Sarri: „Bonucci kihagyhatatlan”

sarri_maurizio_sajtotajekoztato_2.jpgMaurizio Sarri szerint Gonzalo Higuaín rendkívül motivált lesz az AC Milan ellen, Cristiano Ronaldo játszatása kapcsán azonban aggályok merültek fel, Leonardo Bonucci kulcsszerepe viszont vitathatatlan.

„Az AC Milan jó csapat, amelyik azonban még nem mutatta a legjobb arcát ebben a szezonban, de egy adott meccsen bármi megtörténhet.” - figyelmeztetett az Öreg Hölgy mestere a szombati sajtótájékoztatón.

„Újjáépítési szakaszban van a csapat, és mindig lesznek nehézségek ebben a helyzetben. Az alapokat fektetik le jelenleg. Nem tudom, hogy mennyire lesznek képesek adott szintre jutni, de jó potenciállal bír a keret.

Intenzitásban fejlődnünk kell, különösen a védekezés során, ha a Lokomotiv Moszkva elleni meccset nézzük.”

Cristiano Ronaldo az illető meccsen csere áldozata lett, állítólag egy ismét felmerülő térd- és izomsérülés miatt.

„Nem tudom, hogy holnap játszhat-e, meglátjuk, hogy ma mire képes, illetve majd holnap reggel is figyeljük az állapotát. Nincs semmi súlyos sérülés, egyszerűen némi fájdalmat érez a térdében, ami miatt nem tud igazán kiegyensúlyozottan futballozni. Matthijs de Ligt kivizsgálásain pozitív eredmények születtek, ami a bokáját illeti, és ma meglátjuk, milyen állapotban van a kerettel való edzés során.”

Ugyan Maurizio Sarri viszonylag hatékonyan rotálja a kezdőcsapatát, főleg a mester múltját is figyelembe véve, de Leonardo Bonucci elengedhetetlennek tűnik a kezdőcsapatban.

„Úgy gondolom, hogy a döntéseim magukért beszélnek. Ha úgy gondolnám, hogy nélküle is boldogulna a csapat, akkor pihenőt kapna. Szükségünk van rá a tapasztalata miatt, tartása és a védekezés megszervezése miatt, ezért nagyon komoly áldozatokat várunk tőle. Remélem, hogy a jövőben majd tud pihenni.”

Douglas Costa a padról beállva döntötte el a moszkvai BL-meccset, a Milan ellen pedig várhatóan trequartista lesz a csatárok mögött.

„Jól teljesített Moszkvában, és kicsit szélre húzódott, mivel középen túlságosan telített volt pálya, de ez sem idegen egy trequartistától, hogy területet találjon vagy nyisson. Úgy vélem, hogy Federico Bernardeschi teljesítményét az adott szerepkörben alábecsülték, mivel jelenleg egyensúlyra van szükségünk, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy az adott poszton valaki csak a támadással törődjön.”

Gonzalo Higuaín számára érdekes meccs következik, mivel az AC Milan keretében hat hónapot töltött tavaly, és igencsak negatívan szerepelt a rossonero mezben.

„Gonzalo múltja azt mutatja, hogy erős motiváció megléte esetén képes a legjobbját nyújtani. Jelenleg jó formában van fizikailag és pszichológiailag, ezért nagy pluszt tud adni a csapatnak. Sokat segít a támadásépítésben, azonban úgy érzem, hogy kicsit többre lenne képes a befejezések tekintetében, olykor ő is gólt szerezhetne.”

Végül az egykor a Napolit vezető mestert a déliek problémás helyzetéről kérdezték, miután a játékosok fellázadtak az elnök döntése ellen, miután a klubvezető mindenkitől elszigetelt edzőtábort rendelt el a keret számára a nem megfelelő eredmények nyomán.

„Nem rendelkezek belső információkkal, ezért nem is feltételezem azt, hogy tudom, mi zajlik éppen a Napolinál. A klubnál olyan komoly karakterek vannak, mint Carlo Ancelotti és Cristiano Giuntoli, ezért biztos vagyok benne, hogy meg tudják oldani a helyzetet.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5215299028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvegaspy 2019.11.09. 18:37:25

Dybala joformajanak koszonhetoen beleferne CR pihentetese de majd holnap kiderul

gomorra21 2019.11.09. 19:12:42

Bonucci valóban kihagyhatatlan. Örülök, hogy hazatért a tékozló fiú, jelenleg pótolhatatlan, szinte föl sem tűnik, hogy a tavalyi number one, Il Capitano Chiellini kiesett. És ami rendkívül hasznossá teszi, hogy nem is félek igazán, hogy sérüléssel kiesik, mert nem az a fajta.

ZecH 2019.11.09. 21:38:43

@gomorra21: Nagyon erdekes tovabba az a teny hogy egyesek mennyire keptelenek elfogadni hogy visszatert. Nem mondom hogy bennem nem okozott torest akkor, sot azt sem, hogy amikor a visszateresrol volt szo akkor egy hajszallal inkabb a nemre szavaztam volna mint az igenre... de azota azert egyreszt sok viz lefolyt a Po folyon masreszt pedig iden gyakorlatilag az egyik akinek a jelenlegi (vezeto) helyzetunket/helyzeteinket koszonhetjuk es megis akad aki nem tud pontot tenni a mult bizonyos esemenyeire es stabilan utalja. En nekik kivanok megnyugvast a tovabbiakban, mert nagyon bizom benne hogy ezt a karaktert meg jo par evig tudja hozni a csapatban. Kell o nekunk! Forza Leo!!

AgliOli 2019.11.09. 21:43:15

@ZecH: Egyetértek, de ő is ember, családi gondjai voltak, úgy emlékszem beteg volt az egyik gyerek, összejött neki és váltania kellett. Semmi köze a Juvéhoz, de egy profi sportoló, aki - miután rendbe jöttek a dolgok a családban - belátta, hogy itt jobb helyen van. Becsülöm benne, hogy bele állt a sztoriba, tudta, hogy nagyon mélyről kell majd újrakezdeni, de megcsinálta.

babo0410 2019.11.09. 22:35:16

@ZecH: Nekem nem azzal volt bajom, hogy elment, vagy hova, hanem azzal, hogy sikeresen elintézte, hogy majd feléért menjen, a szurkolókkal bunkó volt, és ahol volt mindig utálták a drukkerek. Nekem sose lesz kedvencem. Igaz volt egy darabig, amíg nem hallottam a viselkedéséről. Kétszínű.

ZecH 2019.11.09. 23:26:35

@babo0410: Rengeteg jatekos viselkedese, hozzaallasa nem uti meg a megfelelo szintet... tovabba megintcsak jatszik az a megallapitas, hogy nem tudhatjuk mi volt a hatterben. Osszetett a dolog es mi csak az eredmenyt lattuk. Nehez kovetkeztetni. Epp ezert nem is feltetlen ot vagy csak ot hibaztatom. Vegulis lenyegtelen... Az a fontos hogy itt van es stabil. Teszi a dolgat es nem balhezik... Jo iranyba valtozott, igaz vagy igaz? :)

gomorra21 2019.11.10. 02:10:41

@babo0410: az a bajod vele, hogy sikeresen elintézte, hogy a feléért menjen? Na engem pont ez a része baromira nem érdekel. Volt valami zűr az öltözőben, ami miatt valószínűleg a Juve meg akart válni Bonuccitól, és Dani Alvestől. Bonucci meg azt mondhatta, hogy ha mennie kell, ő országon belül, a Milanba hajlandó mozdulni. A Milan viszont nem fizetett annyit, amennyit egy City fizetett volna. Ennyi a sztori. Ezek nem rabszolgák, nem lehet őket úgy eladni, mint egy zsák krumplit. Feltételezhetően ugyanez volt a helyzet Vidallal anno. A Juve meg akart válni tőle, így meg nem lehet annyi pénzt szerezni, mint ha a transzfert a vásárló fél kezdeményezi.

Mitya10 2019.11.10. 08:35:39

@ZecH: Èn egyetèrtek veled ès nagyon örülök annak hogy ùjra règi önmaga ès a legstabilabb pont hàtul. Viszont a gòlöröme ellenünk semmilyen formàban nem volt èpp a legokosabb dolog hiàba provokàlta a közönsèg, profi labdarùgò. A lènyeg h èszhez tèrt ès jelenleg ùgy tűnik hogy Caldaraval az èg 1 adta vilàgon semmit nem vesztettünk pedig itt sokunk màr a fejünket vertük a falba.

del pipi 2019.11.10. 09:22:53

Én pedig egyszerűen örülök hogy jól játszik Bonu, csak így tovább. Most az ő feladata vezérnek lenni Chiello távollétében.

ZecH 2019.11.10. 19:38:47

@Mitya10: Megintcsak nem akarok vedougyved lenni, bar ugy nez ki az elet egyre inkabb ezt a szerepet szanja nekem, de nekem is van gyerekem ha barmi olyan baja lenne, ami Bonueknal volt aztiszem en is megbolondulnek gyerekek. Valoszinu hogy elvesztenem a kapcsolatot a talajjal es mindenfele orultseget csinalnek. Csoda ez is hogy csak ennyi embert haragitott magara... Ez az en velemenyem nyilvan nem kell feltetlen osztani, csak mondom, hogy az eremnek ket oldala van es persze a szurkolo csak a sajatjat nezi...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása