Beharangozó: a Lazio elleni meccs

46.pngNagyon kemény összecsapásra készülhetünk, ugyanis a Bianconeri Rómába látogat, hogy a nagyszerű formában játszó Lazióval csapjon össze. Győzelmi kényszerben van Sarri együttese, ugyanis jelen állás szerint az Inter vezeti a tabellát, egy ponttal megelőzve a torinóiakat. A Lazio-Juventus összecsapás szombaton kerül megrendezésre, a találkozót Michael Fabbri vezeti, aki 20:45-kor engedélyezi majd a kezdőrúgást.

A Sasok elképesztően jó formának örvendhetnek, Olaszországban legutóbb az Inter tudta megverni őket, még szeptemberben, ráadásul a legutóbbi hat összecsapásukat mind megnyerték. A Biancocelesti szerezte a második legtöbb találatot az olasz pontvadászatban (33 darab), gólt kapni pedig nem igazán szoktak, mindössze 14 alkalommal vették be az ellenfelek Strakosha hálóját. Tavaly eléggé leszerepelt a fővárosi egyesület, mindössze a nyolcadik helyen végeztek, nem mellesleg szokás szerint rengeteg gólt kaptak, a kulcsemberek pedig csapnivaló formában voltak. Idén minden megváltozott, Inzaghiék a harmadik helyet foglalják el a tabellán, hat ponttal vannak lemaradva a Juventushoz képest, nyomukban pedig ott van a Roma és a Cagliari is. A kulcsjátékosok is magukra találtak, Ciro Immobile magabiztosan vezeti a góllövő listát (17 találat), Luis Alberto jelenleg a legtöbb gólpasszt számolhatja össze (9 darab), Francesco Acerbi statisztikák szerint a legjobb védő jelenleg a Serie A-ban, Thomas Strakosha öt kapott gól nélküli összecsapást számolhat össze, ebben ő is listavezető, és érdemes még megemlíteni az újra jó formában játszó Sergej Milinković-Savićot és Joaquín Correát.

Simone Inzaghi mesternek nem kell aggódnia a hiányzók miatt, mindössze Adam Marušić és Jordan Lukaku nem bevethető.

Sarri már nincs ilyen szerencsés helyzetben, ugyanis nem számíthat Giorgio Chiellini, Mario Mandžukić, Douglas Costa, Sami Khedira és Aaron Ramsey szolgálatára.

  •  kepernyofelvetel_170.pngVédelem: A lehető legerősebb védelem áll fel, ám így sem biztos, hogy meg tudja állítani ez az alakzat Immobilét és Correát. Mindkét játékos lendületből érkezve hatalmas veszélyt tud jelenteni, a kapusnak nagyon résen kell lennie, ahogy Cuadradónak is, mert ha elkalandozik a figyelme, akkor könnyen szem elől vesztheti a Lazio játékosait, akik rendkívül jól kontráznak. Bízom benne, hogy de Ligt olyan jó játékkal rukkol elő, mint ahogy az Atalanta vagy az Atléti ellen tette, míg Alex Sandrón remélem nem igazán látszik meg, hogy a sérülés miatt kellett pár meccset kihagynia. Komoly feladat elé lesz állítva a hátsó alakzat, sajnos attól tartok, hogy nem kepernyofelvetel_169.pngfogják tudni lehozni kapott gól nélkül ezt a meccset.
  • Középpálya: Jelenleg a középpályát sem lehet ettől jobban összerakni, ugyanis Rabiot-t szerintem a sérülése után nem biztos, hogy  jó ötlet egyből hadra fogni, míg Bentancur remek formája remélhetőleg kitart. Pjanić mintha már kezdene kikecmeregni abból a gödörből, amibe került, úgyhogy reménykedjünk, hogy ő is összekapja magát. Ez hatványozottan igaz Bernardeschire is, aki hosszú ideje rossz formában van, és vélhetőleg ismét lehetőséget kap, hogy bizonyítsa tudását. Nem lesz könnyű dolga, ugyanis Lucas Leiva személyében egy igazi szűrővel kell szembenéznie, aki nem igazán fogja hagyni, hogy csak úgy fickándozzon. Sajnos a Lazio középpályája eléggé erős, úgyhogy Matuidiéknek nem lesz egyszerű feladata.
  • Támadók: Az argentin-portugál duóhoz nem igazán tudok mit hozzáfűzni, Ronaldo remélem valami javulást fog produkálni, Dybala pedig remélhetőleg a tőle megszokott remek teljesítménnyel fog előrukkolni. 

Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, keményebbre, mint amilyennek az Atalanta elleni összecsapás ígérkezett. Az szintén nem ad okot a bizakodásra, hogy a Juventus teljesítménye nem igazán akar javulni, viszont biztató tény, hogy Sarri együtteseit Inzaghi gárdája sosem tudta eddig megverni. A római kontráktól tartok igazán, mert abban nagyon jók a Sasok, mikor lendületből vezetik az ellenfélre a labdát, azt nehéz jól levédekezni, ráadásul a Juventus belső védői nem is igazán olyan gyorsléptűek. Ismételten az a helyzet állt elő, hogy jobb lenne a szélen támadni, de a 4-3-1-2 miatt nem igazán lehet. Tartok ettől a meccstől, reális esély van arra, hogy a Juve veretlensége most érjen véget, de bízom a Zebrákban, és abban, hogy sikerül megszerezni mind a három pontot. Tippem: 1-2

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7515341476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

del pipi 2019.12.06. 19:56:34

Hát sok a variáció, amivel gondolom mindenki eljátszott már, de csak reménykedem hogy ma az Inter megcsúszik mi pedig nyerünk. Persze a Lazio jó formában van de a Juvénak profin be kell húzni ezt meccset, de azért ez csúnyán három esélyes! FORZA JUVE!

manga zsolt 2019.12.06. 20:21:45

Aki a lazio győzelmère szavazott az nem is Juve drukker ! Interista szarok !

del pipi 2019.12.06. 20:26:06

@manga zsolt: Na ez tényleg érdekes van 7.7% , király!

vargacsabi · https://photovargacsabi.hu/ 2019.12.06. 20:49:56

@manga zsolt: nem az volt a kérdés, kinek szurkolok, hanem mit tippelünk!

ZecH 2019.12.06. 21:27:30

Ha a megerzesem nem csal, a fontosabb meccseken futballra hasonlito teljesitmennyel szoktunk elorukkolni, szoval barmennyire meglepo en viszonylag sima 0-2t tippelek, egyebkent ez az elmult 10 ev legsurubb eredmenye a ket csapat osszeveteseben. Most is hozzuk. Hogy miert? Mert a doevoknek hullaniuk kell!!!

Wizzurah 2019.12.06. 21:36:07

@manga zsolt: Hiába, az intelligencia na. Az odavág.

JuventusFanatikus 2019.12.06. 22:45:02

Döntetlen lett az inter-Roma, holnap mindenképp nyerni kell!

danimester1 2019.12.06. 22:49:17

Az esély adott,így holnap vissza kell előzni!Sajnálom hogy nem nyertek a romák,szerintem közelebb áltak hozzá!@JuventusFanatikus: egyetértek!A rangadókon mindig jobban játszanak és a kupától eltekintve ők az egyik "kedvenc ellenfelünk.

juve28adam 2019.12.06. 22:52:00

Holnap vissza kell álljon a világ rendje!

gomorra21 2019.12.07. 00:22:21

"Sarri már nincs ilyen szerencsés helyzetben, ugyanis nem számíthat Giorgio Chiellini, Mario Mandžukić, Douglas Costa, Sami Khedira és Aaron Ramsey szolgálatára."

A keretben van Marko Pjaca, aggodalomra semmi ok;)
Egyébként a Khedira sérülést nem bánom, most fog végleg kikopni Sami. Sarri használta a rutinját az átvétel időszakában, de ha egy fiatal, agilis játékos (Bentancur) huzamosabb ideig átveszi a helyét, a Bagós már nem fogja visszatenni a Kebabost.
Igazából celsősorban Bernának kellene felnőni a feladatához, akkor nem lenne nagy veszély a jelenlegi hiányzók miatt.

Billy Louise 2019.12.07. 02:14:41

Sziasztok!
Nem vagyok Inter szurkolò!(Sempre Juve)
Nem vagyok "troll"(vagy mi a franc) sem!
Ès nem beszològatni ès nem vitàzni jöttem!!!
Ti tàmadtatok le pusztàn azèrt, mert màs a vèlemènyem erről-arròl!!!
Èn elfogadom mindenki vèlemènyèt de ti az enyèmet NEM!!! Èrdekes hozzàllàs!!! :/
Minden jòt!

del pipi 2019.12.07. 08:36:24

@danimester1: Hallod Maestro?! Azért ez egy barokkos túlzás volt, Az Inter bőven közelebb állt ahhoz hogy győzzön, amúgy azt azért látni kell hogy sokan mondják hogy így a Juve , meg úgy a Juve. De se Conte és se az Inter nem tudja megoldani a rangadókat, talán ez lehet az amivel ők kevesebbek lehetnek, három fontos KP sérült náluk és már nem megy olyan zökkenő mentesen. A Romába meg csalódtam, azt hittem hogy ötletesebbek lesznek. Ma nyerni kell és kész!

Sztovicska 2019.12.07. 08:55:40

Itt a nagy esély. Botlott az inter. Most kell visszaelőzni. Remélem ma láthatunk egy nagyiramú meccset és remélem végre Ronaldo is visszatalál a formájához. Nekem a tippem 0-2 (bár ha az elmúlt meccseket nézem lehet inkább 1-2 lesz az :D)

Juvegaspy 2019.12.07. 09:50:24

@Billy Louise: akkor fogadd el a velemenyunket es huzz a pics@ba

ZecH 2019.12.07. 09:58:58

@Billy Louise: Nem teso nem az a baj. Az a baj, hogy jottel egy szelsoseges velemennyel, es nem birtad elfogadni masok mas velemenyet. Ez volt itt a legnagyobb baj. Mind egy csapatnak szurkolunk, ki fanatikus, ki nem. De ha van egy totalba szelsoseges velemeny amit csak kevesen ereznek magukenak az tobbnyire ovatosan illik tálalni amennyiben nem akarod h ez legyen a vege. Nem kioktatas. Csak hogy ertsd mi miert tortenik...

JuventusFanatikus 2019.12.07. 12:00:07

@del pipi: Én semmi csalódást keltőt nem láttam a Romában, nagy szó, hogy az intertől el tudtak csenni egy pontot. A védekezésük nagyon jó volt, Mancini remek védő, és még milyen lesz... Sajnos Ő az egyetlen fiatal olasz hátvéd, akiben van nagy potenciál. Beszarás, hogy Mirante még mindig milyen remek kapus, többet érdemelne, mint a Roma kispadja. Támadásban silány volt a farkasfalka, gondolom erre gondoltál, de nehéz úgy, hogy Zaniolo játszik centert, és sok csereember is kényszer miatt szerephez jut. A lehetőségeket figyelembe véve, szerintem a Roma örülhet az egy pontnak, és Mi is annak, hogy az inter is csak egyet szerzett.

del pipi 2019.12.07. 12:15:02

@JuventusFanatikus: Igaz! A támadójátékra gondoltam, elég jól szórták a gólokat az utóbbi időben és úgy kalkuláltam hogy mindösszesen egyet tudnak rúgni, és nem kapni. De igaz most az egy pontnak mindenki örülhet csak az Inter nem.

Ádám.84 2019.12.07. 12:31:54

@JuventusFanatikus: neeee, ugyanazt a meccset láttuk? Rendre hibázott a Roma védelme, csak Martinez és Lukaku bénázásának köszönhetik, hogy nem kaptak gólt. Manciniről pedig többször is lefordult Martinez, illetve csak szabálytalajul tudta megállítani. A támadós résszel egyetértek. Nekem inkább az volt a furcsa, hogy a Roma hosszabb ideig uralta a meccset, mint a férgek, pedig erősen tartalékosak voltak. Ja egyébként ha már szóba esik a tegnapi meccs, a hullarablók most nem reklamáltak tizit Spina eseténél, vagy csak a Juve a csaló??

del pipi 2019.12.07. 13:22:52

@Ádám.84: Hát azért próbáltak tizit kicsikarni, de egyértelmű hogy nem volt az. Amúgy ezért is írtam Danimester kollégának hogy az Inter közelebb állt a győzelemhez. És elfelejtetted a Brozo nagy helyzetét, amilyen rúgótechnikája van azt be kellet volna vernie, még szerencse hogy nem....

JuventusFanatikus 2019.12.07. 15:26:59

@Ádám.84: Igaz, hogy voltak kisebb-nagyobb hibák (Mirante eladott labdája), de mikor a védelemen átjutottak, akkor a kapus mindig kisegítette a csapatot. Igen, kellett az, hogy az internek ne nagyon legyen szerencséje is, de a védők is nagyot játszottak. Nem igazán emlékszem arra, hogy Lautaro annyi megmajmolta volna Mancinit, az a jelenet ugrik csak be, mikor pofánvágta az olaszt, majd az lerántotta, de kifelé volt szabadrúgás. Azt én is csodáltam, hogy elmarad a bírózás, pedig direkt felmentem interes oldalakra (azt hiszem életemben másodszor), de csak hébe-hóba volt egy-két csörgősipkás. Azt hittem nagyobb port kavar az a kezezés.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása