, mint a legtöbb embernek/sportolónak, nyilván szeretné olykor ő is végigjátszani a meccseket. A Roma ellen is ingerült volt a lecserélésekor, de ahogy Sarri mondta korábban: ez a düh valahol abszolút érhető és "pozitív", mert legalább jelzi, hogy a játékos ég a bizonyítási vágytól. Valószínűleg pár perc után a kis argentin is lenyugszik ilyenkor és csak a meccs hevében reagál így. Fontos még kiemelnem, hogy a fent leírtak nem Ronaldo ellen irányulnak, mert hál Istennek egyre jobb formába lendül, szállítja a gólokat, eldönti a találkozókat, így nem azt akarom ezzel mondani, hogy őt kellene rendszeresen lehozni Dybala helyett (a Cagliari ellen pl. vétek is lett volna, amilyen kedvvel futballozott). Nyilván neki játszania kell, amikor lehetséges (már csak marketing oldalról is). Csupán próbáltam megközelíteni Dybala szemszögéből is ezt a szituációt.

JeetTrader 2020.01.14. 16:34:49

Már vártam ezt az elemzést. Ismét nagyszerű munka! Tök jó olvasni már csak azért is mert érzésem szerint Matuidi nem játszott jól, de lehet ez már csak a kognitív torzításom, miszerint nem akarom látni őt a Juvéban. Sajnos ha az összetljesítményét nézem akkor ez inkább egy ritka, de jó teljesítmény. A számok nem hazudnak szerencsére...

Ha nem sérül le szegény Demiral, tuti őt tettem volna meg a meccs emberének! Csak remélni tudom, hogy ez nem töri el teljesen a karrierjét...

Nagyon kellene egy jó alternatíva Pjanic helyén...Tonali? ;)

Forza Juve!

Thuglife! 2020.01.14. 17:29:29

vártam már hogy a két játékos terítékre kerüljön mint kerékkötők az előrefelé játékban.
két alapvető probléma:nincs baj azzal ha Pjanic hátrafelé is passzol,hogy kezdődjön előlről az építkezés.de hát nem kezdődik semmi.a baj az hogy Pjanicnak nincsenek passzai 5-6méternél messzebbre.
a másik:nincs baj vele ha Dybala cselez meg...mit még?...nem tudom.mert szórakoztató meg szabikat,lapokat harcol ki...de nem ettől játszik jól egy tizes.mozgatni kéne a támadórészleget mint pl Papu Gomez.a másik amit észrevettem(ez mondjuk belefoglalható az előzőbe) Dybala passzainak száma konkrétan Ramseyhez....szerintem a 0!felé konvergál minden meccsen ha egyszerre vannak a pályán.
annál a bizonyos ívelésnél is...na vajon ki vihette volna a labdát egy védőre...? ahányszor passzolhatna Ramseynek inkább Cuadradót válassza,még ha az meg is állítja a támadást vagy Ramsey jobban helyezkedik(ha még emlékszik valaki a walesi első meccsére már ott szembetünő volt.)na most jöhetnek a Dybala fanok hogy a csapatba kerülésért nagy a harc stb.de nem az a lényeg hogy a csapat együtt legyen jobb?

del pipi 2020.01.14. 17:46:23

@Drotkoszoru: Részben elmondtál mindent, mégis van hozzáfűzni valóm. A Dybalás rész elég vicces számomra, elnézést kérek még a vak is látja hogy meccsek óta és Rómában is tevékeny részese volt a győzelemnek, magyarra fordítva két gólpassz! Én beleírtam volna az elemzésbe feltétlenül (a Dybalás részhez mert csalja a focit) hogy majdnem a 16-unktól az ellenfél 16-áig vezette a labdát és aztán adott egy passzt Áronnak aki nem bírta átpasszolni az irigynek. Ezt azért mondom mert a következő szitu az amikor Roni barátunk inkább szögből a védő lába között a kapura lőtt ahelyett hogy a középen érkező két játékosnak bepasszolná(ekkor mondta az asszony meccs közben hogy irigy az ádámcsutkás akkor röhögtem...)ugyanis lehetett volna 3:0 is a félidő. És még a vak is látja hogy nagyjából az összes fantázia elfogy a pályáról amikor Dybala lefárad. Még mielőtt a Ronaldo fan klub betámad elmondanám hogy örülök annak hogy megy neki, hisz ez a csapat érdeke. De nehogy már ő figyelmen kívül hagyja a csapatot ha azt látja hogy a 10-es van mellette. Mert Ronaldo látványosan nem passzol Dybalának ha ő van gólhelyzetben. A helyzet így áll. Én pedig nem feltétlen úgy látom hogy ezek a játékosok csalnák a focit, szerintem szimplán gyengék voltak. Viszont Rabbiot egyre jobb, ez tetszik! Amúgy jó volt az elemzés Fanatikus úr, csak elmondtam a szívem bánatát! Kíváncsian várom ki hogy látja.

Grinta 2020.01.14. 17:56:15

@del pipi: Én azt gondolom hogy jelenleg Ő a nyerő embereink egyike.Rómában is két döntő incidens volt az övé volt.
Ramsey nem tudta átjátszani a túloldalra-van ilyen.
Roni pedig bőven ellőhette azt a helyzetet.
Az meg hogy Dybala rávágta félpályáról,azzal nincs gond.Szerzett egy labdát,és gondolt egyet.Döntött magyarán.Kint állt a kapus valamelyest,úgy hogy ezzel nincs gond.A pályán ez fél másodperces szájhúzás,és mindenki megy tovább.Nem gondolom hogy Roni direkt ne passzolna Paulonak,lesz még ilyen biztos.De Roni a spicc a csapatban-és ezt nem rosszból írom.Leírtad Te is miből,honnan képes gólt szerezni Ronaldo,most pont ezt csinálta.Dybala pedig nem hogy nem csalja a focit,egyenesen Ő csinálja a fantáziájával.Én így látom.

Grinta 2020.01.14. 17:56:43

Rabiot pedig zsír!

2020.01.14. 18:08:58

@del pipi: Egyetértek Kolléga, Dybala idén felépítette azt a szobrot, amit tavaly lerombolt(tattak vele).
Nagyon örülök, hogy megy Neki, engem az Atleti ellen győzött meg végleg (nem csak a góljával), de annak ellenére, hogy nem régóta imádom a Csapatot, tavaly is jobban csíptem, mint Ronaldo-t. Rabiot pedig tényleg egyre jobb és jobb lesz, nagyon örülök, hogy ő is fölvette a ritmust. Ha Benta Afrika ellen már játszik, jó páros lesznek! Dybala pedig ha a szezon további részében is ilyen teljesítményt pakol le, mint a nagyobb meccseken (inter, Roma, Atalanta akár, vagy Atleti, BL kisebb, de fontos meccsei) akkor azon nagyon sok múlhat, és nagyon örülnék annak, ha méltó 10-esünk maradna, mert a flow most megvan hozzá.

2020.01.14. 18:10:56

Ja és persze köszi az ismét nagyszerű elemzésért!!

JuventusFanatikus 2020.01.14. 18:21:43

@del pipi: Először is köszönöm! Egy szóval nem írtam, hogy csalja a focit, vagy ne lenne jó, még meg is dicsértem, és a meccs legjobbjai közé jelöltem, és jelenleg az egyik leghasznosabb tagja a csapatnak. De, mivel azt vettem észre rajta, hogy eléggé könnyelmű az utóbbi időben a vezetés tudatában, ezért megemlítettem, mint másokat is. Az más kérdés, hogy ezeken a meccseken az alábbi szituációk azért valósultak meg így, mert Dybala már éppen szart az egészbe, esetleg megpróbált biztonságosabban futballozni, esetleg fizikálisan már nem bírta. Mert ez is egy fontos szempont, hogy a kis argentin fizikailag nincs éppen toppon, és szinte csodaszámban megy, ha kibír 90 percet. Ezért is nagyon fasza, hogy itt Gonzalo, akivel meglepő, de jobban mennek a kontrák az utóbbi időben (mivel frissen érkezik), míg Paulo a felállt védelmek ellen nagyobb fegyvertény az első perctől kezdve.
@JeetTrader: Köszönöm!:)

del pipi 2020.01.14. 18:38:29

@JuventusFanatikus: Ha abban a Kontrában Dybala hozza fel a labdát, és nem Ronaldo akkor ott vége a meccsnek, amúgy szerintem van kondija a 90 perchez is. A csalja a focit azt én találtam ki, és ezt most minden felsorolt játékosra értem, az új felfogás szerint elakarják dugni a labdát, csak most nem sikerült.@Holloka: Én bírom Ronaldot, igaz hogy azokat jobban szeretem akik ötletet csalnak a pályára, de az önzőséget viszont nagyon utálom, kivéve 4:0-nál nem teszem szóvá...@Grinta: Amit írtál az mind igaz...kivéve...nézd légyszi egy picit azt amit mondok figyeld néhány meccsig hogy Roni direkt nem passzol Dybalának, másnak bármikor de neki nem. Mocskosul haragudtam Dybalára amikor a Lazio ellen nem passzolt Ronaldonak, de van az a pont amikor egy csatár azt mondja: ja nem passzolsz? Oké akkor majd én sem! Ez csak a csapat szempontjából szar! Várom a holnapi meccset!

JuventusFanatikus 2020.01.14. 19:01:31

@del pipi: "Ha abban a Kontrában Dybala hozza fel a labdát, és nem Ronaldo akkor ott vége a meccsnek"

Nincs olyan, hogy "ha".:P

GGábr81 2020.01.14. 21:20:19

Ha 2 gólos vezetés tudatában kicsit visszaállunk és kontrával próbálkozunk, akkor el nem hiszem, hogy Costát nem lehet erre használni.
Néha 4-5 meccsenként egyszer megnéznék egy Dybala-Hugi párost is. Ők azért érzik egymást. Dybusz Costával is szokott egy nyelvet beszélni. A Berna Roni összhangot is meg lehetne újra találni. Így azért lenne néhány variációnk. Áron is megtalálhatná már a közös hangot vkivel és az eredményes cipőjét.

Roli84 2020.01.14. 21:54:25

@JuventusFanatikus: tegnapi meccsen pontosan látszódott, hogy Higuain nem jó a kontra játékra ! kb. 3 kiugratásából mindháromszor körbefutották, egy az egyben nem nagyon képes megverni már senkit, persze azért szurkolok neki, hogy termeljen még jópár gólt idén, de a következő szezonban remélem igazolunk egy fiatalabb csatárt.
Dybalaról pedig annyit, hogy még a vak is látja idén Ő a csapatunk legjobb támadója. Pjanicot nyáron nyugodt szívvel elengedném.
Szívesen megnéznék egy ilyen 11-et : Csesnyi ; Sandro - Bonu - De Ligt - Danilo ; Rabiot - Benta- Matuidi ; CR - Costa - Dybala

JuventusFanatikus 2020.01.14. 22:01:39

@Roli84: Ahhoz képest rövid idő alatt kétszer került ziccerbe, az elsőt be is rúgta, igaz, a cipőjének az orra pár centivel előrébb volt, mint a védő. A Cagliari ellen szintén két ziccer kontra után, egyikből gól született. Nem azt mondom, hogy Ő vezesse a kontrát, hanem mikor rá jön a helyzet, akkor nagyobb eséllyel belövi, mint mikor felállt védelem ellen taszítgatja a lasztit.

Grinta 2020.01.14. 22:47:08

@del pipi: Elkezdem figyelni a közöttük lévő kémiát!

Joseph Toser 2020.01.15. 02:50:38

Sziasztok!

Ismét,köszönet Fanatikus-nak a belefektetett időért az elemzésbe! :-))))))

Szerintem,most kellene formációt váltani: 4-4-1-1
Csöcsnyi-Sandro,De-ligt,Bonu,Danilo-Costa,2 belső kp( nem tudnék dönteni), Cuadrado-Dybala-CR7
Védekezésben is " stabilabb" lehet-lehetne a csapat+ támadásban is kreatívabb lehet-lehetne. Persze ehhez Costának egészségesnek kellene lennie... így Berna is újra kivirágozhatna.... Tudom.. túltelített a kp közepe... és, biztos, hogy lenne nem tetszés, DE.....

del pipi 2020.01.15. 05:21:58

@JuventusFanatikus: Öööööö....várjál....öööööö....DE VAN! :) Azért lógott be a cipőjének a hegye mert Roni totyorgott mint a szaró galamb, mert próbálta megnézni hogy megtudja-e egyedól oldani, mikor látta hogy kilép rá a védő akkor meg már késő, hátadban a véső! :) @Grinta: Figyeld! Egyébként van köztük kémia...csak Roni esetében ez elfogy a 16-osnál..hehe!

Il Principino 2020.01.15. 09:15:19

@del pipi: azért örülök,hogy te mindig találsz vmi kivetni valót Ronaldo játékában,bezzeg Dybala tökéletes minden meccsen (főleg amikor rátekeredik a labdára és elveszik tőle):D
Muszáj volt megvárnia amíg kilép rá a védő,másképp Higu nem került volna helyzetbe,megvárta a megfelelő ütemet,ha nincs VAR azt a pár centit senki nem veszi észre!Nem tudom Roninak mit kellene még csinálnia,hogy ne köss bele!??Múltkor CR szerezte meg a lasztit letámadáskor,most Dybala,csak annyi a különbség hogy Roni bebassza,Dybala meg szereti eljátszani a hattyú halálát a tizi érdekében(lásd Cagliari elleni homorítás :D )
Inkább örüljünk hogy mindkettő magára talált,persze Durcika nehezen viselte megint a lecserélést,már meg sem lepődtem..De Sarri döntése helytálló volt a szerkezetváltással,ha azon múlik CR-t is lekapja bármikor sztem.
@JuventusFanatikus: jó az elemzés,Pjanic rémgyenge volt sajnos,én ma pihentetném,a két francia pedig kitett magáért,örömmel látom hogy Rabiot a másik oldalon sem jön zavarba(erről beszéltünk korábban),nálam ő volt a meccs embere.Amit másképp látok,mint te kolléga,hogy a tizi sztem adható kategória volt függetlenül attól mit írnak a szabályok,,hisz pályán tartotta vele a labdát..Ramsey pedig jobb volt mint a Cagliari ellen egy fokkal,kívülről úgy tűnt nekem,bár tudom a számok néha mást mutatnak.Reméljük ma rotál egy kicsit a Mester,köszi az elemzést újfent ;)

JuventusFanatikus 2020.01.15. 09:47:01

@Joseph Toser: Köszönöm! Két középpályásos rendszerben sajnos felesleges gondolkodni, Sarri nem szokott olyat alkalmazni.
@del pipi: Ha öreganyámnak töke lett volna, akkor ő lenne az öregapám. Meg ez berúgta volna, az kihagyta volna... Hagyjuk már...

JuventusFanatikus 2020.01.15. 09:50:54

@Il Principino: Köszönöm!
Most ebben egyetértek, hogy ez felesleges belekötés CR-be, mert azt se felejtsük, hogy Cuadradótól valami borzasztó rossz labdát kapott.
A tizenegyessel kapcsolatban: Mi oka lett volna Sandrónak, hogy benntartsa a labdát?
Ramsey szerintem két árnyalattal rosszabb volt, nem láttam tőle igazán jó megoldást, ezt a számok pedig csak alátámasztják.

Il Principino 2020.01.15. 10:09:25

@JuventusFanatikus: sztem még ő sem tudja,talán egy a helyzetre rosszul reagáló reflex volt,de amint visszajátszották már tudtam hogy ezt befújja a spori ha ránéz..3 pont a zsebben az a lényeg!Zaniolo produktuma pedig tetszett nekem is,már értem miért "rajongsz" érte ;)
Demiral kiesése még most is bosszant :(
Rambonak nem nagyon találja a helyét Sarri,de bízzunk benne,hogy beérik a munka gyümölcse,mint Rabiotnál!
Rabijó lett végre :)

JuventusFanatikus 2020.01.15. 10:29:43

@Il Principino: Nem ajánlom, hogy próbáld ki, de szerintem, ha téged is tökönrúgnak labdával, akkor Te is széttárod a kezed, és kicsit meggörnyedsz:D Semmi szándék nem volt a mozdulatban.

Il Principino 2020.01.15. 10:47:27

@JuventusFanatikus: összegörnyedek egyből és szidom a világmindenséget :)
Szándékot én sem láttam,azért is írtam hogy reflexből csinálta vszinű,de ezzel nagyban befolyásolta a labda útját.

JuventusFanatikus 2020.01.15. 10:51:24

@Il Principino: Befolyásolta, mert az ellenfelet ezzel helyzetbe hozta, hogy elé ütötte a játékszert. Nem akadályozta, hogy a rómaihoz eljusson a labda, vagy a kaput védje, hanem konkrétan ahelyett, hogy kiment volna a játékszer, Ünder elé pattant. Ez nálam sehogy sem büntető.

Il Principino 2020.01.15. 11:15:46

@JuventusFanatikus: nem kell éppen vkit akadályozni a gólszerzésben ahhoz hogy büntetőt fújjanak.Kézzel belekapott ezzel a labda épp ellentétes utat járt be..Pl ha vki mellett mezőnyben elpasszolják/elemelik a labdát és belekap,azt is lefújják..Vagy vki kézzel segíti magának levenni a lasztit ugyanaz,"rásegít".Sandronál is így láthatta a spori.

JuventusFanatikus 2020.01.15. 11:28:51

@Il Principino: A mezőnyben történő kezezést tudomásom szerint máshogy kezelik, mint ami a tizenhatoson belül történik. Ha a mezőnyben hozzáér a kezedhez, és tényleg nincs leszorítva, akkor szabadrúgás, míg a tizenhatoson belül történő kezezések esetében azért vannak kiskapuk. Az általad felhozott példákban a játékosok valami miatt kezeznek, hogy ezzel saját magukat, vagy társaikat segítség, míg Sandro megmozdulásának Ünder örülhetett. Egyébként is miután a török tüzelt, ismét szögletre ment ki, úgyhogy ez a megmozdulás nem osztott, nem szorzott.

Joseph Toser 2020.01.15. 14:23:17

@JuventusFanatikus: " Az általad felhozott példákban a játékosok valami miatt kezeznek, hogy ezzel saját magukat, vagy társaikat segítség " ezt hivják úgy hogy: a kéz keresi a labdát. Ha a kéz keresi a labdát,akkor az szándékos kezezés,tehát szabadrúgas,avagy 11-es. HA a labda keresi a kezet(rápattan,leszoritott kézhez rúgják a labdát) ,akkor az vétlen kezezés. Nincs szankció.. legalább is én igy tudom,emlékszem. DE, mióta van a VAR, azóta szinte mindent olyat befujnak, amikor kézhez ér a labda. Nem véletlen,hogy minden " kezezésnél" reklamálnak a játekosok.... Szerintem, Sandro keze nem kereste a labdát. A labda kereste a kezet. Ez nem volt 11-es. DE... mindegy is... befujta,mert van a VAR+videózás,mint az NFL-ben...

del pipi 2020.01.15. 17:53:20

@Il Principino: Bocs főni! Esküszöm többet nem kötök bele Roniba, csak hát tudod...fiatalság bolondság, vágod? Én még kiskorú vagyok meg hát Dybalán nőttem fel, arról nem is beszélve hogy nem nagyon értem ezt a játékot, de tanulom, ezért kérlek nézd el nekem. Mostantól meghúzom magam mint harkály a domboldalban !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (198) Címkefelhő
süti beállítások módosítása