Bemutatkozik: Hans Nicolussi Caviglia

nicolussi_caviglia_hans_es_pjanic_miralem.jpgAz ő neve ismerősen csenghet a Juventinók számára, elvégre már 18 perc erejéig láthattuk már a felnőttek között, ahol nem vallott szégyent. Ideje picit jobban megismerni a tehetséges középpályást.

Karrierjét a Juventusnál kezdte, már 2016-ban felkerült az U17-es együtteshez, majd egy évre rá már a Primavera együttesben jutott lehetőséghez. Ebben az együttesben 44 összecsapáson számítottak rá, a bizalmat hat góllal és két gólpasszal hálálta meg. 

Amint megalakult a Juventus B, már át is került abba az egyletbe, hogy a Serie C-ben mutassa meg tudását. Nem sokszor, mindössze nyolcszor számítottak rá, ez idő alatt egy gólpasszt osztott ki. Ilyen kevés bizonyítási lehetőség is elég volt számára ahhoz, hogy megmutassa tehetségét, és már nyáron kölcsön is adták Nicolussit.

A Perugia együtteséhez került, ahol vélhetően egy szezont fog eltölteni. Nem kis lépés volt számára, hogy egy harmadosztályú együttesből egyből a Massimo Oddo vezette Grifonihoz került, amely gárda idén is a feljutásért harcol. Eddig a Serie B-ben sem számolhat össze sok pályára lépést, ugyanis háromszor számított rá eddig trénere, összesen 96 percet játszott. Nincs könnyű dolga, elvégre ő a legfiatalabb középpályás, ráadásul idén érkezett, komoly tapasztalat nélkül. Azt is érdemes megemlíteni, hogy vetélytársai mind-mind hozzá hasonló tehetségek, elég megemlíteni Marco Carrarót, Andrija Balićot, Vlad Dragomirt, vagy Christian Kouant.

Természetesen már az ifjúsági válogatottakban bemutatkozhatott, az U17-től az U20-ig minden egyes korosztályos együttesben már szerephez jutott.

Adatai:

  • Kor: 19 év
  • Nemzetiség: olasz
  • Magasság: 180 centiméter
  • Erősebbik láb: jobb
  • Poszt: középpályás
  • Ügynök: Tullio Tinti
  • Értéke: 500 ezer euró (a Transfermarkt szerint)

Játékstílusa: Megoszlanak a vélemények arról, hogy ő pontosan milyen szerepkörben képes a legjobb tudását nyújtani. Egyesek szerint leginkább Kevin De Bruyne-höz hasonlít leginkább a stílusa, míg mások arról vélekednek, hogy inkább egy box-to-box játékos, akárcsak Aaron Ramsey. Én az utóbbiakkal értek egyet, leginkább mezzalaként tudom elképzelni a pályán. Nagyon univerzális, akárcsak a walesi, középső középpályásként, támadó középpályásként, de akár szélsőként is használható, leginkább a pálya közepén számítanak rá edzői. Hans leginkább Hendrik Johannes Cruijffre szeretne hasonlítani, az ő tiszteletére viseli a tizennégyes számot, vagy a negyvenegyest, ha az előbbi nem áll rendelkezésére. Visszatérve Nicolussira, legnagyobb erőssége a passzolási tudása, nagyon jól lát a pályán, rendkívül intelligens, nagyszerű technikai képességekkel van megáldva, emellett igazi csapatjátékos, nagy küzdő, és gyorsnak is mondanám. Amit talán hiányosságnak neveznék, hogy eléggé vékony srácnak tűnik, fizikailag még természetesen nem erős, de még piszkosul fiatal, majd a szakemberek gondoskodnak arról, hogy szépen megerősítsék, amennyire szükséges. 

Nagyon tehetséges játékos, bízom benne, hogy a Serie B-ben is le tudja tenni a névjegyét, képes lesz bizonyítani azt, hogy nem véletlen nevezheti magát olasz bajnoknak, és megérdemli azt, hogy az ő neve és Cruijffé egy mondatba szerepeljen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7615222432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2019.10.14. 18:33:41

Ha tényleg olyan tehetséges, nem lehetne egy évre kölcsönadni először egy erősebb B ligás csapatba úgy, hogy fizetünk, ha X meccsen lehetőséget kap? Esetleg olyan opció lehetne, hogy az edzővel folyamatosan kapcsolatban vagyunk, hogy ő elmondja a meglátásait.
Lehet, hogy még nincs olyan szinten, de inkább csak azt hiszem, hogy megint van egy tehetség, aki azért veszik el, mert nem bíznak benne. Új, a harmadosztályból jött, nem kockáztatnak, hogy meccs/meccsek menjenek el rajta. És így ez az éve megy a kukába, nálunk nem fog még bizalmat kapni, megy tovább. Még egy év, ahol talán kicsit több lehetősége lesz, de még kevés. Megy tovább, tovább, míg nem lesz 23-24 éves, és még mindig tehetség lesz, aki a bizonyítási lehetőség miatt elkallódik.
A vége az lesz, hogy ott fog állni 23-25 évesen, és még nem lesz elég tapasztalata, így nem fejlődik kellően. Ezért mi eladjuk majd visszavásárlási opcióval, amivel persze nagyon ritkán élünk.
És ez a pokoli nagy baja az olasz utánpótlásnak. Nem bíznak a fiatalokban. Nem kapják meg a lehetőséget, még egy Serie B-s csapatnál sem. Aztán persze elkallódnak.
Mert nekem senki ne mondja, hogy az olasz utánpótlás régen termelte raklap szám a tehetségeket, mostanra meg hírtelen elfelejtették az egészet? Pláne, hogy nem is volt ez még olyan régen, mikor Totti, Del Piero, Camoranesi, Zambrotta, Buffon, Maldini, Nesta, Cannavaro, Pirlo és hasonló klasszisok alkották a válogatottat.
És Sensi, Barella, Bernardeschi, Donnarumma, Palmieri, Perin, Meret, Spinazzola, Pellegrini, Romagnoli, Verratti, Zaniolo, Insigne, Chiesa, Kean minimum bizonyítják, hogy azért az olasz utánpótlás nem elveszett. Vannak tehetségek, akik lehetőséget kapva tudnak bizonyítani.
Remélem idén BL-t nyerünk, és aztán a tehetségeknek adunk esélyt. Nagyon ránk férne.

Grinta 2019.10.14. 21:09:49

@babo0410: Neked nem mondja senki.Már.
Arra azért felhívnám a figyelmed,hogy a "régen" meg a "mostanra" szavak között eltelt 20 év. : /

gomorra21 2019.10.15. 01:45:33

@babo0410: szerintem meg beszédes, hogy a felsőházi csapatok nem tudnak kiállítani 4-5 magas szintű, fiatal olasz belsővédőt. Miért nincsenek minőségi olasz védők a római csapatoknál, az Atalantánál, vagy épp Firenzében? Középpályásból vannak elfogadhatók, vagy ígéretesek, de a régen volt acélos olasz védelem már a múltté. Ez tendenicia. Nem bizalomról van szó, ennél súlyosabb a probléma.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása