Sarri: „Még nem tudom, kivel fog támadni a csapat”

sarri_maurizio_mikrofonnal_sajtotajekoztaton.jpgMaurizio Sarri nem kívánta elárulni, hogy pályára küldi-e a Sampdoria elleni szerdai meccsen a csapat támadóhármasát.

Az Udinese ellen szépen és hatékonyan játszott a csapat a Paulo Dybala, Gonzalo Higuain és Cristiano Ronaldo hármassal, így mindenki azt várja, hogy megragadjon a kezdőben ez a három csatár.

„Még mindig nem tudom, hogy játszatni fogom-e holnap a hármasunkat, először látni szeretném a játékosok állapotát.” - mondta a mester a keddi sajtótájékoztatón.

„A tegnap volt egy könnyebb edzésünk, a meccs előtt pedig lesz még egy edzés, amely alapján eldöntöm, hogyan közelítjük meg a Sampdoria elleni mérkőzést.

A Sampdoria egy győztes városi derbin van túl, ezért lelkes a csapat, Ranieri úr csapatai ellen pedig mindig nehéz futballozni.”

A Lazio hétfőn 2-1-re legyőzte a Cagliari csapatát, a vasárnapi Olasz Szuperkupa előtt több meccsük már nem lesz, így két plusz nap áll a rómaiak rendelkezésére a felkészülésre.

„Ez a versenynaptár, s részemről ezzel semmi gond nincs. A hiba abban volt, hogy hétfőre tették a biancoceleste klub mérkőzését, de mivel így döntöttek, már nincs mit tenni ellene, és semmi értelme emiatt sopánkodni.”

Cristiano Ronaldo játszott a Juventus legutóbbi négy meccsén, ezért felmerül a kérdés, hogy az ötödiken is lehetőséget kap-e.

„Még meglátom, nem döntöttem erről. Általában a támadók rendben vannak, úgy tűnik. Douglas Costa és Aaron Ramsey is visszatér a keretbe, miközben Adrien Rabiot  még több időre szorul, mielőtt játszhatna. Amint teljesen felépül, biztonságosan visszatérhet a pályára.

Számos áldozatot kérünk Blaise Matuiditől, ezúttal talán kevesebbet kérünk majd tőle.”

A bianconero csapat az Olympique Lyonnais ellen fog játszani a BL-ben, azonban a mestert túlságosan nem izgatja ez jelenleg.

„Nem érdekel ez most, mivel vannak még addig további meccsek, illetve az átigazolási piac is megnyílik. Nem lenne igazságos most már ítéletet mondani.

A legnagyobb félelmet a Real Madriddal való összesorsolás jelentette, ezt elkerültük, szóval lehetett volna ez rosszabb, igen. Mindazonáltal a Bajnokok Ligájáról van szó, tehát nem számítunk könnyű mérkőzésekre.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr315356552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gomorra21 2019.12.18. 14:43:29

Vasárnap el kell verni a Laziot, ez a mai harmadrangú meccs a szememben, csak legyen meg a 3 pont, nem kell látványos győzelem. Két bukta a Laziotól felérne egy KO-val, márpedig remek formában van Mussolini csapata, le kell törni a szárnyukat. Jó lenne Ramseyt meg Costát felhozni egy kicsit, ha CR csak a 2. félidőben kapna játékidőt, az nem lenne rossz. Vasárnap rá kell lépnünk a ketchupos flakonra, ez a mai legyen egy jó edzőmeccs.

Il Principino 2019.12.18. 15:47:54

Suttyomban a római csapatok szépen felzárkóztak a tabellán!
Bár a sasok már már rendhagyó módon feláldozták az EL-t az idei bl helyért,de ezúttal meg is lesz nekik sztem.
Ezzel sztem a top 4 már ki is alakult,a Napolinak már tetemes a lemaradása és Gattuso szezon végén már lehet repülhet is.
Essünk nekik már az elején a nagy trióval,aztán remélhetőleg a meccs is a szánk íze szerint alakul majd és úgy 60 perc játék után le lehet hozni a kulcsembereket,ezzel Costa-Rambo duó is játszhat hogy megint elkapják a ritmust..

JuventusFanatikus 2019.12.18. 16:55:01

@Il Principino: Gattuson szinte tuti távozik, így is szezon végéig van szerződése a Napolival. Nekik leghamarabb az EL-helyek lesznek kitűzve cél gyanánt.

Grinta 2019.12.18. 17:28:06

@JuventusFanatikus: Ezért sem értem miért ugrott bele ilyen darázsfészekbe.Szinte csak veszíthet,mármint Gattuso.
És itt most kinyilvánítom a nem tetszésemet Sarri irányába,abból az aspektusból..hogy a Juventus eddig képviselt valamit abból,amit jogosan féltek az általa magasztaltak.Legutóbb a megénekelt Guardiola,most pedig nagy Real Madrid.Ennek a stílusváltásnak ez az igazán nagy veszélye szerintem,hogy akiknek ősidők óta ez a játékuk,és az általunk képviselt stílus a szent grál ellenük..na azoktól ügyesebben egyszerűen képtelenség jobban kidomborítani ezeket a jellemzőket.Őket azzal lehet megfogni ami a lényünk volt eddig.Én értem a változásra való hajlamot/szándékot..de ezzel is számolni kell.Mert oké hogy látványosabban verjük meg a tőlünk egyébként is lejjebb pozicionált csapatokat,de az eddig Tőlünk jelentősen eltérő nagy csapatokat pont azokkal a fegyverekkel kényszerítettük térdre-amitől ódszkodnak sokan,ami nem divatos,pláne nem látványelem. Ez,azt gondolom hogy jogos félelmem.Itt sokan félnek a hibrid kifejezéstől-pedig valóban arra kellene törekedni.Mert van mikor a technikás csili villizés nem vezet eredményre..na akkor kell tudni előrántani a Juventus harcos-taktikai játékot.Nagyon kevesek képesek rá,szinte senki.

gomorra21 2019.12.18. 18:21:31

@Grinta: érdekes, amit írsz, de én nem értek vele egyet. Az olasz foci lelke volt a védekezés. Az egy dolog, hogy a BL-ben a támadó futball nyeri a döntőt már egy jó ideje; a döntőben a Real, ha már őket említed, alázott minket, és Guardiola, akit szintén említesz, a csoportkörben túljutott a Juvén.
A Juve mellett az Atleti volt a legstabilabb, saját stílussal rendelkező, védekező csapat, de a bekkelésükkel döntőt ők sem tudtak nyerni - egy ötlettelen Real verte őket, mert egy döntőben nagyon nehéz alkalmazni a kivárásos türelemjátékot.
Másrészt az olasz futball alapja is kezd átalakulni. Nincsenek klasszis olasz belső védők; a technikás olasz középpályás lassan jellemzőbb kezd lenni, mint a betonvédelem. 30 alatti top belsővédő nincs.
Átalakult a futball. Aki nem látja a változásokat, az lemarad.
Amúgy meg én egyáltalán nem érzem, hogy Sarri védelme koncepcionálisan rossz lenne. A 4 védő mozgása baromi jól ki van találva, nekem minden gyermekbetegsége mellett jobban tetszik ez, mint az Allegri féle kapu elé betömörülős védekezés.

Grinta 2019.12.18. 18:38:31

@gomorra21: Az nem probléma,azért vagyunk hogy megbeszéljük,akceptáljuk a másik gondola világát.Véleményem szerint nem a támadó futball nyeri a döntőt,de nem is csak a védekező-hanem a minőség!Ezért nem értek egyet az átalakult futballal,mert amint kitermelődik olyan belső védő minőség,azonnal fordul a dolog.Nem szabadna feladni azokat az alaptulajdonságokat,amik annyi sikerhez vezettek.Identitásvesztést okozhat.Korszakok jönnek,és mennek-de mint mondtam fontos hinni egy koncepcióban..viszont annak sikeressége már a kitermelt minőségen múlik.Én így látom.
Azt Én sem Érzem,hogy koncepcionálisan rossz lenne Sarri védelme.Annyi hogy mivel előrébb is nagyobb erőket mozgósítunk,ez visszahat.Természetes dolog,egyensúly.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3371) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1645) játékosokról (9892) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2425) meccsek (4140) mercato (4133) nyilatkozat (7419) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4162) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása