Bonucci: „Nem kaphatunk ennyi gólt”

bonucci_leonardo_2018-2019_es_mezben.jpgLeonardo Bonucci szerint a szép futballt illető célkitűzés szép dolog, de határozottságra is szükség van az Öreg Hölgy játékosai részéről.

„Még nem volt lehetőségünk beszélni az öltözőben, mivel először jobb kis időt adni, hogy mindenki lenyugodhasson, de az bizonyos, hogy a meccs egyes incidensei ellenünk szóltak.” - mondta a csapatkapitány azt követően, hogy a DAZN munkatársa a társak vereséget követő reakciójáról kérdezte.

„Nagyszerű első félidőnk volt, domináltuk a Laziót, és nemigen engedélyeztünk nekik szinte semmit, aztán a szünet után két helyzet nem a mi szánk íze szerint alakult támadásban, ráadásul egyes bírói döntések is befolyásolták az eredményt.

Javulnunk kell, ez nyilvánvaló, mivel egy hozzánk hasonló csapat nem kaphat ilyen sok gólt.

Ismét fel kell fedeznünk, hogyan kell megszenvedni az eredményért nyomás alatt. A szép futballt illető törekvésekkel semmi gond nincs, de határozottságra és éhségre is szükség van ahhoz, hogy elkerüljük a gólokat.

Nyilvánvaló, hogy milyen út áll előttünk, és a mi feladatunk, hogy mindent beleadjunk a pályán.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7715344390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andras74 2019.12.09. 09:40:38

A sok kapott gól a legnagyobb probléma.
Csak jelzem, h a középpályán tavaly sem voltak jobb játékosaink, mégis tudtunk védekezni.....

venember83 2019.12.09. 10:42:25

@Andras74: cserébe a támadásokban kevesebb csatár tudott részt venni, Dybala meg (ha éppen játszott) sokkal hátrébb kínlódhatott.

simoni 2019.12.09. 11:10:27

@Andras74: @venember83: Meg volt egy top formában futó King Kongunk.

Camoranesi90 2019.12.09. 11:38:16

Szerdán a németek ellen csak azokat játszatnám, akikben eddig nincs sok meccs idén. Hátha látunk egy-egy kiemelkedő mezőnyjátékot vagy egyéni teljesítményt.

Rocky80 2019.12.09. 12:04:56

@venember83: tök jó Dybala formája, csak megint lehet akkora arca lesz, hogy nem fér fel a pályára.
Főleg a múltkori gól után. De már most sem passzolt Roninak sorsdöntő helyzetben. Lehet úgy is nézni hogy azon ment el.
Lassan már nem tudom hogy mi lenne a jó...

Rocky80 2019.12.09. 12:09:17

Mintha arra lennénk ítélve hogy sose működjön minden egyszerre.

JuventusFanatikus 2019.12.09. 12:09:59

@Rocky80: Engem is nagyon zavar Dybala beképzeltsége, önzősége, pont CR-ben is ezt nem kedvelem. Azon gondolkodtam, hogy Sarri, hogy tudja megoldani ezt a problémát, mert Allegri próbálta nevelni, de összességében szerintem nem feltétlen sikerül.
U.i: egy kulcsszituációban, mikor a kis argentin üresen volt, akkor CR sem passzolt, inkább átívelte Bernardeschinek, akinek magas volt a labda.

Thuglife! 2019.12.09. 12:17:30

Mikor kiállították Cuadradót és Bonucci próbálta nyugtatni,hát azt hittem összeverekednek.Pjanic és egy stábtag kisérte le nekik valahogy egyből lenyugodott.
Nekem ez a testbeszéd arról árulkodik hogy nem igazán fogadják el csk-nak.

nekem valahogy egy Bonuccis és védelmet érintő cikkről nem Dybala jut eszembe.

Norbis85 2019.12.09. 12:21:39

@JuventusFanatikus: Az a baj, hogy oda-vissza nem működik. Dybala helyzeténél szerintem ha nem CR van ott, hanem Higuain, talán le is adta volna. (Bár amennyire mostanában összejöttek neki a dolgok, gólok, ez sem biztos, de arra több pénzt mernék azért tenni.) Ezt írtam múltkor, hogy olyan, mintha egymásnak törlesztenének folyamatosan a korábbi sérelmekért, és nem a csapatot nézi egyik sem. Ezzel kellene valamit kezdeni, de akkor a "nevelés" is mindkét alanynak járna.

HiemannMoc 2019.12.09. 12:24:15

@Rocky80: Visszanéztem az akciót párszor a Lazio védő nem lépett ki rá csak hátrált, tiszta lövőhelyzetben volt, ellenben Ronaldonak rosszul passzolhat, hosszan veheti át vagy épp ugyanúgy nem lőné be. Dybala bevállalta, hogy ellövi. Nem ment be és most ezért kapja a kritikát (jogosan).

Quentin_KR 2019.12.09. 12:24:41

@Andras74: ahogy vesszük. Mert név szerint nem volt rosszabb, de játékban az idei középpályás mindent alulmúl.

JuventusFanatikus 2019.12.09. 12:38:05

@Thuglife!: Nem feltétlenül ebben látom a problémát, hogy nem fogadnák el Bonuccit kapitánynak, mert Cuadrado és Bonucci között jó párszor volt már nézeteltérés a pályán.
@Norbis85: Ez is idegesít, hogy a szezon elején, mikor Dybala próbált visszakapaszkodni a kezdőbe, akkor nem okozott neki gondot, hogy CR-nek passzoljon, most meg szinte senkinek se akar ilyen szituációkban. Lehet forgatni, hogy ha ki állt volna éppen, abban biztos vagyok, hogy Higu hamarabb kapta volna meg a labdát, míg Gonzalo esetében fordított a helyzet, ha nála van a labda, mert Ő jobbára csak akkor passzolt volna, ha CR állt volna ott.

del pipi 2019.12.09. 12:55:10

@JuventusFanatikus: @Norbis85: Nyugi! Higunak passzolt volna, és Higu is vissza. Amiért haragszom most Palikára az az hogy azt tudjuk hogy Krisztiánnak nincs esze, de legalább neki lehetne, a csapat miatt!

Watakuki 2019.12.09. 12:56:14

@Rocky80: egyetértek, ez hosszú éves probléma. Amikor klasszis védősorunk, és középpályánk volt, akkor a támadósor volt a silány, amikor oda érkeztek klasszisok, középről távoztak Pirloék, most pedig a védősor kezd egyre rosszabb lenni...:/

steven.h 2019.12.09. 13:14:54

@venember83: A számok viszont makacs dolgok, mint tudjuk:

"Egy évvel ezelőtt, a bajnokságban 15-ik forduló után Allegri Juvéja 14 győzelemmel és egy döntetlennel állt, 32 gólt szerzett, 8-at kapott, és 43 pontja volt. A Bajnokok Ligáját tekintve már begyűjtött egy vereséget a csapat a Manchester United ellen, ami azonban teljesen lényegtelennek bizonyult, mivel a Bianconeri megnyerte a csoportját.

Ha megnézzük a Sarri-csapat statisztikáját, azt látjuk, hogy a csapat 11 győzelem mellett 3 döntetlent ért el, és egyszer kapott ki. Ebben az időszakban 26 gólt szerzett és 15-öt kapott a csapat, 36 pontot szerezve a Serie A-ban. A csapat veretlen a Bajnokok Ligája idei kiírásában, és már biztosan megnyerte csoportját, azonban korántsem nyújt meggyőző teljesítményt. "

Nem saját írás, ezért is rakom idézőjelbe.

Norbis85 2019.12.09. 13:41:04

@steven.h: Igazad van, a számok makacs dolgok, és rendben, ez alapján jobb volt Allegri.

DE! A tavalyi év hányadik éve is volt Allegrinek a csapat élén?
Sarri teljesen más elvet követ a fociban, nem egy gól különbségre játszik, mint tette azt Conte és Allegri. Nagyobb a változás, mint a Conte/Allegri váltás miatt volt a játékban. Azzal is tisztában vagyok, hogy így is rengeteg meccset nyertünk csupán egy gól különbséggel, de sosem éreztem azt, hogy Sarri szándékosan visszafogná a csapatot, és nem arra törekedne, hogy rúgjunk legalább még egyet.

A másik pedig, hogy a csapatkapitányunk, a BÁSTYÁNK kiesett sérülés miatt. Őt egy 20 éves gyerek próbálja pótolni, hol jobban, hol kevésbé. Bonuccit semmiféle szempontból nem tartom jó döntésnek csapatkapitányként, egyszerűen sem emberileg, sem stílusra nem megfelelő. A kapusunk sem egy Buffon, nem tudja úgy irányítani a csapatot hátulról ,mint azt G1G1 tette hosszú évelen keresztül. Chielloért meghal a csapat, ha kell, mert ő is csúszik-műszik a meccs végéig, ha az kell. Tegnap, mikor Bonucci megállt integetni a kapusnak, hogy jöjjön, azt hittem felrobbanok. És ezek a pályán nagyon fontos tényezők a meccs szempontjából. Bonut és de Ligtet is kellene pihentetni, mert csapágyasra vannak hajtva. Most ott a lehetőség, hogy akár egy Demiral Rugani kettős legyen középen a bl meccsen, Sandro is pihenhetne egyet, bár tudom, ezzel gyakorlatilag fel sem kellene menni a pályára, mert szinte tuti vereség. De ha valamikor, akkor most belefér. Aztán ki tudja, lehet vérszemet kapnának az eddig mellőzöttek is.

És visszatérve az általad idetett statisztikára, érdemes lenne Sarri eredményeit Allegri, illetve Conte első évével összevetni, hogy ők hogy indultak.

Norbis85 2019.12.09. 14:13:01

@JuventusFanatikus: Te tényleg nem vagy semmi! :) Köszi!
Nos, ahogy látom Conte rosszabbul kezdett, annak ellenére, hogy több lőtt gólja, és kevesebb kapott gólja volt a csapatnak, pontokban viszont kevesebb. Allegri pontban ugyanennyit ért el, viszont szintén jobb volt a gólarány, mint most, és mindezek mellett, mindkét éveb elsők voltunk, most pedig másodikak. Szóval Sarri valóban pocsék edző. :)))

steven.h 2019.12.09. 14:24:33

@Norbis85: nekem a legnagyobb bajom hogy egyelőre csak visszafejlődés van, minden tekintetben és semmi nyoma Sarri munkájának azon kívül hogy próbáljuk szarásig a 4-3-1-2-t ami egyelőre leginkább kérdőjeles, emellett pedig pusztán a szerencsének köszönhetünk jó néhány pontot.

Plusz ha azt nézzük hogy a 4. Évében Allegrinek már bôven a hanyatlás jelei mutatkoztak akkor a botrányos 5. Év hogy lehet mégis ennyivel jobb mint az új impulzusok.

Ráadasul a 15 meccs alatt lőtt 43 gól nem épp az egy-gólos meccsek, a 15/35 már sokkal inkább hajlik afelé

JuventusFanatikus 2019.12.09. 14:36:27

@steven.h: Ne feledjük, a tavalyi ősz nagyon pofásra sikerült, olyan jól még Allegri kezei alatt sosem kezdett a Juventus, tavaszra dőlt össze minden.

rockitbaby 2019.12.09. 14:55:00

@steven.h: 4-3-3 DC hiányában nem lesz, ezt elmondta maga a Mister is. És ez logikus. A l3gjobb szélsőnk, míg Berna ugyanazt az utat járja be, mint tavaly Dybala, Cuad meg jobb szélső védő lett. Csak DC es CR7 az a két szélső, akit lehet ott jatszatni bátran.

DC sérült, így bármelyik szélsőkre építő sziszténa felejtős. Márpedig ő megint/még mindig sérült, így a felállás váltós viták nagyjából feleslegesek. Nélküle marad a mostani, ennyi.

All3gri is így kezdett első évében, pocsék játék, alig eredményekkel, de jött a január, es a többit nem kell bemutatni. Én még várnék a teljes keresztrefeszítéssel. Mindanzonáltal abban egyetertek, most már elvárható, hogy nyomokban lássuk, mik is az elképzelések. A Lazio ellen látszott már valami a szegény ember Guardiolájának a játékelemeiböl.

Azért lehet ekézni CR7-et, de az elsö pár hónapban sokakra igen komoly hatással, pozitív hatással volt. Kb addig tartott a lendület, míg a célokat el nem ertük. BL-ből kiestünk haamar, bajnokság is hamar meglett, így nem volt cél már.

Ami szembeötlő, hogy CR7 képességeit még mindig n3m tudtuk kiaknázni. Pedig mindent alárendeltünk, amit csak elbírt a csapat. Ha ezt megoldanánk, hidd el, most nem a f3jlődés hiányáról beszélgetnénk, hanem örömködnénk. Hajszál valasztja el az egesz törtenetet a siker vagy kudarc kerdésben.

Shyr Kahn 2019.12.09. 15:10:56

@JuventusFanatikus: ++... Allegri tavalyi Juvejaval pontosan a formaidozites volt a baj. Osszel csucsforma volt, aztan a BL kesobbi szakaszara mar hanyatlott a bridag formaja. Igazabol erdekes ez... ha jol remlik Allegri minden egyes eveben egy kicsivel korabban kerult a csapat csucsofrmaba, mint az azt megelozo evben... nem veletlen, hogy az elso BL dontonkben sokkal veszelyesebb volt a csapat. Az valahogy egy igen jo ev volt. A masodik BL donton totalisan latszott, hogy forman kivul vannak a sracok. A koztes eveket ne is nezzuk. Sarrinal remelem a top forma akkor erkezik, amikor kell... tavaszra.

Jamal Jamal 2019.12.09. 15:24:13

NA!
Mi ez a letargia?
Kikaptunk. És?
Vannak nagyarcúak. És?
Majd jól leszopatunk mindenkit ha eljön a tavasz.

Andras74 2019.12.09. 16:00:42

@venember83: @Quentin_KR: mi az oka, hogy elfelejtettek focizni? Vagy ki?

Andras74 2019.12.09. 16:01:44

@venember83: mégsem lőttünk kevesebb gólt......és az elég is volt...

Andras74 2019.12.09. 16:05:54

@steven.h: szóval, többet kapunk, kevesebbet rúgunk, a középpályára jöttek játékosok......
Akkor nem lehet, h egyszerűen rosszul rakja össze vki a csapatot, rossz taktikával????
Hogy lehet, h a védekező Allegri idején jelentősen több gólt rúgtunk?

Il Principino 2019.12.09. 16:08:01

Már a Lazio meccs előtt biztosra vettem a zakót Leverkusenben,így meg aztán pláne.
Tét nélküli meccs lesz nekünk,a kusennek meg az uccsó szalmaszál,nekik mindenképp nyerniük kellene!
Leonak pihenőt adnék,szinte mindig játszik,helyett bedobnám Ruganit vagy Demiralt,középen Rabiotnak is játszani kellene..
Nagyon nagy meglepetés lenne,ha nem kapnánk gólt!
Allegrivel jó olasz stílus módjára brutálisan tudtunk kapott gól nélkül lehozni meccseket,ez azért nagyon hiányzik.Igazából annyi helyzetünk nincs elől,mint amire számítottam Sarri stílusát tekintve,még mindig keressük az egyensúlyt a csapatrészek között.

Andras74 2019.12.09. 16:09:39

@JuventusFanatikus: megvolt a bajnokság, nem volt motiváció. A bl-t meg elkúrtuk....

del pipi 2019.12.09. 16:31:47

@rockitbaby: Na mész te a pinyóba! Hát ez mekkora duma! Szegény ember Guardiolája? Az anyám kenyerit!:))))))Felsírtam! De ne feledd szegény ember vízzel főz !

steven.h 2019.12.09. 16:32:20

@Shyr Kahn: ezzel nem teljesen értek egyet, a második évben is tökéletes volt a formaidőzítés, ha megnézed mit produkált a csapat a bajnokságban. A BL-ből hihetelen balszerencsével estünk ki sajnos, ha az nincs, szerintem az a csapat is döntőzött volna, mivel egyszerűen megállíthatatlannak tűnt a gálakezdővel. A rá következő évben ismét BL döntő volt, tehát a formaidőzítés ott se volt bajos, cserébe nem tudtuk az embereket forgatni a hiányos pad miatt. Másik két év már valóban bajos volt, de ott is azért vertünk madridban 3-at.

@rockitbaby: Teljesen jó meglátás, csak a 4-3-1-2 ebben a formában nem működik és semmi kísérletezgetés nincs benne, pl Dybala Treq-ben, vagy Pjanic treq-ben Benta regista, vagy Can a védelem előtt (poolban szerintem játszott ott)...
Allegri valahogy mindig megtalálta, hogy mi legyen a sérülésekre a megoldás, ezt nagyon hiányolom, meg én örülök hogy te látsz szegény ember Guardiola fociját, én csak tanácstalanságot látok egy két egyéni villanással és sok kapott góllal, pedig december van.

del pipi 2019.12.09. 16:57:32

@steven.h: Akkor talán majd a Jézuska hozza Januárra, Vagy a Grincs...

rockitbaby 2019.12.09. 17:54:49

@steven.h: A Lazio ellen CR7 gólja az már amolyan Sarri féle volt. Vannak momentumok, de egy meccsen hosszab ideig még nem.

Kísérletezni nem olyan egyszerű, mert ez a keret a mélységével együtt sem annyira alkalmas ám túl sokmindenre. Szélsők hiányában nincs lehetőség 4-3-3, 3-4-3, 4-2-3-1 stb felállásra. De nincs sem valódi irányítónk, sem registánk, így a középpályát sem sokféle módon rakhatod össze. Allegri kipróbálta Cant a védelem előtt, katasztrófa volt. Benta is volt már regista, de most talán ő a legbiztosabb pont.

Hiába a nagy keret, hihetetlen mégis mennyire alkalmatlan sok taktikához. Még talán a 3-5-2 lenne az, ami a legjobban feküdne, hosszú évek elenkező irányba történő igazolásai ellenére is...

vizi8 2019.12.09. 19:29:40

A cikkben a védekezésről volt szó, és be kell látni amíg pumukli a jobbhátvéd, addig nincs megoldás erre. A folyamatos felfutásai utáni nem visszazárás okozza a legtöbbször a bajt.

ZecH 2019.12.09. 21:32:55

Kedves Leo!
Ezek szerint nem vegzitek a feladatotokat. Mert a "mindent beleadtok"-tol ti rohadt messze vagytok... Egy ket fontosabb meccsen mar majdnem volt kedvetek focizni. Csak ennyivel nem lehet scudettot nyerni, az megvan hapsikam? A BLhez meg kb 180 fokos fordulat kellene. Nem a tudasotokkal van az alapveto problema. Hanem a sikerehseggel... Kar hogy ilyen jatekra is kaptok fizetest, ha nem igy lenne, lehet hogy tobbszor lenne kedvetek focazni... majd a karacsonyi udvozlo levelemben Agnelli apadnak is megemlitem ezt.
Csokollak.

Andras74 2019.12.09. 21:52:57

Allegrit pont ezzel a lelketlen szarsággal buktatták meg. Most pedíg szívnak, velünk együtt.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása