Sarri: „Nagyon veszélyes meccs vár ránk”

sarri_maurizio_sajtotajekoztato_2.jpgMaurizio Sarri a Sassuolo elleni meccs előtti sajtótájékoztatón Cristiano Ronaldo különleges státuszáról, Matthijs de Ligt fejlődéséről és a Sassuolo veszélyességéről beszélt.

Az Öreg Hölgy bajnokija ma 12.30-kor kezdődik, az újságírók pedig azonnal Cristiano Ronaldo esetleges pihentetéséről kérdezték a mester.

„Cristiano rendkívüli erőforrás a csapat számára. Van állóképessége, de jelenleg talán kissé kevésbé éles adott helyzetekben, de ez nem meglepő.

Három támadónk van óriási potenciállal, ezért mindig nagyon sokat várunk tőlük. Cristiano jó edzést tudott végezni, részben a csapattal, részben pedig önállóan, de bevethető. Az összes csatár ideges, ha nem szereznek gólt, és szerintem ez egészséges hozzáállás.

Nézzék, Cristiano Ronaldó egyértelműen nem ugyanolyan játékos, mint a többiek, bármit is kellene mondani ezzel kapcsolatban. Nincs ugyanolyan szinten az összes játékos. Ha ezt valaki nem fogadja el, akkor az már gondot jelentene számukra, és de nem a csapat számára. Szerencsére nem látok ilyen problémákat, minden rendkívül egyértelmű.”

Paulo Dybala nagyszerű formát mutatott mostanában, miközben Gonzalo Higuaín is sokat segített a csapatnak, ezért lehetséges a három csatár együttes játszatása?

„Nem volt időnk még kísérletezgetésre, mivel háromnaponta meccseink vannak. Ez a felállás gondot jelentene, mivel így egyikőjük lenne a középcsatár, kettőjüknek pedig a szélre kellene húzódnia, s ez a helyzet nem adott nálunk.”

Maurizio Sarrit az Aranylabdával kapcsolatos pletykákról is kérdezték, mivel egyes hangok szerint a 2019-ben Lionel Messi kapja majd a díjat.

„Nem tudom, ki fogja megnyerni. Remélem, hogy Cristiano Ronaldo, mivel kiemelkedő futballista. Továbbá azt is remélem, hogy Matthijs de Ligt versenyben lehet a fiatal játékosok között, és hogy Paulo Dybalának a jövőben lehetősége nyílik a díj megnyerésére. Mindezek mellett, anélkül, hogy meg kívánnék bárkit is sérteni az itt ülők közül, nemigen érdekelnek az egyéni elismerések, és még kevésbé az újságírók által odaítélt díjak.”

Matthijs de Ligt fejlődése kapcsán felmerült a kérdés, hogy ez mennyire köszönhető Andrea Barzagli edzői stábhoz való csatlakozásának.

„Egyértelmű, hogy Andrea Barzagli fontos erőforrást jelent számunkra, és sokat segíthet neki egyéni megmozdulások és taktikai elemek vonatkozásában. Háromnaponta meccselünk, ezért sok időnk nincs edzésekre, de le tud ülni negyedórát a sráccal, hogy videófelvételeken különböző példákkal szolgáljon neki.

Ezen kívül Matthijs de Ligt továbbra is alkalmazkodik az olasz futballunkhoz, és zajlik még a beilleszkedés, mindenképpen ez a folyamat várt rá.”

A Sassuolo mesterét, Roberto de Zerbit sokan a Juventus mesteréhez hasonlították, mivel a futballja a labdabirtokláson és gyors passzokon alapul.

„Nagyon veszélyes meccs vár ránk olyan időszakban, amikor sok mentális energiát elhasználtunk. A Sassuolo sokkal előkelőbb helyet érdemelne a tabellán, mint amit az aktuális helyzet mutat, és idegenben is számos helyzet kialakítására képesek.

Amikor a Chelsea csapatánál voltam, már akkor is azt mondtam, hogy Robert de Zerbit érdemes figyelni, mivel nagyszerű ötletei vannak, és biztos vagyok benne, hogy kiváló edző lesz belőle.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3915332502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bianconero 2019.12.01. 10:30:18

Zseniális ötlet volt Andreát behívni mentornak! Ha jól olvasok a semmitmondó nyilatkozatból, Pipita és Dybala kezd ma. CR meg mégis mivel érdemelte volna ki idén az aranylabdát? Ugyan már. :-)

alexGicamo 2019.12.01. 11:20:31

Imádom a Mester őszinteségét ! Ritka erény manapság ! Sajnos !
FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

babo0410 2019.12.01. 14:36:19

Ronaldo nem érdemli meg, semmit nem mutatott idén, de Messi mitől érdemelné meg?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása